![]() |
pai daca vorbesc in termeni de frivolitate, ce loc isi are aici profunzimea? evident ca superficialitatea (aparenta sau nu) e un soi de personaj.....de la frivolitatea lumii pana la frivolitatea individului....de ce e un astfel de continut mai neglijabil decat....seriozitatea, abisalitatea (!)?
pur si simplu unele personaje nu au o psihologie foarte adanca, abisala, nu toate personajele sunt Raskolnikov, nu, unele sunt precum doctorul a carui fiinta este insuportabil de usoara.... |
ma intreb cum ar putea sa nu iti placa Daniel day Lewis cand joaca in vreun film.
(mie pana si in Winnetou mi-a placut.). cum e posibil sa nu te fascineze DDL?... that is the question. :D cartea e mai tare ca filmul insa, zic si eu. totusi, mie mi se pare una din cele mai reusite ecranizari. putea s-o dea in bara mult mai rau. chiar mi s-a parut atmosfera pragheza reusita, si la fel si atmosfera din 68 in Praga. lena olin si juliette binoche sun unoubliable, eu nu mai pot sa citesc cartea fara sa ma gandesc la ei/ele. |
da, de notat ca totusi cartea/subiectul este unul amplu, adica ai si poveste de dragoste si istorie si societate, iti trebuie mare finete si geniu sa le poti urmari si ecraniza pe toate, astfel incat sa se imbine ok....
|
Originally Posted by illotempore2002:
|
m-ati facut curioasa cu filmul asta. cartea mi-a placut mult. acolo era catelul karenin?
illo, te-am mai intrebat, mai vine martin page? |
scuze Bre, nu stiu unde m-ai intrebat, nu am vazut.
DA, vine Martin Page poimaine tu ce faci, vii au ba? :) da, catelul Karenin e acolo :( si cand moare e tragedie |
vreau sa vin
:( ptr catel |
pai vino.
ai unde sa stai in buc? |
sunt din buc :D
|
a, eram convinsa ca esti din alt oras. deci ne vedem acolo?
|
dap, la ce ora?
L E acum am vazut pe privat |
filmul The Unberable Lightness of Beeng am incercat sa-l vad acum vreo doi ani, dar nu stiu de ce, n-am avut starea necesara asa ca m-am oprit. Cartea am devorat-o acum vreo luna jumate, si mi-a placut enorm. O sa mai astept un pic si o sa ma reped din nou la film (pentru ca sunt convinsa ca il voi vedea cu alti ochi!).
|
un email primit de la Marius Chivu (pentru cititorii cu pedigree)
"Andrei Petrescu are 7 ani şi este trimis de tatal lui intr-o vacanta londoneza la unchiul ajuns un tenor faimos. Sint anii `30, Corneliu Zelea Codreanu este profet in tara lui, iar Andrei nu stie ce inseamna sa fii evreu si nici nu va mai afla nimic despre parintii lui rămasi acasa intr-un orasel din Moldova. Asta pentru că vacanta lui se va intinde pe durata unei vieti, iar Andrei va creste - cu viitorul salvat, dar ratacit de propriul trecut - in lumea triviala, inocentă si strălucitoare a operetei alaturi de fascinantul sau Unchi Rudolf, prieten cu Enescu si cu Lipatti. Dramatic & emoţionant & plin de umor, romanul este scris de britanicul Paul Bailey, este tradus de mine si va fi lansat la tirgul de carte : vineri, ora 17.30, la standul Editurii Humanitas. Să veniţi! Marius PS Sau puteti cumpara cartea din librarii :) |
Intamplator, voi fi prin preajma. :)
Not into Jewish bullshit, though........ |
O sa postez cartile preferate pt. ca nu pot alege doar una
"Hannibal Rising" , "Red Dragon" , "The Silence of The Lambs" , "Hannibal" , "Shining" , "The Gun Seller" , "One Flew Over The Cuckoo's Nest" :D |
Originally Posted by ricutza:
|
Originally Posted by jactati:
hai mai ca nu s-a inventat inca filmul care sa ma tina pe mine departe de cinema (cu variantele anexe de rigoare: TV, DVD si calculator). :P atunci cand am incercat sa-l vad prima data, m-am uitat la jumatate din el...numai ca nu m-a prins deloc si l-am oprit. Adica mi-am dat seama ca filmul e interesant dar ca n-am eu starea potrivita. Oricum vreau mult sa vad ca e montat de Murch si am citit o graoza despre ce face el pe-acolo si vrea sa si vad cu ochisorii mei. Dar oricum, mersi de sfat. O sa-ti zic cum mi s-a parut dupa ce il vad. Acum stiu cu cine trebuie sa comentez cartile lui Kundera. Deci cum mai termin una, cum te contactez! |
Originally Posted by ricutza:
|
Stapana pe situatie de Sidney Sheldon shi Drumuri intretaiate-Lidia Roman:D
|
@jactati. pe mine nu ma mira chiar asa de tare ca s-a implicat si Kundera. pt ca si scrierile lui au scazut mult in valoare dupa ce a emigrat. miroase a oportunism cam tot ce-a facut in Franta iar colaborarea la film pare sa faca parte din acceasi atitudine. sa fie mana nevestei??:-/
cat despre film, nu as da vina pe vest ci strict pe Kaufman pe care il doare fix undeva de Cehia, de primavara de la praga, de drame umane prinse in valtorile istoriei. ce i-a placut lui in roman a fost erotismul. daca se poate exotic si arty cu atat mai bine, daca nu, il drege ca sa fie asa. restul e decor, pe care a tinut sa il reconstituie cat mai frumos. |
All times are GMT +2. The time now is 19:28. |