![]() |
Originally Posted by rvn:
De acord. Doar ca eu zic ca exista reciprocitate intre ele, presa prin publicarea articolelor de genul asta castiga popularitate => un numar mai mare de cititori pentru ca are loc un fel de educare a publicului cu o asemnea presa, iar prin cresterea numarului de cititori => o crestere a presei de tipul asta => etc. Cresterea importantei presei are loc din cauza educarii publicului prin acest tip de presa. E un fenomen social, publicul nu stie sigur ce vrea, dar accepta ce i se da, iar in cazul asta accepta ce e mai accesibil, observa ca ii place si vrea mai mult. N-as vrea sa spun ca publicul unei astfel de prese e o victima pentru ca nu e adevarat decat intr-o anumita masura, poate chiar prea mica ca sa fie luata in seama. Eu cred ca atat publicul cat si presa sunt vinovate, se sustin reciproc. |
[quote=Liviu-]
ar fi ideatic sa fie asa.din pacate, nu este.singurul principiu care guverneaza e concurenta. ca s-o elimini, sau cat de cat,sa stai pe-aceeasi linie cu ea,trebuie sa atragi clientii ei la tine. apoi,scopul oricai afaceri este obtinerea profitului (si daca se poate cat mai mare),indiferent ce inseamna asta,pe cate cadavre esti nevoit sa calci. sunt convinsa ca daca diverse articole despre Eminescu sau oricare alta personalitate a vietii culturale si istorice romanesti sau internationale,ar interesa cititorii,maine,toate ziarele ar publica numai (sau preponderent) asa ceva. uite ca, aceste articole,inregistreaza INTERES ZERO.din acest motiv,aproape pe nicaieri in ultimii ani,nu se mai publica materiale ample sau macar un mic articolas..acolo,despre asa ceva.nimeni nu e nebun sa faca o cheltuiala cu ceva care nu aduce profit.simplu. p.s.stiu ca-ti place sa dezbati.de-aia propun:eu sa vorbesc despre economie si tu despre operatiile pe cord. |
Un bărbat a murit după ce a jucat ruletă rusească cu câinele său
link Intrebarea corecta in acest caz este: ce vina avea cainele? Ar fi putut sa moara. |
Pai noi nu vorbim despre ceva strict economic si nu vorbim despre concurenta. Eu vorbeam despre vina presei in relatia presa de consum - cititor. Nu poti exclude vina presei asa cum nu poti exclude vina consumatorului. Recitind mesajele mi se pare ca vorbim desprea aceeasi tema in mare, dar analizand puncte diferite. Eu vorbesc despre vina presei si a publicului si tu vorbesti despre cum se vinde ceva, de parca vanzarea unui lucru ar exlude cumva vina. Un exemplu: toti oamenii trebuie sa traiasca cumva, iar pentru asta au nevoie de bani. Cum sunt constransi de imprejurari nu pot decat sa vanda droguri (asta e mai mult o ironie, asa cum presa poate publica altceva, la fel si dealerii pot cauta alta meserie... si nu ma refer la articole despre Eminescu, pe mine nici nu m-ar interesa de exemplu, dar sunt multe alte alternative). Publicul vrea droguri, deci cei care le vand n-au nicio vina pentru ca le vand. Acum ca am scris asta imi dau seama ca e exact aceeasi situatie...initial aveam impresia ca o sa fie o comparatie putin deplasata (insa mergand pe aceleasi principii), dar culmea... nu e.
|
vina publicului este educatia.
iar vina presei este ca nu se implica mai mult in educatie,dar nu impunandu-i sa publice ceva ce nu vinde ziarul.daca obtinem bani vanzand numai poze cu gagici goale si stiri despre manelisti,s-o facem! dar,ideal ar fi,ca mare parte din profituri,pe alta parte, presa s-o foloseasca concret pentru educarea si culturalizarea cui vrea si este interesat! p.s.prevad ca vei fi un medic bun.te pricepi la deductie logica,deci ai un mare atu:vei pune diagnostice reale si cat mai aproape de adevar. |
Originally Posted by Liviu-:
Gresit, presa nu are nici o vina, la fel si televizorul sau internetul. Educatia nu o face presa sau televizorul, sa crezi ca lucrurile ar trebui sa stea invers inseamna ca nu ai trecut peste colindele cu Mos Craciun. E o aberatie sa atribui rolul de educator(nu in sensul slujbei de la gradinita) televizorului sau ziarelor. Presa e o afacere, mereu a fost, singurele scopuri ale sale au fost profitul si influenta. Aia cu cainele de paza al democratiei e o poveste de adormit copii. Vina este exclusiv a noastra, a oameniilor din aceasta tara. Nu uita ca patronii, editorii si ziaristii tot aici s-au nascut, tot aici au crescut. Nu au venit din Congo sau Ciad. Lucrurile, probabil, se vor schimba, insa, nu in bine. Furia si indignarea trebuie indreptata catre parinti, catre sistemul educational si catre noi. |
Nu am zis nicicand ca slujba lor e sa educe, ci ca pur si simplu o fac. Sa excluzi influenta media asupra educatiei populatiei e ca si cum ai vorbi de viata fara aer...
Originally Posted by danonino:
Pai...da. Cand vorbesc de media vorbesc de oameni doar. Ceea ce zic eu e ca oamenii astia maresc dimensiunile unui fenomen. Pentru asta sunt ei vinovati. Altii care traiesc cu aceleasi idei tampite nu tin sa tampeasca neaparat intreaga populatie (desi cu siguranta ar face-o daca li s-ar da posibilitatea). |
Originally Posted by Liviu-:
Liviu, educatia nu se face cu ziare sau reviste de consum care =presa romaneasca actuala. educatia inseamna cei 7 ani de acasa + lectura+arta+muzica+sport+orice alta sursa care iti imbogateste spiritul. cine este dispus sa "absoarba" ceea ce se publica in ziare si reviste,atunci nu este capabil de un alt nivel,deci implicit nu poate fi educat mai mult de-atat.e ca si cum ar fi imun la prostie. |
O Noua Dieta.
Quote:
Si acum intrebarea, care sunt fetele ce vor sa slabeasca? |
in opt zile a slabit prea putin in comparatie cu efortul depus.
cred ca nu e avantajoasa reteta.cel putin,nu pentru slabit. |
ce te face sa crezi ca a depus "efort"? poate erau baietii cu ea pe teava si doar i'au servit'o. |
Originally Posted by t0nka:
|
desigur...
|
Originally Posted by paul_aramis:
|
doar moșii și "ăia" au nevoie...
|
Originally Posted by paul_aramis:
la ora asta sunt fara inhibitii.as putea sa incep dieta.dar prefer doar efortul.fara sa mananc nimic. |
RVN, asta e ca si cum ai gati o friptura si nu ai manca-o... daca faci ceva, fa pana la capat.>:)
|
Originally Posted by dragonfly_drk:
|
Quote:
=)) ce prostie :)) pai daca nu mananci si nu bei apa in ziua urmatoare ce te-ai cantarit eu zic ca slabesti si mai mult de 2 kg.>:) |
[quote=Pupaila]
Quote:
|
All times are GMT +2. The time now is 00:20. |