Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Cartea preferata (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=83292)

raptor 06 Sep 2004 11:34

ma gindeam k am citit shy eu vacanssa asta dracia aia de portocala mecanica,si a mi-a placut.filmul e sub.
*parerea mea*

Leonard 06 Sep 2004 11:38

Originally Posted by Nightwane:

Boris Vian - Spuma Zilelor :love: :love: :love: :love:

buna alegere, am citit-o si eu de curand

mai adaug Chuck Palahniuk - Fight Club (aparuta de curand in lb romana, dar tradusa cam prost). Geniala!

cherryblossom 06 Sep 2004 11:49

pentru cei care se plictisesc la serviciu, va recomand "Scrisorile Getei", de Geta Pop, le puteti downloada de pe liternet.ro... umor spumos, limbaj colorat, placinte cu branza unse cu smantana facute de bunica, povesti cu colegul de iglu (sotzul)... misto!

MinRep 06 Sep 2004 18:03

Originally Posted by Leonard:

mai adaug Chuck Palahniuk - Fight Club (aparuta de curand in lb romana, dar tradusa cam prost). Geniala!

Tocmai am citit-o si eu! Chiar mi-a placut (desi stiam filmul si chiar daca mi se pare ca a cam exagerat Palahniuk). Finalul e de milioane...

Leonard 06 Sep 2004 21:55

Originally Posted by MinRep:

Tocmai am citit-o si eu! Chiar mi-a placut (desi stiam filmul si chiar daca mi se pare ca a cam exagerat Palahniuk). Finalul e de milioane...

da, acel ultim capitol cu povestitorul aflat dupa moarte si vorbind cu Dumnezeu care 'n-a inteles nimic din toata chestia asta'. dar nu numai finalul, m-au atras si alte faze care nu sunt in film. 'teme pentru acasa' mai interesante, ca cea cu biletul despre urina din parfumuri sau faza cu Marla cand afla ce s-a intamplat cu grasimea lu maicasa.
am ajuns la concluzia ca as dori sa vad mai multe ecranizari ale cartii. orice regizor care se respecta ar trebui sa faca un film cu viziunea proprie a acestei carti.

MinRep 07 Sep 2004 20:44

da, acel ultim capitol cu povestitorul aflat dupa moarte si vorbind cu Dumnezeu care 'n-a inteles nimic din toata chestia asta'. dar nu numai finalul, m-au atras si alte faze care nu sunt in film. 'teme pentru acasa' mai interesante, ca cea cu biletul despre urina din parfumuri sau faza cu Marla cand afla ce s-a intamplat cu grasimea lu maicasa.

Da, cate chestii gen "Arnarchist Cookbook" poti invata din film, si cate mai sunt in carte! :w00t: "Fight Club" e tare!!!

am ajuns la concluzia ca as dori sa vad mai multe ecranizari ale cartii. orice regizor care se respecta ar trebui sa faca un film cu viziunea proprie a acestei carti.

Cam la asa ceva m-am gandit si eu... Dar e o problema cu anumite carti. Din cauza tematicii "riscante", se gasesc sa le ecranizeze niste tipi geniali, facand filme extraordinare. Si astfel, mi-e greu sa-mi imaginez un remake (sau o alta gandire asupra carti), fara Norton si Pitt, fara filmarile lui Fincher, fara naratiunea facuta asa... Cred ca orice re-filmare a "Fight Club" nu se va putea indeparta de filmul lui Fincher. (la fel e si cu "Portocala mecanica" a lui Burgess si Kubrick, daca tot suntem in zone apropiate)

Leonard 07 Sep 2004 22:23

Originally Posted by MinRep:

Cam la asa ceva m-am gandit si eu... Dar e o problema cu anumite carti. Din cauza tematicii "riscante", se gasesc sa le ecranizeze niste tipi geniali, facand filme extraordinare. Si astfel, mi-e greu sa-mi imaginez un remake (sau o alta gandire asupra carti), fara Norton si Pitt, fara filmarile lui Fincher, fara naratiunea facuta asa... Cred ca orice re-filmare a "Fight Club" nu se va putea indeparta de filmul lui Fincher.

de acord ca filmul lui fincher e greu de atins, dar ar fi o provocare si pentru altii. citind cartea, am descoperit niste lucruri care nu se simt in film (cum si filmul are momentele lui geniale, mai amplificate uneori decat in carte). totusi Fincher nu e cel mai bun regizor posibil. nu pot sa nu ma intreb cum ar iesi o ecranizare facuta de Stone sau von Trier, si ei au o atitudine anti-americana, anti-sistem, dar cu estetici total diferite si proprii. cum ar fi de pilda ca acelasi actor sa-l joace si pe povestitor si pe Tyler Durden?

p.s. agreez mai mult ideea de 'remake' decat cea de 'sequel' la un film, mai ales cand la baza filmului sta o carte.

MinRep 08 Sep 2004 08:07

de acord ca filmul lui fincher e greu de atins, dar ar fi o provocare si pentru altii. citind cartea, am descoperit niste lucruri care nu se simt in film (cum si filmul are momentele lui geniale, mai amplificate uneori decat in carte). totusi Fincher nu e cel mai bun regizor posibil. nu pot sa nu ma intreb cum ar iesi o ecranizare facuta de Stone sau von Trier, si ei au o atitudine anti-americana, anti-sistem, dar cu estetici total diferite si proprii.

Cred ca singurul mod in care se poate face un alt film dupa "Fight Club" este daca regizorul acestui film nu a vazut filmul lui Fincher... Evident ca Ficher nu e cel mai bun regizor posibil, dar asta e genul lui de film. Poate ca si altii s-ar simti bine facand "Fight Club", dar nu stiu daca vor reusi sa se indeparteze de "viziunea" lui Fincher... Altfel, sunt de acord, cartea ofera posibilitati infinite ;) Ar avea von Trier ce rumega pe ea....

P.S.: Si eu agreez mai mult remake-ul. O continuare la un film bazat pe o carte (sa luam varianta asta) e de multe ori dezastruoasa (doar daca continuare nu e bazata pe o carte a aceluasi autor). Si cele mai multe carti pot fi ecranizate si re-ecranizate...

KORBEN 09 Sep 2004 21:45

1in curs de citire american psycho (brett easton ellis)
minunata si dementa
un autor care ar trebui tradus in ro
am in biblioteca si caseta cu ecranizarea (mary harron, cu cristian bale ) dar nu vreau sa o vad pana nu termin lectura
2primit spre citire T.O.Bobe "cum mi-am petrecut vacanta de vara" dupa o rasfoire pare promitatoare
3 citit si recomamdare lu als "realk"
inteleg ca are ceva cu mine, dar cred ca s-a scurcircuitat daca numeste scrierea lu protejatu de bucurenci "posibila carte cult"
tot ce e remarcabil sunt cateva fraze, cel mult paragrafe
in rest chestii relativ tangente literaturii, total lipsite de stil si de multe ori duhnind a auto-suficienta demonstrativa, ceva gen "copii, citi cu atentie, ca sa trageti si voi kertamina in vena si sa fiti cool, asa ca mine"
deplorabil

Alex Leo Serban 10 Sep 2004 10:23

inteleg k korben are ceva cu mine, dar kestia cu 'cartea cult' ('realk') n-o spun eu, o afirma florin iaru in prefata; eu nu fac decit s-o citez ;)

kestia cea mai savuroasa ramine, totusi, pretentia lui korben k ar sti ce e aia 'stil' si de a da note :D : 'stilul' korben e precum pantalonii pe care-i poarta: laliu, 'jeg'-os, cazut pe buci & in iminent pericol de a-i/l pierde :lol:

Ambra Blu 10 Sep 2004 15:18

Originally Posted by Alex Leo Serban:

inteleg k korben are ceva cu mine, dar kestia cu 'cartea cult' ('realk') n-o spun eu, o afirma florin iaru in prefata; eu nu fac decit s-o citez ;)

cartea e culta, dar nu cult.

tnelecxe 14 Sep 2004 13:52

carti

BEN ELTON- dead famous ; popcorn
COMTE DE LAUTREAMONT- Les chants de Maldoror
ILARIE VORONCA- Mic manual de fericire perfecta
ALAIN DE BOTTON- Eseuri de indragostit
OSCAR WILDE
HANIF KUREISHI- Intimitate

KORBEN 14 Sep 2004 17:47

@als
m`a intristat mult replica ta pentru ca la fel spunea si raposata bunica`mea
ar trebui sa fi si tu putin trist, macar pentru ca ai in ce priveste vestimentatia mea aceeasi parere ca o persoana care ar fi implinit maine 82 de ani

tnelecxe 14 Sep 2004 22:48

Domnul Matei Alexandru Mocanu alias AmbraBlu a afirmat despre cartea "RealK" urmatorul lucru:
Quote:

Nu il recomand nimanui. Prost scris, prost gindit

But there's always a but:daca mult stimatul AmbraBlu are geniul cu care se lauda cum se face ca volumul pe care l-a trimis redactiei Polirom in speranta de a fi tiparit in aceeasi colectie in care a aparut "RealK" a fost respins?
Cat de prost scris/prost gandit este manuscrisul tau "Carmina Urbana"? dc nici macar nu merita a figura alaturi de acest "insuportabil" RealK?
hmm..just wondering

herbert 15 Sep 2004 02:37

aha, copilu' vre' sa publice si nu poate...
simt eu ca tot la mine va ajunge :D
ce nervosi si violenti-ridicoli sunt frustratii uneori :D perspective interesante..., dar mai intai o plimbare pe... p*** mea (evident pana!, nu care cumva sa va ganditi la altceva).

EgoN 15 Sep 2004 10:04

pt. tnelecxe: mie de exemplu mi-a placut realk-ul lui bucurenci (il stiam de pe vremea cand era propriuzis un weblog).
pe de alta parte imi place mult cum scrie si ambra, i-am citit si carmina urbana +alte povestiri si mi se pare ca are mult mai multa viata decat multe alte sclifoseli intelectuale, scoase la norma la polirom. tot felul de scriitorasi ce se dau ei mari cunoscatori in ale vietii, 'care vorbesc despre fapte fiindca asa-i adevarat' si carora li se pun etikete gen 'micul burroughs' , bleah.
sa fie clar: literatura beat nu am pupat si nici nu o sa pupam noi vreodata pe meleagurile noastre, un burroughs, kerouac, un ginsberg sau un ferlingheti autohton nu s-a nascut si nici nu se va naste.
in contextul asta de literatura gen 'm**e si sange' putin ies la interval cu ceva cu kwaie, iar ambra e unul dintre ei.
ps: pt. herbert: frate, da las-o jos cu relatiile tale scriitoricesti, mereu tu, numai tu....

Ambra Blu 15 Sep 2004 11:35

Originally Posted by tnelecxe:

Domnul Matei Alexandru Mocanu alias AmbraBlu a afirmat despre cartea "RealK" urmatorul lucru:
Quote:

Nu il recomand nimanui. Prost scris, prost gindit

But there's always a but:daca mult stimatul AmbraBlu are geniul cu care se lauda cum se face ca volumul pe care l-a trimis redactiei Polirom in speranta de a fi tiparit in aceeasi colectie in care a aparut "RealK" a fost respins?
Cat de prost scris/prost gandit este manuscrisul tau "Carmina Urbana"? dc nici macar nu merita a figura alaturi de acest "insuportabil" RealK?
hmm..just wondering

And there's always my butt. Romanul respins mie de Polirom arata ca - dupa cum le-am zis si lor, si iti zic si tie (probabil ma stii personal dar esti prea ascuns si mic sa te dai in fapt), nu stiu sa imi aprecieze valoarea, sint mai bun ca toti de acolo si, nu-i asa, time will tell, sau wilhelm tell. RealK ramine, cit am rasfoit din el, o literatura trista si mediocra. In ceea ce priveste Carmina Urbana, asteapta putin pina in iarna. Salutari mamei tale.

Ambra Blu 15 Sep 2004 11:41

Originally Posted by herbert:

aha, copilu' vre' sa publice si nu poate...
simt eu ca tot la mine va ajunge :D
ce nervosi si violenti-ridicoli sunt frustratii uneori :D perspective interesante..., dar mai intai o plimbare pe... p*** mea (evident pana!, nu care cumva sa va ganditi la altceva).

Sigur, y tu mama tambien.

herbert 15 Sep 2004 13:41

Originally Posted by EgoN:

ps: pt. herbert: frate, da las-o jos cu relatiile tale scriitoricesti, mereu tu, numai tu....

'nteles domn' locotenent.
iti spun un secret: un scriitor tre' sa fie orgolios. indreapta spinarea. nu te lua dupa aparente. relatia mea cu ambra e exceptionala, voi face totu' ca baiatu' sa reuseasca, pt ca talent are, mai tre' de lucrat la caracter si sa cultive... embrionii politetii. te rog sa nu-i spui, las' sa creada pe vechi...

Ambra Blu 15 Sep 2004 14:09

[quote="herbert"]
Originally Posted by EgoN:

'nteles domn' locotenent.
iti spun un secret: un scriitor tre' sa fie orgolios. indreapta spinarea.

micule nimic, nu cred ca Egon s-a cocosat in fata ta. Tu, in schimb, vrei sa te cocosesti, dar mereu iesi cocosat.

All times are GMT +2. The time now is 21:07.