Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   Petitia publicä pentru Concursul CNC - decembrie 2008 (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=94128)

Pitbull 11 Feb 2009 21:06

Asa se pare.
Cine-mi gäseste un link, îi dau un pupink.
(Acu', asta nu înseamnä c-as fi un pupinkurist!)

Neuptolem 11 Feb 2009 21:31

Quote:

Madam Cârnat la Tevereu-Treu

In primul rand nu era vorba de Madam Carnat, ci Manuela Cernat, o doamna distinsa, cocheta, si respectabila si multumita de evolutia ei in cinematografia romaneasca, cel putin asa imi parea. Si tvr3, asta, o stiti.
Am priceput ca scria jos pe banda ca e profa de istorie in cinema la UNATC..Prezentatorul era un tip ingrijit, dolofan, spilcuit, brunet-abanosian, tegument de alba ca zapada, ca mai toti prezentatorii snobi si conformisto-docti-intelectuali.
Domnia Sa Manuela Cernat a pomenit de mai multe ori de meme-ul vostru CineMagia, nu cred ca zicea de rau dar nici de bine, avea un aer neutru ori in cel mai rau caz subtilo-ironic-perfid. Nu stiu de ce tot pomenea ca discutia era despre altceva, ori intrebarea Prezentatorului Spilcuit; de cele mai multe ori trata in aceeasi fraza-raspuns mai multe posibile intrebari puse sau nepuse ori intuite ca se vor pune. Chiar n-am inteles de ce tot pomenea de CineMagia. Probabil ati devenit celebri, sper ca si eu care-mi tarai existenta de vreo 2 ani p-aci, oi fi si eu celebru, te pomeni?...

Nu am vzut decat ultimele 20 de minute si alea cu un ochi caci cu celalalt search-uiam cu mandra pe Dc++ Shooter cu Mark Wahlberg pe care l-am si vazut apoi si mandra imi tot zicea sa ne bagam la film mai repede ca a doua zi avea de invatat pt ezamen ca e in sesiune iar eu ziceam: "Taci! Ca zice de CineMagia! SUNT CELEBRU!!!! :w00t: "
S-a referit la petitia online legat de CNC cum ca nu am avut curajul sa votam cu numele real si ca ne-am ascuns dupa... "porecle" :? :huh: CE PORECLE??? zicea Domnia Sa Manuela Cernat, "doar 2-3 persoane au avut curajul sa voteze cu semnatura proprie" nu identic dar cam astea erau cuvintele. Impreuna cu Prezentatorul au inclinat atmosfera spre ei si aveau un aer usor arogant daca nu chiar dispretuitor, apoi Domnia Sa Manuela Cernat a pomenit de Mircea Daneliuc cum ca-i un monstru sacru ori ceva de genu' iar Prezentatorul incuviinta si aproba si-i dadea dreptate - desi se observa de la o posta ca era pe dinafara cu subiectul, bai (Stimate) Spilcuitule, mai documenteaza-te si tu 'nainte de emisiuni sa afli cine e Neuptolem!, whatever! :hmm: ...si l-au ridicat usor in slavi pe Daneliuc - aluzie la?? :D - ca ii un mare regizor ce nu merita contestat, orice-ar regiza/scrie/produce, era pe sistemu': "Nu conteaza ce face si ce va mai face atata timp cat a facut aia si aia si aia si etc.". Aaa, si nu s-a legat de finantari deloc, pare-mi-se ca nu au inteles deloc petitia aia online si mai mult am inteles-o eu care nu am de-a face cu astea, pe deasupra citind-o destul de superficial. Cam atat, in mare, sunt prea obosit acum sa reproduc emisiunea la perfectie.
Oricum, lupta cu morile de vant are totusi un farmec al ei ce macar te imbata cu optimism. E bine sa fim increzatori.

Neuptolem 11 Feb 2009 21:33

Quote:

Cine-mi gäseste un link, îi dau un pupink.

N-am gasit nimic pe you tube. Mai cautati si voi. Am cautat azi-noapte.

Pitbull 11 Feb 2009 21:53

Originally Posted by Neuptolem:

In primul rand nu era vorba de Madam Carnat,

Cârnat, nu "Carnat". Cârnat; cu "Câr".

ci Manuela Cernat, o doamna distinsa, cocheta, si respectabila si multumita de evolutia ei in cinematografia romaneasca, cel putin asa imi parea.

Da, asa pare. Ca sä-i constati nivelul abisal de prostie, trebuie sä dai sonorul putin mai tare.

avea un aer neutru ori in cel mai rau caz subtilo-ironic-perfid

Impresie falsä; n-are destui neuroni pentru subtilitäti, ironii si perfidie. Probabil cädea lumina nu stiu cum.

Am priceput ca scria jos pe banda ca e profa de istorie in cinema la UNATC..

Partial - în sensul cä de acolo-si ia salariul (imens - nu stiu câte mii de RON); pe de-a moaca. Nu predä nimic, n-o duce mintea. Noroc cä în locul ei vine Gorzo, asa cä acel curs a devenit unul dintre cele mai misto; clasa mereu plinä - chit cä nici nu pune absente!

S-a referit la petitia online legat de CNC cum ca nu am avut curajul sa votam cu numele real si ca ne-am ascuns dupa... "porecle" :? :huh: CE PORECLE??? zicea Domnia Sa Manuela Cernat, "doar 2-3 persoane au avut curajul sa voteze cu semnatura proprie" nu identic dar cam astea erau cuvintele.

Dacä asa a zis, mänâncä-virgulä-cäcat. Se vede cu ochiul liber - initiatorii au semnat cu nume reale, si majoritatea aderentilor de asemenea. Din 205 semnäturi, cam 10%, cred, sunt porecle.

Cernat a pomenit de Mircea Daneliuc cum ca-i un monstru sacru ori ceva de genu' (...) ca ii un mare regizor ce nu merita contestat, orice-ar regiza/scrie/produce, era pe sistemu': "Nu conteaza ce face si ce va mai face atata timp cat a facut aia si aia si aia si etc.".

Mosträ TIPICA de imbecilitate. Nu mä mir.

Deci, rämâne cum am stabilit. Lulu K.O. Nici n-a ajuns în ring, s-a încurcat singurä-n corzi, când sä intre - si-asa a rämas.

Neuptolem 11 Feb 2009 22:40

Originally Posted by Pitbull:

Cernat a pomenit de Mircea Daneliuc cum ca-i un monstru sacru ori ceva de genu' (...) ca ii un mare regizor ce nu merita contestat, orice-ar regiza/scrie/produce, era pe sistemu': "Nu conteaza ce face si ce va mai face atata timp cat a facut aia si aia si aia si etc.".

Mosträ TIPICA de imbecilitate.

Asta e esenta. Tu ai zis-o! :D ;)

Proletar 13 Feb 2009 01:31

Eu unul m-am suparat rau.
daca voi vedea iar finantari pt proiecte submediocre gen pescuit sportiv, nunta muta si alte kkturi de filme, e limpede, viata e in alta parte!
am vazut azi coperta unui cd pe care scria: RICA RADUCANU in Legiunea Straina.
da-i in pula mea de cinematografie, regizori de kkt si ma f-t in toata cinematografia romaneasca de furtisaguri si de rahat!

Proletar 13 Feb 2009 02:17

nu mai vreau subiecte de kkt cu porumboiu cum se chinuie sa scoata un kkt de poveste in vasluiul sau de kkt sau pe puiu cu experimentele sale de kkt!
vreau filme grele, inteligente, vreau tarkovski, vreau truffaut!
daca nu sunteti in stare sa scrieti si sa filmati filme cu greutate, cu miez, nu mai ocupati ca o noua mafie cnc-ul romanesc!
cnc-ul nu e ca sa va dea voua bani pentru jucariile voastre de serie C!
stiu ca ati reusit sa indepartati fosta mafie si acum aveti mana libera sa faceti voi filme, indiferent de calitatea lor!
naspa e ca faceti numai kkturi, de duzina, care nici comerciale nu sunt, nici cu un "ce" anume, vorba lui tanase! kkt, "schimb valutar"! kkt, "nunta muta"! au zis aia de la cannes: "pai daca vroiam un kusturica, luam unul original, nu o contrafacere romaneasca"!!
mai priviti la cinematografiile finlandeza, suedeza, britanica!
nu mai faceti asa zise filme de autor, cu mizerii si sudalme romanesti!
mai intrati si voi in chestii adanci, psihologice, umane!
nu va mai trageti spuza cnc-ului pe turta voastra lipsita de imaginatie si de consistenta filmica!

Pitbull 13 Feb 2009 03:09

Cam asa ziceam si eu, B.C.P.
Noroc cä vremurile astea au trecut.
Mä bucur cä avem proiecte valoroase gen "Pescuit sportiv", sau mäcar onorabile, ca "Nunta mutä" si alte filme; e limpede, ne trezim si noi la viatä!
Sper, numai, ca fenomene penale gen "RICA RADUCANU in Legiunea Straina" sä disparä cât mai curând, înlocuite cu subiecte valoroase cu Porumboiu cum reuseste sä scoatä o bijuterie de poveste din Vasluiul lui natal, sau pe Puiu cu experimentele sale de diamant.
Nu mai vreau asa-zise "filme grele, inteligente", imitându-i epigonic si snob pe Tarkovski sau Truffaut - vreau filme sincere, vii, proaspete, originale. Vreau si alti regisori români care sunt EI INSISI, la fel cum fac Mungiu, Caranfil, Muntean, Puiu, Porumboiu, Sitaru, Jude, Solomon, Dorobantu, Iepan... Artisti care sunt în stare sa scrie si sa filmeze filme cu greutate, cu miez, care inträ in chestii adanci, psihologice, umane, care au o personalitate proprie, nu copiazä ca niste papagali cinematografiile finlandeza, suedeza, britanica!

...Ceea ce n-as mai vrea, e ca oameni pe care-i respect si pretuiesc sä înjure valorile färä nici cel mai mic motiv. E dureros.

Proletar 13 Feb 2009 09:29

draga Mihnea,
am motive sa fiu infuriat pe faptul ca, de-acum inainte, vom vedea cum CNC va finanta cu ochii inchisi proiectele "onorabile" ale unor regizori care abia au facut un scurt metraj mai acatarii si deja li se pare normal sa obtina finantare pentru toate ideile pe care le au.
nimeni nu va mai avea curajul sa ii critice.
vezi vreo critica nefavorabila in presa la adresa lor?
dom'le, oamenii astia fac filme perfecte chiar de la debut sau de la al doilea film!
brusc, cinematografia romaneasca a devenit o mina prodigioasa de creativitate si de talent.
permite-mi sa cred ca nu e chiar asa.
ce razboi, ce scandal erau acum 2-3 ani cand Puiu nu obtinuse finantare pentru un proiect! conferinte de presa, trebuie schimbat sistemul, afara cu dinozaurii, etc!
de ce tace acum Puiu? cum primeste bani, cum gata, CNC nu mai este o institutie detestabila?

P.S.: am scris mesajele anterioare, poate prea dure, dupa ce tocmai vazusem Omul problema pe tvr1.
na, ma influentase calitatea unui film adevarat...

Neuptolem 13 Feb 2009 11:45

Originally Posted by Proletar:

P.S.: am scris mesajele anterioare, poate prea dure, dupa ce tocmai vazusem Omul problema pe tvr1.

http://www.cinemagia.ro/movie.php?movie_id=17470
Ai-ai-ai-AI! :( Stiu de filmul asta de vreo 2 ani si tot nu l-am vazut.
Pai daca e pe-asa, vreau si eu: Cameron, Tarantino, Fincher, Joel Schumacher, Nemescu, Gus van Sant, Jan de Bont, samd. :hmm:
Cat ar costa sa realizez o scena cu un avion care se prabuseste in Muntii Fagaras, 5 minute filmate in avion inainte de dezastru, 30 de secunde cu prabusirea si restul filmului cu supravietuitorii prin zapezi?! Cu dialoguri bune, cu personaje interesante si credibile, cu eroi in care sa ne regasim, cu un mid-point si un pp2 inimaginabil si un final tulburator?! Banui ca nu 50.000.000$! DA! VREAU FILME BUNE, REUSITE, PT PUBLICUL DE MASA CARE NU E INCUIAT SI COCALAR IN TOTALITATE! :hmm:

Pitbull 13 Feb 2009 11:54

Da' unde-ai umblat atâta vreme, fato...? :shock:
Avuräm si forumeeting, si tot nimic! :((
Ti-am dat si telefoane, si tot nimic! :(
Welcome back si back sä rämâi! :) :love:

farabeuf 13 Feb 2009 12:59

E clar ca ne aflam in fata unei conspiratii reptiliene animata din umbra de puiu & co = masoni, dovada este aici http://www.youtube.com/watch?v=-SS2Ybl754A

Pitbull 13 Feb 2009 13:14

Originally Posted by Proletar:

draga Mihnea,
am motive sa fiu infuriat pe faptul ca, de-acum inainte, vom vedea cum CNC va finanta cu ochii inchisi proiectele "onorabile" ale unor regizori care abia au facut un scurt metraj mai acatarii si deja li se pare normal sa obtina finantare pentru toate ideile pe care le au.
nimeni nu va mai avea curajul sa ii critice.
vezi vreo critica nefavorabila in presa la adresa lor?
dom'le, oamenii astia fac filme perfecte chiar de la debut sau de la al doilea film!
brusc, cinematografia romaneasca a devenit o mina prodigioasa de creativitate si de talent.
permite-mi sa cred ca nu e chiar asa.
ce razboi, ce scandal erau acum 2-3 ani cand Puiu nu obtinuse finantare pentru un proiect! conferinte de presa, trebuie schimbat sistemul, afara cu dinozaurii, etc!
de ce tace acum Puiu? cum primeste bani, cum gata, CNC nu mai este o institutie detestabila?

Atunci, rezonabil ar fi sä scrii cam asa:

Mä bucur cä avem proiecte valoroase gen "Pescuit sportiv", sau mäcar onorabile, ca "Nunta mutä" si alte filme; e limpede, ne trezim si noi la viatä!
Sper, numai, ca fenomene penale gen "RICA RADUCANU in Legiunea Straina" sä disparä cât mai curând, înlocuite cu subiecte valoroase cu Porumboiu cum reuseste sä scoatä o bijuterie de poveste din Vasluiul lui natal, sau pe Puiu cu experimentele sale de diamant.
Nu mai vreau asa-zise "filme grele, inteligente", imitându-i epigonic si snob pe Tarkovski sau Truffaut - vreau filme sincere, vii, proaspete, originale. Vreau si alti regisori români care sunt EI INSISI, la fel cum fac Mungiu, Caranfil, Muntean, Puiu, Porumboiu, Sitaru, Jude, Solomon, Dorobantu, Iepan... Artisti care sunt în stare sa scrie si sa filmeze filme cu greutate, cu miez, care inträ in chestii adanci, psihologice, umane, care au o personalitate proprie, nu copiazä ca niste papagali cinematografiile finlandeza, suedeza, britanica!

Sper ca, de-acum inainte, sa nu vedem cum CNC va finanta cu ochii inchisi proiectele mai putin onorabile ale unor regizori care au facut un scurt metraj mai acatarii si deja li se pare normal sa obtina finantare pentru toate ideile pe care le au, in loc sa ceara finantare doar pentru o parte din ele.
Sper ca lumea sa aiba in continuare curajul sa ii critice - la fel ca acum, cand vezi atatea critici nefavorabile in presa la adresa lor.
Dom'le, oamenii astia nu fac filme perfecte chiar de la debut sau de la al doilea film - cum pe buna dreptate s-a si spus. Sunt si ei oameni.
Desigur, e un motiv de bucurie ca, brusc, cinematografia romaneasca a devenit o mina prestigioasa de creativitate si de talent, si sper ca asta sa nu ne amorteasca discernamantul.
de ce tace acum Puiu? cum primeste bani, cum gata, CNC nu mai este o institutie detestabila? sau, poate, i s-a acrit si lui, cand vede ca Nicolaescu, Barna, Daneliuc, Nichitus, Marinescu, si altii ca ei, primesc finantari in continuare?

Proletar 13 Feb 2009 14:10

de acord cã am folosit un limbaj violent.
chiar poþi ºterge mesajele respective.
dar, totuºi, mie îmi rãmâne sentimentul cã se instaureazã o nouã oligarhie la CNC.

Pitbull 13 Feb 2009 14:14

Nu e cazul sä le sterg - desi excesive si nedrepte, ele sunt on-topic si reprezintä un punct de vedere legitim.
Nu zäresc nici un semn al acestui transfer de oligarhie - cel mult, reduceri ale vechilor tensiuni, pe alocuri. Stii tu (cu date concrete, nu pe impresii) ceva ce eu nu stiu...?
...Si, pe lângä asta, ce e cu negarea valorilor? Chiar dacä s-ar ajunge la un nou sistem mafiot (ceea ce, din päcate, n-ar fi deloc exclus, cäci ici nous sommes aux portes de l'Orient, où tout est pris �* la legère), asta face ca dintr-o datä unor filme excelente ca ale lui Porumboiu, Puiu, Sitaru, sä le scadä calitatea?

Proletar 13 Feb 2009 14:26

pãi pe mine tocmai asta mã intrigã: chiar nu existã nici un rateu în cariera noilor regizori? chiar le fac pe toate la superlativ? s-a nãscut un cult al personalitãþii acestor oameni.

Proletar 13 Feb 2009 14:34

ºi apropo de concursurile CNC.
ca scenariºti, eu ºi alþii ca mine, nu vom avea niciodatã ºansa sã fim luaþi în seamã de seria aceasta de regizori care-ºi scriu singuri scenariile.
ei vor câºtiga 100% la CNC pentru cã au punctaj mare atât la calitatea regizoralã ºi cea a casei de producþie.
iar eu, dacã particip cu o casa micã, pot sã am ºi 10 la scenariu, n-am nici o ºansã.
pot eu propune un scenariu lui cristi puiu, porumboiu sau muntean?
nu-l vor accepta niciodatã, oricât de bun ar fi el.

Pitbull 13 Feb 2009 14:36

1)
Discutäm teoretic?
Nu sunt sute de filme, pierdute unele printre altele. Sunt încä destul de putine la numär - deci, le putem lua bucatä cu bucatä.
Care sunt rateurile la care te gândesti?
In ce mäsurä apartin unora dintre acesti regisori considerati reprezentativi pentru noul val? (Ca sä fie clar cä nu ne referim la Barna sau Petre Nästase.)
In ce mäsurä pot fi considerate rateuri färä drept de apel (nu doar filme inegale, ca ale lui Mitulescu si Giurgiu - care, dealtfel, sunt considerati deocamdatä oameni din linia a doua a plutonului)?

2)
Eu le-am propus proiecte si lui Cristi Puiu, si lui Alecu Solomon, si le-au acceptat. Stationeazä DIN CAUZA MEA, cä n-am timp sä finalizez scenariile, nu din vina lor.
Pe tine care dintre ei te-au respins, ca producätori, când anume, si cu ce synopsisuri sau scenarii?
...Sau, mai bine zis, pentru cä mesajul täu e formulat la viitor:
Pe tine care dintre ei te vor respinge, ca producätori, când anume, si cu ce synopsisuri sau scenarii?

Proletar 13 Feb 2009 14:43

pãi tocmai cã sunt puþine la numãr, 2-3 filme de regizor, unii cu un singur film chiar.
se constituie acest numãr infim de filme într-o bazã solidã pentru a-i vedea deja geniali?
pentru cã eu simt deja cum se pregãtesc aprecieri exaltate la viitoarele premiere.

Proletar 13 Feb 2009 14:44

Originally Posted by Pitbull:

Pe tine care dintre ei te-au respins, ca producätori, când anume, si cu ce synopsisuri sau scenarii?
...Sau, mai bine zis, pentru cä mesajul täu e formulat la viitor:
Pe tine care dintre ei te vor respinge, ca producätori, când anume, si cu ce synopsisuri sau scenarii?

nu mã gândesc la calitatea lor de producãtori, ci la cea de regizori.

All times are GMT +2. The time now is 23:04.