![]() |
ma gindeam k am citit shy eu vacanssa asta dracia aia de portocala mecanica,si a mi-a placut.filmul e sub.
*parerea mea* |
Originally Posted by Nightwane:
mai adaug Chuck Palahniuk - Fight Club (aparuta de curand in lb romana, dar tradusa cam prost). Geniala! |
pentru cei care se plictisesc la serviciu, va recomand "Scrisorile Getei", de Geta Pop, le puteti downloada de pe liternet.ro... umor spumos, limbaj colorat, placinte cu branza unse cu smantana facute de bunica, povesti cu colegul de iglu (sotzul)... misto!
|
Originally Posted by Leonard:
|
Originally Posted by MinRep:
am ajuns la concluzia ca as dori sa vad mai multe ecranizari ale cartii. orice regizor care se respecta ar trebui sa faca un film cu viziunea proprie a acestei carti. |
|
Originally Posted by MinRep:
p.s. agreez mai mult ideea de 'remake' decat cea de 'sequel' la un film, mai ales cand la baza filmului sta o carte. |
P.S.: Si eu agreez mai mult remake-ul. O continuare la un film bazat pe o carte (sa luam varianta asta) e de multe ori dezastruoasa (doar daca continuare nu e bazata pe o carte a aceluasi autor). Si cele mai multe carti pot fi ecranizate si re-ecranizate... |
1in curs de citire american psycho (brett easton ellis)
minunata si dementa un autor care ar trebui tradus in ro am in biblioteca si caseta cu ecranizarea (mary harron, cu cristian bale ) dar nu vreau sa o vad pana nu termin lectura 2primit spre citire T.O.Bobe "cum mi-am petrecut vacanta de vara" dupa o rasfoire pare promitatoare 3 citit si recomamdare lu als "realk" inteleg ca are ceva cu mine, dar cred ca s-a scurcircuitat daca numeste scrierea lu protejatu de bucurenci "posibila carte cult" tot ce e remarcabil sunt cateva fraze, cel mult paragrafe in rest chestii relativ tangente literaturii, total lipsite de stil si de multe ori duhnind a auto-suficienta demonstrativa, ceva gen "copii, citi cu atentie, ca sa trageti si voi kertamina in vena si sa fiti cool, asa ca mine" deplorabil |
inteleg k korben are ceva cu mine, dar kestia cu 'cartea cult' ('realk') n-o spun eu, o afirma florin iaru in prefata; eu nu fac decit s-o citez ;)
kestia cea mai savuroasa ramine, totusi, pretentia lui korben k ar sti ce e aia 'stil' si de a da note :D : 'stilul' korben e precum pantalonii pe care-i poarta: laliu, 'jeg'-os, cazut pe buci & in iminent pericol de a-i/l pierde :lol: |
Originally Posted by Alex Leo Serban:
cartea e culta, dar nu cult. |
carti
BEN ELTON- dead famous ; popcorn
COMTE DE LAUTREAMONT- Les chants de Maldoror ILARIE VORONCA- Mic manual de fericire perfecta ALAIN DE BOTTON- Eseuri de indragostit OSCAR WILDE HANIF KUREISHI- Intimitate |
@als
m`a intristat mult replica ta pentru ca la fel spunea si raposata bunica`mea ar trebui sa fi si tu putin trist, macar pentru ca ai in ce priveste vestimentatia mea aceeasi parere ca o persoana care ar fi implinit maine 82 de ani |
Domnul Matei Alexandru Mocanu alias AmbraBlu a afirmat despre cartea "RealK" urmatorul lucru:
Quote:
But there's always a but:daca mult stimatul AmbraBlu are geniul cu care se lauda cum se face ca volumul pe care l-a trimis redactiei Polirom in speranta de a fi tiparit in aceeasi colectie in care a aparut "RealK" a fost respins? Cat de prost scris/prost gandit este manuscrisul tau "Carmina Urbana"? dc nici macar nu merita a figura alaturi de acest "insuportabil" RealK? hmm..just wondering |
aha, copilu' vre' sa publice si nu poate...
simt eu ca tot la mine va ajunge :D ce nervosi si violenti-ridicoli sunt frustratii uneori :D perspective interesante..., dar mai intai o plimbare pe... p*** mea (evident pana!, nu care cumva sa va ganditi la altceva). |
pt. tnelecxe: mie de exemplu mi-a placut realk-ul lui bucurenci (il stiam de pe vremea cand era propriuzis un weblog).
pe de alta parte imi place mult cum scrie si ambra, i-am citit si carmina urbana +alte povestiri si mi se pare ca are mult mai multa viata decat multe alte sclifoseli intelectuale, scoase la norma la polirom. tot felul de scriitorasi ce se dau ei mari cunoscatori in ale vietii, 'care vorbesc despre fapte fiindca asa-i adevarat' si carora li se pun etikete gen 'micul burroughs' , bleah. sa fie clar: literatura beat nu am pupat si nici nu o sa pupam noi vreodata pe meleagurile noastre, un burroughs, kerouac, un ginsberg sau un ferlingheti autohton nu s-a nascut si nici nu se va naste. in contextul asta de literatura gen 'm**e si sange' putin ies la interval cu ceva cu kwaie, iar ambra e unul dintre ei. ps: pt. herbert: frate, da las-o jos cu relatiile tale scriitoricesti, mereu tu, numai tu.... |
Originally Posted by tnelecxe:
And there's always my butt. Romanul respins mie de Polirom arata ca - dupa cum le-am zis si lor, si iti zic si tie (probabil ma stii personal dar esti prea ascuns si mic sa te dai in fapt), nu stiu sa imi aprecieze valoarea, sint mai bun ca toti de acolo si, nu-i asa, time will tell, sau wilhelm tell. RealK ramine, cit am rasfoit din el, o literatura trista si mediocra. In ceea ce priveste Carmina Urbana, asteapta putin pina in iarna. Salutari mamei tale. |
Originally Posted by herbert:
Sigur, y tu mama tambien. |
Originally Posted by EgoN:
iti spun un secret: un scriitor tre' sa fie orgolios. indreapta spinarea. nu te lua dupa aparente. relatia mea cu ambra e exceptionala, voi face totu' ca baiatu' sa reuseasca, pt ca talent are, mai tre' de lucrat la caracter si sa cultive... embrionii politetii. te rog sa nu-i spui, las' sa creada pe vechi... |
[quote="herbert"]
Originally Posted by EgoN:
micule nimic, nu cred ca Egon s-a cocosat in fata ta. Tu, in schimb, vrei sa te cocosesti, dar mereu iesi cocosat. |
All times are GMT +2. The time now is 21:07. |