![]() |
TIFF 2004
Cam astea ar fi cele mai noi informatii despreTIFF 2004 ce ne-au fost servite.
Eu ii rog pe corifei si pe cunoscatori sa vina cu picanterii si alte zvonuri de negasit pe pagina cu pricina :D |
Pana o sa raspunda corifeii si cunoscatorii , tot ce stiu eu la momentul asta in legatura cu festivalul am aflat din site-ul de mai jos(nu stiu cat de actuale sunt informatiile):
http://www.romaniafilmcluj.com/eveni...hp?id=tiff2004 |
Sor'mea a auzit aseara la stiri de o vizionare LOTR completa-adica de la FEllowship la Intoarcere in cadrul TIFF,dar eu nu stiu ce sa zic...o fi auzit bine au ba?
|
Ar fi o chestie... sa vezi cap-coada LOTR... :o
Intepenesti 9 ore pe un scaun acolo :lol: |
He-he...the fun... (*)
|
Originally Posted by raptor:
si p-orma the gun: poc! :roll: |
:P Lasa mai k nu ar fi chiar asa de rau....Ca fan,ar fi superb...
dar imi imaginez cum ar fi pentru restul... :( EH, DAR PENTRU MINE E BINE! |
Misto ideea... Cate zile tine?
|
Aer liber
Cica vizionarea trilogiei va avea loc in aer liber ! Nu-i rau 1 Mai poti trage o tigare ! :lol:
|
Am o intrebare Dan Gerose, daca tot a venit vorba de fumat, acela esti tu din avatar? :D :lol: :o 8)
|
Revenind la TIFF...
Am auzit ceva de un premiu CineMagia (alaturi de Premiul Publicului si al Criticilor)... Zvon sau... nu? 8) |
Revenind la TIFF...parca era vorba de o miscare de trupe pana acolo...
Din pacate in perioada aia...nu prea cred ca o sa pot sa merg. :( |
va pot anunta - in avanpremiera - ca la tiff anul asta se va lansa cartea despre lars von t pe care am comis-o impreuna cu m. kirilov & un medic/poet din sua, mare fan ltv.
este despre toate filmele lui lvt, in ordine invers-cronologica - adica de la dogville inapoi... o scoate editura idea din cluj. |
Si ne faci si noua cadouri,ALS? :D Eh?
|
ALS tu si Kirilov parca ati avut si un lung articol-dialog despre Dancer in the Dark , imi amintesc bine? Il reciclati si faceti juma' de carte :lol: :lol: (o jumatate reusita -sa nu fiu rea).
Si intorcandu-ma la TIFF , am inteles ca va avea o sectiune noua cu clipuri publicitare facute de mari regizori iar la sectiunea 3x ni se va servi de 3xlvt :lol: |
corect. vor fi mai multe capitole in dialog, cred ca e o formula simpatica & reader-friendly, asa ca: why not?
mai e confirmat ult. jane campion, in the cut. se anunta o editie tare, ce mai... iar afisul... daca va ramine pe ideea lui kirilov, va fi marfa de marfa!! :lol: |
si cand o sa se gaseasca de cumparat acea carte? si cand faceti una si despre Lynch? :D
|
ALS, cand apare cartea, imi trimiti si mie una? :lol: :lol: :lol:
daca nu sunt prea indraznet... |
Pot sa-l traduc pe nightwane?Adikj noi can primim pe gratis? :D
|
cah, mai bine nu ziceam nimic. poate ma documentez direct de la alex leo serban...
|
Originally Posted by Alex Leo Serban:
Un motiv in plus sa mergem la cluj, sa cumparam cartea, si sa luam autografe de la autor(i) ;) |
ALS avea oroare de ideea de a publica vreo carte (a marturisit-o de mai multe ori). Acum a indraznit, la editura unui basarabean, Ernu, stabilit la Cluj. Sunt simpatici "artishtii risipitori", dar e bine sa lashi ceva palpabil in urma ta.
|
ernu e doar redactor la idea; editura apartine unui artist vizual clujean, tim nadashan. tot ei, fireste, scot si superba revista idea.
am ales sa scoatem cartea acolo pt ca-mi place programul lor editorial (walter benjamin, deleuze, thierry de duve...) si pt ca au cele mai misto-sobre coperte de la noi... deh, ochi de artist(i)! :wink: |
Leo, crezi ca se potriveshte stilul de coperta (sobru, monocolor, titluri cu corp de litera foarte marunt etc...) de la Idea pentru o carte despre film, despre un regizor, semnata in doi???...
Dar nu asta e problema... |
eu zic ca se potriveste cu felul cum vreau eu sa arate o carte care are (si) semnatura mea! adica nu ceva gen: von t pe coperta, in culori stridente, cu capul lui nicole intr-o mina si vocea lui bjork in cealalta :lol:
oricum, n-o sa fie un 'succes comercial': promit! |
Cat nu editezi vreo carte eshti cineva care promite. Cum te hotarashti rishti sa fii fixat intro formula. Replici: "atata poate, dar ce fitzos era in indefinitul unei formule". Sau: "M-am lamurit...". Sau: "M-am ashteptat la mai mult...". Eu promit sa scriu, exigent, despre opul vostru...
|
ai foarte mare dreptate. numai ca pe mine nu ma intereseaza ce cred altii despre mine - am mai spus-o si o repet (cu riscul de a parea obraznic): nu am nimic de demonstrat. ce am avut, mi-am demonstrat mie insumi.
sint singurul in fata caruia dau socoteala. that's it. sorry i don't fit the mold - but that's me :roll: |
Mai Leo, tu parca ai provoca "rautatzile" asupra ta. Macar schitzeaza shi tu o genuflexiune, arata macar ca ascultzi... Politetzea este religia omului modern, iar tu eshti un post-postmodern..., cu atat mai mult s-ar crede... Eu simpatizez cu snobii shi hedonishtii, dar lumea asta rea nu iarta shi e mereu iritata pe aceasta "dimensiune existentziala"...
Bine, chiar ashtept cartea... |
Baga Alejandro González Iñárritu si filmul ala al lui premiat, reclama aia Powder Keg la BMW?
|
da' cartea despre Von Trier se va lansa si la "Bookarest 2004"? nu toti pot sa vina la la TIFF. ar fi normal sa se lanseze si la Bookarest - vanzari mai multe, mai multa lume cititoare, nu numai "vizionisti" si "urechisti"...
|
S-a anuntat programul complet al festivalului :
http://agenda.liternet.ro/articol.php?art=961 sau www.tiff.ro. Pentru cei care nu pot sa ajunga la Cluj , printre care ma numar si eu, sper sa se pastreze buna traditie si cele mai importante filme sa fie prezentate dupa incheierea festivalului si la Bucuresti la Institutul Francez . |
|
Nah ca a inceput si baietii o sa vada cam 80 de filme de prin 24 de tari. Eh... si la urma Rutger Haur ii va inmana castigatorului Marele Premiu... Dorel Visan membru in juriu TIFF spune: "Am mai spus lucru acesta dar nu ma sfiesc sa-l repet, ca este singurul festival de film din Romania, singurul festival serios care mijloceste artistilor cinematografiei, relatii cu alti artisti, cu alte cinematografe si acesta este un lucru foarte bun". Cristian Mungiu membru in juriu TIFF completeaza "Am senzatia ca e mai efervescent ca in primele doua editii si cred ca lumea o sa fie..., sunt o gramada de oaspeti, foarte vesela si fericita pana la sfarsit. Progreseaza festivalul, asta e clar".
Prima proiectie a festivalului va fi ala a lui Roger Moore, cu Oscar pentru documentar, "Bowling for Columbine" keep u posted |
Despre festival:
http://www.cronicaromana.ro/?editie=...icol&art=19315 |
Originally Posted by Jay:
:lol: :lol: :lol: |
Originally Posted by Jay:
una e festivalul de film eropean, alta e TIFF |
Originally Posted by EgoN:
|
All times are GMT +2. The time now is 01:56. |