![]() |
Ion Minulescu, Prin gările cu firme-albastre
Tristeţea trenului ce pleacă Noi n-am trâit-o niciodată, Căci - călători ades cu trenul - În clipa când plecăm din gară, Noi stăm pe loc - Doar trenul pleacă!... Doar trenul pleacă, Trenul singur Ne poartă nerăbdarea mută, Bagajul visurilor noastre Şi setea noilor senzaţii, Pe infinite paralele, De-a lungul verzilor plantaţii De mătrăgună şi cucută, Pe schela podurilor albe, Prin noaptea negrelor tunele Şi gările cu firme-albastre!... Doar trenul pleacă, Trenul singur Respiră, Cugetă, Vorbeşte, Şi-n forţa aburilor cântă Viteza roţilor ce creşte... Doar trenul singur se frământă, El singur urcă Şi coboară - Reptilă neagră ce-mprumută Aripi de liliac ce zboară Şi glas de cobe ce-nspăimântă!... Doar trenul singur se-nfioară De-atâta veşnică povară. El singur poartă mai departe Pachetele-omeneşti, culcate Ca-ntr-un muzeu de statui sparte, Pe bănci de pluş capitonate!... Doar trenul suferă ofensa Sclaviei negrilor "ad-hoc", Ce poartă-n lectici mai departe Pe cei născuţi să stea pe loc... El singur, El, Şi numai trenul, Creează-n urma lui distanţa Monotonia Şi refrenul Din care ne-adăpăm speranţa Toţi călătorii spre mai bine... Şi numai el, Doar trenul singur, Doar trenul ştie-anume cine Şi câţi din cei plecaţi aseară Putea-vom mâine,-n zorii zilei, Bagajul visurilor noastre Să-l presărăm, din suflet iară, Prin gările cu firme-albastre!... |
Lucian Blaga, Poetul
Intru pomenirea lui Rainer Maria Rilke Prietena, sa nu mai rostim zadarnicul sunet cu care-l chemau muritorii! Astazi, vorbind pentru toti el nu are chip si nu are nume - poetul! Viata lui mult ne-a mirat, ca un cantec cu tulbure talc, ca un straniu eres. In anii de demult poetul, cuvantul strivindu-si, a indurat napastele toate cu barbatie si cele mai mari, cele mai crunte dureri, si le-a stins in muntele singuratatii, ce si-a ales. Cand la un semn s-au surpat albastrimile cerului, si minutarele vremii treceau ca taisuri prin toata faptura, in anii aceia, poetul voi sa uite de semeni si vatra. In anii cumplitelor pacle cand pamantenii cu sfanta lor omenie si carne s-au destramat fara numar, si viata - atata s-a stins de-ar fi fost, vai, tocmai de-ajuns ca duhul sa prinda trup pe pamant. Poetul, cu numele sters si pierdut, s-a retras sub pavaza muntelui, facandu-se prieten inaltelor piscuri de piatra. Si neajuns, neclintit, a ramas in jurul destinului flancat de albe si negre solstitii mare si singur. Nu l-a ucis amarnica grija din vale, nici gandul ca Dumnezeu rapitu-si-a singur putinta-ntruparii. Nu l-au razbit nici tunetul din departari, nici tenebrele. Si nu l-a schimbat in cenusa fulgerul care i-a fost pentr-o clipa oaspete-n prag. Mereu isi da siesi cuvantul si pasul sau era legamant. Ingaduie Prietena, sa-ti amintesc ca Poetul muri numai mult mai tarziu. Mult mai tarziu, ucis de-un ghimpe muiat in azur ca de-un spine cu foc de albina. Muri poetul ucis sub soare de-un trandafir, de-un ghimpe muiat in simplu albastru, in simpla lumina. De-atunci, in frunzare-aplecate privighetoarele toate-amutira uimite de cele-ntamplate. Privighetorile ceasului, din rarele noastre gradini, amutira-n lumina ce-apare-n zadar si fara de semne, de-atunci. Si nu stiu nimic pe pamant ce-ar putea sa le-ndemne sa cante iar. |
şters!
|
şters!
|
Nice lyrics, but off-topic. :x
Judex (sau Stefan ori Gloria), Dragomara vä roagä (prin intermediul meu) sä mutati mesajul de mai sus (cu al meu cu tot) la "Lyrics" sau "Poezia". |
şters!
|
pe mine ma innebunesc versurile de la Plainsong cantat de The Cure, ma ruineaza afectiv melodia cu totul, versuri si muzica. enjoy.
I think it's dark and it looks like rain," you said "And the wind is blowing like it's the end of the world," you said "And it's so cold it's like the cold if you were dead," and then you smiled for a second. "I think I'm old and I'm feeling the pain," you said, "And it's all running out like it's the end of the world," you said "And it's so cold it's like the cold if you were dead," and then you smiled for a second. Sometimes you make me feel like I'm living at the edge of the world, like I'm living at the edge of the world. "It's just the way I smile," you said |
şters!
|
My girl, my girl, don't lie to me,
Tell me where did you sleep last night? In the pines, in the pines Where the sun will never shine I would shiver the whole night through My girl, my girl, where will you go? I'm going where the cold wind blows In the pines, in the pines Where the sun will never shine I would shiver the whole night through Her husband, was a hard working man Just about a mile from here His head was found in a driving wheel But his body never was found My girl, my girl, don't lie to me, Tell me where did you sleep last night? In the pines, in the pines Where the sun will never shine I would shiver the whole night through My girl, my girl, where will you go? I'm going where the cold wind blows In the pines, in the pines Where the will never shine I would shiver the whole night through http://video.google.com/videoplay?do...87786956119226 |
atât de cuvintele...
şters!
|
|
It’s so nice
to wake up in the morning all alone and not have to tell somebody you love them when you don’t love them |
Probabil ca stiti poezia, dar imi place asa de mult ca as vrea sa o vad afisata peste tot, in tot orasul :)
A Radio With Guts it was on the 2nd floor on Coronado Street I used to get drunk and throw the radio through the window while it was playing, and, of course, it would break the glass in the window and the radio would sit there on the roof still playing and I'd tell my woman, "Ah, what a marvelous radio!" the next morning I'd take the window off the hinges and carry it down the street to the glass man who would put in another pane. I kept throwing that radio through the window each time I got drunk and it would sit there on the roof still playing- a magic radio a radio with guts, and each morning I'd take the window back to the glass man. I don't remember how it ended exactly though I do remember we finally moved out. there was a woman downstairs who worked in the garden in her bathing suit, she really dug with that trowel and she put her behind up in the air and I used to sit in the window and watch the sun shine all over that thing while the music played. Charles Bukowski |
poate am mai pus asta dar nu importa.....
Karma Repair Kit 1. Get enough food to eat, and eat it. 2. Find a place to sleep where it is quiet, and sleep there. 3. Reduce intellectual and emotional noise until you reach the silence of yourself, and listen to it. 4. Brautigan, obsesia mea cea mai recenta. |
Tristeţă casnică
de Tristan Tzara În sămânţă de crini te-am înmormântat senin ne-am iubit în clopotniţe vechi anii se distramă ca dantele vechi. te caut pretutindeni Doamne dar tu ştii că-i prea puţin te-am înmormântat în noiembrie când se duceau şcolăriţele la prânz n-au ştiut că erai în căruţă că ar fi plâns. .................................................. ............... Se continua, dar sa nu o lungim prea mult cu poezia.... |
tot roşu: Sylvia Plath
Ariel
Stasis in darkness. Then the substanceless blue Pour of tor and distances. God's lioness, How one we grow, Pivot of heels and knees!--The furrow Splits and passes, sister to The brown arc Of the neck I cannot catch, Nigger-eye Berries cast dark Hooks---- Black sweet blood mouthfuls, Shadows. Something else Hauls me through air---- Thighs, hair; Flakes from my heels. White Godiva, I unpeel---- Dead hands, dead stringencies. And now I Foam to wheat, a glitter of seas. The child's cry Melts in the wall. And I Am the arrow, The dew that flies, Suicidal, at one with the drive Into the red Eye, the cauldron of morning. |
Sunt un om viu
de Nichita Stănescu Sunt un om viu. Nimic din ce-i omenesc nu mi-e străin. Abia am timp să mă mir că exist, dar mă bucur totdeauna că sunt. Nu mă realizez deplin niciodată, pentru că am o idee din ce în ce mai bună despre viaţă. Mă cutremură diferenţa dintre mine şi firul ierbii, dintre mine şi lei, dintre mine şi insulele de lumină ale stelelor. Dintre mine şi numere, bunăoară între mine şi 2, între mine şi 3. Am şi-un defect un păcat: iau în serios iarba, iau în serios leii, mişcările aproape perfecte ale cerului. Şi-o rană întâmplătoare la mână mă face să văd prin ea, ca printr-un ochean, durerile lumii, războaiele. Dintr-o astfel de întâmplare mi s-a tras marea înţelegere pe care-o am pentru Ulise – şi bărbatului cu chip ursuz, Dante Alighieri. Cu greu mi-aş putea imagina un pământ pustiu, rotindu-se în jurul soarelui… Îmi olace să râd, deşi râd rar, având mereu câte o treabă, ori călătorind cu o plută, la nesfârşit, pe oceanul oval al fantaziei. E un spectacol de neuitat acela de-a şti, de-a descoperi harta universului în expansiune, în timp ce-ţi priveşti o fotografie din copilărie! E un trup al tău vechi, pe care l-ai rătăcit şi nici măcar un anunţ, dat cu litere groase, nu-ţi pferă vreo şansă să-l mai regăseşti. Îmi desfac papirusul vieţii plin de hieroglife, şi ceea ce pot comunica acum, aici, după o descifrare anevoioasă, dar nu lipăsită de satisfacţii, e un poem închinat păcii, ce are, pe scurt, următorul cuprins: Nu vreau, când îmi ridic tâmpla din perne, să se lungească-n urma mea pe paturi moartea, şi-n fiece cuvânt ţâşnind spre mine, peşti putrezi să-mi arunce, ca-ntr-un râu oprit. Nici după fiecare pas, în golul dinapoia mea rămas, nu vreau să urce moartea-n sus, asemeni unei coloane de mercur, bolţi de infern proptind deasupra-mi… Dar curcubeul negru-al ei, de alge, de-ar bate-n tinereţia mea s-ar sparge. E o fertilitate nemaipomenită în pământ şi-n pietre şi în schelării, magnetic, timpul, clipită cu clipită, gândurile mi le-nalţă ca pe nişte trupuri vii. E o fertilitate nemaipomenită în pământ şi-n pietre şi în schelării. Umbra de mi-aş ţine-o doar o clipă pironită, s-ar şi umple de ferigi, de bălării! Doar chipul tău prelung iubito, lasă-l aşa cum este, răzimat între două bătăi ale inimii mele, ca între Tigru şi Eufrat. |
Moldova Noua
te-am prins că furi din uzină şi te-ai suit în tramvai am pus mîna pe tine saci davai da ce credeai c-a să meargă n-ai fost crescut de părinţi? eu dacă fur de la tine tu cum te simţi? la ce-ai furat tu sacii? cât puteai să iai pe ei? te-ai făcut de ruşine pentru o su di lei mi-e şi milă de tine acuma intri la zdup ce golani sunt acolo uăi te rup :D |
Acum chiar mi se rupe
Puteti sa arucati cu ce vreti Ati spart deja geamurile prin care ii vedeam strambi pe cei drepti Dar ei ma vad la fel Un om fara nici un tel Fara sa stie ca nu caut lumina A inceput sa imi placa in tunel Si acum ma simt atat de usor Desi sunt strivit de greutati Si ar trebui sa strig dupa ajutor Privesc neputincios cum toate se duc Nu-mi pasa, uite, ce mai am arunc Prietenii s-au dus Banii nu au fost niciodata de ajuns Iar fata pe care am iubit-o mi-a spus ca a iubit pe cineva pe ascuns Inocenta.. s-a pierdut si ea pe parcurs Iar rabdarea o consideram de mult un plus Si acum suflu fumul spre cer Nu simt nevoia sa imi cer nici un raspuns ma simt fericit Defapt nu imi pasa ce simt Hai ca m-am dus.. Pa! |
Musai recitată de Pittiş.
Ultima scrisoare de Mihai Beniuc Sfârşitul a venit fără de veste. Eşti fericită? Văd că porţi inel. Am înţeles. Voi trage dungă peste Nădăjdea inutilă. Fă la fel. Nici un cuvânt. Nu-mi spune că-i o formă, Cunosc însemnătatea ei deplin. Ştiu, voi aveţi în viaţă altă normă, Eu însă-n faţa normei nu mă-nchin. Nu te mai cânt în versuri niciodată, În drumul tău mai mult nu am să ies, Nu-ţi fac reproşuri, nu eşti vinovată Şi n-am să spun că nu m-ai înţeles. A fost desigur numai o greşeală, Putea să fie mult, nimic n-a fost. În veşnicia mea de plictiseală Tot nu-mi închipui că puneai un rost. Şi totuşi, totuşi, câteva atingeri Au fost de-ajuns să-mi deie ameţeli. Vedeam văzduhul fluturând de îngeri, Lumină-n noaptea mea de îndoieli. Când degete de Midas am pus magic Pe fragedă fiinţa ta de lut, Suna în mine murmurul pelagic Al sfintelor creaţii de-nceput. Vedeam cum peste vremuri se înalţă Statuia ta de aur greu, masiv, Cum serioase veacuri se descalţă Şi-ngenuncheate rânduri submisiv La soclul tău dumnezeisc aşteaptă Să le întinzi un zâmbet liniştit Spre sărutare, adorata dreaptă, ‘Nainte de-a se şterge-n infinit. O, de-am fi stat alături doar o oră, Ai fi rămas în auriul vis Ca o eternă, roză auroră De nenţeles, de nedescris. Ireversibil s-a-ncheiat povestea Şi nici nu ştiu de ai să mai citeşti Din întâmplare rândurile-acestea În care-aş vrea să fii ce nu mai eşti. N-am să strivesc eu visul sub picioare, N-am să pătez cu vorbe ce mi-i drag. Aş fi putut să spun: „Eşti ca oricare...” Dar nu vreau în noroaie să mă bag. De-ar fi mocirla-n jurul tău cât hăul, Tu vei rămâne nufărul de nea Ce-l oglindeşte beat de pofte tăul, Ce-l ţine candid amintirea mea. Vei fi acolo veşnic ne-ntinată, Te voi iubi mereu fără cuvânt, Şi lumea n-o să ştie niciodată De ce nu pot mai mult femei să cânt. Acolo, sub lumină de mister, Scăldată-n apa visurilor lină, Vei sta iubită ca-ntr-un colţ de cer O stea de seară blânda şi senină. Şi când viaţa va fi rea cu tine, Când au sa te împroaşte cu noroi, Tu fugi în lumea visului la mine, Vom fi atuncea singuri amândoi. Cu lacrimi voi spăla eu orice pată, Cu versuri nemaiscrise te mângâi. În dulcea lor cadenţă legănată, Te vei simţi ca-n visul tău dintai. Iar de va fi (cum simt mereu de-o vreme) Să plec de-aicea de la voi curând, Când glasul tău vreodat-o să mă cheme, Voi reveni la tine din mormânt*. Şi dac-ar fi să nu se poată trece Pe veci pecetluitele hotare M-aş zbate-ngrozitor în ţărna rece, Plângând în noaptea mare, tot mai mare. _________________ * impresionant să îl aud cum spune asta |
All times are GMT +2. The time now is 02:02. |