![]() |
The Three burials of Melquiades Estrada-cel mai bun dintre filmele de la Cannes de anul trecut,vazute de mine.
Faces(John Cassavetes)-Holy shit,this is cinema. |
Cheaper by the Dozen - 7/10 comedie lejera, prea lejera (daca exista asa ceva) ... oricum a mers perfect pe o astfel de vreme (innourat ... awsm) o groaza de personaje, fiecare e diferit chiar daca sunt frati ... oricum e distractiv sa vezi ce fac intreg filmul...dar acesta nu prea are o "destinatie" plotul e slab si nedefinit...din nou, lejera. Ma gandeam ca tot am sa ma uit la CbtD2 zic sa il vad si pe primu.
|
long list.
Domino 3/10 wtf?????? Richard Pryor Live on the Sunset Strip 9/10 laugh out loud funny dar si emotionant, cand vorbeste despre accident sau copilaria in bordel. RIP Richard 0.15/10 don't ask...... The Big One 3/10 Michael Moore facand stand-up :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: Complaints and Grievances 8.5/10 Se vede ca a imbatranit, dar Carlin este in continuare extrem de sharp Kingdom of Heaven 7/10 destule chestii care nu mi-au placut si despre care n-am chef sa vorbesc acuma. Dar compensate de asediu, extrem de bine realizat, si de Eva Green, extrem de bine realizata |
Originally Posted by jeleu:
scuze, dar nu ma pot abtine sa nu intreb: e greu in uzina? :P |
:lol:
|
Originally Posted by gionloc:
well, it's hard out here for a pimp |
.misto avatar. sa revenim la subiect, totusi.
|
tocmai am vazut The Elephant Man (1980). desi filmul are un subiect sensibil, nu incearca sa faca oamenii sa planga...de aceea e si alb-negru. este un film lucid
|
come on, sfarsitul e a total tearjerker da' in sensul bun. deprimant rau de tot.
|
Pe mine, în prima fazä, m-a dezamägit crunt.
Pe urmä, am aflat cä era dupä un caz real, am citit viata lui John Merrick, l-am väzut dintr-o cu totul altä perspectivä si l-am înteles! (Bre Ibzk, tu nu esti Brasil din V.V. forum?) |
Originally Posted by Pitbull:
de cand am inceput sa ma uit am stiut ca este bazat pe un caz real, doar scrie la inceputul filmului :D si tocmai d'asta am spus ca nu e un film care se vrea emotionant (pana la lacrimi), pt ca reda ceva ce s-a intamplat. sincer, la povestea prezentata se putea face un film extrem de lacrimogen. singurele lacrimi pe care le-am vazut pe fata lui John Merrick au fost de bucurie si nu de suparare. era destul ca ducea o viata nasoala, daca mai si plangea de durere sa fii vazut atunci suspine in sala de cinema cat despre sfarsit, m-am bucurat ca bietul om si-a gasit in sfarsit linistea |
Dancer in the Dark - 10/10 - Sau 11/10 sau whatever.... intr-o lume stearsa in care doar visurile isi permit culoarea. Poate o sa revin dupa ce-l mai gandesc. Dar probabil ca nu.
ps mersi leonard ca am fugit la film cand am vazut mesajul tau de la de vazut la tv |
Originally Posted by Pitbull:
sint un fan lynch, dar, tot asa, filmul asta nu m-a prins din prima.. (fata de Lost Highway, Mulholland sau Eraserhead, Blue Velvet, WaH). admirasem doar intrarea aceea industriala prin palaria omului elefant. apoi am citit despre Merrick si am revenit asupra filmului... :) |
este filmu prin care l-am descoperit pe lynch - a fost prezentat la buc. prin anii 80, la un festival al filmului brit.
a ramas unul din filmele mele preferate, one of my all-time lynches :love: - inainte de 'wild at heart' (caruia-i prefer 'blue velvet') sau de 'mulholland drive' (caruia-i prefer 'lost highway')... oricum, cred k -in sheer emotional load - este singurul care poate sta alaturi de 'the straight story'. cit dspr 'dancer...', i think it's a flawed masterpiece: 8.5/10 |
Originally Posted by Alex Leo Serban:
i hate it when you're right. |
i know honey. that's why i'm giving u every opportunity to do so :P
|
as the indians say: no broblem, no broblem.
|
Get Rich or Die Tryin' - 5.5/10 nu stiu exact ce m-a impins sa vad filmul pentru ca mie si asa nu imi place 50 Cent in melodiile lui ca sa nu mai vb de film...care e facut bine, regizat si astea dar din cauza lui 50' care nu e un actor a facut sa scada calitatea filmului mult prea de tot...oricum nici ratingu pe care il are pe imdb nu il merita. Ma mir daca 50 cent chiar are un copil...daca tot e un film bazat pe viata lui (stiu doar ca e rapper si ca "He got shot nine times!!!" dar restu nu stiu cat de reale sunt...anyway, un film care poate ramane nevizionat...doar daca vrei sa vezi un film care s-a luat dupa 8 Mile...
|
the rage: carrie 2 (1999) 2/10
prea mult carrie 1 revival si degeaba, nu se ridica la nivelul primului - un deja vu ff slab, si golit de semnificatia din filmul lui depalma |
hm... filme vazute in ultima vreme...
pai filmul care m-a scos din casa a fost IceAge 2, pe care, totusi, tind sa-l incadrez in categoria filmelor care nu vor mai ajunge niciodata la `performantele` primei parti. sper insa ca nu se va prelungi aberant, cum s-a intamplat in cazul `final destination` care, dupa ce ca they`ve gone and did it, au facut si a treia parte, mai are si final deschis, si analogul sau din neamul thriller-horror-crap ur pants, saw, care ne lasa tremurand, asteptand si a treia parte de sadism si violenta gratuita.
zilele astea insa am mai vazut si basic instinct 2 la care m-am minunat numai de felul in care arata sharon stone. look, sweety, that`s called lyposuction... BI 2 s-a indepartat de suspansul din prima parte, stone s-a maturizat si poarta lenjerie, si intentia de a crea un psihologic mi se pare legitimata numai in masura in care personajele aveau potential. acum, ce a iesit e alta treaba... mai exact, am sa dau un 9/10 suav ice age si un 4 cu indulgenta BI. rusine sa le fie![/i] |
Hustle & Flow - 7.5/10 - Destul de interesant . Actorul a jucat excelent(arata ca shtie actorie caci a jucat ceva cu totul diferit fatza de Crash.).Singurile lucruri care m-au impins sa vad acest film sunt nota destul de mare dp imdb (7.6) shi faptul ca actorul a fost nominalizat la Oscar shi a jucat in Crash.Dar n-am regretat deloc ; cu sigurantza un film ce merita vazut;).
|
Cheaper by the Dozen 2 - 7.5/10 la fel, de fapt mai bun decat primul, mai multe glume, mai multe probleme de familie si per total mai distractiv si ajunge mai repede la inima...daca va placut primul, va place si al doilea...
|
15 (2005) nota 3/10-inca un film de Sergiu Nicolaescu despre revolutia din 1989.
|
hostel - prea putine scene de tortura, prea putin gore pt asteptarile mele... asta pt eram sigur ca la celelalte capitole va fi aberatie totala si monstruoasa. si din pacate, la toate celelalte capitole chiar a fost aberatie totala & monstruoasa. o kestie, in schimb, da: o scena din 'pulp fiction' dublata in... what was it ?? who cares ? it was brilliant.
|
deci...
1. mata hari 3/5 garbo ca garbo dar am ras copios la unele faze banuiesc ca nu era intentionat pe post de comedie romantica si vroiam sa vad si plutonul de executie dar stilistic vorbind e mai bine fara ramon navorro este teribil de laughable at cu mustacioara cu tot si dansul "erotic" al lui garbo de la inceput confirma: sfincsii nu tre sa danseze 2. transamerica 5/5 Cu o singura scapare din scenariu (pasabila ce-i drept) si cu un umor genial si oarecum atasant Si cu momente dramatice chiar intense Palahniuk filtrat prin araki I say 3 crush 3/5 cele rele: cu momente si mesaj vomitiv (americaca este o tara cu probleme dar dzeu exista si de fapt oamenii sunt buni si rasismul rau si oricine din orientul mijlociu vrea sa omoare copii) si cu o disperare hidrocefala de a face membrii academiei sa arunce cu oscacaruri in el daca mai adaug si ca mi-a adus aminte de o alta facatura cu mari pretentii care incerca sa-si zdreleasca spectaorii cu mesajul de bani si fraze sfoaritoare (21 de grame) ar trebui sa-l detest si sa zik ca e jegnant ei bine nu e mezincescu avea dreptate, e o facatura bine facuta, cu momente intr-adevar intense, ludacris e nesperat de ok in rol, Sandra bulldog e si ea ok, pe fraser (care e cool sa fie laudat si aparat pentru ca nu si-a dat-o inka in petic desi parca mi-l amintesc in mumuia 1 si 2) nu l-am vazut sa faca cine stie ce (apare pe ecran cam cat un stalp de telegraf adika mai deloc) despre matt dillon orice e cu picioarele pe pamant tre sa aiba o parere buna (spre diferenta de matt damon care e varza de bruxelles) 4 cremaster 1 5/5 sau metafora vaginul cu momente de fingering si estetica glam retro 5 cremaster 2 4/5 sau in mod clar o sa adorati ceva din ghiveciul asta cam prost ritmat 6 the order (segment din cremaster3) 5/5 sau what the Vaseline flying unidentified fu#ck was that?????? Superb joc de volume (greenaway eat ur heart out) texturi si ablburi si rosuri si psihoze Cred cei mai sexy craci din istoria cinema-ului (care sunt sublimi dar lispesc cu desavarsire inlocuiti de proteze transparente) |
Originally Posted by KORBEN:
v-ati prins sper k the korben vorbeste dspr 'crash' ! :lol: |
Päi nu-i tot-aia...? :?
Crash, cresh, crish, crosh, crush, Un cätel de plush Fär-un piciorush, Tot zgâria la ush, Pân' ce Nichitush I-a strigat: Zât! Ush! Si-a fugit acush. |
as a matter of fact, no: 'crush' este un film (britanic) cu 3 gagici de peste 40 a, cu andie macdowell & imelda staunton...
nu k in mintea lui the korben ar face vreo diferenta. |
SOUFFLE AU COEUR de louis malle
laurent are 15 ani, e un pusti inteligent, fara griji materiale. ii frecventeaza pe camus, proust, bird & dizzy gillespie. creste si experimenteaza diverse senzatii. un subiect tabu atins discret, fara stridente. apoi un interviu destul de interesant cu lea massari |
Road to perdition - 9/10.Excelent film shi excelent jucat.Don nou Tom Hanks este extraordinar shi astfel l-am vazut shi yo pe Paul Newman intr-un film.Jude Law este shi va fi un mare actor , jucand roluri atat de variate precum cel din Cold Mountain sau Closer plus ca are deja un Oscar luat.
|
infernal affaires I
eu nu prea ma omor dupa filme politiste... dar cand apare de dupa colt numele lui ony Leung ciulesc urechile si holbez ochiii. acolo nu e de suguiala. tipu e formidabil! in nota filmelor hongkongoneze unde Chris Doyle isi vâra, macar consultativ, lentilele, Infernal Affaires este deosebit in capitolul imagine, filmari, unghiuri de vedere. Si are o notã în plus în aceea cã este serios nesângeros pentru un film asiatic :P. o grupare mafiota face trafic de coca-inã... is prinºi, de unde deduc urmatorul aspect: între ei trebbuie sã se fi infiltrat vreo molie, altfel politistii nu aveau cum sa le patrunda planurile. asa ca lupta e pe doua planuri, unul intern, in grupare, inspre aflarea tradatorului, unul extern, cu ordinea statala. Tony Leung, intr-un rol interesant pentru mine, avand in vedere ca in afara distributiilor lui WKW eu nu l-am vazut inca (in curand punctez amantul lui annaud) si Andy Lau in prim plan. am citit pe imdb ca Brad Pitt a cumparat drepturile de a face variante hollywoodiene ale celor trei episoade asiatice, unde il va alaturi pe Tom Cruise (probabil TOm va fi Leung, iar Pitt va fi Lau :lol:). cred ca ar fi fost mai bine sa promoveze seria (eu nu am vazut decat prima parte) aceasta in State, nu-mi maginez ca vor face nimic mai bun... a, asta in afara aprecierii ca a scoate foarte foarte multi bani e un lucru bun!! |
Genial! :lol: Aproape la fel de expresiv ca mole... asa aparea in subtitrarile romanesti?"molie"?
Poti sa-l "punctezi"... filmul merita "punctat", dar sa nu te astepti sa-l intalnesti pe amicu' Tony Leung (aka ala a lu' wkw)... e vorba despre alt tip.... Desi asiaticii seamana intre ei, cand vei vedea filmul vei observa clar ca este vorba despre altcineva... (ii deosebeste inca un nume sau prenume (ce-o fi) dupa "Tony Leung") |
Originally Posted by Supastar:
1. astia de la noi fac suburile poate asociind turnatu' cu mancatu', cum ar fi: molia intra in haina si roade din interior. haina este mai aproape de trup, deci mai consistenta in semnificatie. cartita sapa pe sub pamant si iese a suprafata. cel care toarna nu trebuie sa ajunga la lumina, adica sa fie des-coperit. ci trebuie sa ramane neprins ca rozator in haina.. eventual sa puieze, subversiv. astfel ca: mole = molie (adevaru-i ca intalnim mai des fluturasii), nu cartita. 2. da, asa e cand nu is atent la detalii. eu stiam ca am primit amantul, ca e cu Tony Leung si ca e de JJ Annaud. dar nu e TL Chiu Wai, e TL Ka Fai. |
Originally Posted by Supastar:
deci: cel din wkw este tony leung chiu-vai; cel din 'amantul' este tony leung ka-fai. simplu, nu? |
Yup! that's putting it plain and simple! But... I am rarely plain and never simple! :P |
|
BASIC INSTINCT 2 (2006) nota 2/10-un film jenant de prost lipsit de ritm si haotic pe alocuri.Sharon Stone pe post de bomba sexy intr-o interpretare penibila.Cam aceiasi poveste ca si in prima parte dar de data asta suspansul lipseste cu desavarsire.
|
Violent S.hit 1
Capodopera optzecista nemteasca, cu un plot care se rezuma intr-o fraza (intr-o zi, micutul Butcher Shitter o omoara pe maica-sa, peste 20 de ani scapa din duba politiei si omoara din nou), efecte speciale mizere, regie la nivel de Sergiu Nicolaescu. What more could you ask for? Violent S.hit 3 Capodopera nouazecista nemteasca, de data asta cu ceva plot (neimportant) si crossgenre intre action si horror. prima parte e gen exploitation si gore, iar a doua actiune. Tot Schnaas sa ne traiasca. Naked Blood Film artsy-fartsy exploitation japonez, sublim de impactant. N-are rost sa intru in detalii despre plot, cine vrea sa-l vada sa-l caute. De urmarit cu atentie scena in care o tanti isi taie labiile, le mananca, isi taie un sfarc, il papa, culminand cu autoscoaterea ochiului. Pe care il mananca. Sublim. |
Originally Posted by Nightwane:
ce e aia "gen exploitation", Mr. Nightwane? :) vezi ca suna ca shi cum as vrea sa fac caterinca de tine, dar nu fac! Pe bune. |
''gen exploitation'' = like exploitation. totally. esti varza pirimpimpim.
|
SECOND IN COMMAND (2006) nota 2/10-Filmat o parte din el in Romania.
Ambasada SUA este atacata de Militie iar Van Damme lupta din rasputeri sa o apere pana cand primeste intariri. :lol: Un film foarte prost facut. |
murder set pieces
extravagant si sublim dpdv al plotului. cred. cred ca este vorba despre un nazist musculos care seamana oarecum cu dolph lundgren, care nazist iese cred dintr-un film de leni riefenstahl ca sa take his revenge upon, uhm, women. cred. adica da. dar problema e ca filmul e artsy fartsy in sensul prost. adica nu artsy fartsy ca naked blood. gory nu prea ea, da' are multe trimiteri la diferite filme horror de care mi-e lene sa vorbesc. bagati un ochi pe film daca va mananca in cur. asa. apar o groaza de flashbackuri cu femei care fac pipi pe cai ferate. cred. adica pula mea, ca lk-am vazut pe sarite ca era boring si useless. da' oricum, poa sa fie ori despre nazistul care a iesit dintr-un film de leni reifenstahl exact ca in the purple rose of cairo al lu woody allen. pana mea. iconoclast filmul, nu altceva. |
Brewster's Millions (1985)
Delicios. Pryor e demential. :D |
Once upon a time in America - 9.5/10. Un film bestial , l-am urmarit fara sa ma plictisesc timp de 4 ore aproape , dar totushi spre rushinea mea nu prea i-am intzeles finalul shi ash dori sa ma ajute cineva in aceasta problema.
|
TERTIUM NON DATUR, filmul lui pintilie aseara la realitatea tv. farsa tragicomica ruinata in parte de finalul prea retoric si conventional. it had a point, though.
|
YOURS, MINE AND OURS (2005) nota 7/10-o comedie destul de reusita.
Frank Beardsley a ramas vaduv si trebuie sa aiba grija de cei 8 copii ai sai pe care ii tot plimba dintr-un oras in alul datorita serviciului sau (comandant in marina).Intr-o zi se intalneste intamplator co o fosta prietena din liceu Helen North care si ea la randul ei a ramas vaduva si are 10 copii de crescut. |
The Promise. Cine a suportat sa vada "Hero" si "Crouching Tiger, Hidden Dragon" va fi incantat de aceasta capO'dopera. Pacat ca sunt unele scene care aduc a "Kung Fu Hustle", de exemplu scena in care alearga sclavii in fata cirezii (prea desene animate). In rest e OK. O poveste de dragoste :love: si niste peisaje "mirobolante" :P .
|
legaturi bolnavicioase - --7/10, am sa caut pe 'cinematografia romaneasca' pareri. aici e nici mai mult nici mai putin decat ok.
proof - in sfarsit am vazut si eu filmul care starnit re:galuri prin 're:publik'. 'proof' este pur si simplu un film bun (nu-i grozav, nu-i nici un rateu), ceva de care acum vreo 10 ani aveam parte constant, dar acum vedem din ce in ce mai rar... practic, merita vazut pt gwyneth paltrow, care face un rol excelent (mai bun decat cel din 'shakespeare in love', tot al lui madden, pt care a fost premiata atat de lacrimogen cu oscar), mai ales in duet cu anthony hopkins. insa, daca acest 'falling into madness' este bine dirijat si, mai ales in unele secvente (dialogul de la inceput intre paltrow si tatal ei mort sau cea in care ii citeste aberatiile scrise in caiet) chiar foarte credibil si convingator, ce ne facem, pana la urma, cand scenele de 'consiliere familiala' incep sa aiba iz de telenovela, cand personajele ajung stereotipuri iritante (sora mai mare protectoare, tanarul aiurit & fermecator) si cand toata miza filmului se reduce la nebunia (latenta sau confirmata a) personajului principal ?? kam putin... o bila neagra si pt freza lui gyllenhaal - parc-ar fi johnny bravo ! :shock: mda, un fel de 'a beautiful mind' minus the 'beauty'. :D |
Inside Man Nota 10 pentru nenea Clive si Denzel. Ostateci si negocieri... sau cum sa "jefuiesti" o banca si sa scapi. " " sunt puse pt. cei care l-au vazut.
|
Hoodwinked - 7.5/10 varianta contemporana a povestii "Scufita Rosie" si e foarte foarte actualizata...si foarte americanizata...un film distractiv, amuzant, cu nuante de noir, muzical si alte alea, insipirat din alte filme cum ar fi: The Usual Suspect sau Triple X (bunicutza avand tatuat la ceafa 3 g-uri si nu numai prin asta aseamana).
Si mai amuzant e ca o sa auzit 4 variante ale aceleasi povesti, fiecare avand ceva in plus ceea ce e bine. Eu unu recomand filmul, dar sa nu vad asteptati la o capodopera ca Incredibilii... |
All times are GMT +2. The time now is 10:45. |