![]() |
Aseara am bagat un The Miracle Worker ('62):
Impressive! Este ca o piesa de teatru doar doi actori (de altfel este si facut dupa o piesa de teatru). Premiat si nominalizat pana peste cap, are si 2 oscaruri (cele doua actrite in jurul carora se contureaza povestea) Este povestea unei fete cu deficiente de vorbit si auzit, care preimeste ajutor de la o guvernanta (si ea cu trecute probleme asemanatoare). Pe tot parcursul filmului asistam la o lupta de convingere intre cele doua personaje principale, un fel de unu hais si altu cea. Cele doua personaje isi creeaza o lume a lor, pentru ca in final sa deschida portile pentru acces exterior, relatia lor evoluand precum trecerea de la cuvant la materie, in sens propriu. O drama in adevaratul sens al cuvantului, infatisata cu mijloace specifice vremii: sunet puternic, solemn, joc aidoma celui de teatru pentru actori, replici din carti, etc. Mi s-a parut interesant faptul ca exista un remake din '79, in care Patty Duke (fetitza din versiunea din '62) interpreteaza rolul guvernantei. Ar fi interesant de vazut, dar mari sanse nu cred ca exista, filmul fiind pentru televiziune, nu o sa apara in viata lui pe DVD..., poate peste vreo 50-60 de ani, la sectiunea remakuri clasice, pe TCM, who knows... 8/10 |
finally am vazut si eu Factotum.. slabut rau, actorul ala din rolul principal cam pe linga personaj, Buck era mult mai savuros.. iar daca e mai bun decit Rourke in Barfly, atunci e clar..
|
Originally Posted by BeNnY:
Poate doar David Alexander (Nigel) e mai deosebit...dar genu acesta de personaje le vedem prea rar in filme care au un scop moralistic...bad guy care se face bun si se intoarce la 90 de grade prin felul in care se comporta...parca am mai vazut asta undeva...nevermind where...it's a clisee that's what it is... |
The Fog - Special Edition
Se stie deja ca filmul e sublim, genial, orgasmatic, producator de jusari monstruoase si gadilari anale infiorator de inaltatoare spiritual, da´special editionu´e si mai mult de atat. Primul dvd cu filmul e sublim, al doilea dvd cu documentar nou si documentar din 80 si chestii gen trailere tv spots si storyboards si un easter egg e outta this world. Carpenter, make love to me!!! |
The Matador O comedie neagra in care un asasin platit (Pierce Brosnan) cu probleme de personalitate isi gaseste sprijin intr-un necunoscut. Nu se intampla prea multe, dar reuseste sa nu plictiseasca. Bunicel, in conditiile in care oricum ma plictiseam si n-aveam cum sa pierd o ora juma',dar slabut daca ma duceam si dadeam banii la cinema. 6/10
|
Originally Posted by KORBEN:
cannot agree more (darcare e faza cu 5 si nu 10?.. ce sistem metric folosesti :P ) |
the heart is deceitful above all things. 9/10. excelent jucat. varianta light gummo.final perfect
trouble every day. 7.5/10 |
Crash "Ne ciocnim unii cu altii doar pentru a simti ceva."
Big 10 |
Originally Posted by M0n0:
Si cum i-ati putut da notele alea ? Parca Benny i-a dat 8.5 . Ce v-a impresionat asa tare ? Uitati-va la Football Factory sa vedeti cum , dupa asta , GSH vi se va parea un ca.cat ![/quote] |
Rain Man - 8.5/10 un film excelent in care se vede in primul plan iubirea dintre doi frati...Tom Cruise is a gold digger care da peste un jackpot si anume moartea tatalui sau pentru care nu a avut nici un sentiment what so ever...dar un singur lucru sta intre el si jackpot...noul sau frate care are o boala mintala incurabila, mai batran cu 17 ani...si surpriza, nu a auzit de el niciodata...dar povestea e mult mai complicata si punctele culminante sunt peste tot in film care ne uimesc la fiecare pas pe drumul celor doi...repet, un film excelent care merita vazut...
M_oleacula...i-am dat nota aia pentru ca o merita...si numai pentru felul in care erau prezentati huligani... |
Revolver...de Guy Ritchie 10/10
|
In sfarsit Brokeback Mountain. Nu pot sa zic ca e rau si cei doi mie mi s-au parut credibili. Doar ca nu inteleg de ce i s-a dat atata importanta si a primit si-o sa mai primeasca probabil atatea premii.
|
The Constant Gardener (2005) 10/10
Boyz n the Hood (1991) oh vay! ce debut pentru Singleton! nota 10. O excelenta drama de cartier, daca pot sa-i spun asa. Fishburne, Cuba, Ice Cube, Morris Chestnut, Nia Long, Angela Bassett au jucat, probabil, in cea mai tare pelicula despre viata din ghetto-urile americane. 10/10 |
the birdpeople of china - miike - un film pe marginea cliseului, umorului mai mult sau mai putin ieftin, unei estetici cumintele si tezismului
(hey beany :) ), care se mentine totusi exact in zona in care e pur si simplu frumos. din primele cateva minute ma gandeam "ok, e miike...candva in urmatoarele 5 minute trebuie sa apara primul yakuza". care apare, trece prin tot ritualul antagonist-protagonist-subiect al unei revelatii-din nou antagonist, pana la ajunge sa fie indulcit in final. ceea ce in mod normal ar fi deranjant si plicticos, dar pentru ca filmul are atata tupeu incat sa-si vrea poezia, totul ii este iertat. all in all, dupa ichi mi-e drag sa-l gasesc pe miike si asa. si pentru ca ale lui sunt amandoua filmele astea...round of applause. |
Brothers Grimm - teriffic!!! Am ras de m-am stricat la misto-ul facut de francezi. Si personajul Cavaldi e genial de funny. Terry Gilliam :love:
|
The Fly (1986)
will never stop loving this movie...magnific din toate punctele de vedere! :love: :love: :love: |
Shaun of the dead 6/10 cat se poate rade la un film cu zombii :lol:
|
Shutter - 8/10...now that's a great horror...momente de suspans care te lasa cu o gramada de adrenalina si cu gura cascata, cu efecte destul de ieftine dar care au un succes genial combinate cu un sunet perfect infricosator...si cu o poveste in background destul de bine gandita...horror "bazat" pe fotografii cu fantome in ele...sunt sigur ca multi au vazut astfel de poze...fie ele false sau care au ramas un-answerd (ca sa nu zicem ca sunt poze reale cu fantome reale)...
|
Originally Posted by obvious:
Nu pricep. M-am uitat in ultimele 10 pagini si am vazut ca nu am scris aici despre apogeul absolut al tezismului: Dear Wendy, asa ca nu vad legatura dintre mine si tezism. Adica nu stiu de unde ati sti voi, ca am scris undeva unde am folosit de vreo 20 (de mii) de ori cuvantul tezist. |
Syriana (2005)
brilliant...regie uluitoare, scenariu brici (Stephen Gaghan a facut o treaba asemanatoare in Traffic), distributie de clasa...ritmul e obositor pe alocuri, dar are si destule momente de linistite, in care personajele isi mai trag sufletul...George Clooney a facut de departe unul din cele mai bune roluri ale sale...este urmat imediat de Jeffrey Wright...muzica superba 10/10 |
Phone Booth - 8/10 real-time (la propriu) drama si suspans de la inceput pana la sfarsit...Colin Farrell bun, nici o reprosare...de fapt toti au fost la standardele asteptate de catre spectatori...scenariul a fost o minune a simplicitatii neimplicand prea multe persoanaje sau locatii...un thriller excelent regizat de Joel Schumacher...great movie!
|
vineri - O Brother Where Art Thou? (2000) - super...comedie in adevaratul sens al cuvantului...aduce un pic asa cu Big Lebowski...alt preferat de al meu in materie de comedie...atmosfera super, soundtrack 'covarshitor':), Turturo e genial, vedeti-l ca nu veti regreta! 8.5/10
sambata - The Agony and the Ecstasy ('62) - mi-a placut foarte mult cand aveam 10 ani, si ma duceam la scoala de arte plastice...acum mi s-a parut cel mai plictisitor movie, my wife a adormit la el, si eu era cat pe ce...am vrut sa il vad pt ca fusesem recent la Vatican, dar mai bine ma uitam la altceva...nici nu merita sa ii bolduiesc titlul, dar na..sa iasa in evidentza in mod negativ:) 5/10 azi - Red Eye ('05) - o prostie, previzibil, plin de clishee cinematografice, muuult mai prost decat Flightplan, cu toate ca are cateva zecimi de rating in plus pe imdb, ce sa mai, a waste of time... 2/10 si am mai vazut unu acum, dar scriu maine...un super film:) g'nite! |
Phone Booth - 8.5/10 - Scenariul lui Larry Cohen e minunat - omul e un geniu. Si faptul ca are vreo 80 de minute este la fel de minunat. Si Colin Farrell la fel de minunat. Doar ca pe la sfarsit isi pierde tupeul cu care a mers pana atunci si se multumeste cu un deznodamant destul de plat, dar care impaca ambele tabere, presupun. Adica, Farrell n-a murit si ucigasu n-a fost prins, doar ca ideea cu tipul care pedepseste oamenii pentru comportamentul lor ma cam enerveaza.
Attack of the 50 Ft. Woman - 9/10 - Nu incearca sa recreeze originalul prin efecte speciale scumpe si dramatizari ieftine, ci, tocmai, incearca sa mentina atmosfera filmului de serie B, cu imaginea din spatele masinii care merge montata separat si marirea femeii prin facutul casutelor mici. Si reuseste cat se poate de bine. Nu pot, insa, sa nu protestez in fata nearatarii vreunei parti a corpului gigantic al lui Daryl Hannah. |
Originally Posted by Cinemania:
bullshit..adica boneless, desi se vrea big balls; Clooney a jucat in film? nici nu l-am remarcat, care a fost rolul lui de fapt? :? |
vazut in ultimele zile:
fargo - joel coen - 8,5/10 un pic dezamagit, but life goes on... the bride of frankenstein - james whale (1935) 10/10 terrific! a masterpiece! genial etc. + funny or let's say cuuute :love: occident - c.mungiu 7/10 mda... reconstituirea - lucian pintilie 10/10 splendid si superb.. absolut. el mariachi - robert rodriguez 8/10 interessant and strange, ff bine asociatiile/detaliile montate, unmistakenly ingenious |
Originally Posted by bellhop:
ca nu l-ai remarcat nu mai e problema mea...filmul are coaie, da' nu trebuie sa te apuci sa-l tragi de ele |
Ieri - Dancer in the Dark (2000) al lui Lars von Trier- sublim, chiar daca poate Doggville-ul mi-a placut mai mult...
Arta, perfectiune, feeling, DRAMA, si un final de iti ingheatza maduva in oase, chiar daca poate te astepti la el... La Dogville spectatorii s-au "RAZBUNAT" in final, aici din pacate, finalul a ramas nerazbunat... poate ca are mai mult farmec asa... 9.5/10 |
Ieri - Dancer in the Dark (2000) al lui Lars von Trier- sublim, chiar daca poate Doggville-ul mi-a placut mai mult...
Arta, perfectiune, feeling, DRAMA, si un final de iti ingheatza maduva in oase, chiar daca poate te astepti la el... La Dogville spectatorii s-au "RAZBUNAT" in final, aici din pacate, finalul a ramas nerazbunat... poate ca are mai mult farmec asa... 9.5/10 |
Proof - 7/10 - Anthony Hopkins minunat, Gwyneth Paltrow minunata (si eu o urasc), Jake Gyllenhaal minunat. Relatiile dintre personaje sunt frumoase si muzica si mai frumoasa si avem un villain pe care sa-l uram, o femeie ingrozitoare. Dar intrebarea e de ce? De ce sa faci un film asa, despre un matematician si fiica lui care face o descoperire minunata in matematica. Asta e tot filmul. Nu inteleg de ce mi-ar pasa de oamenii astia. Nu inteleg de ce mi-ar pasa in general. Si e pacat pentru ca e regizat foarte frumos, dar nu inseamna nimic filmul asta.
Brokeback Mountain - 5/10 - Mda. Un film despre doi cowboy care, incidental, nu mananca budinca. Relatia dintre ei e foarte tare, misto, adevarata, verosimila si te poti identifica cu (mda, nu, nu e tipic homosexuala). M-a deranjat foarte tare un lucru care mi se pare incredibil de neverosimil si improbabil si imposibil: daca in anii 60, doi cowboy heterosexuali, cu toata mentalitatea aia, se urcau pe un munte si stateau o luna impreuna, no matter f.ucking what, pentru ca unul a pus o mana pe celalalt NU incepeau sa faca sex. Doi barbati. Nu. Nu acum, cu atat mai putin in anii 60. Nu vad asa ceva. Apoi, o ora si jumatate nu se intampla absolut nimic. Si fara bullshit-uri gen vai ce plictisitoare e viata lor. Este incredibil de lung. Daca un om toata ziua sta in fotoliu si se uita la televizor si tu te decizi sa faci un film despre omul ala, NU faci un film de 9 ore aratandu-l pe el uitandu-se la tv, mancand budinca si band ceai. Este tampit. Asa si aici. Trece prima jumatate de ora, dupa aia iti vine sa-ti crapi capul din cinci in cinci minute timp de o ora jumate. Apoi au o cearta minunata si geniala si heart-breaking si de acolo filmul merge din nou, de acolo e minunat, se intampla lucruri. Reprosul meu urias la adresa filmului astuia e ca m-a facut sa prefer sa ma lovesc cu capul de pereti in loc sa ma uit la el. Dar doar in perioada aia de o ora jumate. Doar atunci. Este incredibil de lung si incredibil de plictisitor in perioada aia. Timpul si spatiul sunt dilatate. Omul care-l face sa supravietuiasca este Rodrigo Prieto, care de data asta nu s-a mai jucat cu culorile ci a fost atent cu fiecare cadru. Aproape fiecare cadru poate fi luat de acolo si inramat, poate fi considerat o fotografie. Toate sunt calculate, toate sunt frumoase, si aproape toate respecta niste reguli in fotografie. Dar... nu. |
a short identity crisis, don't freak out; don't do no harm, te mai uiti o data in pantaloni si trece, mergi mai departe, ca Angela...oops! ca tramvaiul am vrut sa zic :D |
Village of the Damned ('60) - interesant, oarecum primitiv, una peste alta, un clasic al genului... 7/10
|
Brokeback Mountain
Si intr-un sfarsit, mult prea aclamatul BM a trecut si prin fata ochilor mei.O linie foarte subtire intre penibil si acest film.Totusi ea exista...O poveste vazuta prin ochii unui regizor care tine la cei doi protagonisti.Cadre lucrate, normal, DOP a fost Rodrigo Prieto, care cred ca a reusit cel mai bun film al sau dpdv al imaginii.BM este corect filmat, facut parca pentru a lua premii.Publicul vrea sa vada impresionantul, iar o poveste intre 2 homo este impresionanta pentru cei mai multi.Dar nu destul de impresionanta cat sa nu pot afirma ca a fost boring in unele momente.Scenariul nu sta prea bine in picioare, pentru ca Ennis a vazut in copilarie ca unui poponar i s-a intamplat nu stiu ce si nu stiu cum si de atunci e cu frica sa nu se afle blabla, sa nu i se intample la fel.Faza e ca psihologic vorbind daca un pusti vede o chestie de genul ala, exista o sansa mult mai mare ca instinctul ce poponarism cu care s-a nascut sa ii dispara (sau sa il reprime) si sa nu se atinga ever de un barbat.E ca si cum ai inchide un pusti de 4 ani pe intuneric, se va speria pentru mult timp.Dar gata, sa nu mai fac pe psihologul pe aici...Ii dau un 7.5/10, ca a avut multe cadre frumoase. |
Auzisem ca Brokeback Mountain e un western gay. Problema e ca e gay, dar nu e deloc western. Toate astea se puteau intampla foarte bine si pe Muntele Gaina. Intamplator, am citit si nuvela aia dupa care a fost facut filmul si regizorul nu adauga absolut nimic de la el, total lipsit de imaginatie. Un western gay cumva autoparodic ar fi fost fun.
|
Bine, asa e, nu prea se organizeaza rodeouri pe Muntele Gaina, dar oricum.
|
Originally Posted by Nightwane:
link pe imdb, please. Flamboyantule. |
Am vazut in sfarsit jarhead 7/10 Cum poti trece printr-un razboi fara sa tragi un foc de arma.
|
santa sangre - alejandro jodorowsky
8siunpic/10 superb si :love: dar oarecum dezamagitor in the end, prea mura-n gura... nonetheless a film worth admiring |
memoirs of a geisha - another piece of american crap
chloe in the afternoon - best Rohmer so far |
Originally Posted by cherryblossom:
damm...am scapat ca printre urechile acului...de-ti dadeam filmul imi luam vreo cateva :D |
Re: plictisitul la filme (catre cei avizati, Benny & Stefan), a zis bine cine a zis ca asta nu spune nimic despre film, ci mai degraba despre privitor.
Re: realismul filmul Brokeback Mountain, I disagree with Benny. E realist cat se poate. Parerea mea. Si oricum that's not the point here. Mie MB nu mi s-a parut o capodopera, da' mi s-a parut BUN. Iar Heath Ledger a dovedit ca e un actor extraordinar. Cat despre homosexualitate, mie asta mi se pare o chestie secundara in film. Da, la inceput e un oarece iz gay in the air, dar dupa ce trecem de momentul seducerii si cei doi se implica mai adanc, povestea devine o simpla poveste despre o relatie, cu fericirile si nefericirile ei. Si in directia asta filmul mi se pare foarte reusit. |
vazut Brokeback Mountain . 8/10 de la mine si cateva premii Oscar (meritate!)
film inteligent, "desen clar in covor" (poveste liniara), bine filmat, excelent jucat, soundtrack bun, dar "pelecola" e usor lungita... finalul e "mishto", transgresand tematica gay, capabil sa stoarca lacrimi "mamelor din lumea toata" si nu numai... ma rog, sentiment, intelegere, toleranta. victoria omului asupra omului... |
Dar n-are nici o legatura faptul ca e vorba despre 2 homosexuali. E o poveste de dragoste. Dar sa-i ia o ora jumate ca sa ma bage in viata lor inerta... nu e bine.
Munich - 9.5/10 - Nu un film Spielberg. Ideea e ca misiunea lor e incredibil de inutila si nesfarsita, pentru ca oricati ar omori, apar de 10 ori mai multi. Cel mai tare sfarsit de film pe care l-am vazut in ultimul timp si Eric Bana poate sa joace. |
bai benny, nu ca vreau sa iau apararea lui 'brokeback" - care nu mi se pare o capodopera, ci cum spunea herbert mai sus: un film curat, sensibil, bine facut... -, dar daca n-ai avea virsta pe care-o ai as da cu tine de pamint de nu te-ai vedea! (asa, ai cirumstante atenuante ;) ) pai ce dracu inseamna la tine "n-are actiune", mai frate? a pune datele unei povesti, pe ecran, nu e actiune? instalarea unei tensiuni psihologice nu ti se pare ceva interesant? contemplarea unui peisaj nu e cinema? cind "nu se intimpla nimic" (take early wenders, for that matter) nu se intimpla, totusi, foarte mult - din pvd filmic??
sa mor io, pt unii dintre voi, actiune e cum sint pt protv "stirile de la ora 5": tre sa curga singe sau sa se miste ecranu de vinzoleala penala... well, listen to that: pe mine, tocmai asta ma plictiseste! in timp ce contemplarea unui chip, a unei stari, a unui "peisaj interior" (vezi wkw) ma pasioneaza la culme... got it? |
Haideti mai. La cate povesti heterosexuale de dragoste a trebuit sa suporte populatia gay de-a lungul timpului, I think we owe them one.
:) |
Originally Posted by Cinemania:
ti-e frica, huh? :P in alta ordine de idei, vad ca in timp ce eu am ramas la filmele lui Eric Rohmer, toata lumea se uita la Brokeback Mountain.. pot sa zic ca dupa 10 filme de Rohmer as mai vedea inca 10... love them all :love:.. mai are cineva sa-mi mai dea si mie citeva? Ma nuit chez Maud? |
A History of Violence - 9/10 small town drama with a big background...drama cu o poveste foarte complexa si plina de emotii excelent capturate de lentila lui Cronenberg...actorii au fost flawless...putina one man army action...dar cu un sfarsit atat de bun incat nici nu a avut nevoie de cuvinte...o drama despre oameni si despre sentimente...merita.
|
o brother where art thou - marca coen
7,5/10 se foloseste foarte bine de sursa de inspiratie mentionata (homer-odiseea). road movie plin de ironical singing starring mr clooney si mr turturro dar nu numai, si un perpetuu deus ex machina a la grecia antica.. nice nice, not thrilling but nice. |
Intergalatic Time Travel Quest 4 - 10/10 - Un scurtmetraj care transcende timpul si spatiul vorbind despre conditia femeii care este silita sa faca lucruri pe care nu stie de ce le face. Este complicat, dar tezist. In a doua jumatate e post tezist. Actorii puteau, insa, sa se straduiasca un pic mai tare, desi tipa cu bustul mare prezinta mare potential.
|
This Boy's Life - 8/10: ok, aici avem probabil unul dintre cele mai bune roluri facute de Robert DeNiro in intreaga lui cariera. El face tot filmul sa mearga cum trebuie, desi nu as subaprecia meritele lui Michael Caton-Jones (care intuieste perfect ritmul pe care povestea trebuie sa-l aiba) si ale lui DiCaprio (care, totusi, reuseste sa-i tina piept - din toate punctele de vedere - unui DeNiro in mare forma).
Daca finalul nu ar fi foat atat de brusc si daca nu ar fi aparut explicatiile alea pe ecran, ar fi fost minunat... |
Originally Posted by Lady_Skar:
Powah to the Gay Subversive Action-oriented Subliminal International Association!! C'mon, cut ze crap :D |
All times are GMT +2. The time now is 02:33. |