![]() |
Nu-i bai, mai postäm, mai pastäm, cä ce treabä avem? :P
|
Originally Posted by Alex Leo Serban:
draga alex leo serban, aveam io o vaga banuiala ca acele doua cuvinte din finalul eseului ("va urma") asta intentionau sa spuna :lol: |
cel mai prost articol citit lately: "TIFF XXX" de Cristina Bazavan, in Catavencu.
Doamna cu pricina, autoarea unor panseuri mondene -cinefile (face ea tot felul de legaturi numai de ea intelese intre high life-ul bucurestean si filmele comentate) (daca nu ma insel domnul marx avea o slabiciune pentru ea :sick: ) incepe spunandu-ne ca Vanessa Redgrave e o doamna spre deosebire de "cuconetul" autohton. Corect, dar venind din partea ei, a se slabi :P . Apoi, ca sa-si pastreze probabil aerul de mare doamna, e intrigata de "criteriul de selectie sexual" a domnului Chirilov. E kipurile ingretosata de multitudinea de penisuri si de cupluri gay din selectia Tiff-ului. Halal cronicheta despre festival. Cum n-am auzit in nici un an pe cineva sa se planga de selectia lui kiri ( e vreo victima pe undeva si nu stiu eu? ) , de valoarea filmelor, a te transforma intr-un aparator al pudismului mi se pare de prost gust. hai siktir! sa ciocnim mai bine paharelele de sampanie si sa gustam niste piscoturi! P.S: rugaminte: m-am saturat ca in loc de comentarii despre filmele lui, sa citesc mereu aceleasi kestii despre corneliu porumboiu (ca se insoara, ca e "monosilabic" sau "lapidar in exprimare", ca nevasta-sa e frantuzoica...) :x |
mda, am citit si eu. penibil. o incoerenta dupa alta (zice k gustul artistic al lui kiri e incontestabil, dupa care il acuza de 'criterii de selectie sexuala'(wtf is that!?) si k ar trebui skimbat k selectioner - de pilda cu gorzo :lol: (bietul gorzo - el kiar n-are nici o vina...)
cred k duduia era pur si simplu indispusa. sau are a hidden agenda. sau e naturally blonde... whatever. o picatura intr-un ocean. si uite-asa, ink o data se ajunge la, si se adevereste vorba mea: oricine are dreptul la o parere, dar nu trebuie tinut cont de parerea oricui ;) |
Quote:
Ãsta e articolu' pt.cei ce nu-l au la-ndemînã. Mie unuia mi se pare cã tipa e cam...ne.ftutã? Fãrã sã fiu rãutãcios (defapt, ba da!), da' nici un un om normal nu spune asta, indiferent de situaþie:
Quote:
:lol: :w00t: |
(urmarea celor de mai sus:)
http://agenda.liternet.ro/articol.php?art=3019 cu precizarea k articolul se termina - asa cum va aparea in dilema - cu un link la postarile voastre; liternet-ul l-a suprimat... |
Originally Posted by EgoN:
Din acelasi ciclu (in more ways than one ;) ), acum cateva dupa-amieze dj-ita d l guerrilla (which otherwise rulz!radio-ul nu tipa!) din timisoara, i-a adresat unui tip care sunase sa castige ceva invitatie urmatoarea intrebare: "pe tine nu te deranjeaza cand mergi la mare si vezi atatea domnisoare topless? "Daca ai avea un copil cum i-ai explicat ceea ce vede?" eu eram "like WTF?!?", tipu s-a blocat si nici nu stiu daca a mai raspuns ceva pentru ca eu am schimbat de pe "radio speranta vocii evangheliei" |
Misto analiza ALSului asupra publicitatii 'intime'. (Ma rog, in advertising i se zicea publicitatea de lux si exista si divizii specializate care se ocupa de asta). A distins si polarizarea relatiilor inter-sexe atit in domeniul public cit si in cel privat. Nu trebuie luat pe bune, pentru ca e vorba doar de publicitate, mestesugul ala de soft lies and videotapes, dar e bine scris.
Articolul e aici Ah, iar Larry Sultan il face de departe pe Terry Richardson, iar imagini de sex explicit in reclame - as in two going at it - exista si ele. |
Als-ul a desfiintat-o pur si simplu pe Cristina Bazavan in comentariul din Dilema Veche ( preluat si pe liternet, in linkul de mai sus)
tineti minte cum il laudau vecinii nostri pe hagi pe vremea cand urmaream meciurile nationalei, pe bulgari: pai ziceau " strasnicu tuva hagi" cam asa a facut si als in argumentul de mai sus:asa ca "strasnicu tuva als., sicicu nema, Cristina Bazavan lol |
Originally Posted by Ambra Blu:
thnx :) intr-una din poze o veti fi recunoscut-o pe alexandra croitoru... iar intr-alta, pe kiri ;) iar in articolul de sapt. asta ('nudul masculin')... nu, nu veti recunoaste pe nimeni - sper! |
Eu, care credeam ca Gorzo nu are umor, am citit la recomandarea unui tovaras articolul lui Gorzo despre Azucena si am ris aproape tot timpul. Indiferent ce s-a scris si se va scrie (???) despre Azucena, Gorzo is king.
Rideti si voi aici |
da, recunosc k si eu - pina sa-l cunosc mai bine - aveam aceeasi impresie dspr andrei... (am scris kiar o kestie dspr un fest. al filmului britanic in care, intr-o paranteza, relatind o vizionare comuna, scriam ceva gen: 'da. gorzo ride!' - k un clin d'oeil la 'garbo laughs!') well, mea maxima culpa!, gorzo ride copios :)
re: cronik la 'azucena', insa - dincolo de savoarea textului -, eu am o rezerva de principiu la acest tip de txt/comentariu/analiza/whatever: mi se pare k, in felul asta, se minimalizeaza, k sa zic asha, porcaria de pe ecran... cind rizi de ceva, il transformi intr-un obiect simpatic, haios, harmless. or, din ce-am inteles, 'azucena' is anything but; la ce sa rizi?? k mureshan a bagat mina-n buzunaru tuturor for this shit? :sick: |
n-a fortat-o el; au alintat-o usor, catre destinatie, altii...
|
boy, eu aveam impresia ca, on the contrary, gorzo rade prea mult si prea copios... a stat o data in spatele meu si tresaream in scaun de fiecare data cand izbucnea... acoperea orice zgomot pe o raza de cativa metri si ma facea sa vreau sa ma intorc si sa ma uit urat la el... din pacate eu nu pot sa ma uit urat (mai ales la cineva care rade)
|
Ei, dar daca despre Gorzo se poate zice ca umorul gemea in stare latenta, aici, la domnisoara aceasta, nici o urma de umor sau umori. Ni se compileaza intr-un stil steril diverse informatii bio-bibliografice despre Gregg Araki, un regizor minor(itar sexual), cunoscut celor dusi pe la salile de ODC prin Mysterious Skin, Threesome si The Doom Generation. Stilul domnisoarei abunda in expresii de o admirabila plasticitate precum: violenta cartoonizata, ultra-sexualizant, erotic, productii-cult: the whole holy family (ultima sintagma imi apartine si se remarca detasat de galeria cuvintelor dubioase, pline de ele ca prezervativul de aer). Remarc cu insuficienta nepasare lipsa cuvintelor star de genul 'schizoid' si 'psihotic' si a semnului '&'. Se pare ca, de cind ALS nu-l mai foloseste, semnul nu mai e la moda.
Si o concluzie, pe final, ca trebuie sa plec: se pare ca doar fetele """"deosebite"""" (am pus 8 ghilimele, pentru a sublinia eufemismul dintre ele, ruda mai frumoasa a cuvintului "clorotica") pot vorbi cu candoare despre homosexuali atunci cind fac filme penale. |
Originally Posted by Ambra Blu:
oricum o sã caut ºi eu filmele regizorului cã mi-a trezit curiozitatea. |
Uite, in biletelul asta pe servetel in care ii da limbi lui ALS sint mai multe. Iti zic eu, '&' nu mai e hip.
|
n-am zis cã e hip. mie demult nu mai îmi place (dacã mi-o fi plãcut vreodatã) &-ul, nici la als nici la alþii. voiam doar sã-þi arãt, fãrã nicio insinuare, cã þi-a scãpat unul, zicînd cã lipseºte. Pe mine m-au intrigat în articol niºte propoziþii fãrã predicat. În rest e ok. Evident, nu lipsesc nici multiplele slash-uri care îngreuneazã cititul (tre sã citesc fraza de 2 (sau cîte slash-uri are) ori pentru a compila fiecare sens în parte)
|
Cind vad ////// intr-un text, ma gindesc ca auctorele n/a avut puterea deciziei, sa taie ce trebuie, sa dea jos balastul, sa ramina silueta.
Si, fara legatura cu subiectul discutat, ma mai gindesc la Pinocchio, singur pe insula lui Robinson, facindu-si crestaturi pe pula. |
whatever.
eu zic k bati cimpii cu slashurile: nu e kestia de indecizie, ci de 'multiple entries', as in 'cutare is a X slash Y', a.s.o. eu am o rubrik la dilema care se keama 'citit/auzit'... cum adik sa ma 'decid' ?? slashurile sint utile. plus k dau textului asha, ceva... interesant? (ador cuvintul asta! :lol: ) PS intr-adevar, la '&' am renuntat... dar care e problema dk unii vor sa-l perpetueze? va pierdeti in detalii - unde stim noi cine sta ;) |
Emisiunea realizata de Gabriela Vrânceanu-Firea i-a avut ca invitati pe deputatul Sergiu Andon (avocat al lui Dan Voiculescu) si pe Aurelian Nebel (seful Biroului Juridic de la CNSAS). Subiectul? Aceeasi porcarie, jenanta, cu noile dosare si dovezi pe care, brusc, le tot "descopera" parazitara institutie, la comanda politica. A fost abordat, telefonic, si tartorul CNSAS-ului, tiganul sifilitic Mircea Dinescu. Incontestabil, stapînul absolut al CNSAS, care îi calca în picioare pe toti prin huliganism, obraznicie, santaj. Înca de la primele tipete guturale, nenorocitul asta a dovedit ca e beat mort. Mai mult decît atît, dar a vorbit si ca un porc, jignind-o pe moderatoare si zicînd, textual, despre colegii sai ca "se caca pe ei" (?!).
Si asta în direct, pe un post de Televiziune, fara bulina rosie, sau avertismentul (18). Ce pazeste CNA-ul? De ce nu-i atrage atentia vagabondului sa nu-si mai clateasca gura cu produsul preferat, în public, pe micul ecran, la ora de vîrf? A fost abordat telefonic si Dan Voiculescu, care, în "triplex", l-a dat de gol pe infractorul respectiv. Astfel, milioane de oameni au aflat ca idiotul a fost recrutat de Securitate în 1983. si au mai aflat cum "lucreaza" ("Mircea, fa-te ca lucrezi!") boschetarul Mircea Lindescu la CNSAS: cu 2 ani în urma, el l-a vizitat pe Dan Voiculescu la sediul firmei acestuia, din Str. Gîrlei, anuntîndu-l, radios, ca a descoperit ca avea un Dosar de Urmarire Informativa (nu de informator!), iar la schimb sa-i dea si lui o emisiune la Antena 1. Incredibil, dar perfect plauzibil, fiindca acesta a fost, mereu, comportamentul puradelului vînzatoarei hoate de la Alimentara din Slobozia, care l-a avortat, cu fusul, pe marginea santului. Aici s-a terminat povestea. Un asemenea BIsNItAR nu mai are dreptul sa deschida gura, trebuie dat afara cu scuipati în ochi si suturi în fund. Ce alte avantaje a mai stors gunoiul asta din functia de membru CNSAS? Multe, fireste. În primul rînd ca a traficat dosare, pe bani grei. si-a angajat si amanta acolo, în anul 2000, pe unguroaica Germina Nagît, fata colonelului de Securitate Ivascu, pe care a transferat-o de la revista "Secolul XX" în functia foarte importanta si bine platita de sefa a Directiei Arhivelor, avînd 55 de angajati în subordine, masina la scara si, în general, un statut de mare demnitar. si ea e o buboasa proasta ca noaptea! (Ne aminteste de filmul italian "Fata lui Bube".) Auzind el ce-i reproseaza presedintele PC, cioroiul cu strungareata a fost lovit de streche si a turbat! Ce tipete! Ce isterie! Rareori s-a auzit, pe vreun post de Televiziune, asa vacarm! Mitocanul era facut la pielea goala. În finalul emisiunii a intervenit, tot telefonic, si liderul PRM, care a spus ceea ce trebuia spus despre ratatul si antitalentul asta de Dinescu: 1) E un analfabet, care a ramas repetent la liceul din Slobozia; 2) A fost strecurat de PCR la Academia de Politruci "stefan Gheorghiu"; 3) A fost secretar UTC pe Uniunea Scriitorilor fiind distins cu Premiul CC al UTC; 4) A facut armata la Securitate (în anii 1970-1971), iesind cu un grad de subofiter - prin urmare, el e sperjur si încalca Legea de functionare a CNSAS; 5) A fost turnator, contra-cost, la colonelul Albu si la tovarasa maior Stana Cheta, pe care a angajat-o, la începutul anului 1990, ca femeie de serviciu în vila sa de pe Bd. Aviatorilor, ca sa o tina "aproape" si sa-i închida gura. Tribunul a mai spus ca infecta creatura Nagît n-are nici un drept moral sa controleze Arhivele Securitatii, de vreme ce ta-su a fost colonel de Securitate, colaborator (cu mai multe identitati) al lui Pacepa, asadar ea nu poate fi obiectiva. Ce cloaca împutita s-a format acolo, la CNSAS! "N-am sa te uit niciodata, Dinescule!" - i-a strigat Dan Voiculescu Poetului Cimpanzeu. Iar avocatul Sergiu Andon l-a facut "vagabond literar". Una peste alta, a fost o seara de pomina, care a dovedit, înca o data (daca mai era nevoie!), cît de iresponsabil e cocalarul din Slobozia si cum s-a facut tandari credibilitatea CNSAS. Orice ar spune "institutia" asta si orice "verdict" ar da, n-o mai crede nimeni... articol de: Elena Loghinovskaia :lol: dar mai bine va dau link-ul, sa rideti si voi... http://www.ziarultricolorul.ro/eveniment.html?aid=1148 |
Dinescu rulz
|
.admit si sustin.
|
Originally Posted by raptor:
...sau la sanatoriu... |
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
textul e atat de prost scris ca material jurnalistic, incat credeam k e parerea lui raptor si m tot miram si ma pregateam sa-i dau un reply! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Raptore, imi cer scuze ca te-am banuit de asa ceva. Textul e de vina, e intr-un asemenea hal incat nici nu m-am gandit ca a fost publicat undeva! :D |
:lol: nu face nimic. o sa incerc sa caut lautele ascunse printre injurii :P :lol:
|
:happy:
sa fiu onforum, tot de pe jegul ala d site: http://www.ziarultricolorul.ro/eveniment.html?aid=1165 de unde aflam ca in cinematografie "totul este montatura"! in alte cuvinte numai montajul conteaza, MDL sux, Haneke SUX, si l'enfant sux (cu mentiunea ca p asta nu l-am vazut) si, bineinteles, numai vechile epoci de aur ale cinematografiei dau roade....... ce mai! samanatorism si poporanism cinematografic!!! |
Originally Posted by Supastar:
|
|
L, (virgula) O, (virgula) L, (virgula)
|
de acolo se poate da copy/paste pentru cearta pe Cinemagia de ex :D
|
ah, da, grid modorcea... un ins la fel de penibil precum numele-i :lol:
dk mai era nevoie de ceva pt a se face de kk de tot - e tatal proastelor de la indiggo! |
Si-n plus e si autorul trilogiei "Baietii de bani gata" (1993), "Fetele de bani gata" (1994), si " Noii baieti de bani gata" (1996) :w00t: :huh: :shock:
|
cum, grid modorcea, reputatul regizor si scriitor (not my words!!!) care a lasat posteritatii numai opere de arta, nu ca filmele superficialilor de azi? cata ireverenta din partea noastra... :o
|
hai, mai cu tupeu, mai bagati ireverenta baietii si fetele, k nu e destula pt cit d penal e personaju ! :P
|
some of you guys are actually enjoying the spittings in the air here..
nu c-as avea ceva pro modorcea (don't know the guy) dar prezumtia de la care pleaca mi se pare in regula. Filmul e constructie in aceeasi masura in care e si marturie, eveniment - in fapt, astea doua fiind singurele instrumente care dau, interwoven, rezultatele pe care le stim. Ca lately e hip si trendi sa tii camera locked down pentru minute bune "ca la festival" sau ca intre timp s-au dezvoltat tehnici de stilizare a montajului pana la minimalism in favoarea continutului cadrului, e tot atat de adevarat, pe cat e de pasager si de regional - nu oricine si nu oriunde recurge la stilistica asta. Si ce zice nea grig e ok in esenta. El zice "nu va mai luati dupa outsiderii care forteaza regulile, pentru ca ei o fac in cunostinta de cauza. Nu puteti face asta pana nu intelegeti voi, filmaci romani ce sunteti, regula cu pricina." El zice de fapt sa nu mai copiem abulici fara sa fi inteles lectia. Si asta mi se pare de bun simt. In rest, treaba voastra ce socoteli aveti de incheiat cu el. Mie, desi oarecum inghetat intr-o perspectiva, articolul mi se pare pertinent. Sa nu ne grabim sa dam inertial cu rahat. Un pic de luciditate nu strica. My 2pence. |
Originally Posted by Airlight:
Articolul e penibil... Si la fel e tot saitul de unde a fost cules! |
sint persoane atit de compromise (vezi gm) incit kiar si cind spun k pamintul e rotund u have to disagree! ;)
|
studiu de caz:
un film mai multi cronicari: http://agenda.liternet.ro/articol.php?art=3045 gorzo ar fi vrut mai mult sex de la un film!!! sunt in stare de soc. http://agenda.liternet.ro/articol.php?art=3020 ne-entuziasmant ca scriitura dar cu o concluzie de milioane http://agenda.liternet.ro/articol.php?art=3010 probabil cel mai bine utilizat "fireste" din publicistica romana contemporana http://agenda.liternet.ro/articol.php?art=2926 cam "ilar' si cam lung http://agenda.liternet.ro/articol.php?art=2916 oribil de lung dupa primul paragraf (mult prea "latrat" pentru starea mea de dimineata m-am oprit) http://agenda.liternet.ro/articol.php?art=2896 inimaginabil de oribil de lung si totalmente lipsit de detasare argumentele oki (in majoritate) dar cum sa zik... textul in sine e doar "oarecum lizibil" |
misto idee, sa vezi cu ce diferente de polaritate raspund haparatele noastre critice mai mult ori mai putin consacrate..
cool shit mon |
whatever, da eu n-am inteles cum adik 'cel mai bun 'fireste' bla bla'...
adik nu stiu dk e cool sau e shit. mai ales k in textu meu nu e niciun 'fireste'! oh korben, cu elipsele lui... :? |
Caranfil, superproductiile romanesti si vajnica armata romana
Nae Caranfil plãnuia sã înceapã, zilele acestea, filmãrile la „Restul e tãcere”, prima superproducþie româneascã din ultimul sfert de veac. Programul regizorului a fost dat, însã, peste cap de… Ministerul Apãrãrii Naþionale, care a refuzat sã-i punã la dispoziþie un contingent de militari, pentru a reconstitui momente din Rãzboiul de Independenþã. Pelicula lui Caranfil, dedicatã celor care, cu un secol în urmã, au realizat primul lungmetraj de la noi, „Independenþa României”, nu are norocul celei de acum 100 de ani. Dacã cineaºtii din 1911 au beneficiat, pe parcursul a câteva luni, de sprijinul a peste 40.000 de militari puºi la dispoziþie prin ordin al regelui Carol I, Caranfil n-a cãpãtat ajutorul pe care conta. Producãtorii ar fi avut nevoie, pentru 3 zile, de 150 de militari a cãror prestaþie ar fi fost plãtitã. Jandarmeria va participa la filmãri cu 100 de militari ºi subofiþeri cãlare, dar Ministerul Apãrãrii a refuzat sã se implice, invocând lipsa efectivelor. „Armata susþine cã n-are oameni. Deci, dacã mâine e atacatã, n-are efective”, glumeºte amar Nae Caranfil. Regizorul se aratã sceptic cu privire la veridicitatea explicaþiei date de MApN: „A fost posibil, pentru «Cold Mountain», sã se foloseascã, timp de o lunã, 1.000 de oameni, dar pentru noi nu se gãsesc 150, pentru trei zile. Mi-e ºi jenã sã mai comentez aici, e vorba de o rea-voinþã inexplicabilã. Armata are o tradiþie puternicã în filmul românesc. Au fost fãcute zeci de filme cu armata, unele chiar recent. Întâmplãtor, pentru filmul acesta nu mai sunt soldaþi. E ºi asta o glumã româneascã”. Dacã nu primeºte susþinere în scurt timp, Caranfil ar putea renunþa la aceastã producþie, care este cel mai scump film românesc al ultimelor decenii. „În cazul în care filmãrile se opresc aici, filmul nu va mai putea fi reluat. Nu într-un viitor imaginabil. Echipa nu mai poate fi recompusã peste trei luni, oamenii au alte proiecte, pierd actorii”. Dacã nu se poate rezolva cu ai noºtri, poate cã o soluþie ar fi militarii americani de la baza NATO din România. Caranfil nu are nimic împotrivã: „Dacã s-ar putea disloca niºte contingente de la Kogãlniceanu, ar fi perfect. Nu m-ar încurca deloc” Gandul, 27 iunie 2006 e de bine? e de rau? i'm anxiously waiting for the outcome... |
later edit. drudu postasem ºi io textu cu pricina ...il tai lasand doar numele autoarei (Diana Popescu)
pur si simplu INCREDIBIL (re)Citeam, de curand, un articol de-al lui Caranfil din Cultura 16-22 Feb 2005 ...doar în textele autorilor mei favoriþi mai gãsesc frumuseþea asta a scriiturii ( Caranfilu ºi când dã inteviuri "scrie" bine ) E, cum însuºi o spune, un autor de filme : " Eu nu sunt "regizor de film" în accepþiunea clasicã a termenului, adicã un dirijor al platoului de filmare ce armonizeazã diversele componente ale producþiei ºi impune o viziune unitarã asupra rezultatului. Eu sunt un autor de film. Totul, de la geografie la personaje, de la situaþii la ritm, se naºte la mine în cap ºi cere sã fie impresionat pe peliculã" Caranfilu...cu aerul lui pedant ºi finuþ de Sorbonist... Filmu ãsta, Restul e tãcere, trateazã (cum bãnuiesc cã ºtiþi) povestea primului film românesc. E, cumva, un soi de restituþio a istoriei noastre cinematografice. Nu-mi vine sã cred cã printre toþi imbecilii ãºtia de colonei, generali, politicieni, nu existã o minte mai luminatã care sã înþeleagã cã avem nevoie de filmul ãsta...mai acut decât sã ºtim, bunãoarã, cine e cel mai mare român ... Armata românã nu are 150 de soldaþi ca sã-ºi apere, în definitiv, istoria. Mu.ue armatei române în cazul ãsta. |
.a rezervat-o nicolaiescu pe toata perioada vietii, d-aia.
|
Originally Posted by Alex Leo Serban:
da! e cool! si eu observasem, dar nu i-am dat atata importanta...
Originally Posted by text semnat de a.l.s.:
:P :P :P |
uh... uhu... u r right. i missed that one :sleep:
|
Off-topic scurt:
Eu am un pitic pe creier: în tot ce scriu sau traduc, cuvântul "fireste" îl atribui numai personajelor negative. De ce? Cä-l folosea des toashu Dulea. |
a.l.s. = evil !!! :w00t:
|
Nu-i ivel*
Asa e el. _________________________________ * - Ivel = licentä poieticä. (n.a.) |
un articol scris de mult de un nou prieten de-al meu, de aici. nice guy, and... well, i like the way he thinks.
cu dedicatie speciala pentru ALS, but not meant bad, really. http://www.fipresci.org/archive/arch...rt_rbergan.htm |
All times are GMT +2. The time now is 05:49. |