Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Fanatic (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=243)
-   -   The miracle i call "Lord Of The Rings" (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=82255)

Gaandalf 16 Feb 2003 12:54

The miracle i call "Lord Of The Rings"

Trebuie sa recunosc ca sunt de acord cu Demona ... Am vazut "fellowship of the Ring" de 105 ori shi am avut mii de ocazii de a vedea "The Two Towers" la calculator... dar multzi s-au plans k sentimentul nu este acelashi ... La cinema cu Dolby Surround System este o cu totul alta lume.
La noi niciodata nu o sa fie lucrurile asha cum ar trebui sa fie... ci numai de-andoaselea shi complet aiurea :evil: ... Rabdarea mea a fost pusa la incercare de cele 2 luni shi 13 zile de ashteptare a acestui film exceptional. mai am doar 11 zile shi ma voi bucura shi eu pentru ca merit.
Daca s-a facut vreun fan club LOTR in Romania online va rog anuntzatzi-ma shi pe mine ... :D

Enjoy The Ring Of Power (*) (*) (*) (*) (*)

PoliFanAthic 16 Feb 2003 17:41

FoTR a fost un film mediocru, mai ales datorita lipsei de feeling pe care am resimit-o eu. Actiunea a fost destul de seaca...
TTT in schimb devine mai entertaining. Nu este un film exceptional, dar bun.

un om bun 17 Feb 2003 00:27

105 ?
hmmm....

MinRep 17 Feb 2003 20:51

The crap Tolkien called "The Lord of the Rings"

Originally Posted by Gaandalf:

... Am vazut "fellowship of the Ring" de 105 ori shi am avut mii de ocazii de a vedea "The Two Towers" la calculator...
[...]
mai am doar 11 zile shi ma voi bucura shi eu pentru ca merit.

Right...

Dincolo de intrebarea: 105 ori? as vrea sa fac si eu niste comentarii. Pe langa faptul ca mai exista vreo doua thread-uri cu subiectul asta, eu tot nu vad sensul sa discutam atata despre filmu'/filmele asta/astea.

Ambele filme nu depasesc nivelul unui film suportabil, dar aproape mediocru. Astfel, pentru mine, trilogia se rezuma in cateva cuvinte:

THE CRAP TOLKIEN CALLED "THE LORD OF THE RINGS"

Poate am fost prea dur, dar e un nou subiect de discutie!

Frodo 18 Feb 2003 16:45

Bai fratilor daca nu va place Lord of the Rings nu mai scrieti !!! Se pare ca sunt persoane carora le place enorm si sunt altii care il urasc!!! Terminati cu chestii gen "THE CRAP TOLKIEN CALLED "THE LORD OF THE RINGS". MinRep presupun ca esti fan Minority Report. Filmul asta a fost cumva la Oscar nominalizat?? Nu prea cred.Globul de Aur ceva...... Nici aici...... Il sustin pe Gaandalf si numar cu el zilele!!! :lol:

PoliFanAthic 18 Feb 2003 17:21

Ce sens are aceasta ultima aluzie? In primul rand sunt sigur ca este o diferenta intre Minority Report si LoTR din punctul de vedere al "fanatismului" sau cum ar veni cuvantul. Oricum sunt filme total diferite...
Si vizavi de ce ai spus in legatura cu nominalizarile...sunt curios cate oscaruri o sa chiar ia anul asta, dupa performantele "jalnice" de anul trecut, in care a fost facut KO de A Beautiful Mind. Din nou apropo de oscar-uri...cat de bine de poti baza pe ele atunci cand un film ca "Citizen Kane"(unul dintre cele mai reputate filme...preferatul criticilor :P) nu a luat decat un oscar si acesta nu a fost pentru "Best Picture"...

Frodo 18 Feb 2003 17:29

Pt. PoliFanAthic : ai si tu dreptate, nu ma astept ca LOTR sa ia ceva anul asta, dar unii chiar il considera un film nasol de tot.Minority Report mi-a placut, sa stii. Ideea a fost, ce sa zic, a la Spielberg. Dar totusi LOTR este un unicat, nu? Nu vorbesc in materie de efecte speciale ci de story. See ya. :D

MinRep 18 Feb 2003 18:01

Oamenii trec si se duc, dispar. Cuvintele lor dispar in timp, iar civiliazatiile la fel... "Fatalitate"...

Pentru infocatii fani ai trilogiei stapanitorului inelelor (care e tot un inel) care au pus mana si pe alte romane sau nu au uitat ce au citit inainte de a "descoperi" miracolul, cuvintele de mai sus nu sunt chiar necunoscute. Dar asta a fost doar o incheiere. Nu cred ca suntem aici sa discutam daca suntem fani "Lord of the Rings", "Minority Report", Peter Jackson sau Steven Spielberg, sau daca una dintre "opere" este mai importanta decat alta. Noi suntem aici doar pentu a ne spune propriile pareri. Daca eu cred ca trebuie sa va conving ca LOTR nu este "miracolul" despre care se tot vorbeste, atunci voi persevera. Daca voi sunteti incapatanati si nu ma credeti si continuati sa ma atacati, atacand filme ale caror fan nu am spus ca sunt si nici nu am dat de inteles ca as fi, acesta este dreptul vostru si puteti persevera, fara sa deschideti ochii la adevar.

Story-ul nu este foarte original. Sunt o groaza de scenarii clare, existente de cand lumea, inglobate una-ntr-alta, fara nici un substrat mitic, filozofic sau orice altceva. Filmul este mai interesant vizual.

Totusi, mai ales pe Frodo (m-am saturat de poreclele astea copiate), va provoc sa ghiciti de unde sunt imprumutate cuvintele din introducere si de unde vine "MinRep"!

Frodo 18 Feb 2003 18:14

Ma dau batut, MinRep. Oricum, iti respect parerea , iar parerea ta conteaza mult, sa stii. :lol:

MinRep 18 Feb 2003 18:26

Cineva raspunde foarte prompt la mesaje...

Oricum, sper sa ghiceasca cineva de unde sunt acele cuvinte de inceput.

Indicii: "Fatalitate" si sunt adaptate din prologul unui roman.

Despre MinRep nu zic nimic...

Frodo 18 Feb 2003 18:52

Nu stiu : Mini Reporter poate :lol: Ti-am spus ca ma dau batut :cry:
PS: Ti-ai pus si Logo :o Stiai ca e dintr-un joc pe PC care se numeste Neverwinter Nights? :wink: Atat am ghicit si eu MAI MA GANSESC, ok?

MinRep 20 Feb 2003 17:38

Cu Reporter ai fost pe aproape.

Putem sa revenim la "Lord of the Rings"?

Nu stiam de faza cu logo-ul meu, dar mie imi inspira altceva!

Hell_Girl 27 Feb 2003 22:59

Oscar pentru Lord of the Rings

Eu sunt sigura ca cei de la academie pastreaza Oscarul pentru cel mai bun film din 2004 pentru The Return of the King. Cred ca The Fellowship nu a luat Oscarul, cum nu il va lua nici The Two Towers pentru ca pur si simplu nu au un sfarsit. Sunt niste filme absolut remarcabile which do justice cartii, de asemenea remarcabila, dar nu se termina. Oscarul o sa fie al lor in 2004.

Frodo 27 Feb 2003 23:13

Hell_Girl, imi place optimismul tau si sper sa fie cum zici tu! Eu as da oscarul pentru Tot ce inseamna Lord of the Rings, adica pentru toate trei filmele la un loc, ca de fapt e unul singur, nu?

:lol: Dragonu ala adormit musca? :o :o

MinRep 28 Feb 2003 16:38

Cum sa pastreze Academia un OSCAR pentru un film pe care nici PJAX nu l-a vazut in variata finala?

In cel mai bun caz, trilogia ar putea primi, in 2004, un premiu special (un OSCAR din gips, daca va incepe razboiul) pentru transpunerea reusita (cica!) a cartilor lui Tolkien. Dar nu mai mult!

ricutza 28 Feb 2003 23:24

MinRep trebuie sa recunosc ca mereu am asociat numele tau cu filmul Minority Report...chiar nu mi-am pus vreodata problema ca nu ar veni de acolo! acum imi dau seama ca am gresit...
sunt foarte curioasa din ce roman e citatul de care ai amintit...sunt sigura ca l-am citit dar nu-mi pot aminti de unde il stiu!

MinRep 01 Mar 2003 13:38

Off... Daca mi-ati lasa numele in pace. Poate ca ma cheama Minodor Repeanu! Sunt un tigan care calatoresc prin tara, oprindu-ma din cand in cand intr-un net sa trimit mesaje pe CINEMAGIA.

Oricum, recunosc ca mi-a plaut "Minority Report" in mod exceptional si, daca nu ar fi existat acest film, poate as fi renuntat la chestia asta cu MinRep (care imi obsedeaza mail-urile de vreo doi ani). Mai sunt pe aici alte "nume" interesante, dar nu vreau sa dau exemple.

Romanul este scris candva in jurul anului 1900 (dar nu sunt sigur de care parte a lui). V-as ruga sa nu va provocati prea tare in ghicirea romanului, mai ales la un topic cu LOTR.

Guinevere 05 Mar 2003 14:43

Re: The miracle i call "Lord Of The Rings"

Originally Posted by Gaandalf:

Daca s-a facut vreun fan club LOTR in Romania online va rog anuntzatzi-ma shi pe mine ... :D

Eu n-am auzit de vreun club online, dar ce-ar fi sa facem noi unul? Astept email-uri pe acest subiect.

Hai sa ma iau si eu dupa MinRep, si sa va intreb "Din ce roman e luata semnatura mea?", mai ales ca, ghici ciuperca ce-i, e mult mai legata de topic! :D

Hell_Girl 08 Mar 2003 08:39

Am revazut pentru a nu stiu cata oara TTT aseara la cinema si am observat ceva ce nu vazusem pana atunci. Culoarea ochiilor lui Legolas se schimba de mai multe ori in film. Cateodata sunt albastru deschis, cateodata sunt caprui inchis. Ma intrebam ce ar putea insemna asta, un splip-up sau are o semnificatie anume?

Guinevere 09 Mar 2003 00:45

Mai mult ca sigur some tricks of lighting... Nu cred ca are vreo semnificatie speciala...

Sa inteleg dupa semnatura ta ca esti fan Harry Potter as well? :) Atunci sigur ai observat ca aceeasi chestie se intimpla si in cele doua HP movies: culoarea ochilor lui Harry e tare schimbatoare, si in plus, desi Rowling pare sa faca destul de mare caz de ochii verzi ai lui Harry, mosteniti de la mama lui, producatorii l-au lasat pe dulceatza de Daniel Radcliffe cu preafrumosii sai ochisori albastri, naturali!

Dar... apropo de ochi albastri si de LOTR. Fratzilor, nu vi se pare ca e o adevarata invazie de personaje cu ochi albastri in filmul asta? Hai sa vedem cine NU are ochi albastri in filmul lui PJ: eu i-am observat doar pe Gimli si Sam (caprui)... hai si Merry (parca tot caprui), si Pippin (verzi). Mai e si altcineva?

Hell_Girl 09 Mar 2003 01:17

Actorii sunt in majoritate englezi sau americani si la ei majoritatea au ochii albastrii din cate am vazut, dar oricum am vazut in poze ca Orlando Bloom are ochii caprui in realitate.
Am remarcat si ca in filme l-au lasat pe Radcliffe cu ochii albastrii, dar si Aunt Petunia ar trebui sa fie blonda.

TuDy_^ 09 Mar 2003 21:30

One OSCAR to rule them all. One OSCAR to find them. One OSCAR to bring them into darkness bind them... :D :D :D .....

Frodo 09 Mar 2003 21:55

TuDy, ia zi , vezi diferenta? :roll: "One Ring to rule them all. One Ring to find them. One Ring to bring them all into darkness bind them" SAU "One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them" :o :o :o :o O VEZI? :o :o OK.

TuDy_^ 10 Mar 2003 10:27

Hehe :D :D mai Frodo...parca numai thu` ai vrea ca filmu` sa ia` toate oscarurile la care ii nominalizat :D :D Eu cu accea fraza m-am referit la ACEL oscar :D , la Stapanu` Oscarurilor :D

Da sa speram ca va lua` marca 3 :wink: (EnjoY The Ring Of Power)

Hell_Girl 10 Mar 2003 12:41

Se pare ca n-a vazut diferenta! :oops:

TuDy_^ 10 Mar 2003 13:54

Bine amu`....nu observai` ca am gresit la.... :oops: asta e...da totusi:"One Oscar to rule them all, One Oscar to find them, One Oscar to bring them all and in the darkness bind them..."

Happy? :wink:

Guinevere 10 Mar 2003 14:06

In the darkness?!? *shudder* Eu credeam ca scopul Oscarurilor este "mehr licht"...

Demona 10 Mar 2003 17:38

...to MinRep...

MinRep...fanii, fani raman...cui ii pasa ca tzie nu itzi place LOTR??? :) Bye...4 now!
...damn is good to be back!!! :)

MinRep 10 Mar 2003 21:39

Si contestatarii vor ramane... Si unii dintre ei au dreptate.

Guinevere 11 Mar 2003 03:05

LOL MinRep, imi place mult ca nu te lasi!

Dar come on, fellow LOTR fans, nu pot sa cred ca nimeni nu stie de unde vine semnatura mea... Sau n-ati raspuns tocmai pt ca era prea usor? Sau va enervez si ignoring me is just a sure way to put me down?

Si coming back to ochi albastri/caprui/etc, am fost sa vad TTT duminica (a patra oara), si mi-am dat seama ca Sam are ochii verzi (duh!), si o alta persoana cu ochi caprui e Eomer (duh!!!)...

Demona 19 Mar 2003 21:12

......

...ce e asha de greu de crezut? 105 ori...de 2 ori pe zi la film la cinematograf...pe computer de o gramada de ori...shi pe video...OBSESIA NU CUNOASHTE LIMITE!!!! ...Alta problema?!?!?! :roll:

Guinevere 19 Mar 2003 23:56

Demona, nu stiu daca altii mai au alte probleme, mie personal nu-mi ramine decit sa ma inverzesc de invidie ca ai atit de mult timp liber, ca sa nu mai zic si bani! :D

Si nu-mi mai ramine decit sa-ti urez: "Sa-ti fie de bine", sau poate, si mai potrivit: "Pofta buna in continuare" :D, si sa-mi notez sa apelez la tine in caz ca am nevoie de un expert intr-ale LOTR-ului filmat.

Demona 20 Mar 2003 17:50

hehehe...

G-Girl, sure sure...multzumesc... :D ...dar am citit shi cartzile...shi Hobbitul shi Silmarillion-ul..shi am "rasfoit" Enciclopedia Arda...so...I pretty much know stuff shi "unfilmed" ... :)

Guinevere 20 Mar 2003 23:07

Super! Te-am bifat si la "book experts"! :D

BTW, cind facem fan-clubul ala?

Demona 22 Mar 2003 17:52

..heh..

I'm honored G-Girl. Asha-i ca nu te superi ca itzi "zic"...G-Girl...Guinevere....e asha luuuuuuung...shi eu sunt asha de leneshaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! :P

Fan club...uhmm...necesita...bani...timp....bani...ban i...ca daca e sa facem Fan-club facem unu` sa fie...din ala "real"...nu asha...la abureala...

Guinevere 27 Mar 2003 09:21

Nu, Demona, sigur ca nu ma supar, uite, chiar iti propun o alternativa si mai scurta :D "Guin". Ce parere ai? :)

Cum adica "real"? Daca niste fani se intilnesc sa discute canonul/noutatile/fan fiction-ul/fan-art-a, etc etc, nu se cheama "fan club"? Nu e o chestie reala? Si nu prea pricep unde ar interveni banii... Timp, da, sigur, asta e cred cea mai mare piedica. Dar pt niste fani adevarati...

MihaiD 27 Mar 2003 16:59

Timpul e intr-adevar o mare piedica - mai ales ca si frecventa a intalnirilor deoarece noi suntem probabil impartiti prin toata tara.
Demona la oradea (nu?), eu in Bucuresti, Guin - nu stiu si tot asa. Dar cred ca pe internet ne putem intalni.
Poate facem o chestie de gen chat-room si ne intalnim acolo la o anumita data si ora.
Numai sa nu fie pe mIRC ca nu am voie sa-l folosesc de la munca. sau daca e sa fie pe mIRC - sa fie in afara office hours.
Ce ziceti?

Guinevere 27 Mar 2003 21:47

De ce nu? F. fain!
Dragilor, eu deja am o lista de discutii... daca v-ar interesa, astept e-mail-urile voastre!

Demona 29 Mar 2003 13:00

..oh goody!!!

..uite deja facem planu` de lupta...Guin e okey....da` e ca pinGUIN...no offence...glumeam.. :P Asha sunt eu...mai zapacita (dupa ultimele barfe de la lucru)...Anyway...daca e nu e mIRCu`...SA FIE YAHOO MESSANGER sau MSN ...

Ziceam real...de genu`..poate poate pica un ELF pe la noi ! :P ...Da` clar asta e deja Fantasy! ;P

..Shi e ARAD...nu ORADEA...A - R - A - D .... :P Sunt din Arad

..Thank you for your cooperation... ;)

Guinevere 31 Mar 2003 01:20

Well... mie-mi plac la nebunie pinguinii, asa ca nu m-ar deranja, dar de fapt "Guin" e o singura silaba, asa ca nu prea rimeaza... :(

Ce ti-a placut tie cel mai mult din TTT, Demona?

MihaiD 31 Mar 2003 10:10

Re: ..oh goody!!!

Originally Posted by Demona:

..Shi e ARAD...nu ORADEA...A - R - A - D .... :P Sunt din Arad

Scuze, scuze - am gresit si recunosc ... A-R-A-D ... am bagat la cap. :oops:

Yahoo Messenger suna bine - cand? cum? - hai sa stabilim si apoi sa dam sfoara in tara

Guinevere 31 Mar 2003 15:00

Intr-o seara de la 10 la 11? Miercuri, 2 apr, seara?

Demona 31 Mar 2003 17:56

.HEY!!!!

...no problemos MDee(MihaiD)... :) Oricine poate greshi...G-Guin :P ...nu nu nu...de ce 2 aprilie?...eu la ora aia (11) termin cu lucru`...intr-un week-end sa fie tot omu` prezent... >:oP ...cat despre TTT cel mai mult shi mai mult mi-a placut de GOLLUM...e atat de adorabil! :) ...sure nu putem sa excludem batalia de la Helm's Deep...(sau trebuia sa spun ce mi-a placut in carte???)...

Guinevere 31 Mar 2003 21:58

Nu... la film ma refeream... sper sa am timp sa te descos cu privire la carte cind ne intilnim... :) Si mie mi-a placut Gollum la nebunie, dar mi-a placut f.f. mult si povestea dintre Eowyn si Aragorn...

Ok, weekend sa fie, atunci.

Danny 31 Mar 2003 23:43

Originally Posted by MihaiD:

hai sa stabilim si apoi sa dam sfoara in tara

Mihai...daca faci lucrul asta s-ar putea sa ne trezim cu o crestere spectaculoasa a numarului de sinucideri prin spanzurare in tara...lucru care ce-i drept ar inlesni un remake al filmului "Padurea Spanzuratilor". :)
Daca in schimb dai sfara in tara s-ar putea sa afle mai multa lume de aceasta intalnire.

MihaiD 01 Apr 2003 08:53

Originally Posted by Danny:

Mihai...daca faci lucrul asta s-ar putea sa ne trezim cu o crestere spectaculoasa a numarului de sinucideri prin spanzurare in tara...lucru care ce-i drept ar inlesni un remake al filmului "Padurea Spanzuratilor". :)
Daca in schimb dai sfara in tara s-ar putea sa afle mai multa lume de aceasta intalnire.

Nu, nu - nu m-ai inteles - incercam sa creez cererea pt sapun.
Pt ca mai apoi sa pot sa scot pe piata produsul "sapun de dat pe sfoara de spanzurat" :)

Demona 05 Apr 2003 16:21

Originally Posted by Guinevere:

dar mi-a placut f.f. mult si povestea dintre Eowyn si Aragorn...

....CEEEEEEEE?!?!?!?! Guin...NU NU NU!!!!! Eu una o urasca pe Eowyn!!! Barbie-Arwen wannabe!!! Hai sa itzi spun shi de ce o urasc...deci in primu` rand...uhmm..nu spun de ce :P ..dar al doilea rand ca s-a dat la Aragorn shi al treilea rand pentru ca atunci cand taica-sau, Theoden ii spune sa stea pe al ei c** shi sa aiba grija de poporu` Rohanului, nuuuuu,
ea trebuie sa mearga in ditamai lupta shi fix la Nazgul merge sa-l omoare. Shi-a gasit blonda sa il omoare pe Regele-Vrajitor din Angmar!!!
Numa` ca sa reusheasca sa se raneasca, pentru ca pana la urma tot Merry sa-l taie, ca doar el l-a injunghiat cu sabia ce o avea din Borrow-Downs - faurita special pentru Regele-Vrajitor!!!! Ca apoi, saracu` Aragorn, rupt din lupta nu are el altceva de facut...numa` sa o mai vindece SHI PE EOWYN-VITEAZA!!! Bine nu e vina ei asta...ca doar Tolkien a scris cartea...DAR NU-MI PLACE DE NICI O CULOARE DE PERSONAJUL EOWYN !!! :evil:

I rest my case, your Honour!!!

Keep the LOTR Pride alive!

Oribilul Mosh 13 Apr 2003 15:03

Imi pare nespus de bine ca am gasit un grup de fani cu care pot vorbi despre Lord of The Rings. Nu-i inteleg pe cei carora nu le-a placut ...de ce scriu cuvinte asa urate.
Eu vreau sa va spun ca sunt super-fan.

Fazele mele preferate

LOTR1 : in minele din Moria cand apare Belrock si Gandalf ii opune rezistentza. imi place cand Belrock loveste cu sabia aia enorma de flacari si Gandalf pareaza cu toiagul..apoi ii spune ca nu se trece pe acolo. :D ....ca el e slujitorul focului si al flacarii nu mai stiu care.....

LOTR2 : tot tabloul luptei de la Helm's Deep este superb. mi-a placut mult de tot cum au venit elfii in ajutorul oamenilor. si pe urma la sfarsit cand uruk-hai ii dominau categoric...Regele, Aragorn , Legolas si Gimli se hotarasc sa lupte pana la ultima suflare.....si intra in dusmani si ii macelaresc. si cand erau cu totzii epuizatzi...apare Gandalf The White cu oaste mare de tot....si castiga. Extraordinar.

LOTR1 ..l-am vazut de 4 ori...iar LOTR2 o singura data. Doream sa ma mai duc in MALL sa-l mai vad..dar observ ca e numai de la 21:15. Ce draq ? Se termina filmul la 0:15. Eu cu ce mai ajung acasa ?

Demona 14 Apr 2003 19:14

...well..well...well...

...acum...no offence to you...dar nu e Belrock sau cum l-ai numit...e Balrog..shi era numit asha pentru ca in Sindarina (limba vorbita de Elfi - de fapt unul din dialecte, celalalt e Quenya) inseamna ceva de genul Demonul Sacru (bal = sacru, rog = demon, aratare)...referindu-se nu la sanctitatea lui, ci la VECHIMEA lui! :) In "Black Speach"(limba vorbita in Mordor) e Gothmog :)

Cat despre...ajunsu` acasa....PE JOS! :P Mersu` pe jos, face picioru` frumos... :P

Keep the LOTR Pride alive!!!

Navaer...4 now...

Oribilul Mosh 14 Apr 2003 21:39

Oau ! Chiar nu stiam. Merci frumos pentru corectie.
Si daca tot te pricepi la monstrii poate imi spui si cum il chema pe cel cu care s-au batut inainte. Ala mare si greoi...caruia i-a tras Legolas cateva sagetzi in tzeasta. :P
Eu nu am dorit sa citesc cartea...pentru a ma bucura de film. Nu imi place sa ma uit la film stiind actiunea de dinainte.

La 12:15....sa te intorci tu acasa pe jos. Poate esti mai viteaz ca mine. 8)

All times are GMT +2. The time now is 00:21.