![]() |
msi, da 'atacurile' n-au ajuns la mine, au nimerit in shantz - persoana mea e intacta :P
|
m-am întâlnit azi prin piaþã cu tatãl lui Cristi...
e la curent cu toate :) foarte vesel mi-a spus de premiul criticilor de film din Los Angeles. îi zic cã urmeazã o noapte mare pentru Cristi...el: da, dar parcã prea mult aºteaptã lumea noi ºi noi premii... cam are dreptate...pânã acum nici nu ºtiam prea bine unde e Cannes, iar deodatã ne trezim la masa bogaþilor... |
Felicitäri, Cristi, si multumiri pentru cä ne-ai adus la un pas de Globul de Aur. Acel ultim pas poate fi asociat cu hazardul... sau cu pilele... sau chiar cu valoarea onestä a unui concurent putin mai bun!
O strângere de mânä si lui Julian Schnabel, pentru cä a fost, cel putin în ochii juriului Globurilor, primul. Pe IMDb sunt scrise lucruri impresionante despre filmul lui. Il vom vedea si vom decide dacä si noi i-am acorda aurul. Unul a luat Palma, celälalt Globul. De ce ne-am plânge? Iar acum, hai - la Oscar cu noi! :) |
Film romanesc in top 250 pe imdb...nu ma gandeam ca o sa vad vreodata asta...
locul 228 si cred ca o sa urce...dar depinde de americani :lol: - sperante prea ridicate, right? :lol: |
si locul 7 all time pe metacritic
|
Era la un moment dat Filantropica foarte sus in clasamentul de filme de dupa 2000 pe IMDb, dar intre timp numarul de filme realizate in respectiva perioada s-a dublat.
|
Originally Posted by Cazeemeer:
In plus, niste romanansi exigenti au sanctionat filmul cu vreo patruzeci de "1" intr-o singura saptamina, scazandu-i media finala de la 8,7 la 7,4. |
asta mi se pare pur si simplu oribil :(
stiu ca sunt naiv, dar nu pot sa ma intreb cati se bucura pentru ca 432 nu si-a primit nominalizarea |
Prosti, dar multi.
|
:oops:
|
multi, da prosti... "Nici dac'as fi luat o...sfanta bataie, nu cred ca m-as fi trezit asa!" ma ofer dezinteresat sa iti ofer termenul de comparatie...
|
Ne - nominalizare si explicatii
Cred ca partea amatoare de mc chicken, masini luxoase si perne moi din publicul american a avut un cuvant greu de spus. Adica pt ei,de ce sa vada niste scene dure cu un avorton si niste imagini sumbre de acu douazeci de ani din estul Europei - cand exista si filme sarbesti cu killeri sau mongoli care racnesc prin stepa din goana calului. Unde poate tot americanu' sa-si duca copchilu, cu punga de snacks-uri si cola in fata, fara sa-si faca probleme de constiinta.
|
Quote:
a avut dara numai ca esti putin dezinformat. intamplarea (chiar intamplarea) face ca eu sa fiu printre americani de cativa ani si pot jura ca amatorii de mcD (in zona Chicago e "casa memoriala" McDonalds: http://www.mcdonalds.com/corp/about/museum_info.html ) sunt altii decat soferii de lexus iar despre perne moi nu stiu nimic... junk food e pt junk people-deci spiderman, iar snobii se duc la The kite runner pt ca asa zice rodger ebert la gazeta. 432 cade pe o categorie undeva la mijloc, despre care noi stim ca sunt prosti si imbuibati dar realitatea e alta...pe cuvant de pionier. pot presupune ca cel mai deranjant lucru pt publicul american e lipsa oricarui motiv... de ce o studenta tanara si draguta ar vrea sa avorteze? ei nu cunosc realitatea 80lor din Ro iar filmul nu explica prea multe dimpotriva creaza confuzii. nu e foamete deloc, niciunde. vedem o cina cu bunatati home made, vedem un restaurant unde ceva ceva se gaseste. mai mult Gabita e o zapacita. habar nu are ce se intampla cu ea. de ce ar ajuta-o Otilia? de ce si-ar asuma riscuri stiind ca e "de puscarie"? de ce si-ar pune-o cu Bebe? doar pt ca Gabita ii e prietena? :) noi stim de ce si personal ma bucur ca mungiu nu a alunecat spre melodrama dar pt o cultura bazata pe individualism, competitie, proprietate si responsabilitate 432-ul nu e foarte credibil iar imaginile violente sunt usor nejustificate... ps: pariez ca filmul va fi R/PG13 deci sigur nu o sa vad puradei prin sala |
Originally Posted by vladvaidianu:
|
Dar asta cu Miorita nu e neaparat o nedumerire datorata unui mediu cultural diferit. Cred ca si in Romania din prezent e la fel de inexplicabil comportamentul din balada.
|
Bineînteles, dar se leagä... E vorba de atitudinea de tip CONTEMPORAN fatä de o mentalitate arhaicä - si, evident, civilizatia americanä, cu starea ei de lup tânär, pragmatic, si agresiv, o reprezintä (poate) la modul cel mai tipic. Slavä... nu neapärat Domnului, ne-a atins si pe noi, si bine ("bine", în sensul de "räu").
|
[quote="ricutza"]
Originally Posted by Coshava:
si eu cred ca Bebe a vrut sa-si "aline" riscul pentru un avort provocat dupa luna a treia, cind ar fi fost incadrat la omor. Banii erau pentru un avort "normal". Pentru situatii exceptionale, plata exceptionala. Remarcabil cum dupa acea bataie de joc o bate cu compasiune pe Gabita pe picior dorindu-i bafta. Cinismul pe culmi. Poate ca Otilia va avea si ea nevoie de el dupa "medicamentul" aplicat. Filmul este rotund, nu mai ai nimic de adaugat, nu ramii cu acea intrebare " Asa, si? Marinca este extraordinara. Daca celorlalti actori le mai scapa cite o inflexiune fortata, replici rostite aiurea, Marinca e perfecta, e de acolo, din filmul ala. Si filmul nu e de Oscar. n-are ce cauta la Oscaruri, e prea diferit, prea altfel pentru premiul Academiei care premiaza, normal, academismul. Dar daca ne fac francezii bucuria si ii dau Cesarul pentru film strain? asta nu se pune, nu? mai avem doar doua doruri: Oscarul si Nobelul. |
Re: Ne - nominalizare si explicatii
Originally Posted by distroe:
Vai, cit dispret pentru publicul american de la reprezentantul publicului romanesc care, nu-i asa, a primit acest film cu bratele deschise, a alergat in sali, lauda filmul, discuta despre el si...a promis ca nu mai merge la filme romanesti romanesti despre avort. El vrea cultura )se stie, romanul e mare amator si consumator de cultura, scrie in toata presa), filme bune ca Spiderman, Tranformers, nu prostii cu avortoni. Vorba unui om intelept: Iisus nu s-a nascut la Focsani, bai! |
Re: Ne - nominalizare si explicatii
Originally Posted by ulianov:
"stiti cine e al mai prost om din lume?AMERICANUUU!" :P altfel,gaselnita cu "plata in natura" ruineaza tot aerul "realist"(ce-o fi insemnand asta) al filmului.psihologic vorbind.bebe e construit ca un tip sigur pe el,rutinat,rece si calculat si...deodata,ce sa vezi,il apuca pofta de cotaiala cu 2 amarate speriate si cu militia la usa :shock: de-aici se vede ca mungiu n-are masura;situatia era destul de promiscua,ce sens avea sa o ingroase in halul asta?la fel cum a facut-o si cu exhibarea exagerata a fetusului(reprosata,pe buna dreptate,de toata critica) |
|
All times are GMT +2. The time now is 09:03. |