Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   "Patru luni, trei săptămâni şi două zile" (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=91341)

Supastar 08 Feb 2008 23:40

His name, by the way, is Mr. Bebe (Vlad Ivanov), and no, "bebe" is apparently not Romanian for "baby," but it looks suspicious to me.

cine l-o fi indus in eroare? (eroare pe care o cam miroase, ce-i drept)

Pitbull 09 Feb 2008 00:28

Excelentä analizä. Una dintre cele mai bune pe care le-am citit - incomparabil mai bunä decât multe dintre ale noastre, chiar! Un nivel de inteligentä si intuitie în descifrarea filmului care compenseazä (si mai mult decât atât!) distanta cultural-geograficä.

Coshava 09 Feb 2008 09:48

Originally Posted by vladvaidianu:

Excelent comentariul ! :)

Strict centrat pe film ºi ce se întâmplã în el, fãrã tezisme ºi politicãraie inutilã ... ºi fooooarte la obiect !! Mersi de adresã vlad !!

hellsteed 09 Feb 2008 11:48

intr-adevar o compunere de clasa a iv-a pe intelesul tuturor

Pitbull 09 Feb 2008 12:42

Absolut: o exegezä chiar si pe întelesul elevilor de clasa a IV-a.

djinjis 09 Feb 2008 13:36

compromisul intr-o relatie functioneaza both ways. ea e cea care se comporta absurd si artificial refuzand sa dea orice explicatie si sa exhibe vreo remuscare post coitum vis-a-vis de cel cu care a ales sa traiasca in concubinaj, he . cinismul ei merita o decoratie, dati-i o cruce de fier. clasa a doua.

p.s. lipseste o scena in care ea cedeaza, plange de exemplu, o reactie normala printre atatea altele care nu sunt.
sau de ce nu arata cum pleaca sa se inroleze in legiunea straina? chiar aduce a Legionaru' cu fumatul ala nervos si rictus de caporal care a facut Stalingradu'. vino dulce moarte, vinooooo...

vladvaidianu 10 Feb 2008 20:12

am fost si eu surprins de comentariile lui ebert. primesc in mail updateuri de pe situl lui si de cele mai multe ori cand ma gandesc sa calc la cinema ii citesc reviewurile...
unii il considera cel mai important critic american insa am fost neplacut surprins de reviewul pt mulholland dr.(nu prea a inteles nimic din film desi cica ii place) si mai recent de cel pt kite runner...s.a.m.d.

oricum opinia lui cantareste ceva la america dar nu inteleg ce fac cei de la IFC. in chicago incepe sa ruleze astazi la un cinema destul de obscur...si cam atat. daca asta e toata distributia filmului apoi atunci nu prea vaz incasari mai deloc...

speram si eu sa se-nbogateasca mungiu si sa-i colorez urmatorul film pe un sistem lustre dar daca 432 ruleaza in cinshpe cinemauri de o suta de locuri creca ma multumesc cu un set de carioci chinezesti :D

thequietsurfer 10 Feb 2008 20:46

Interviu cu Anamaria Marinca in Dilema Veche:
"Filmul a fost lansat în foarte multe þãri, pe continente diferite. Cît de diferite au fost reacþiile publicului?

În funcþie de realitãþile sociale ºi politice ale fiecãrei þãri ºi în funcþie de cît de actual e subiectul pentru comunitãþile respective. În Italia, Vaticanul a criticat filmul; în Polonia, ca ºi în cea mai mare parte a Mexicului, avortul este scos în afara legii; în Portugalia, lucrurile stãteau la fel pînã nu demult, iar în India ne-am confruntat cu cenzura. Filmul a fost mai bine înþeles acolo unde spectatorii ºi-au pus problema propriei umanitãþi, a mecanismelor societãþii în care trãim, a hotãrîrilor luate, a resemnãrii ºi preþului ei. Interesant este faptul cã reacþiile negative au venit din partea autoritãþilor ºi nu a publicului care a fost de fiecare datã emoþionat ºi dornic sã comunice cu noi. Ce bine cã a gîndi nu e ilegal. Încã."
"Crezi cã este important ca românii sã nu uite cum trãiau înainte de 1989?

Da, ca sã nu merite sã-ºi repete istoria.

Care ar fi, în opinia ta, paradoxul secolului în care trãim?

Faptul cã virtualizãm pînã ºi realitatea."
http://www.dilemaveche.ro/index.php?...rticol&id=7651
Raspunsuri clare si inteligente si cateva amanunte despre cariera sa.

În majoritatea cazurilor, strãinii percepeau situaþia de viaþã din film, întîmplarea... În Franþa m-au tulburat, de exemplu, liniºtea care se aºezase în salã în timpul proiecþiei ºi respectul profund cu care ne priveau apoi. Românii au prins ºi nuanþele de limbaj, au sesizat chiar ºi comicul, care e atît de bine însãilat în dramã, ºi au recunoscut cu siguranþã amprenta înecãcioasã a comunismului, dar asta nu înseamnã cã au înþeles filmul mai bine. Filmul a fost înþeles bine peste tot. Cred cã asta i-a dat ºi valoarea.

E o mare contradicþie între opiniile criticii americane de film ºi eliminarea filmului 432 din cursa pentru Oscar. Cum îþi explici acest fapt?

Cred cã America e un pic altã lume faþã de Europa. Nu mai rea, nu mai bunã. Au alte criterii, un alt ritm ºi nu ne mirã foarte tare ce s-a întîmplat. Faptul cã filmul a fost apreciat de criticii de film americani nu poate decît sã ne onoreze."
http://www.dilemaveche.ro/index.php?...rticol&id=7655

djinjis 10 Feb 2008 23:29

"În funcþie de realitãþile sociale ºi politice ale fiecãrei þãri ºi în funcþie de cît de actual e subiectul pentru comunitãþile respective. În Italia, Vaticanul a criticat filmul; în Polonia, ca ºi în cea mai mare parte a Mexicului, avortul este scos în afara legii; în Portugalia, lucrurile stãteau la fel pînã nu demult, iar în India ne-am confruntat cu cenzura si doua regimente din wehrmacht."

dar sa lasam scuzele. ce succes de casa a avut in romania, unde a fost laudat de le-au sarit plombele si si-au sclintit falcile? cand am fost eu sa-l vad erau in sala doar cativa amarati care cautau un pretext sa-si pipaie consoarta. daca cineva a visat ca filmul asta o sa faca bani, tre s-o lase mai moale cu secarica. fara scatoalca aurita, care este din punct de vedere al marketingului mai importanta decat filmul insusi, pentru ca afara lumea merge sa vada filmul care a luat cannes-ul, probabil nu si-ar fi scos nici banii de productie, ruland doar in romania, in nici un caz.

"Care ar fi, în opinia ta, paradoxul secolului în care trãim?"

seinfeld crapa de ciuda, iata replicacare a cautat-o de-o viata. nicike si cu gigi kant. am ras de m-am cracanat. bancu cu moliere e cam rasuflat, era mult mai adecvat ala cu iozefini...

Pitbull 10 Feb 2008 23:34

Evident, fenomenul ineptiilor pe care le poate provoca un film bun, meritä si el atentie - la un nivel clinic, mäcar...

Coshava 10 Feb 2008 23:45

Originally Posted by Pitbull:

Evident, fenomenul ineptiilor pe care le poate provoca un film bun, meritä si el atentie - la un nivel clinic, mäcar...

Oricum - ºi alea proaste pot provoca inepþii ºi conduce la emiterea de aiureli dureroase aºa cã nu e ãsta vreun criteriu din pãcate ... :oops:

vladvaidianu 11 Feb 2008 02:28

un interviu cu mungiu pe npr:

http://www.npr.org/templates/story/s...oryId=18755277

djinjis 11 Feb 2008 15:10

"Lansat ca blockbuster" sfanta naivitate... oricum incasarile i-au trimis inapoi in banca lor.

aici sunt listele cu companiile distribuitoare ale lui:

filantropica

Mediapro Pictures
Swift Distribution

si 4,3,2

Angel Films (2007-) (Denmark) (all media)
Art Metropole (2008) (Canada) (theatrical)
Artificial Eye (2007) (UK) (theatrical)
Baba Films (2007) (India) (theatrical)
Bac Films (2008) (France) (theatrical)
Cinema Mondo (2007) (Finland) (theatrical)
Comstock (2008) (Japan) (theatrical)
Concorde Filmverleih (2007) (Germany) (theatrical)
Eureka (2007) (South Korea) (theatrical)
First Distributors (2007) (Hong Kong) (theatrical)
Golem Distribución (2007) (Spain) (theatrical)
IFC Films (2007) (USA) (theatrical)
IFC First Take (2007) (USA) (theatrical) (subtitled)
Imagine Films Distribution (2007) (Netherlands) (theatrical)
Koji (2007) (Australia) (theatrical)
Lucky Red (2007) (Italy) (theatrical)
Lumière (2008) (Brazil) (theatrical)
Mars Production (2008) (Turkey) (theatrical)
Mindshare Media (2007) (Romania) (theatrical)
NonStop Entertainment (2007) (Sweden) (theatrical)
Pachamama Cine (2007) (Argentina) (theatrical)
Seasonal (2008) (China) (theatrical)
Swallow Wings (2007) (Taiwan) (theatrical)

sper ca nu mai trebuie sa va desenez ce a facut diferenta. la filantropica vesticii nici macar n-au strambat din nas. in franta a fost distribuit pentru ca francezii se simt obligati la acte de caritate fata de tarile satelit, astea francmasone...daca stai gemuit sub plapuma si-ti doresti ceva foarte mult, nu inseamna ca o sa se intample. clinic vorbind...

Pitbull 11 Feb 2008 15:42

Fie cä stai gemuit, fie dulcetit, magiunit ori marmeladit, sub plapumä, si-ti doresti sä faci din bun räu, si din räu bun, din alb negru si invers, din valoare nulitate si viceversa - tot degeaba... Nu numai clinic, ci si amoral vorbind.

djinjis 11 Feb 2008 20:00

sau smochinit cand cinemagiunit. nu vorbesc ici sa mai sus despre nici un fel de valoare ci despre sansa unui film romanesc nepremiat la expunere afara, si rolul crucial al palme d'or-ului in marketing-ul lui.

"si-ti doresti sä faci din bun räu, si din räu bun, din alb negru si invers, din valoare nulitate si viceversa - tot degeaba..." are valoare de exercitiu
"spuneti-mi despre ce este vorba, ca sa fiu contra"
amoral? always. color me bad, nu de alta, dar, sunt atat de multi oameni de treaba..."acesti ingrozitori oameni de bine" sau cum era replica.

savoria 04 Mar 2008 10:09

am vazut si eu filmul acum cateva luni. dupa ce s-a terminat am ramas cu un sentiment de tristete si dezgust. filmul in esenta e simplu, asa cum s-a mai scris. poate de aia e asa de ok.
e realitatea zileleor noastre, ce sa mai zicem. lucrurile astea s-au intamplat in camine de ani de zile si stiu sigur ca inca se mai intampla. trist dar adevarat. nu tin partea nimanui, si desi-s femeie, foarte multe dintre noi sunt destul de incuiate la minte, ca sa nu folosesc cuvinte urate.
mai rar asa prietena care sa te ajute, desi e trist ca s-a ajuns la asa ceva.
dupa parerea mea, nu cred ca ar fi trebuit sa castige un premiu important. nu cred ca as vrea sa aud ca asa un film reprezinta tara noastra. pe bune acum!
m-a cam deprimat filmul :(

Cazeemeer 04 Mar 2008 10:53

Originally Posted by savoria:

dupa parerea mea, nu cred ca ar fi trebuit sa castige un premiu important. nu cred ca as vrea sa aud ca asa un film reprezinta tara noastra. pe bune acum!
m-a cam deprimat filmul :(

Atunci e bine ca nu tu alegi cine castiga premiile importante. Pe bune acum!

redmen 04 Mar 2008 10:56

Prezinta realitatea filmul nu o inventeaza .. si nu suntem singura tara cu greseli,sunt altii care nu au cunoscut dictatura si au facut greseli.Poate noi nu stim sa trecem peste ele :)

savoria 04 Mar 2008 11:29

Cazeemeer, e parerea mea. daca iti convine bine, daca nu, iarasi bine.
nu era in discutie ca aleg cine castiga. asta cred eu si am dreptul la asta.
exact, prezinta realitatea destul de cruda totusi.
asta e cel mai trist, ca inca nu am invatat din greseli. mai e timp...
nu inteleg de ce unii iau raspunsurile atat de personal, e un forum totusi, putem sa vorbim deschis, nu?
pe bune!

Alex Leo Serban 04 Mar 2008 11:33

aham, pt k 'prezinta o imagine negativa' a romaniei, right?

pai ia sa vdm: 'crima & pedeapsa' = rusia nashpa rau...
balzac, cu toata 'comedia umana' a dumisale = o franta d kkt...
tragediile istorice ale lu shakespeare = o anglie in kre nu-ti venea sa traiesti, violenta cva d speriat...

sa ma coborim in timp SI pina la tragediile grecesti?? :lol:

All times are GMT +2. The time now is 11:25.