![]() |
apropo de morală, uite ce spune Liiceanu în Uşa interzisă: http://www.trilulilu.ro/yth_1100ro/bf8c45b653d9ec
|
Una dintre cartile mele preferate e Frida :) ! Iar ultima citita e Zori de Zi - Stephenie Meyer.
|
Camus - "Strainul", Orwell - "Ferma Animalelor", Kafka - "Amerika" si Stephen King - "Misery"
|
Bäii Mateii, tuspatru-s si-n topul meu de suflet.
(Si autorii, si titlurile - desi, culmea, punctual prefer: "Caligula", "1984", "Procesul" si "It".) |
Io tocmai ce-am terminat Fructul amar a lui Achmat Dangor. povestea unei Africi de Sud de după apartheid, şi nu numai; o carte care-ar merita ecranizată, dacă nu s-o fi şi întâmplat deja. :)
[constat că în cărţile publicate de Cotidianul probabilitatea ca un nume, acelaşi, să fie scris identic, de cel puţin două ori, e foarte mică! =)) ] |
@ mafalda - cum şi de unde ţi-ai dat seama că Pacepa e un trădător?! oare asta nu e numai părerea pe care ţi-au impus-o alţii?! întreb şi eu... :-?
în ultima mea carte citită, Lydia, una dintre protagoniste, femeia care fusese violată în urmă cu 19 ani de un poliţist suţinător al aperheidului, tragedie care-i distrusese viaţa de familie, şi nu numai, şi de pe urma căreia se alesese cu un copil, despre care ea bănuia că ar fi al violatorului, ei bine femeia asta-şi aminteşte la un moment dat de-o remarcă a lui Nikos Kazantzakis, din romanul său, Zorba grecul, "istoria e un cur de măgar". :) |
În căutarea oii fantastice - Haruki Murakami :x
|
H. Murakami sucks, nu acelasi lucru se poate spune despre Ryu Murakami.
|
Originally Posted by illotempore2002:
lui Haruki i-am citit aproape toate cărţile apărute la Polirom şi încă nu am ajuns la saturaţie, ba dimpotrivă. :"> cât despre Ryu pot spune că am citit doar Albastru nemarginit, aproape transparent pe care nu mai ştiu de ce n-am terminat-o totuşi; ştiu că am vb despre ea unor colegi în timp ce încă-o mai citeam, după care a intervenit ceva mai... pasionant :D [cred că azi am să revin un pic la realitate cu Elfriede Jelinek, pe care puţin după vremea aflării că a luat Premiul Nobel pentru literatură am lăsat-o baltă, cu Pianista ei cu tot, şi după al cărei scris inteligent şi extrem de sarcastic evident că mor. :"> :P acum oscilez între Amantele şi Lăcomie. ] |
Originally Posted by illotempore2002:
Mie de la Haruki cel mai mult mi-a placut Padurea norvegiana, fara realism magic, dar cu un feeling de Kim Ki-duk parca. |
The Wind-Up Bird Chronicle e capodopera lui Haruki. Dupa asta nimic de el nu mi-a mai placut (stilistic se repeta, tematic se comercializa)
|
H. Murakami doesn't suck. Cronica păsării-arc e o carte foarte bună.
Cartea mea preferată este "Însemnări din subterană" (Dostoievski). Alte menţiuni ar fi : "Tunelul" (Ernesto Sabato), "Pe Drum" (Kerouac), "Străinul" (Camus), Florile răului (Baudelaire) şi Integrala poetică a lui Rimbaud. |
Originally Posted by mafalda:
|
@Amantul
Te referi la numele personajelor din carte sau la ce nume???? Un fragment care mi-a placut foarte mult din Beckett din Cum e: "ma vad culcat pe burta inchid ochii nu cei albastri ceilalti de dupa si ma vad pe burta deschid gura limba iese afara intra in noroi un minut doua minute si de sete nici gand sa mori in acest timp un timp imens" |
Ma refer la Pacepa vs. regimul ceausist. Regimul ceausist a fost un regim criminal ce transformase Romania intr-o inchisoare. Nu cred ca poti aduce in discutie personajul generic ''poporul roman'' intr-o disputa care i-a avut drept protagonisti, pe un general-canalie (pentru mine e canalie nu pentru ca a tradat regimul ceausist ci pentru ca a detinut in pozitia aia in cadrul Securitatii) si un regimul criminal.
|
Originally Posted by Amantul_Taciturn:
Apoi, trädându-l Ceausescu, s-a reabilitat partial fatä de poporul român. Partial. Chestia cu "a pus in pericol siguranta statului roman" e perfect adeväratä - bravo, Maffy! Pacepa a pus în pericol siguranta criminalului stat român comunist, sprijinind siguranta tärii si a natiunii împilate de Nea Nicu. (Päcat cä n-a putut face mai mult: nu doar sä "punä în pericol siguranta statului român ceausist", ci chiar sä-l distrugä pe loc; din nefericire, era prematur si imposibil, încä.) The balance...? Let God be the judge. |
incercati site-ul asta: http://www.bookdepository.co.uk/
cartile nu sunt la fel de ieftine ca pe amazon, dar expedierea este GRATUITA si expediaza si in romania. oricum, cartile sunt mai ieftine decat in librarii. Eu am luat catch 22 a lui heller cu 12 euro din berlin, pe site e 8 ;) daca ati auzit de site sau ati comandat de aici, spuneti-ne si noua, ca suna prea bine :) |
Love story-Erich Segal
|
Citesc acum De la un castel la altul de Celine :-S Face parte dintr-o asa numita trilogie germana. Bine, dupa Moarte pe credit, nimic nu ma mai socheaza/intristeaza/dispera atat de tare in opera lui Celine, nici macar Calatorie la capatul noptii. Culmea, sper intr-o disperare si mai mare, sper s-o regasesc in Castele.....
|
Am terminat ieri de citit : "Am fost medic la Auschwitz" de dr. Miklos Nyiszli. O carte excelenta, autorul a fost prizonier la Auschwitz.
|
All times are GMT +2. The time now is 16:06. |