![]() |
Romeo + Juliet - 5/10: falsitatea cu care sunt rostite unele replici, violenta si stridenta excesiva il fac greu digerabil. Plusuri: DiCaprio, aerul de noutate, scena cu piscina, moartea lui Mercutio cu scena aceea abandonata pe plaja...
|
Ray 8/10 , nu am mai vazut de mult un film asa frumos. Imi aminteste de vremea cand vedeam filme mai vechi alese de persoane mai invarsta (unchi, veri, etc... :P ). Intradevar... Jamie Foxx ... exceptional... vedem cu ocazia asta ca nu trebuie sa fii un om inteligent ca sa fii actor foarte bun. BV JAMIE!.
Boodnock Saints : 5.6/10 ... interesant concept... dar nu asa de realist, sfarsitul chiar stupid... dar facut foarte impresionant... are un aer aparte... Nu va mai legati de Leo DiCaprio... BenNY ... esti un incult... Aviatorul a fost cel mai tare film anul acesta! Scorsese a facut un job foarte bun... toti care au luat premii pt acest film i-au multumit lui, pentru ca el a adus povestea lui Hughes la viata si... nu singur, ci impreuna cu Leo Dicaprio... era planur amndoura. (apropo de Hughes) Tucker- The man and his dream (in care apare si Howard Hughes) a fost la protv saptamana aceasta si merita 7.3 |
Originally Posted by flav:
hmmmm, nu cred. scorsese a avaut mii de citate din alte filme (mai ales din neo-realismul Italian), dar nu asta este lucrul important din acest film. filmul s-a vrut mai mult decat este. a vrut sa fie serios, a vrut sa fie show, a vrut sa fie cult, a vrut sa fie genial, dar nu i-a iesit. filmului ii lipseste doza de dragoste, doza de sensibilitate umana, care desi a fost incercata, nu a iesit in evidenta... million dollar baby prin asta a castigat. Di Caprio a facut cel mai bun rol al lui pana acu' asta e drept. e un actor bun. pacat cu Titanic unde s-a cam vandut, si de unde a ramas cu imaginea aia de kkt. dar in rest, a facut in rol f. bun in Aviator. totusi, Ray a fost mai tare din punctul asta de vedere... oscarele s-au meritat... asta trebuie sa fie spus... |
Nu, nu a fost pe pro tv ci pe procinema. |
Closer (2004) - 9/10
The Incredibles (2004) - 9/10 The Forgotten (2004) - 5/10 |
Originally Posted by Nae:
poate da,pote nu... |
interesant concept... foarte impresionant la tine in cap e o noapte mai neagra decat curul lui Ray Charles |
Sunt incult pentru ca tu-i sugi pula lui Leo si yo ma sterg la cur cu el. Dragut concept. |
copii, linistiti-va !
'umberto d.' - 9.5/10 - deci, neomodernism italian, din cate-am inteles (nu ma pricep la curente in cinematografie, dar auzii de la cineva). film de aceeasi conceptie / intensitate ca si inegalabilul 'ladri di biciclette'. la fel de 'uman', aceeasi atractie pt estetica uratului, iar finalul induiosator. traiasca de sica ! 'bringing up baby' - 8.5/10 - un screwball comedy clasic, usurel, inaltat de rolul lui cary grant (care aminteste usor, prin gestica, mimica si atitudine) de cel din 'arsenic and old lace' al lui capra, si de leopardul ala care se gudura ca o pisica. hepburne a fost, in schimb, INGROZITOARE si agasanta ca o moara hodorogita. 'smultronstallet' - 9.5/10 - in final, la piece de la resistence a weekend-ului meu cinefil. scena visului (ceasul fara limbi, auzul ticaitului propriei inimi), meditatia asupra mortii, a doua scena a visului (elogiu al neputintei batranetii), simbolurile insistente legate de evenimentele cruciale ale vietii personajului principal (v. cuplul de casatoriti care merge 'pe contrasens'), finalul lasat pe un ton impaciuitor, de vindecare... |
Originally Posted by notorious:
Un barbat multiplicat - 7/10: unul dintre fostele mele favorita in materie de comedie... Acum, savurat pentru turul de forta al lui Keaton, cu intreruperi in care dadeam la tenis... :D |
|
closer 8.50/10
|
'lost in translation' - ciudat ! prima oara cand l-am vazut mi-a placut la nebunie ! am vazut acel neo-antonioni pe care nu credeam NICIODATA sa-l vad, cu niste indescriptibile cadre lungi, de o emotie coplesitoare (scarlett johanssen stand langa geam, deaspura tuturor, plutind deasupra orasului acela in care ea si murray sunt 'rataciti printre cuvinte'). ironic ca un asemenea film, in care toata povestea se construieste in lungi, fascinante scene nevorbite, a luat un oscar pt scenariu (in mod indiscutabil, il merita coppola pt regie !!).
dar acum nu stiu de ce m-am simtit abuzat, parca incerca sa scoata emotia din mine cu clestele. am remarcat cel putin cateva scene seci, caznite (ex. cea in care johanssen vorbeste la telefon cu mama ei, smiorcaindu-se ca nu mai stiu cu cine s-a casatorit). i-a cam scazut nota, dar le are, totusi, pe ale lui... |
adevarul graiesti, notorious.
la o a doua privire "lost in transaltion" e destul de vulnerabil. esti tracasat de timpii morti, de lipsa ritmului... |
|
in afara de gerry (oare despre asta scrisesem??) al lui van sant.
finally, i'm joining the club. *2046! (regal orgiastic scenografic si de imagine..chris doyle painting with the camera) *offret/tarkovski-mi-a placut mult optiunea de inceput de detasare, de a ramane departe de personaje, fara sa taie cu vreo apropiere.iarasi regal imagistic, dar starea generala e de 8.5/10 *inceput de vazut "los lunes al sol".pana acum 9/10. javier bardem din nou e Actor si deja mai departe pierzi din vedere. film linistit, calm, il uiti pana saptamana viitoare, dar peste trei ani realizezi ca poti cita macar o suita de 3 replici. (scurt-metrajul lui godard e o tampenie in flacari...nu merita discutie) |
Oricum regizoarea are un umor foarte fin, niste subtilitati din ce in ce mai rar intalnite la filmele noi (v. dialogul intre regizorul reclamei si Murray; prostituata din camera de hotel; telefoanele sotiei samd). |
The 4th Angel - i slept my way through it like a baby! :sleep:
|
Originally Posted by nume:
|
Originally Posted by MinRep:
|
All times are GMT +2. The time now is 19:51. |