Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Cartea preferata (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=83292)

klein 23 Jun 2009 11:06

bravo dom'le =D>
da pe mine nu ma deranjeaza sa-l demolez.>:)

jactati 23 Jun 2009 11:16

Originally Posted by klein:

da pe mine nu ma deranjeaza sa-l demolez.>:)

carry on! eu nu vreau sa scot ce-i mai >:) in mine. pe langa credibilitate ar fi sa-mi pierd si candoarea.

europe_east 23 Jun 2009 14:54

Originally Posted by klein:

cand vorbeam de kitschul secventelor erotice, nu ma refeream chiar la prostul gust de prima mana, ala de talcioc, ci la un kitsch estetizat. adica, te rog frumos, acolo e sex intre artisti, oamenii au imaginatie, fac sex cu palaria pe cap si-si pun oglinzi pe dusumea, nu ca americanii in tavan. pana la urma cred ca sexul a deveni un loc prea comun, iar kaufman, oricat ar incerca sa fie de original, dovedeste o fantezie erotica care mie imi evoca filmele alea de la miezul noptii.

palaria e si in carte - oglinda nu mai tin minte. pai trebuia sa arate cumva ritualul ala erotic intre Tamas si Sabina. oglinda came in handy. :D mie in film mi s-a parut ok asa cum era, adica nici nu m-a emotionat in vreun fel, dar nici nu mi-a displacut. hmm, ma faci curioasa klein, incerc sa ma gandesc in ce film am vazut fantezie erotica si care nu aduce a filme de la miezul noptii. si e greu... dar tre' sa recunosti ca totusi Kaufman are nota de trecere, ba chiar te si face curios. am vazut si Henry and June, btw, mi s-a parut ok (de fapt chiar m-a facut curioasa, si in consecinta am citit si jurnalele alea ale lui Anais Nin, care insa m-a dezamagit, oricum, asta-i alta poveste.) dar inteleg ce ai fi vrut tu.

pt jactati: pai eu traind in vest in ultimii ani, sunt mai touchy poate decat altii la chestii din est... :) adevarul e ca ador fundalul asta istoric pentru povestea asta. si klein, nu-i chiar adevarat ce ziceai, ca povestea se putea intampla si la Paris in 68... sunt prea multe elemente din naratiune (emigratul in Elvetia, fotografiile Terezei, 'aventura' Terezei) care tin strict de evenimentele de acolo.

anyway, nice talking to ya, guys.

jactati 23 Jun 2009 15:03

Originally Posted by europe_east:

same here. ne revedem la urmatoarea carte. ah, dar stai, daca tu pleci cu forumistii pe insula pustie inseamna ca dezbatem Robinson Crusoe? propun varianta Bunuel.

capodecina 23 Jun 2009 15:11

"5 ani la Auschwitz" recomand. O carte extrem de captivanta despre supravietuire. Un detinut polonez povesteste despre anii petrecuti in lagarul unde au fost exterminati milioane de oameni.

klein 23 Jun 2009 15:23

am vazut si Henry and June, btw, mi s-a parut ok (de fapt chiar m-a facut curioasa, si in consecinta am citit si jurnalele alea ale lui Anais Nin, care insa m-a dezamagit, oricum, asta-i alta poveste.)

da, si eu am fost dezamagita. :) am tot sperat sa citesc detalii picante evident sexuale cu ei 3, ca in film, si nimic :((
Kafman asta vede sex peste tot :-?

la fel :)
Originally Posted by jactati:

same here. ne revedem la urmatoarea carte. ah, dar stai, daca tu pleci cu forumistii pe insula pustie

@europe_east: eu am votat cu tine in speranta ca vrei sa ramanem totusi pe continent. ;)
Originally Posted by jactati:

dezbatem Robinson Crusoe? propun varianta Bunuel.

eu din pacate nu pot contribui cu nimic, ca nu am nici cea mai vaga idee despre subiect :(
A vous

miercuri 23 Jun 2009 15:26

Robinson Crusoe e o alegorie crestina, mai bine dezbateti Lord of the Flies :P

jactati 23 Jun 2009 15:47

Originally Posted by miercuri:

nu, ca e cu muste si mie mi-e :-&

europe_east 23 Jun 2009 15:49

jactati :D

klein: asa deci, mi se parea mie ceva necurat la mijloc...
:D

jactati 23 Jun 2009 15:52

jactati :D

:) back (ca mie mi-au cazut dintii - de lapte I mean)

klein 23 Jun 2009 15:53

klein: asa deci, mi se parea mie ceva necurat la mijloc...
:D

necurat ... ? O:-)

Ambra Blu 23 Jun 2009 15:57

Originally Posted by miercuri:

nu ca e pre-crestina in spirit si e pacat

ricutza 28 Jun 2009 11:02

tocmai am terminat Girl Interrupted...mi s-a arut o carte super marfa. Si mi-a placut sa descopar ca numele vine de la un tablou al lui Vermeer.

Amantul_Taciturn 28 Jun 2009 14:14

Ar trebui sa aleg intre Meteorii lui Tournier, Craii lui Mateiu şi In rasparul lui Huysmans, dar mi-e imposibil s-o fac.

Gloria 07 Jul 2009 14:19

LANSAREA CARTII ESTE LUNI, 13 IULIE, LA INSTITUTUL FRANCEZ. Ne vedem acolo?

http://www.cinemagia.ro/stiri/truffa...filmele-12805/

illotempore2002 07 Jul 2009 14:20

DAAAA.

asa facem.

paul_aramis 07 Jul 2009 14:32

La revedere, Genevieve

Cei goi şi cei morţi

illotempore2002 07 Jul 2009 14:35

Mascaricii, de Naipaul.
hm....nu prea mi-a placut, dar noi avem numai topic de carte preferata, nu si topic de....carti pe care le citim, in general?

Chambord 07 Jul 2009 14:38

Originally Posted by illotempore2002:

Mascaricii, de Naipaul.
hm....nu prea mi-a placut, dar noi avem numai topic de carte preferata, nu si topic de....carti pe care le citim, in general?

Pff, e o capodopera. Dar nu se citeste in timp ce inveti pt examene.

illotempore2002 07 Jul 2009 14:39

well, ceva imi place din el, cred ca autismul personajului care ramane la fel de singur indiferent de succesul sau insuccesul prin care trece....dar nah, e cam clasic pt gusturile mele, usor prafuit :( adica e genul de "biografie" foarte traditionala.

altfel, este exotic prin localizarea geografica, obiceiuri si multiculturalism, dar nu e suficient....l-am citit greu, mi-a luat o saptamana, de obicei citesc in 3 zile o carte care imi place (gen Celine)

All times are GMT +2. The time now is 02:37.