![]() |
WAITING (2005)-nota 6/10 o comedie despre viata de zi cu zi a unor tineri care lucreaza intr-un restaurant.Sunt cateva faze bune pentru care filmul merita vizionat dar per ansamblu e foarte slabut.
|
MEMENTO - 9/10 -Poate ca l-am vaziut cam tarziu ... dar oricum am rams profund impresionat de el.
|
Originally Posted by Airlight:
sper sa nu mai fie nimeni de 60+ de ani pe cinemagia !... :(( .................................................. ................................ am inceput sa urmaresc medalionul bergman la cinemateca. pana acum, sonata de toamna care a fost (dumnezeule !) primul bergman care m-a emotionat profund. pana acum, nu eram prea entuziasmat de bergman, e drept, nici nu-i vazusei mai mult de 4 filme ('persona', 'fragii salbatici', 'a saptea pecete', 'tacerea'). il subestimam, pentru simplul motiv ca nu vedeam o extraordinara profunzime (auzisei pe cineva care spusese ca bergman e valoros pentru ca ridica 'marile intrebari', nu pt ca le-ar aduce vreun raspuns), nici emotie (mai mult un fel de narcisism adolescentin si un stil pedant si greoi). dar 'sonata de toamna' m-a cucerit ! nu doar pt stralucitele roluri ale lui liv ullmann si ingrid bergman, ci mai ales pt ca aici stilul lui bergman (multi spun 'teatru') se potriveste perfect cu trama filmului: spatiul inchis al casei, prim planurile frecvente, luminile estompate creeaza chiar spatiul claustrofobic in care se desfasoara conflictul psihologic al celor doua femei (fata si fiica). dar finetea psihologica a lui bergman e sublima si, dupa parerea mea, intrece chiar si relatia bibi andersson-liv ullmann din 'persona' ! este oricum mult mai mult decat pot spune despre ora lupului, o fantezie mult prea bizara si 'izolata' a lui bergman. are o serie de cadre intre max von sydow si ullmann intr-adevar fascinante, la fel cum ideea de a incepe/incheia filmul cu o interventie a lui bergman care povesteste actorilor despre personajele pe care le vor juca, este o gaselnita notabila. din pacate, nu l-am prizat... |
wey necunoscatorule, william gibson e eroul copilariei mele, un mare poet si unul din cei mai buni autori de sf inteligent, creatorul cu mult avant la lettre al conceptelor de Matrice si cyberspatiu de ex, like acum vreo 15-20 de ani.
Ia asculta aici, the Chiba City Blues playing: The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel. "It’s not like I’m using," Case heard someone say, as he shouldered his way through the crowd around the door of the Chat. "It’s like my body’s developed this massive drug deficiency." It was a Sprawl voice and a Sprawl joke. The Chatsubo was a bar for professional expatriates; you could drink there for a week and never hear two words in Japanese. Ratz was tending bar, his prosthetic arm jerking monotonously as he filled a tray of glasses with draft Kirin. He saw Case and smiled, his teeth a web work of East European steel and brown decay. " Nu vreau sa te faultez nejustificat, dar inainte de-a scrie mai pune si tu mana pe-o carte .. |
vai de capsorul tau, batrane ! 'pune mana pe-o carte' ?? parc-ai fi dl diriginte ! |
know your onion dude, that is all i am saying.
|
Originally Posted by notorious:
Cand te vad iti fac cadou o insigna cu "Ignorant and proud". Running Scared - 2/10 - HA! Ha ha ha! Ha Ha .. aaaw... Si asa e si filmul. A luat rating IM-18 la noi, am pus pariu inainte sa-l vad ca s-a speriat comisia de fundu lu Paul Walker. Am avut ingrozitor de multa dreptate. Nowadays, se aseaza actori care mai de care sa-si arate cururile pe widescreen. Ewan McGregor e trendsetter. Cine a supravietuit ororii fundului eroului, ca asta e, erou, trece printr-un amalgam de efecte speciale ieftine si fortate, incercand sa fie cat de cool posibil, cele mai penibile fiind, probabil, reluarile din alte unghiuri alte culori si alte prostii de genul asta. Ideea e ca Paul Walker alearga dupa un pistol care nu trebuia sa ajunga pe mainile politiei tot filmul. Pistol care ajunge din mana-n mana de la copil la nenea care curata wc-urile la un fel de mecanic si, in sfarsit, la un peste mic si imbracat in alb. Filmul e inovator in felul lui, introduce Killer Hockey Players si tortura cu pucu. Cum functioneaza: un tip il tranteste pe alt tip pe gheata si-i pune un genunchi pe cap si un (probabil brainwashed) Killer Hockey Player ii da cu pucu'-n cap pana se inroseste bine gheata (that is, gheatza si nu gheata). La sfarsit e un twist inutil si cat se poate de cretin (oricum nu conteaza daca-l zic sau nu, sper ca nu o sa vedeti filmul) caruia eu nu-i gasesc o justificare. Am o singura idee, dar sper sa nu am dreptate, sa fie poate pentru ca asta pe parcursul filmului tot omoara si chinuie oameni si la sfarsit aflam ca de fapt e baiat bun si omoara in numele legii, ca ne vede Dumnezeu, ce naiba. Asa deci. STAY AWAY |
Dear Wendy - 8/10 un film rar...extrem de rar...si nu ma refer ca il gasesti greu...dar ceea ce implica el e ceva complet neobisnuit care pana la urma ne uimeste imens...Jamie Bell face iar un rol excelent si il joaca perfect pe acest ratat/nebun/pacifist/a guy in a mission...a guy in a mission impreuna cu confratii sai...intr-o misiune aparent cam stupida si puerila in care in mod obisnuit nu s-ar folosi arme de mana foarte periculoase (cam asta implica aceasta "banda" pe care personajul lui Jamie a facut-o impreuna cu amicii lui...folosirea armelor intr-un mod pasnic, cu cap ... acest lucru fiind exclus complet in ultima misiune).
Nu mai are sens sa continui descrierea ci doar sa va spun ca e un film special si unic cu o poveste memorabila... |
|
KEEP YOUR DISTANCE-nota 7/10 ,slabut dar merge nu e chiar foarte plictisitor desi actiunea nu prea are ritm.Faza tare din film e ca David Dailey un tip care avea o emisiune la radio divorteaza de nevasta pentru ca a prins-o in pat cu alta tipa. :lol:
|
Originally Posted by BeNnY:
mai, baiete, esti de coma ! :lol: ce naiba ma faci sa spun 'uite cine vorbeste' ?! u know i hate this. nu, serios acum, ce voiam eu sa spun (iar pe airlight nu prea il ajuta popcorn-ul din capsor) era altceva, si anume ca aceste clisee din seria 'mai pune mana pe-o carte' se spun in general de pedanti frustrati care nu admit posibilitatea ca exista multiple carti necitite de ei insisi, dar citite de interlocutor. astfel, cand gasesc prilejul, nu ezita s-o faca pe desteptii. in plus, consider ca este o ineptie de prost gust sa ma acuzi de lipsa de 'lecturi' - poti verifica pe 'cartea preferata' (sau cum s-o numi). asa ca give me break, will you ?... .................................................. ................................... scene dintr-o casatorie - probabil cel mai grandios & solid begman de pana acum (n-am vazut inca 'fanny si alexander'). abia acum descopar ce obiect important de omagiu/pastisa a fost bergman pt woody allen. 'husbands and wives', unul din allen-urile de la inceputul anilor '90, pare un fel de adaptare comica-amara dupa 'scene dintr-o casatorie': exista doua cupluri, primul (judy davis si sydney pollack) anunta, in debut, ca va divorta, in cele din urma, divorteaza cel de-al doilea cuplu (allen si farrow). sigur, aici totul trece prin prisma viziunii cinice, nerge a geniului comic american, inlaturand observatia psihologica fina si acea apropiere de 'sufletul' uman de la bergman, dar trama ramane destul de asemanatoare. o pasiune - din nou interesant, desi mai lipsit de ambitie. practic, este o buna compilatie a tot ce inseamna persoanalitatea bergman: singuratate, izolare, instrainare, credinta (sau mai bine zis absenta ei) etc. impecabil filmat de sven nykvist. |
KISS KISS BANG BANG (2005)-nota 7/10,interesant, captivant si promitator in prima parte dar spre final e previzibil si isi pierde tot farmecul.Interpretarea cuplului Downey-Kilmer e buna si au mai animat putin filmul.
|
1 broken flowers 4/5
adik murray superb in acc rol ca in pierdut in translatie sau viata acvatika si sharon stone cu fiica lolita cea curvulenta si toata tristetea unui donjuan de varsta a doua spre atreia si jessica lange ca cea care vorbeste cu animalele si se lezbianeste cu chloe sevigny care la felationat in numele celei dea saptea arte pe vincent gallo primul jarmush facut ca sa arate si altceva decat "eu, jarmush, cunosc oameni cool care joaca in filmele mele adik berau cafea si stau la masa." este un film fara voma de benini (cel amuzant ca o tumoare benigna) 2 basic instinct 4/5 cum intelege verhoeven ca trebuie (re)facut noir-ul. adica sexos si caricatural ofertant... si deloc subtil si madam stone minunata cu tot ce ce arata publicului (nui credeti pe cei care sutin ca au folosit un Ku nt double!) mitologic pentru toate motivele din care nar trebui 3 running scared 0/5 un film mai de rahat nam vazut diliul ala care la regizat sa uitat prea mult la scorsese si a prins ideea ca trebuie 17 f*ck-uri pe secunda ca sa faci un film cu gangsteri. doar ca nu sia dat seama de penibilul in care se scufunda cand paul walker( baiatul care a cucerit B.O cu un film cu caini ai zapezii produs de DISNEY!!!!!!) trebuie sa fie la fel de aprig de gura ca Robert de Niro. asa ca a rezulta un film cu 2 hokeisti ai iadului care apar deanp*lea doar ca sa sokeze gospodinele si niste extraterestri inexistenti care apar prin buda. unde e cea mai mare scarna masculina si pre puberala care a aparut VREODATA pe ecrane. mutantul de copil din Birth si Ultra Violet nimeni nu moare adica nimeni din cei care tiai dori cu isperare sa crape si sa orneze c u creierii lor peeretii nu o face. de tot rahatul, nici macar un film atat de proast ca e bun. pur si simplu nul si enervant si apoteoza a scatologiei si scatofiliei. |
OK, e cazul sa iau chestia asta pe cont propriu. Intai pentru ca nesimtirea tolerata duce lejer la patologie, pe urma pentru ca in procesul meu de destelenire a comunicarii cu dl. par sa apara victime colaterale. Dragul meu notorious, Ura, reaua-vointa si prostia sunt un cocktail foarte neplacut si daca mai dai mult cu ele in jurul tau ai sa ramai chiar foarte singur si nebagat in seama. "se spun in general de pedanti frustrati care nu admit posibilitatea ca exista multiple carti necitite de ei insisi, dar citite de interlocutor." Eu acum, daca tu n-ai auzit de Gibson, ce sa-ti fac ? E taticul cyberpunk-ului si nu trebuie sa ai 60 de ani sa stii de el. N-ai auzit, nu-i nimic: ai sansa reala si sincera sa-ti imbunatatesti intelegerile si trairile - dar nu spune nimanui si mai ales, n-o face pe desteptul. Ca de-aia vii aici, sa inveti si sa arati celor care te complexeaza (ca noi, asa) ce-ai mai reusit sa deprinzi in dificila misiune de a lega doua fraze intre ele, sperand sa aiba uneori si legatura cu filmul. Imi pare rau sa fiu dur, urasc sa vorbesc cuiva pe tonul asta - dar pur si simplu imi interzici orice alta adresare. Sa cresti mare. |
:) bun subiect si citind comentarile de pe forum am constat ca unii chiar e un forum bine definit unde parerile sunt impartite si bine sustinute 8)
utimele filme vizionate?hmmmm "cu iubirea la psihiatru" comedioara drama pt ca la final baiatu nu ramane cu fata "bridget jones" 1 si 2 filme feministe dar comedii dragute cam de nota 8.50 "saw" 1 si 2 horror super nota 10 si in topul preferintelor mele "legenda lui zorro" slabut fata de primul aducandu-mi aminte de ce nu0-mi plac urmarile "dirty dancing - havana nigths" la fel mult mai slab nota 5 cam atat deocamdata dar as vrea foarte mult sa vad "laegaturi bolnavicioase" mai ales ca mi-a placut chirila in "milionarii de week-end" desigur cred ca e altfel de rol dar .......vreau sa-l vad totusi. |
Originally Posted by M0n0:
Special, unic si very boring. Si cu o poveste extrem de subtzire. |
boring nu stiu...ca se termina destul de repede filmul...
poveste subtire...da...nu am mentionat pentru ca nu asta mi-a atras atentia in film...ci altceva ... ... ... pistoalele :lol: Munich - 7/10 Nu prea m-a impresionat. Releva intr-adevar foarte bine actul terorist din Munich in vara lui 1972 la Olimpiada mondiala (ne bate in ochi inca de la inceput "Inspired by real event"), si ce s-a intamplat dupa cu ceilalti asasini condusi de infimul Eric Bana (de personajul lui vorbesc aici), care la fel ca si celelalte personaje e slab conturat si joaca doar un pion ... putea la fel de bine sa fie un tip intr-o masca. Nu stiu daca e un film de Oscar...dar regizatul nu e rau deloc...mai mult pentru asta a intrat in cursa, poate doar ca umplutura...cine stie... |
16 BLOCKS (2006)-nota 8/10 un film de actiune destul de bun.Bruce Willis rezolva din nou singur toata treaba.
|
Walk the Line - 8.5/10 un film excelent despre un om si o femeie (gluma)...deci un film excelent despre iubirea dintre un barbat si o femeie, amandoi foarte talentati la cantat. Cuplul Joaquin Phoenix (Johnny Cash) si Reese Witherspoon (June Carter) este unul perfect conturat, iar fiecare dintre cele doua personaje e excelent interpretat, Reese inca castigand si Oscarul pentru cea mai buna actrita din anul acesta dar sa stiti ca nici Joaquin nu face o treaba deloc ignorabila, el parca fiind domnul Johnny Cash him self...worth all the time...
|
WHEN A STRANGER CALLS (2006)-nota 2/10,tot filmul fuge aia prin casa si raspunde la telefon.
|
A Prairie Home Companion-- mi-a placut, desi ma asteptam oarecum sa raman mai cu gura cascata. filmul e oarecum foarte non-assuming, e ca si cum ai face un film despre fumul de tigara, sa zic asa, u've got to enjoy it as it is, don't look for the big drama. in cazul asta e vorba de country music (at its best!!! a soundtrack to kill for!) plus show-ul "a prairie..." in chestiune (GK superb ca el insusi!), cu un cast de zile mari (meryl streep, lily tomlin, woody harrelson) si un touch ironic de film noir-- pe unul din personaje chiar il cheama "Guy Noir"... plus o femeie fatala pe post de inger al mortii. Bun bun, film de vazut de mai multe ori, pana ma prind de toate poantele. :) preferatul meu e Harrelson, of course.
|
da mai lasati-l bre, in pace, ce-ati sarit toti la beregata lui!? notorious draga, keep up the good work! si nu te lua dupa, 1, ce-ti raspunde benny - or else it's an endless, kindergartenish, mind-numbing job, si 2, ce te sfatuieste dl airlight: NU e adevarat, uita-te la mine! :lol: mai bine mai scrie dspr bergman, k o faci binishor. dar, pls, dupa ce te plictisesti sa faci comparatii intre ingmar & woody (da, stiu, ele exista, but it's time to move on... everybody knows they exist!), mai revezi o data 'persona', 'fragii... ' si kiar si 'a 7-a pecete'; 'o vara cu monika' nu e in selectie?! too bad... |
and what would that advice be, mr. inbox writer ?
eu l-am somat pe tanar sa nu mai vorbeasca in necunostinta de cauza si sa-si mai tempereze din rea-vointa. orice altceva ati citit va apartine. |
THE PROPOSITION (2005) nota 6/10,filmul nu mi-a placut in mod deosebit imaginea e ok la fel si muzica si interpretarea dar povestea celor trei frati din Australia e destul de slaba.
|
Jarhead - 8/10: Filmul lui Sam Mendes despre razboiul din Golf pare sa inceapa undeva cu mai mult timp in urma, in vremea razboiuluid in Vietnam... Inceputul e parca scos din "Full Metal Jacket" (iar trimiterile la filmul lui Kubrick continua pana inspre sfarsit). In marea lui majoritate, insa, "Jarhead" face o paralela intre razboiul din Golf de acum aproape doua decenii si razboiul din Irak de acum. Dar pe masura ce actiunea inainteaza, filmul trece dincolo de problematica diferitelor incursiuni americane pe pamanturi straine (pentru a apara lumea de comunisti, pentru a-si apara petrolul or whatever...) si devine o evocarea unei realitati nu foarte usor de inghitit. Poate i-am putea reprosa lui Sam Mendes un pic cam prea multa realitate cruda (si mie si voice-over-ul mi se pare de prisos), dar nu se poate nega calitatea filmului.
|
SEPARATE LIES (2005) nota 8/10,un film plin de minciuni foarte interesant despre un cuplu casatorit care isi complica viata in urma unui accident.Emily Watson interpreteaza foarte bine rolul sotiei care isi inseala sotul chiar si atunci cand acesta afla despre aventura ei.Iar sotul un avocat de succes datorita dragostei si pozitiei sale ii face jocul pana la capat.
|
Amelie - 9.5/10 iata un film frantuzesc de toata frumusetea...pe langa povestea dramo-comica care atinge perfectiunea mai este si realizarea de exceptie pe care o are filmul cu ajutorul regizorului impreuna cu imaginea de toata frumusetea, plus scenariul care e plin de pilde si intelesuri ascunse ca sa nu mai vorbim de glumele subtile dar pline de haz.
Povestea e despre o domnisoara, Amelie bineinteles, care pana la sfarsitul filmului reuseste sa schimbe viata tuturor din jurul ei, inclusiv a ei...si nimic nu e pe fata, totul se face pe ascuns ca si cum Amelie ar fi un fel de erou mascat care salveaza...sufletele bietelor victime ale nepasarii si a monotoniei... un film absolut superb din orice punct de vedere... |
that's between me & him, mr bulk user! my advice pt notorious: ill-will will get u far & will make yr journey worthwhile; i am a case in point ;) |
Tsotsi
un cidade de deus mult mai mic ca ambitii si scop, drama filmata in aceeasi esenta tare, africana. inceput curajos, mult, mult efort, intelegere dramatica si stiinta cadrului, un buget comfortabil dar vai, cat de mult cliseu si teza. finalul multumeste si dezamageste in acelasi timp. mai bine nu vi-l spun. |
"l-am somat" suna nashpa, incepe sa ma furnice, incearca altfel, mai bine trage-i o injuratura sau ignora-l pe contravenient :huh: ; |
da, Tsotsi mi-a amintit de City of Cod, dar foarte putin. uneori pasaje de film indian. sentimentalism cu caldarea, dar nici aceasta n-a schimbat prea mult faciesurile de abanos intzepenite (un joc blocat, inchis al actorilor - specific sud-african?)... melodrama simpla, usor de urmarit. mi-e greu s-o spun, dar cred ca e peste "Moartea domnului Lazarescu" (ca tot se vehicula ideea unui Oscar pt filmul lui Puiu)... |
Originally Posted by bellhop:
esti tu sensibil ;) |
In America (2002)
Wherever you are it's the same daily struggle. Sheridan e un greu. Huozhe (1994) Yimou Zhang's song of life and hope. A masterpiece. |
THE ICE HARVEST (2005)Nota 6/10,filmul incepe bine, avea baiatul o geanta cu 2 milioane de dolari in mana in ajunul craciunului.Ma asteptam la ceva palpitant dar el incep sa umble cu colinda pe la foste neveste si prin baruri,se mai intalneste si cu un echipaj de politie de 4 ori in aceiasi seara.Finalul e si el tampit iar actiunea lipseste cu desavarsire.
|
The Life Aquatic with Steve Zissou - 8/10 teatral, in special pentru ca fiecare cadru avea maxim doi pereti si partea din care se filma este direct ochiul publicului, spectatorilor, dar mai este teatral si datorita interpretarilor actorilor, putin rigide, parca retinute din a se explirma d.p.d.v mimic, dar in fond pline de inteles...amuzant, in primul rand pentru ca joaca Bill Murray si nu numai, dar si pentru ca circumstantele in care se aflau erau comice, chiar tragi-comice...si nu in ultimul rand e un spectacol vizual (datorita cadrelor simple, complete si foarte colorate) si auditiv (datorita soundtrackului foarte bun). Un film bun.
|
A GOOD WOMAN (2004) nota 7/10.Un film destul de bun,despre un cuplu tanar si fercit care incepe sa aiba probleme atunci cand in oras isi face aparitia Mrs.Erlynne,o femeie misterioasa trecuta de prima tinerete dar inca foarte atragatoare, interpretata foarte bine de Helen Hunt.Sotia incepe sa-si banuieasca sotul de infidelitate si e tentata sa se consoleze in bratele altui barbat dar e salvata la timp chiar de Erlynne.
|
the appartment -mr wilder 10/10 :love: :love: :love:
The Mysterious Geographic Explorations of Jasper Morello - anthony lucas australia 2004 - medsized animation 8/10 desenat plin de stil cu un continut superb si morala every man has its place aka role & Jasper discovers that the greatest horror of all lies within man himself - yayaya.. sensibil cu impresii de laterna magika |
CELINE ET JULIE VONT EN BATEAU - surrealist, neconventional, un pic desuet [suntem in anii 70, nimeni nu se grabeste, loisir etc] subtil, amuzant, incomprehensibil, inexplicabil, inimaginabil... poate genial, in orice caz altfel
|
Originally Posted by Bulumulu:
La ce film te referi cand spui The Appartment? Nu gasesc, da un link pe imdb. |
|
Fun with Dick and Jane - 8/10 mie unu mi-a placut filmul pentru ca m-a bine dispus...glume mai vechi (in stilul lui Jim Carrey) si sunt si glume noi...mi-au placut multe faza care mi-e greu sa le descriu acum (faza din lift a fost tare si faza cand era bat) Tea Leoni, din pacate cam inexistenta, un fel de mana dreapta lui Jim Carrey...dar sfarsitul a fost unul fericit si cam neasteptat...ma refer la schema aia...oricum...e un film complet digerabil...
|
Million Dollar Baby - 8.5/10.Un film f frumos , dar shtiind despre ce este vb nu prea m-a suprins cu nimic shi de asta nu ii dau 9.
|
BANDIDAS (2006) nota 5/10-Salma Hayek si Penelope Cruz se apuca de jefuit banci in ideea de ai ajuta pe bieti oameni care au ramas fara pamant, pentru ca un nene ii kilarea pe toti cei care aveau parcele ca vroia omul sa faca o cale ferata.Bandidas e un fel de Rodin Hood un fel de Zorro un fel de Matrix un fel de Misiune Imposibila si un fel de desen animat.Filmul merita vazut pentru stilul celor doua protagoniste.
|
stii, airlight, inteleg ca NU MERITA ce urmeaza, dar let's get smth straight: -ma acuzi de cateva kestii de care ma recunosc vinovat si de altele care sunt PE LANGA -rea-vointa yes, my dear, in ce te priveste da, din belsug, pt ca TU, daca mai tii minte, acum vreun an ai deschis focul, propunandu-ma la o kestie inepta de genul 'nu-i trimiteti pe urmatori la TIFF'; pt cineva care pare atat de batranesc-principial ca tine, asta a fost o dovada de imoralitate; dar, case closed, am mers la TIFF and here i am trying to find another way... -ura; asta este o acuzatie EXTREM de grosolana, nefondata, care te descalifica din start. este stupid, grosolan, badaran si cum mai vrei tu, dle Airlight (am pus si initiala mare), sa desprinzi concluzia asta despre o persoana de pe un forum si sa o extrapolezi. cata micime, dumnezeule ! da, exista oameni pe care ar trebui sa-i urasc si merita sa fie detestati, dar pana acum n-am urat pe nimeni. repet, aici ESTI DESCALIFICAT ! in plus, nu stiu, chiar si de pe forum, cum ai ajuns tu la concluzia ca as uri pe cineva de-aici ! grow up, pt dumnezeu ! esti pe o pagina virtuala ! -prostia; well, pt unii da, pt altii nu, ai vazut si tu. am invatat sa nu ma mai deranjeze. :w00t: dar, vezi tu, eu n-am spus niciodata chestii de genul 'respectul este vectorul relatiilor interumane' (sau cum era, whatever). ma distrezi ENORM, omule, enorm. u grow older every fachin day. dar suficient, deja am deviat prea mult in acest acrosaj, acesta va fi ultima interventie de genul asta. |
:w00t: :shock: uber-mega-super-giant-lolozaur |
runing scared si the legend of zorro 0/5
un minus infinit al execrabilitatii rizibile (r.s) si o apoteoza a propagandei patriotice americacane, anti-franceze cu o gerontofila si un latin lover obosit si obositor (loz) cold creek manor 1/5 jegnant singurul lucru care ar fi putut salva thrilleru asta de 2 lei ar fi fost o secventa de sex animalic cu sharon stone si stephen dorf cum nu exista totul e inutil. casper era de vreo 10 ori mai scarry si de vreo suta de ori mai bine scris a different loyalty 1/5 plictis atroce si absolut neinteresant drama de familie cu spion (kgb) in care sharon stone linge sampanie de pe pieptul lui rupert everet intr-unul din miile de flashback-uri care paraziteaza "filmul" catwoman 1/5 paradoxal nu atat de prost cat sa fie bun dar macar ne-enervant astept cu mare interes remake-ul porno care cel putin ca dialoguri va fi mai bun. poate si ca interpretare actoriceasca, dar ramane de vazut. |
la strigate si soapte in primul rand mi-a placut decorul in care e plasat intreg conflictul. chiar daca nu-i gasesc o utilitate in sprijinul povestii (totul se putea petrece la fel de bine intr-o camera contemporana), dar, din punct de vedere estetic, merge perfect. camera insista pe culoarea rosie, trimitere pe de o parte la patima, ura, dar pe de alta parte si la dragoste (extrem de sensibila relatia dintre agnes si anna). si insistenta pe culoarea rosie nu este numai in elementul de decor, pt ca mai sunt si acele flashback-uri facute cu mana de maestru, care dezvaluie alte rivalitati dintre personaje. scena facuta in cheie suprarealista in care agnes, moarta, le vorbeste surorilor sale ma duce usor cu gandul la o alta melodrama , la 'cuvantul' lui dreyer. desi prin subiect nu este nou in filmografia lui bergman (ideea urei dintre surori era prezenta si in 'tacerea', de exemplu), forma isi spune cuvantul.
fanny si alexander, filmul care a incheiat medalionul bergman, mi s-a parut si cel mai bun (=valoros, sensibil) dintre toate. e singurul bergman post-1980 pe care l-am vazut, insa ramane fascinant prin: constructie (bergman a avut nevoie de 60 de minute antepuse povestii propriu-zise, 60 de minute de fericire feerica intr-un tablou al sarbatorilor de iarna, tablou opus vietii austere pe care o vor duce cei doi copii in casa episcopului), prin faptul ca bergman (ca intotdeauna) stie sa filmeze tragedia (moartea tatalui e sfasietoare), prin personajul episcopului (probabil cea mai puternica prezenta din tot ce-am vazut pana acum si inseamna 'bergman'). ce il face atat de fascinant este pur & simplu convingerea ferma a sa ca este un 'om al lui dumnezeu', un 'rightuous', un facator de bine, fara sa-si dea seama nici o clipa de sadismul sau inconstient. usor, aduce cu un alt portret marcant, reverendul jucat de robert mitchum intr-o fabula (basm ?) despre copilarie & inocenta, 'night of the hunter'. desigur, putem trece de schematismul personajului mamei (femeia indragostita, la inceput oarba, apoi adunandu-se ca sa-si urasca sotul), deorece avem, totusi, un personaj feminin de o emotie vibranta, cel al bunicii, atat de cald si uman. |
relax, 'hate' is cool - o avea si mitchum scrisa pe nodurile degetelor in 'night of the hunter' :P din pacate, este un sentiment mult prea puternic, pur si simplu nu cred k exista multi oameni pe lumea asta care sa-l merite... (fata de majoritatea, dispretul e more than enough) now, this is BIG frustration! cum zicea william h. macy in 'magnolia' - 'i have so much love i don't know where to put it' ? well, change 'love' with 'hate' & u have it :lol: & u have the cool to go with it. revenind la bergman: comentariile sint f ok; dar tot nu pricep cum de nu ti-a placut ' persona' - the best bergman there is! si un sfat: don't mind the korben; fecioru e stupid ;) |
Originally Posted by KORBEN:
si mai ales pozitiile catwomanului |
notorious,
Dumnezeu e inca cu D mare. Airlight e cum vrei tu. e treaba ta la ce iti folosesti vointa, dar te asigur ca tipul ala cu majuscula Stie. incerc din greu sa cresc in fiecare zi. am zis ura pentru ca altfel nu-mi explic. e total gratuit sa citesc ca am 60 de ani si popcorn in creier (??) fara un motiv anume. now really. ma bucur ca iti pot furniza entertainment. half of my job is then finished. imi pare rau ca nu te fac si sa reflectezi. that should complete it. ALS. nu, ura e un lucru stupid si prost, probabil singurul carlig inca valabil pe care lumea asta il are impotriva Spiritului. va intrebasem mai sus despre ce sfat dat de mine lui n. vorbeati, nu ce sfaturi i-ati da. pentru ca nu intelegeam de ce n-ar trebui sa-l urmeze. n-am mai insistat. nu din frustrare, cat din spirit justitiar, sa zicem, am intervenit. Benny incepuse sa-si ia diverse vorbe pentru o remarca normala catre notorious in legatura cu postul meu - si nu mi s-a parut corect sa las lucrurile asa. inca o data people, know your onion. that's all i could say to that. si gata, am inchis. scuze tuturor pentru Marele Offtopic. la filme :) |
All times are GMT +2. The time now is 01:44. |