![]() |
Tre sa stiti faza asta:
http://www.realitatea.net/un-barbat-...iu_704476.html Ce imbecili! X( Dar fiti atenti si la explicatia video de la Realitatea:
Quote:
|
Are dreptate nenea, dar ce facem sa scapam de oboseala?
Geoana s-a dus la spa-ul lui Vîntu. Noi, plebeii, facem ceva pentru tara asta? Eu recunosc ca nu fac mare lucru:"> and I hate myself for that.X( |
http://www.gandul.info/news/stenogra...-oprea-5757466
stiu ca treaba e veche si stiuta. stiu ca stiti, stiu ca va e lehamite. doar o chestie vreau sa remarc. si alte tari au corupti la nivel de stat. au mafioti. au oameni malefici si influenti. motivul in plus de stupoare si de revolta vine dintr-o alta directie. in acele alte tari, de regula domnii astia cu putere multa sunt niste scrobiti, niste eleganti, niste "gulere albe" , niste fini. coruptii nostri de nivel inalt, aproape toti, dau pe fatza, in aparitia lor o combinatie unica, ca o alterare genetica de laborator, absolut exploziva, de monstruos, grotesc, grobian, si incultura crasa, poate o reflectare in registrul cel mai degradat si degradant a starii generale a societatii care i-a odraslit. cea romaneasca, din pacate. din ce in ce mai des ma intreb oare cum am putut, ca natiune, sa ajungem in halul asta? si oare cum au reusit acesti mutanti aculturati si dezumanizati sa ajunga sa ne conduca? oare cum? ceva nasol s-a intamplat cu poporul asta. am pierdut undeva ceva pe drum si nu ne mai revenim ca natiune desi ocazii am tot avut... |
Asta-mi aminteste o fazä...
Vara trecutä, beam o bere la o teräsucä din spatele unui bloc din fata Parlamentului (acolo unde n-a vrut Maramu sä intre, Floydule...). La masa aläturatä, vreo trei haidamaci cât usa, rasi în cap, plus o Mimi sexy. Vorbeau despre niste suste si trampe pe care sä le aranjeze cu Sechelariu. La un moment dat, sunä un mobil. Räspunde acea Mimi: "Bunä ziua... Nu, domnul Fenechiu nu este în birou." No comment. |
Ti-ai luat permisurile, sau ce? >:)
|
Hai...?! :|
|
|
La faza cu luminile e vorba de mentalitate nu de ora respectiva ;)
|
|
|
Originally Posted by Dragomara:
|
|
|
N-am de ce să apăr regimul teocratic de la Teheran - în Iran multe libertăți sunt îngrădite și chiar având în vedere strict domeniul cinematografic se știe că foarte mulți regizori iranieni foarte apreciați în lume au probleme cu cenzura iar multe dintre producțiile lor nici nu pot rula în patrie; mai nou, unul dintre cei mai talentați tineri regizori iranieni, Jafar Panahi (onorat între multe alte premii cu un Leu de aur, cu un Urs de argint și cu premiul juriului secțiunii Un Certain Regard), a fost reținut în urmă cu două luni și se află încă în arest, fiind acuzat că turnează un film despre evenimentele post-electorale de anul trecut.
Totuși, alăturarea unei fotografii cu femei cu figurile acoperite articolului de mai sus e mincinoasă. Oricine a văzut măcar un film produs în Iran știe că regulile vestimentare pentru femei în statul persan aflat sub regim islamic se rezumă la acoperirea corpului și a capului, nu și a feței. |
Originally Posted by Ipu:
Anul trecut mi-am însoţit şefii în Iran,pentru 4 zile.Chiar şi în Teheran,capitala ţării,jumătate dintre femei aveau acoperite corpul şi capul,iar cam 1/5 - şi faţa.În ce priveşte restul ţării,acolo situaţia este încă mai complicată - peste 80% dintre femei sunt acoperite total. |
Interesant, RomaniaMare!
Au fost și femei în grupul vostru? |
şi cam câte ai văzut pe stradă/în public cu capul neacoperit?
iar prin acoperirea capului în ziua de azi se înţelege minim-minimorum purtarea unei eşarfe înfăşurate peste creştetul capului cu un capăt atârnat şi şi celălalt aruncat peste umăr. cam aşa ceva ![]() acuma nu exact, că asta e de modă ... |
Nu cred că există așa ceva (femei cu capul neacoperit) în Iran. Le strânge miliția religioasă de pe stradă. Eu îmi dădusem cu părerea în legătură cu acoperirea feței; din lecturile mele cinematografice, știam că femeile iraniene nu au figurile acoperite, dar RomaniaMare zice că a fost la Teheran și a constatat că lucrurile stau altfel.
În orice caz, în Afganistanul talibanilor, femeile trebuiau să poarte văl, iar bărbații, barbă. Altfel, poliția religioasă îi oprea pe stradă le dădea lovituri la talpă. :) Apropo de poză, Paul, mi-amintesc o secvență din Talaye sorkh, în care în bijuteria unde se găseau eroii filmului a intrat o pereche bogată, iar doamna era foarte șic, chiar cu basmaua, mai ceva ca în poza pe care ai postat-o tu. |
Originally Posted by Ipu:
Referitor la Teheran....în centrul Teheranului(zona city) erau și femei care purtau pantaloni,cu părul vopsit...într-un cuvînt se îmbrăcau ca europencele....dar ele reprezintă o parte mică,aș spune chiar infimă din total. La 65 de km de Teheran,într-un orășel cam 90 % din femei erau îmbrăcate în stilul „Evul Mediu”:din cap pînă în picioare. Referitor la fotografia lui Aramis,așa eșarfe poartă doar soțiiile politicienilor,oamenilor de afaceri,profesorilor universitari,într-un cuvînt lumea civilizată și educată a Iranului. |
adică de regulă alea din Shiraz, ajunse doamne în capitală poartă doar eşarfe de astea. când ies afară desigur. că în casă nu au "obligaţie". ş-apoi când sunt doamne apăi sunt. oricum se consideră superioare celorlalte femei şi sunt genul mai european şi ca trăsături şi culoare a pielii.
să vă povestesc odată experienţa mea cu un "pinguin" de ăsta ... care urma cu sfinţenie Hijab: Every part of the females body must be covered – only the hands and face should be visible. The clothes must be so thick that you cannot see through it.</span> The clothes must be loose enough that you cannot see the womens shape through it. Females clothing should look nothing like males clothing.</span> Muslim women should always dress completely different to non-believers. The designs used should not be those which attract attention. slabe şanse să vezi pe vreuna îmbrăcată aşa: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
All times are GMT +2. The time now is 14:56. |