Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Film in general (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=227)
-   -   Cel mai recent film vizionat. (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=84967)

alc 04 Jan 2006 20:13

Elizabethtown 8/10 Orlando si Kirsten se potrivesc de minune, pacat ca atmosfera e trista tot timpul si cred ca filmul e putin cam lung,pe la final ma tot intrebam cand se mai termina.In rest e ok.

M0n0 04 Jan 2006 21:44

It's all gone Pete Tong - 8/10 o poveste aproape incredibila despre unul dintre cei mai buni dj din lume care a surzit (caz destul de des intalnit in randul dj-ilor)...nimic deosebit pana aici dar sa vezi ca omu asta se renaste si scapa de toate (cele mai grave) viciile din viata lui e ceva...si sa ii vezi dedicatia si puterea cu care o face e ceva incredibil...punctul forte este soundtracku si chiar interpretarea personajului principal care se da cu capu de pereti foarte convingator...recomandat...a really great movie...

st3fan 04 Jan 2006 22:12

M0n0, marfa descrierea, sunt sigur ca nu ai vrut dar m-ai convins.Maine il vad. :)

anouk 04 Jan 2006 22:39

Constantine (6/10) - primele scene mi s-au parut all style no substance si ma gandeam: ok, i can live with that... dupa 10 minute s-a evaporat si stilul & totul a devenit un fel de terci intre "Blade", "Exorcist" si filmul acela cu Schwarzenegger despre apocalipsa care Dumnezeu (... sau poate Lu) stie cum se numeste... la sfarsit aproape-mi doream sa fi revazut "Sin City"... aproape, daca n-ar fi fost Tilda Swinton, cu figura ei iconica (aici undeva intre "The Beach" si "Narnia"), in rolul lui Gabriel si, de ce nu, Keanu Reeves in stil Humphrey Bogart (chiar daca usor cliche)

BeNnY 05 Jan 2006 01:41

Chumscrubber - 5/10 - Billy The Bully, Brother of Bobby The Bully from Bully by Larry Clark rapeste un copilas pentru ca distribuitorul lui de droguri preferat s-a spanzurat. Si, ma rog, plot-ul e complicat si se imparte in multe parti. Il foloseste pe copilul asta ca sa-l sileasca pe Jamie Bell, prietenul cel mai bun al sinucigasului sa ii faca rost de droguri. Intre timp parintii copilului rapit nu-si dau seama ca pustiul a disparut. Acum sa mentionez omagiile: tatal e un Ralph Fiennes fugit de sub patura alba a lui Dustin Hoffman din I Heart Huckabees, dealer-ul sinucigas de "feel good" pills e un fel de Ken Park din Ken Park, fara parul rosu si fara pistol, Jamie Bell e un fel de Marty din Bully doar ca drogat de ta-su ca in Garden State si tipa este o tipa foarte buna dintr-un film hallmark. Dar ala nu e omagiu, e doar buna. Altfel, incepe ca Ken Park si se termina ca Bully, minus - probabil singurele momente ale filmului - cum reactioneaza fiecare la moartea narcomanului. Filmul nu este prost, deloc, as zice, doar ca la un moment dat se rupe si devine absurd si prea se plimba pe teren metafizic metalaba si nu prea inteleg de ce face asta. Si nu pot sa-l iau in consideratie pentru ca se imprumuta din mult prea multe locuri si, deci, nu are nici o valoare ca film, pentru ca nici nu imbunatateste lucrurile alea si nici nu le schimba. Misto Jamie Bell totusi. Si tipa aia. Tipa aia buna.

KORBEN 05 Jan 2006 07:29

SideFX 1/5 :sick:
O licoare magica (pe care o foloseau în evul mediu tiganii din bulgaria si romania si care cauzeaza o seta cumplita de sange uman) ajunge pe mana unor imbecili care o folosessc ca drog pentru un party
Efecte (adverse??) excitatia maxima a femeleleor (si cum protagonista e buna rau doar pentru asta am suportat mesajul plicticos, tezist si anti-drog al filmului) si implicit ucderea partenerilor sexuali

BOO 3/5
initial credeam ca o sa zik “boo-huu-huoa p`a ma`tii ca nu m-am speriat deloc!”
dar filmul chiar functioneaza surprinzator de bine pentru ceva care e o mixtura de session9 (asa cum ar fi trebuit sa fie, adica creepy si cu nerv, nu penal si plicticos) cu ceva de saw (in momentele proaste, care din pacate exista), un feeling de dark water (sau orice alt film asiaticacac cu fantome) si un ghostly clown (park luat cu copy paste din cartile lu sephen king) absolut infricosator
o surpriza agreabila si deloc relaxanta, care totusi o ia cam rau pe aratura pe final

prime 2/5
daca nu ar fi fost cu Uma Thurman :love: :love: :love: :love: :love: care e SUBLIMA (dar nu ne arata sanii, lucru absolut regretabil, dar e o cacomedioara romantica produsa de 2 femei cu acealsi nume de familie, deh) m-as fi lasat dupa primele 5 minute, dar Uma arata mult prea bine
psiholoaga ei, madam streep face niste mutre geniale si in afara de ea nu prea nimic amuzant in film
cateva replici bine scrise (vorbim de o cacomedie ramantica, da?)
“:he didn`t even knew where the clitoris was…
-so u showed him?
-yes, of course!!!”
“lezbians and the kaballah-a match made in heaven”
“do u realise r mother knows intimate detalis about ur penis????”

doom2/5
nici destul de gore-ish cat sa-l agreez (dar exista cateva faze worth seeing)
nici destul de prost cat sa fie bun (desi anumite dialoguri sunt admirabil de imbecile)
singura faza misto e trecerea pe shooter mode care chiar da bine (pt un pc game adaptat pt marele ecran)
ah, da… u get to see nipplez…not bare nipples, unfortunately

d.e.b.s 2/5
o echipa de teenage-ere sexoase (devon aoki :shock: :w00t: :love: minunata ca de obicei, mai ales acum, in rol secundar de compozitie, adica vorbeste cu accent francez!) sunt recrutate, pe baza rezultatelor de la bac ca sa devina super-spioane
penibil, banal, jenant ca subiect
exista si o parte subversiva in care una dintre cucuiete se indragosteste…de dusmanul nr 1 al organizatiei si umanitatii, care este…
alta adolescenta !!!!!!!!!
lezbian bonding…yummy
nu destul lezbianism si nici destula ironie cat filmu sa fie altceva decat un jeg sinistru

gegen die wand 3/5
un alcoolic sinucigas si o tanara cu hormonii excitati, tot sinucigasa se intalnesc intr-un azil
it seems a match made in heaven, doesn’t it?
Ei bine e un film mic,curat, dar l-am detestat pentru mizerabilism si etnicitati si predictibilitatea povestii
3/5 pentru ca protagonista e foarte foarte hot&sexy, pentru ca am incercat sa fiu totusi obiectiv cu un film care nu e nici prea prea nici foarte foarte (nu-i vina nimanui ca pe mine chestiile gen “eviscerari sufletesti” ma lasa rece)
banuiesc ca e special conceput (deci target-at) pentru oamenii care vor sa vada chestii despre cat de mizera (dar totusi nu lipsita de speranta) e viata si pentru cei care se extaziaza mai mult la coloana sonora (foarte bine culeasa, asta e) decat la scenariul unui film

diana_de_ville 05 Jan 2006 12:15

just like heaven 8/10

subiectul, in sine, nu este tocmai nou. il stim, ne-am obisnuit cu diferite forme de viata sau fara viata. povestea in sine, felul in care se realizeaza contactul intre cei doi este putin magic, tocmai potrivit cu perioada aceasta a sarbatorilor.
de asemenea un punct in plus pentru prestatia lui mark ruffalo. a fost ciudat sa il vad intr-o comedie romantica. probabil ca si pentru el a fost la fel :).

Mala Portugal 05 Jan 2006 13:44

iti amintesti tu ceva, da' nu-ti amintesti chiar bine

MinRep 05 Jan 2006 14:49

Red Eye - 3/10: despre filmul asta nu se poate lauda decat faptul ca macar e scurt. Nu e un dezastru (total), dar cu aproape 0 suspans este pur si simplu neinteresant de la un capat la altul.

BeNnY 05 Jan 2006 18:46

Ca.cat, realism halucinant. Ar trebui sa-mi pun mainile la ochi si sa zic "VAI, saracii adolescenti narcomani incuiati in suburbiile americane, cat de trist, cat de poetic, cat de profund". Ei bine, nu. Pe langa faptul ca am vazut mult prea multe filme de genul asta pentru sanatatea mea in ultimul timp, asta nici nu m-a atins, nici nu cred ca putea sa ma atinga, e slabut. Iar pe ca.caturi gen misticism New Age nu dau doi bani. Atmosfera facuta ca lumea e in Virgin Suicides. Ala e film. Si asocierea cu Tim Burton mi s-ar parea o insulta.

alc 05 Jan 2006 18:55

Four Brothers 8.5/10 De mult n-am mai vazut un film care sa ma faca sa ma uit la ecran o ora si 40 min in continuu.

cherryblossom 05 Jan 2006 21:18

... iar eu recomand Mon Oncle d'Amerique, pentru unii o revelatie..

alc 06 Jan 2006 11:16

Just Like Heaven 8/10 Frumoasa poveste de dragoste intre un barbat si o fantoma. Finalul nesurprinzator barbatulul saruta femeia aflata in coma si aceasta se trezeste prin minune din somnul in care se afla de 3 luni. Chestiile de genul asta chiar nu-mi plac da in acest film mi-a placut. Saracul Mark Ruffalo ramane fara iubita cand Reese Witherspoon se trezeste dar nu isi mai aduce aminte de el. Bineinteles ca in orice film romantic aceasta isi aduce aminte in final. Sunt si cateva momente comice cand Mark incearca sa scape de fantoma lui Reese.

M0n0 06 Jan 2006 11:53

The Man - 6.5/10 un film amuzant...dar cu momente mai ridicole (in special scena in care Samuel si Eugene erau in piscina...probabil cea mai inutila scena ever), care totusi nu se simt din cauza interpretarilor bune din partea actorilor principali Samuel L. Jackson si Eugene Levy de la care primim exact ce vrem...in orice caz merita vazut pentru acest cuplu, dar recunosc ca nu prea am ras...

notorious 06 Jan 2006 12:50

Originally Posted by Alex Leo Serban:

nu, imaginea la 'festen' e kiar aia - de aia se keama k e 'dogma # 1'

eu ma refeream la calitatea inregistrarii, nu la imaginea in sine a filmului.

notorious 06 Jan 2006 13:04

sling blade, probabil cel mai bun film al lui billy bob thornton (btw - did i say i like this guy ? si mariajul cu angelina jolie, respect, omule ! :)). asta inseamna cea mai buna scriitura (recompensata cu oscar), cea mai buna regie (desi, culmea, la capitolul asta mi s-a parut mai remarcabil), cel mai bun rol. cu o imagine sobra, un stil total anticalofil si o muzica aproape hipnotizanta, 'sling blade' e un exemplu foarte bun de cinema american independent fara bullshit (ex. 'garden state').

nuovo cinema paradiso, filmul 'vag autobiografic' (ma informeaza nu stiu care sursa) al lui giuseppe tornatore este visul unui cinefil. el nu transforma retrospectia intr-un prilej de a realiza un 'film de autor' (in stil fellini, de exemplu), ci se foloseste de ea pur si simplu ca sa faca un film cald (muzica lui morricone si imaginea in culori vii a siciliei sunt superbe !) desi poate putin excesiv-sentimental pe parcurs. mda, visul unui cinefil e frumos, dar, pe masura ce-ti dai seama ca nu e real, devine cam amarui...

MinRep 06 Jan 2006 14:16

Raging Bull - 8/10: Un lucru e clar! Atractiile principale ale acestui film sunt scenele de box (superb coregrafiate si alerte) si prezenta lui Robert DeNiro (care este genial peste tot); iar imaginea in alb-negru are efectul ei... insa parca necazurile conjugale ale lui Jake LaMotta se prelungesc prea mult, imprimand un ton usor obositor intregului. Genial genericul de deschidere si modul in care muzica este folosita pe tot parcursul filmului.

Longshot 06 Jan 2006 17:05

mai multe dar printre ele cache(8.5/10), care mi s-a parut cel mai misto de haneke din ce-am vazut eu regizat de el (mi-a placut funny games dar nu l-am adorat. iar pianista...), sympathy for lady vengeance(8/10) (sub oldboy, dar peste primul din trilogie imo). intre ele am bagat un parole officer (5/10) care e prost dar cu un steve coogan care mai salta filmul pe alocuri (demential e si un cameo al lui simon pegg). astea plus primele doua din trilogia lui kieslowski (ultimul vine acum) care m-au spart. cu precizarea ca, subiectul lui blanc (8.5) fiind mai pe gustul meu decat melodrama din blue (8/10), al doilea mi-a placut mai mult.

ulrich 07 Jan 2006 09:27

saw 2(pt.ca-l vazusem si pe primul).cine are nevoie,frate,de filme d-astea?te si intrebi cine pe cine mai influenteaza:"maestrii" orientali(miike, nakata si ceilalti)pe caraghiosii astia care ies de sub mantaua lui tarantino sau vitavercea?aa,and the worst is yet to come:trebuie sa apara si hostel(si,probabil,si cannibal holocaust 2 :x )

Nightwane 07 Jan 2006 09:39

Originally Posted by ulrich:

aa,and the worst is yet to come:trebuie sa apara si hostel(si,probabil,si cannibal holocaust 2 :x )

da' hostel ce are? it's supposed to be a gore fest. and that's good.

si fyi, Cannibal Holocaust 2, din pacate, exista si e o mizerie rara. Oh well, tot primul ramane divinitatea intruchipata.

GhitzaCartitza 07 Jan 2006 12:25

Banlieue 13 sau 13th District un remix la Ong Bak. Adernalina de la Luc Besson.

BeNnY 07 Jan 2006 14:43

Nil By Mouth - 9.5/10 - Hmm. How should I put it. Film despre oameni care le vorbesc tatilor lor abia dupa ce-s morti si reci. Cam asa.

GhitzaCartitza 07 Jan 2006 19:18

Lord of War nu e ceea ce m-am asteptat :hmm: . Razboiul e o afacere. In spatele tuturor conflictelor armate stau multe interese si politicieni dornici sa inchida ochii in fata banilor. Guvernele puterilor lumii finanteaza astfel de lupte ca apoi tot ei sa se laude ca restabilesc pacea si sa-si impuna controlul in zona. Africanii o duc rau si pe spatele lor se fac o groaza de bani. Banuiam yo :P . Si Bush e un magar...
Pentru partea de inceput, de la cum se fabrica un glont si cum ajunge in capu' unui nefericit ofer un generos 8/10

st3fan 07 Jan 2006 19:19

Citizen Kane
Nota 11 pentru compozitia cadrelor, chiar si pentru acea profunzime didactica a campurilor.Un film superb, desi nu m-as avanta in afirmatii gen cel mai bun film facut vreodata.Totusi unul dintre cele mai bune.

M0n0 07 Jan 2006 19:41

What the #%@$ do we know - 7/10 love it or hate it...un film, mai degraba documentar de Discovery Channel...care incearca prin persoanjele lui pline de intelepciune sa ne prezinte viata...viata asa cum o vede un om...si asa cum ar trebui...si ne spune intr-un fel cum sa ne comportam in asa fel incat sa avem grija de corpul si mintea noastra...ei bine...nu stiu daca a reusit...dar ofera cateva sfaturi in legatura cu astea...ne spune cate ceva despre orice...dragoste (cum ca de fapt suntem dependenti de acel sentiment...la fel si in cazul oamenilor grasi, dependenti de sex, etc...pe de o parte foarte interesant...pe de o parta destul de evident in ceea ce arata...si prin raspunsurile pe care le ofera (la intrebari extrem de dificile se ofera raspunsuri simple)...probabil trebuie vizionat de mai multe ori pentru a fi inteles...iar cei care se prind din prima ce e cu filmul stiu deja raspunsurile (bv lor)...

MinRep 07 Jan 2006 19:53

2 comedii...

My Cousin Vinny - 7.5/10: nici nu mai stiu a cata vizionare, dar inca e de efect si mi-a prins numai bine... :D

Blackbeard's Ghost - 6/10: o poveste banala, previzibila, o regie usor stangace si o distributia mediocra, din care se desprinde totusi Peter Usotinov in rolul fantomei lui Edward Teach (cunoscut si sub numele de Barba Neagra). Si astfel, prin sarmul caracteristic marelui actor - chiar si atunci cand interpreteaza personaje detestabile - filmul este salvat si chiar ofera prilej de rasete sincere.

notorious 08 Jan 2006 11:24

mononoke-hime - bai, serios, eu cred ca le-ar trebui interzis americanilor sa mai dubleze anime-uri japoneze, suna ca mama dracu' ! si mai apare si alta problema destul de enervanta: subtitrarea (nu stiu cum o fi, probabil tradusa direct din japoneza) care nu se potriveste mai deloc cu ce se aude; adica, succesiunea replicilor se potriveste, dar diferentele de continut sunt de la cer la pamant.

in privinta filmului, merge 'bagat', cred, cam acelasi comentariu ca si pt orice alt miyazaki - profund inradacinat in mitologie (japoneza, dar nu numai - de exemplu, in 'sen to chihiro no kamikakushi' existau trimiteri si la 'odiseea' lui homer, via circe si ospatul ei, servit camarazilor lui ulise), debordand de imaginatie vizuala si plin de creaturi una peste alta, s-ar putea spune deja, 'miyazakiene' :), cu alte cuvinte formand un univers mitic si coerent.

knife in the water, un polanski din 1962, inca din perioada lui poloneza, deci inainte de mici bijuterii precum 'repulsion' sau 'le locataire'. un triunghi dubios (un sot cinic si crud, o sotie superba, un tanar acostat de pe drum, misterios si impetuos) pe o barca in mijlocul apei. polanski reuseste admirabil sa gradeze ostilitatile dintre sot, tanar si sotie (nu intamplator l-am pus pe tanar la mijloc)... pana la un punct. mai apoi, cu tot respectul, l-am cam regurgitat.

Cinemania 08 Jan 2006 13:25

A History of Violenece

10/10 Excelent. Un oscar ceva pt Mortensen? Voi scrie mai multe despre acest rollercoaster of human feelings. Poate un oscar pt film...whatever..pe mine m-a rupt. One of the best!

Saw II

Fura de ici, de colo. Ceva Seven, ceva Cube, ceva ce vreti voi. Un thriller de atmosfera excelent. Ca mi-am dat seama de la inceput care-i faza cu noul joc nici nu ma mai intereseza. Ii dau 9/10 pt atmosfera. Ma doare-n paispe de flaws si alte labe din astea. Isi are originalitatea lui. Let the game continue.[/b]

gionloc 08 Jan 2006 19:12

al saptelea continent
michael haneke

cand traiesti in clasa de mijloc austriaca a anilor '80 si vrei sa mergi in Australia, drumul coteste inevitabil prin rai/iad. nu orbesti, nu plangi, nu vociferezi, nu injuri sistemul.
revolta este interna si te refuzi pe tine sistemului. cu propriile lui mijloace: drujba, ciocanul mangaie oglinda, mobila, tabloul, peretele.
trebuie sa fii sanatos! altfel nu esti un bun folositor sistemului. asa ca
inghiti pastila-bilet spre destinatia insorita si astepti linistit finalul emisiunii la televizor.
iei si fetita si sotia cu tine, sau ele te primesc alaturi in calatorie.

un film care te strange de gat!

alc 08 Jan 2006 21:59

Lord Of War 5/10 O poveste plictisitoare despre viata unui traficant de arme. Sfarsitul e mai reusit, cand Nicholas Cage ii explica lui Ethan Hawke de ce nu va ajunge niciodata la tribunal si de ce nu va fi pedepsit niciodata ( pedepsit in sensul de a face inchisoare ca saracul deja fusese parasit de familie si fratele tocmai ii fusese omorat, tot o pedeapsa si asta). A infatisat destul de bine realitatea totusi dar asta nu il face un film mai putin plictisitor.

Longshot 09 Jan 2006 09:44

matador - 7/10 - misto filmat cu pierce brosnan ca si hitman (facilitator of fatalies) ajuns in criza existentiala care se imprieteneste cu personajul lui greg kinnear (a hitman and a salesman walk into a bar) in timpul unei vizite in mexic cu prilejul unui contract. spre final cade in pacatul productiilor comerciale americane average cu conventiile care vin de aici si as fi vrut un twist ceva. insa sunt pe parcurs niste scene dragute cu umor din plin iar brosnan isi merita nod-ul la gg.
plus who's that knocking at my door si unfinished piece for mechanical piano.

EgoN 09 Jan 2006 10:55

1. Mighty Aphrodite - un woody allen usurel, dar worth seeing.
2. Ariel - funny, destept, hilar, din pacate scurt.
3. Revolver - un inceput vanos, foarte indraznet vizual, dar de la jumate incolo faceam eforturi mari sa inteleg plotul filmului. overated :P
4. Mysterious Skin - un fel de Ken Park combinat cu Happiness a lui Solondz. superb, transgresiv 10/10.
5. Garden State - ok, dar nimic mai mult. un plus pentru muzica 8)

neghinitza 09 Jan 2006 20:33

THE THREE BURIALS OF MELQUIADES ESTRADA- 7.5/10, cu Tommy Lee Jones in rolul principal si in rolul regizorului.actiunea filmului se intampla undeva pe "plaiurile" natale ale lui TML, texas undeva la granita cu mexico.nu stiu de ce dar pentru mine aceasta tara ma atrage intr-un anume fel.nu stiu prea multe despre ea,cam cunostintele.in fine, in ultimul timp, nu-mi explic destul de multe.a, si am mai vazut MATADOR(6/10) si Xmen3(7/10).

alc 09 Jan 2006 21:12

Esti sigura ca ai vazut x-men 3? Eu stiam ca apare deabia pe 26 mai

alc 10 Jan 2006 13:19

Aeon Flux 5/10 Un film in general plictisitor cu o idee intalnita si in equilibrium. Diferenta este ca aici oamenii sunt lasati mai liberi, dar secretele sunt la orice pas. Frumoasa Charlize Theron ca de obicei te mai face sa te uiti la ecran, dar nici ea nu a jucat extraordinar. Nici nu cred ca as fi putut la rolul pe care l-a avut.

alc 10 Jan 2006 15:47

Fun with Dick and Jane 5/10 Comedie in stil caracteristic Jim Carrey, dar putin mai slaba decat celelalte. Ma asteptam la mai multe faze comice de la cel mai bun de actor de comedie al ultimului deceniu. Poate urmatorul film va fi mai bun...

M0n0 10 Jan 2006 18:29

One Eight Seven - 8.5/10 film care te lasa fara rasuflare...care arata scolile din America mai bine ca orice alt exemplu si felul in care sunt tratati profesorii pe langa jmecherii din L.A. ...rolul lui Samuel L. Jackson iese in special in evidenta pentru ca se vede clar conexiunea intre el si elevi, iar cateodata intra mai adanc decat ai vrea...unele scene chiar te lasa cu gura cascata...iar sfarsitul a fost unul deosebit de sincer si de adevarat. Iar celelalte persoanje par a fi culese exact din cartierul din care fac ei parte...Acest film a fost scris de catre un profesor.

alc 10 Jan 2006 19:03

Si mie mi-a placut foarte mult filmul. Aici se vede talentul lui Samuel L Jackson.

neghinitza 10 Jan 2006 19:23

Originally Posted by alc:

Esti sigura ca ai vazut x-men 3? Eu stiam ca apare deabia pe 26 mai

Sigur am vazut Xmen3.asa cum era el, probabil ca "only for screener purposes".Am mai vazut astazi Frankenstein Reborn, o re-re-re(nici nu mai stiu a cata)repovestire a clasicului frankenstein a lui Mary Shelley.povestea cam tot aia,un neurochirurg obsedat de regenerea carnii isi ucide pacientul si incearca sa-l readuca la viata, nici o scanteiere in plus , in cateva cuvinte un film absolut banal.

alc 10 Jan 2006 20:42

cum incepe? sa ma conving ca e vorba de 3 si nu de 2.

Nae 10 Jan 2006 21:09

Originally Posted by neghinitza:

Am mai vazut astazi Frankenstein Reborn, o re-re-re(nici nu mai stiu a cata)repovestire a clasicului frankenstein a lui Mary Shelley.povestea cam tot aia,un neurochirurg obsedat de regenerea carnii isi ucide pacientul si incearca sa-l readuca la viata, nici o scanteiere in plus , in cateva cuvinte un film absolut banal.

now now there, si povestea cat si filmele au fost succese foarte mari. e un cult, si sigur ca un re-re-re-re-re-re-re-re-rer-er-er-e-make a filmului nu poate fi mult mai prost... and anyway, chiar daca este, face parte din filmele alea proste insa cu valoare sentimentala... asa cu, Godzilla si-a castigat un loc sigur in inima mea, asa si Frankenstein in are, no matter what.

Cinemania 11 Jan 2006 08:10

EL sedcleto de la tlompeta (1995)

Jurnalist (?):
"I seem to see in your film the search for a balance between the joy inherent in life (mecanicul goneste pe bicicleta preotului care, pe gratarul bicicletei, cara cele doua butelii ale mecanicului) versus the idea of imminent death (aceaasi de mai sus..gonind...la vale..spre). I want a comment from your lips"

Producator, regizor...who the fuck knows?
"Well, my mouth suffers from a lisp..."

:lol: he, m-am spart de ras la scurtmetrajul lui Javier Fesser...you might wanna check it...it's ingenious 10/10

Cinemania 11 Jan 2006 15:19

un scurt maraton Bill Plympton:

Your Face (1987)
about the faces of the human face 10/10

25 Ways to Quit Smoking (1989)
hehe...chiar daca iti iese dupa una din cele 25 de metode, tot o mierlesti :lol: 9/10

How to Kiss (1989)
despre diferitele implicatii ale sarutului uman... 6/10

Plymptoons (1990)
o superba serie de mini-animatii caricaturale...se remarca The Hunter, Evolution si Form Quiz 8/10

Nose Hair (1994)
nu prea mi-am dat seama ce-a vrut cu asta...does life mostly hang on a (nose)hair?! :shock: 7/10

Exciting Life of a Tree (1999)
excelent...what's so exciting about a tree anyway? had it eyes and ears, then.... 10/10

Surprise Cinema (1999)
asta o fi partea bolnava din mintea lui Bill...sau forma ultimativa a criticii sale? cred ca mai degraba ultima...seria de glume morbide si personajul care se distreaza pe seama lor ma face sa cred ca Bill a luat putin la paruiala cinematograful modern 9/10

Eat (2001)
eat this you fucking non-stop-talking bitch, you stupid (bad)ucated kids, you desperate fat looser, and you so-called modern false gentleman! ultimately puking nice short. 10/10

...remarcabila forta caricaturala a acestui Bill

M0n0 11 Jan 2006 16:30

Cypher - 8/10 is mai multe twist & turn-uri in acest film decat as putea eu sa stiu ce sa fac cu ele...multe dintre ele fiind culese din alte filme...dar crezi ca ii pasa cuiva cand joaca si Lucy Liu...hell no. Filme din care au fost "furate" ideile...The Matrix (toata chestia cu "schimbatul" stilului de viata) Clockwork Orange (toata chestia cu spalatul creierului) Fight Club (o sa vedeti voi, ca sa nu dau tot deznodamantul) si de ce nu Minority report...dar chiar si cu astea spuse tot il face un film complet vizionabil si care nu dezvaluie chiar imediat aceste mici flaws...still a great S.F. movie...

st3fan 11 Jan 2006 17:34

It's all gone Pete Tong 8.5/10
Fuck.Great movie.Cum altfel, e vorba de un DJ care surzeste, pica in depresie, se ridica, si face muzica mai buna decat inainte.Ok, recunosc, poate mi-a placut atat de mult ca inca mai pic in sentimentalisme ieftine.Totusi, ultimul cadru cu cerul roz(!), soarele in centru si ei doi in marginile cadrului este penibil.Dar...Un film pe care l-am recomandat deja tuturor cunostintelor care agreaza houseul, tranceul si all this stuff.Entertainment care te si zguduie uneori.Materializarea dependentei de heroina e o idee cool.Un film cool.Merita macar o vizionare.Cool.

gionloc 11 Jan 2006 23:00

excelentul

CACHE

michael haneke
2005

vorbind despre filmul sau la cannes, haneke spunea ca are o atmosfera lynchiana (asta imi amintesc acum). seamana cu prima parte din lost highway in sensul ca apar casete video in care personajele sint filmate, dar daca lynch porneste apoi pe un drum estetico-erotico-misterios, haneke prezinta [asta e un cuvant bun, nu moralizeaza, nu sta in spatele obictivului razand de spectator, cum pare-se ca face trier, ci el doar prezinta, raspunsurile se gasesc apoi in discutiile pe care le ai cu tine insuti] dorinta (nevoia, poate) unui barbat (Laurent, moderator TV, emisiuni culturale) de a nu i se rapi comoditatea-linistea, o liniste occidentala sora cu nepasarea, cu indiferenta fata de aproapele, ca sa zic asa, data de bunastare, in sensul asta ascunzandu-si (je n'ai rien a cache, spune de doua ori eroul) propriul trecut si alegand, in acelasi timp, cea mai comoda cale de a-si rezolva problema: il acuza pe cel care trebuia sa fie fratele lui prin alianta ca ii face viata un calvar, revenind la el zgomotos, furios, violent, asadar obsesiv. in felul acesta descoperim al doilea sens al cuvantului cache, acela de 'pecetluit', 'marcat', sens care i se aplica personajului vizat de catre Laurent. chiar daca nu este vinovat, Laurent l-a 'marcat' de mult, asa ca nu exista o alta scapare :) - o scena traznet, lovitura de tun! neanuntata!

pe fondul povestii, haneke nu putea sa nu interogheze mediul in care s-a format, televiziunea, filmul. secventa de inceput... filmul are 24 de cadre pe secunda, nu? cand realizezi asta? ... ochiul omniprezent al camerei, senzatia de urmarire, insa una de urmarire reala [inspre documentar, stire tv] si nu estetica [adica inspre artificial, precum e filmul-cinematografie fata de realitate, in comparatie cu filmul-stire-sau-documentar-tv fata de realitate] asa cum intalnim in Blue Velvet sau, mult mai bine expusa, in Mulholland Drive sau Last Days... te loveste imediat.

bill_the_butcher 12 Jan 2006 04:43

trailer-ul de la 'miami vice' -2006, cred k l-am vazut de 100 d ori. are ceva deosebit. ce fatza de dur are farrel, chiar i se potriveste rolul

M0n0 12 Jan 2006 16:09

The Boondock Saints - 8.5/10 "The Lord works in mysterious ways" si astfel a trimis acesti "ingeri"...eu unu as fi de acord (atata timp cat acesti oameni ne scapa de mizeriile din strazi? HELL YEAH !!!)...cat timp nu sunt prinsi de politie, "dar cum sa fie prinsi, daca ei sunt ajutati de politie? va intrebati...ei nu stiu...dar oricum ideea filmului e una extrem de sangeroasa si violenta dar a naibii de buna...iar la partea cu ducele fiind [...] e una tare de tot. Seama foarte tare regizatul cu cel a lui Guy Ritchie...in unele scene...dar per total un cool movie care trebuie vizionat! ;)

RinTinTin 13 Jan 2006 15:30

Sympathy for Lady Vengeance - cel mai slab din trilogie, desi atat de bun.. cel putin imaginea e fascinanta.
Hana to Alice - frumos, touching, cam inegal in constructie.
Simon - foarte "olandez" ca abordare, regizorul si scenaristul .. they don't give a damn daca nu intelegi umorul olandez, foarte bun.

GhitzaCartitza 14 Jan 2006 08:52

The Machinist ZUPER!!! De la jumatate in colo m-am prins care-i faza. Asta pt. ca se aseamana cu Fight Club ca idee.

All times are GMT +2. The time now is 23:02.