![]() |
de la un terminal strain de casa(cel putin pana maine) de la o tastatura de-ti vine sa te imbeti, longshot in efect :
saptamana subtire(cantitativ) cu 2 exceptii : - revazut finding neverland, despre kr nu mai aberez - ring 2 6.5/10 incepe de parca e film de tv, dar continua ok. acceptabil even, doar ca, in afara de personaje, nu prea mai are leg cu primul (stiti voi : before u die u see the ring, 7 days) si devine o banala poveste de posesie demonica :P . pustiul se descurca bine insa si la fel si naomi care da bine pe ecran, in special knd i se intrezaresc sfarcurile prin haine :D (mai mult nu era necesar k stiam din 21 grame) |
Originally Posted by Longshot:
Este ca le are pe sfircuri? Si din prima parte a ringului, cind era in put, si tot promitea. |
Originally Posted by Ambra Blu:
|
ugh...getting kinky...
|
jesus christ superstar 8/10
camp... gsus.... era hippie... love it or hate, este, cum a spus unul dintre ante-scriitorii mei, un landmark southpark-tollerance death camp (sau ceva gen) 10/10 un animal de talie mica este introdus in rectul lui mr slave copii sunt in vizita la muzeul tolerantei si mr garrison face pe eltonjohn ca sa fie concediat si totule oarecum parabolic despre fascismul discriminarii pozitive... TARE southpark-un episod in care cartman e posedat de spiritul lui keny, caruia i-a mancat cenusa 8/10 si se face mistocareala de rahatu cu ochi de rob schneider |
bridget jones 2, cu tristete vazut, si fara sa vars nici o lacrima, si fara sa rad, m-am ofticat ca mi-am pierdut timpul... un clar 4/10 pentru filmul asta.
insa am avut si noroc, vazut un film excelent, cu critica la sistemul si cehoslovacia, cu personaje adevarate, cu dragoiste, cu tristete, si cu tot ce-i trebuie unui film, care sa devina cultuar... milos forman at his best, cu love of a blonde....10/10. un antonioni mai slab, cu un titlu pe care nu-l tin minte, straviski (sau asa ceva) Point, dar cu un fimal de exceptie, si poate cu cea mai simbolistica scena de dragoste ever. un sfarsit impecabil, si de fapt, unu care nu a putut fi evitat in nici un fel. un film cu coaie, insa care nu mai are nimic din ceea ce avea antonioni in italia. ameica l-a stricat. pacat. totusi, un film excelent 9.5/10 si am mai vazut ceva... insa nu-mi amintesc ce... must have been bad :D |
Am facut un film fest pe cont propriu: Sin City (pareri in Iconoclastul de luna viitoare), Eros (dublat in italiana) si The Ring 2, vairanta americana a lui Nakata.
Dupa cele 4 Ringuri vazute, ma simt ca The Lord of the Rings. Trag o linie si zic ca, dintre toate, varianta lui Verbinski este in mod evident cea mai buna. Proaspata, chilling, imagine rapitoare de inimi de copii si vise de om. Ultimul The Ring are doua chestii bune: ideea copilului mort in cautare de mama si secventa in care Samara intra in Aidan, preluind conducerea, iar Naomi 'Rachel' Watts este nevoita sa traiasca in casa, pentru o noapte, cu copilul alteia in trupul propriului copil. Reteta ca el sa 'treaca' (bag ghilimele, desi nu obisnuiesc) e ca in bancul cu compresele cu apa rece: il ineaca in cada, sa ii scoata necuratenia din trup. Desigur, s-ar putea analiza mult si bine despre sindromul depresiei post partum (mamele dupa nastere, stiti?) sau despre 'strain' (fetusul in uterul mamei), dar nu ne pricepem, asa ca de ce s-o facem? Intrebarile retorice se opresc aici, in acelasi loc unde s-a scurs si imaginatia lui Nakata, obsedat de apa neagra si soarele negru. Ca, deh, coborirea aia a lui Rachel in put trebuie sa aiba in ea si ceva din descensus ad inferos si, implicit, si ceva alchimie. Lasind la o parte aceste comentarii pe linga, mentionez un ultim amanunt menit sa descreteasca fruntile batrinelor de 70 de ani: se pare ca The Ring 2 nu o sa mai aiba continuare, ca am vazut eu cu ochii mei cum Rachel nu numai ca a tras apa, dar a lasat si capacul peste put. Samaria nu mai poa' sa iasa, a ramas sa se balaceasca in apa de care i se rupe mamei sale, ma refer la mama lui Aidan, baiatul cu ochi de pastilat dubios, care navigheaza noapte si noapte pe net in cautare de insule in retea cu huburi mai bune, cu filme pirat. Ho-ho-ho, to the bottle I go. |
Dupa o perioada de absenta...
Splendor in the Grass - 9/10: probabil filmul pe care mi-a fost cel mai greu sa-l notez in ultima vreme... Anyway, Elia Kazan in mare forma, la fel si Natalie Wood. Saracul Beatty afiseaza o imagine de adolescent blazat, probabil incercand sa-l imite pe James Dean, fara prea mare succes, insa a facut si el cat a putut de bine (la varsta aia)... Phanton of the Opera - 3/10: mi-a cam taiat macaroana filmul asta... Muzica ramane destul de buna, dar realizarea mi s-a parut demna de toata mila. Se vede mana lui Schumacher planand asupra atmosferei mai mult gen "Batman & Robin" decat a doua jumatate a secolului XIX... Pacat ca nu se pot detasa de Broadway cand fac filme dintr-astea. Baraka: Asta da! Pentru orice om pasionat de imagini (a se citi si cinefil, daca vreti), acest film este un regal. Desi pare o simpla plimbare a lui Fricke in jurul mapamondului, atintindu-si camera la tot ce gaseste mai frumos/exotic/socant/intolerabil, acompaniata de o muzica de calitate indoielnica, "Baraka" este un test, dar nu al rabdarii, ci al "culturii generale" si al fascinatiei pentru cinema. Lectie de montaj pentru cei de la Discovery, filmul este un documentar mut, aproape metafizic. |
Originally Posted by MinRep:
Dincolo de gusturi personale soundtrack-ul la Baraka e unul din exemplele fericite pt. muzica ce vine in completarea imaginii. Ai pe Lisa Gerrard si Brendan Perry cu The Host of Seraphim si Michael Stearns(cu care Fricke a colaborat si la Chronos)- http://www.michaelstearns.com/ Daca mai vrei ceva in genul asta se recomanda Serghei Paradjanov. |
Originally Posted by Serghei:
Corect. Am vrut sa ma sesizez si eu, dar mi-am zis ca nu se merita sa dai margaritare la porci. |
Originally Posted by Nae:
zabriskie point, man ! :hmm: |
bun.zi fericita.alcoale si :
dreamers - jack warner, care cica avea o vezica slaba, zicea ca daca il taie pisharea in primele 15 minute, filmul e prost. adaptand putin, la dreamers m-a taiat prin minutul 40 insa mi-a placut suficient incat sa strang din dinti. iar daca treci peste ideea ca un moshulet dirija scenele alea, e chiar satisfacator. 9/10 sin city - nu pot sa zic decat max payne, max payne, si max payne (ca stil al graficii si al voice-overului). povestea a doua, cu clive owen e cea mai slaba asa ca willis si rourke raman cei mai bad ass in lipsa de concurenta. violenta si stil suficiente sa te tina hooked. 7.5/10 |
Hotel Rwanda - 9/10 - Gen o sa scriu de el mai incolo la acum pe ecrane.
|
doua filme de Johnny To,
PTU (2003), 6/10 si Yesterday Once More (2004) 8/10 apreciat logica aparte din al doilea, definitely something.. ;) |
hart's war(la tv) 7/10 bine marcele
|
Lemony Snickets A Series of Unfortunate Events -> 8.50/10
|
Originally Posted by Serghei:
@Ambra: Mersi oricum. Pe de alta parte: Hide and Seek - 4-5/10: Aceasta nota ridicata se acorda pentru prima jumatate a filmului, in care tensiunea era bine construita, iar atmosfera ridicata. Cei care au vazut filmul, imi vor intelege supararea cnad spun ca sfarsitul (ultima treime) strica tot ce ar fi putut fi acest film. Se remarca mai multe trimiteri la "The Shining" (v. genericul) si, de asemenea, faptul ca Dakota Fanning (cu un nou look fata de "Man on Fire" si "I Am Sam") joaca mai bine decat obositul DeNiro... :D |
!!! |
Eu aº merge ºi mai înapoi cu trimiterile: Dr. Jeckyl and Mr.Hyde (1920) din care foarte mulþi s-au inspirat. Hoþie la drumul mare acest film. Într-adevãr, dupã cum începuse, pãrea interesant dar a cãzut în niºte cliºee de-mi venea sã vãrs. Jocul actoricesc e ok. |
HOUSE OF 1000 CORPSES 10/10
o fi rob zombie un "muzician" penal si ratat, da filmu asta e genial fortand putin, un killbill al horrorului in fine, ma asteptam la ceva mult mai gore si demnostrativ tocma lipsa aspectului asta "in ur face" face tot filmu sa nu intelegeti ca ar fi vreo subtilitate stilizata si aseptica, e f departe de asa ceva sute de trimiteri, linkuri, citate si filme si "filme" cateva replici memorabile... "our bodies come&go, but this blood is 4ever" si o faza de coma, in care fiica unor rednex ii promite unui tip salvarea daca ghiceste care e vedeta ei favorita cum gagica tocamai cantase "i wanna be loved by you", tipu zice "marilyn monroe" evident ca nu era mm... era bette davis |
All times are GMT +2. The time now is 03:35. |