Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Articolul zilei - viata bate filmul (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=85009)

Pitbull 25 May 2009 14:50

Animalele pot sa faca diferenta dintre bine si rau, sustine un controversat studiu stiintific
de Marius Mihaiescu HotNews.ro
Duminică, 24 mai 2009, 13:50 Science - Stiintele vietii

Animalele beneficiaza de un simt al moralitatii care le permite sa faca diferenta intre bine si rau, potrivit unui studiu care a starnit deja foarte multe controverse, relateaza The Telegraph.

http://science.hotnews.ro/stiri-stii...ific.htm?cfnl=

Cinemania 25 May 2009 21:49

asta era oarecum de la sine inteles...adica, ce dracu, scumpele fiinte de pe Animal Planet sunt actori de Hollywood?

Dragomara 27 May 2009 22:03

oare să-mi fac testamentu' sau să mai aştept?! :-))

Triunghiul morţii din Marea Neagra

În Marea Neagră, în imediata vecinătate a Insulei Şerpilor, aflat la 45 kilometri nord-vest de Sulina, se află un misterios Triunghi al Bermudelor.
Deşi zona este cunoscută încă din Evul Mediu, puţini au auzit despre acest triunghi, supranumit al „morţii”, care „călătoreşte” prin apele Mării Negre. Turcii au făcut primele relatări despre această zonă stranie, denumită de ei „Vârtejul Morţii”. Nenumărate asemenea povestiri relatau despre dispariţii surprinzătoare în apele relativ liniştite şi în plină zi! Surprinzătoare sunt şi unele povestiri ruseşti din secolele XIII şi XIV care relatează despre un „vârtej alb” care târa la fundul mării păsări, corăbii şi chiar mici insule! Relatările erau făcute de către oameni care au fost de faţă şi au scăpat cu greu din aceste vârtejuri.

Studiind cu atenţie acest fenomen cercetătorii au ajuns la concluzia că este vorba despre o suprafaţă de aproximativ 8-10 km - relativ triunghiulară - în care se manifestă o formă stranie de magnetism, mult modificat faţă de cel detectat ca fiind „normal”. Cercetătorii ruşi şi ucraineni afirmă ca falia magnetică din misteriosul triunghi mobil din Marea Neagră se deschide de la o fracţiune de secundă până la câteva minute. Această anomalie magnetică se deplasează lent prin zona Mării Negre şi, la ora actuală, zona se deplasează spre litoralul românesc, mai precis spre Sulina.

Diverse dispariţii

Date mai complete asupra altor dispariţii misterioase s-au evidenţiat după dezmembrarea fostei Uniuni Sovietice, deoarece abia atunci unele secrete straşnic păzite au ieşit la lumină. Astfel, din dosarele ultra-secrete ale armatei roşii aflăm despre dispariţia la 31 mai 1944 a crucişătorului Tiolkovsloi, la sud de Crimeea (la 70 km în larg), în plină zi. Cu toate că vremea era excelentă, căpitanul navei vecine povesteşte că respectivul crucişător a fost învăluit deodată de o ceaţă neagră cu sclipiri verzi, după care… a dispărut pur şi simplu de pe ecranele radar. La numai două luni după aceasta, o altă dispariţie: cinci avioane militare plecate în recunoaştere au intrat în ceaţa neagră cu sclipiri verzi, au dispărut de pe ecranele radar cu care erau urmărite şi nu s-au mai întors niciodată.

Pe 5 decembrie 1945, 5 bombardiere americane de tip Grumnan TBM-3 Avenger, dispăreau în întunericul Triunghiului Bermudelor. Un lucru foarte straniu, însă deosebit de discutat la vremea aceea, a fost dispariţia a 5 bombardiere ruseşti, în aceeaşi zi în interiorul Triunghiului Morţii de lângă Crimeea (la numai 70 km de ţărm).
Expediţia de cercetare sovietică ce a fost dezlănţuită după anunţul oficial al dispariţiei bombardierelor nu a reuşit să găsească nicio urmă. Unele surse spun că ultimele transmisiuni ale aparatelor în zbor au relatat despre o ceaţă deasă din care avioanele nu reuşeau să iasă… Exact ca şi în relatările avioanelor americane din Triunghiul Bermudelor. Fiind pe timp de pace, la ora acea nu exista nicio bază duşmană prin apropiere, de aceea ofiţerii ruşi au crezut că este vorba despre un accident, dar de pe urma lui ar fi trebuit să mai rămână măcar nişte urme fizice.

O altă dispariţie misterioasă s-a petrecut mult mai recent, în 1990, când un mic aparat de zbor grecesc dispărea la numai 30-40 km de ţărmul românesc.

Zona este cunoscută de pescari

Pescarii români şi bulgari din zona de coastă ocoleau de multă vreme acea regiune, deoarece existau diferite legende şi superstiţii că acolo este o „apă blestemată”.
Presa grecească din Atena atrăgea atenţia că, fiind un avion particular, pilotul nu cunoştea „traseul de ocolire” care era semnalat avioanelor „oficiale”, dar sublinia că este necesar ca oficialităţile române să precizeze clar care sunt coordonatele acestei forme, pentru a evita alte dispariţii tragice.
Totuşi frecvenţa lor este mică, aceasta mai ales datorită faptului că este o zonă relativ puţin frecventată şi în general ocolită. Oficiali ruşi, însă, sunt de altă părere, ei susţin că aceste anomalii magnetice au o frecvenţă îngrijorătoare (una la două zile). Şi aici se emite ipoteza că aceste anomalii ar putea fi porţi către lumi paralele, care se deschid doar în anumite momente.

Una din cele mai surprinzătoare dispariţii este cea petrecută cu câţiva ani în urmă (în 1991) a 80 de oameni care lucrau pe o platformă marină rusească de extracţie a petrolului.. Platforma era legată prin staţie de baza de la ţărm, cu care era stabilit un protocol de comunicare zilnic. Într-o zi, fără niciun SOS, platforma a rămas mută la toate încercările de stabilire a contactului.
După câteva ore, baza a alertat poliţia de coastă, o escadrilă militară a făcut o recunoaştere şi platforma a fost descoperită şi recuperată la 50 km distanţă de locul iniţial de amplasare, plutind în derivă, fără nicio urmă de viaţă la bord şi fără niciun indiciu care să lămurească misterul dispariţiei echipei tehnice.
Platforma arăta de parcă cei 80 de oameni o prăsiseră în grabă, fără sa-şi ia niciun fel de bagaje, haine sau lucruri intime, fără să strângă sau să facă curat, de exemplu, pe mesele unde mâncau!...

La ora actuală, armata ucraineană studiază cu mare atenţie această falie magnetică ce se deplasează lent, din zona lor, către apele teritoriale româneşti… Atunci, studierea ei şi responsabilităţile ce decurg din aceste studii vor reveni oficialităţilor româneşti…

(Zoltan Marosy)

Dragomara 27 May 2009 22:14

Peleşul, aruncat în aer de Fraţii Bloom!

http://www.jurnalul.ro/stire-cultura...om-509231.html

Pitbull 27 May 2009 22:56

Da, am väzut filmul... Intr-adevär, pentru noi, românii, e socantä imaginea!
(Räfuiala finalä are loc în Cazinoul de la Constanta - da' pe äla-l iartä.)

Dragomara 28 May 2009 11:08

Marca Bendeac: scrisoare deschisa cocalarului roman
(din ciclu' salvati Romania)

“Dragi cocalari,
Ati castigat. Voi si ai vostri v-ati fu..t nevestele prost (caci numai prost puteti) si iata ca samanta voastra mizerabila da rod. Ne acaparati. Ati reusit sa va “educati” progeniturile hidoase in spiritul kitch-ului, mitocaniei, nesimtirii, manelismului infect…
Felicitari! Romania e pe cale sa devina a voastra. Dar atata timp cat inca mai putem si noi respira/vorbi/privi, dati-ne voie sa radem de voi. Dati-ne voie sa va ironizam. Nu va fie teama. Sunteti pe drumul cel bun si in curand veti ajunge indeajuns de puternici incat sa-i luati pe astia ca mine si sa-i dati la lei.
Pana atunci insa…
- cojile de la semintele scuipate pe asfalt nu dau rod. Nu incoltesc! Va jur! Stiu ca voi nu ati prea mers pe la scoala dar credeti-ma pe cuvant ca am facut biologie in liceu. N-o sa creasca niciodata floare sau bostan din ciment. Asa ca folositi un cornet.
- daca folositi cornet (putin probabil) va imploram sa rupeti foi din Manele magazin ca Marin Preda si Eminescu n-au nicio vina.
- tricoul mulat se poarta pe un corp perfect. Stiu ca in lumea voastra perfect inseamna atat mers la sala si inghitit steroizi cu pumnu’ ca ghiolbanu cat si burta de bere si ceafa plina de slana. Noi insa ne facem datoria…
- Nu ne deranjeaza ca ascultati manele atata timp cat “ascultati” nu se transforma in “ascultam”. Orice aparat de redat muzica are un buton pe care scrie volum…
- Stiu ca banii sunt singurul vostru Dumnezeu si daca ai bani esti “de valoare” dar exista niste chestii de noi le platim si ele se numesc impozite la stat. Stiu ca un manelist de-al vostru ii face “printesei lui” inmormantare de 50 de mii de euro fara sa-l intrebe cineva despre provenienta banilor dar daca reprezentatntii vostri conduc finantele, politia si justitia din Rromania, puneti-ne si noua o vorba buna… Multumim anticipat.
- va rugam mult sa nu mai filmati videoclipuri la opera. Noi v-am dat televiziunile, lasati-ne la schimb opera si teatrele!
- “De puta madre” inseamna “pizda ma-tii”. Ne bucuram ca majoritatea purtati tricouri cu aceasta sintagma. Inseamna ca mesajul nostru a razbatut pana la voi.
- Ne aratam realmente ingrijorati de aceasta cumplita molima care a cuprins intreaga comunitate cocalareasca si anume foto fobia. Stim ca medicii nu sunt de-ai vostri ca nah, au facut scoala multa ai dracu’ tocilari, dar puteti apela cu incredere. Probabil e ingrozitor sa fii nevoit sa porti ochelarii de soare si-n baie…
- Suntem incantati ca ati invatat sa folositi programe gen “Photo shop”. Nimic nu e mai frumos decat sa vezi o minune carliontata, in rochie de leopard si 5 kile de aur pe prima pagine din “The sun”. Si suntem incantati ca in pozele de Hi5 va inconjurati de stelute, brizbrizuri…
- Faptul ca reusiti sa manevrati cate 3 telefoane mobile in acelasi timp este o calitate demna de homo sapiens. Deci iata ca teoria lui Darwin se sustine…
- pantofii cu botul ridicat semnifica ceva religios? Sau e chestie de potenta?
- Tunningul cu geamuri fumurii, evacuare zgomotoasa si parasolar cu mesaj nu e foarte indicat. Stim ca trebuie si cocalarul sarac sa aiba o ocupatie dar…
- Apreciem faptul ca mergeti toti pe scutere fara casca! Ne dati sperante… Dar va atragem atentia ca atunci cand pe un motor sau pe o motoreta sau pe o bicicleta sau pe un scuter se afla un el si o ea dintre care el are casca si ea nu, se traduce prin : “Mori fa in mortii ma-tii!” Ma rog… Asta nu le deranjeaza pe femeile din Romania intrucat aceasta atitudine reprezinta o normalitate in relatia dintre sexe in tara noastra.
Ar mai fi multe de spus dar daca ai parcurs aceasta “scrisoare” inseamna ca deja ai citit de doua ori mai mult decat toata familia ta in intreaga ei existenta. Nu vreau sa te obosesc.
Ne vedem la mall,
Cu drag, Mihai Bendeac”

In urma carui eveniment s-a nascut scrisoarea asta...

“Am plans de ciuda ca ne vor strivi visele”

Vineri seara am oprit la o benzinarie ca sa alimentez scuterul (folosesc rar in perioada asta “decaportabila” caci cu motoreta e mai simpla viata in oras). Pun eu 3 litri fara plumb si intru sa platesc. In fata mea, o doamna. Achita. Scot si eu banii din buzunar si n-apuc sa-i intind ca in incinta patrunde val-vartej un cocalar la vreo 40 de ani. Tricou Adidas, bermude Adidas, papuci Adidas, sapca Adidas, creier Adidas. “- Cine p..a mea si-a lasat motoreta aia la pompa ca a incurcat tot acolo?!” “- Eu. Dar de ce am incurcat?!” (Ma recunoaste dar dupa 3 secunde de pauza se
decide sa nu lase garda). – Pai de ce-ai lasat-o acolo?! _ pai unde s-o las? Daca eram cu masina, unde o lasam pana achitam benzina?! Benzinarul intervine si el : “-Cu ce a incurcat domnule?! Plateste si pleaca” “- Pai ce p..a mea baaaaa!!! Am ajuns sa stau ca prostu’ dupa o motoreta?!” Eu zic : “Pai cine va pune? Stati ca desteptu’…” “- Ma iei la misto?! Ce p..a mea!!!” Ies afara. Masina ghertoiului, un BMW X6, era parcat la 3 milimetri de scuter. Zice : “Poate mi-o zgarii”. Nu i-am zgariat-o. Am plecat si m-am oprit dupa 200 de metri. Am tras pe dreapta si am plans protejat de casca. Da! recunosc! Am plans! Am plans pentru ca mi-am imaginat ce s-ar fi intamplat daca as fi fost un roman obisnuit si nu
“vedeta” de la televizor. M-ar fi omorat? Am plans pentru ca astia vor ajunge atat de multi incat ne vor ingropa. Am plans pentru ca pe ala nu-l va intreba nimeni din ce bani si-a luat BMW-ul. Am plans de ciuda ca ne vor strivi visele. Am plans pentru frate-meu care are nesansa de a creste langa ei. AM plans pentru ca am ajuns la decizia de a nu avea copii vreodata caci nu vreau sa traiasca in lumea astora. Caci lumea va fi a lor! Nu va mintiti! Nu va amagiti! Va fi lumea lui Salam si a lui Guta! Lumea camatarilor, smenarilor, manelistilor, cocalarilor, burtosilor,
nesimtitilor. Pentru ca nevestele si gagicile astora sunt mereu gravide! Pentru ca fiecare au cate 4-5 copii.
Apoi m-am revoltat! Si m-am gandit ce mult mi-as dori sa am pistol legal,cu permis, si de cate ori se intampla sa dau peste un animal ca asta sa trec pe langa el si sa-l injur in soapta de mama. El va lua foc si ma va lovi. Eu scot pistolul si poc! Direct in cap! Legitima aparare..Cat despre faptul ca astia fac copii, cu regret va spun ca usor-usor devin extremist in cel mai dur sens al termenului…”
:(( :(( :(( :(( :((

Chambord 29 May 2009 11:08

http://www.gandul.info/puterea-gandu...l?4237;4463006

Pitbull 29 May 2009 11:26

Are dreptate C.T.P.-ul...
Bine, nu e de mirare, bucäti de-astea de kur-papier penal-cocäläresc ("c-o cäläresc" - pe bune cä da!) ca "Labertatea"... (sau "Libertatea"...? nu mai stiu), "Click" si "Cancan" nu fac decât sä reflecte zoaiele societätii - dar asta tot nu le dä nici un drept sä existe. (Am încercat si eu cândva un acord rezonabil cu asa-numita "Libertatea" - nici o sansä; numai o bombä microbiologicä în redactie ar fi putut rezolva situatia.) Nu sunt "rele necesare", sunt agenti patogeni eminamente nocivi. Numai o asa-zisä democratie cretin înteleasä ne împiedicä sä le stârpim.
Oricum, iatä articolul propriu-zis - meritä sä-l reproducem:

* * *

Presa porcină
de Cristian Tudor POPESCU | 29 MAI 2009

Mi-a mai rămas să-mi dau demisia din presă. „Cel mai vândut ziar din România”, aşa scrie în capul foii numite Click. Ziar. Şi eu lucrez la un ziar. 20 de ani am lucrat la un ziar. Oricine îmi poate spune că sunt coleg cu mizeriile umane care iau leafă de la ziarele Libertatea, Click sau Cancan.

„Ea a adus virusul în România. Liliana Crişan, 29 de ani, a venit bolnavă din SUA împreună cu copiii”. (Click)

„Femeia care a adus gripa porcină la noi în ţară. A îmbolnăvit deja 40 de români? (text cu litere bubonice). Ultima oră: Virusul se extinde în Capitală!” (Libertatea)

„A fost depistată cu gripă porcină. Se plimbă liberă prin Bucureşti. Feriţi-vă!” (Cancan)

Aşa arată prima pagină a acestor publicaţii „citite” de un număr considerabil de români. Ele îndeamnă la baterea în cuie cu scânduri în cruce a uşii casei familiei Crişan, la alungarea doamnei Crişan din orice loc public, la lovirea ei profilactică cu pietre dacă o întâlneşti pe stradă. Copiii ei trebuie priviţi de ceilalţi copii ca nişte şobolani purtători de ciumă. E tratată mai rău decât o prostituată care a îmbolnăvit pe nu ştiu câţi de SIDA. Aici nici măcar nu mai e vorba de a respecta o minimă deontologie (ce ratinguri se fac prin băşcălirea în fel şi chip a acestui cuvânt) gazetărească, e vorba de a fi om sau gunoi. Liliana Crişan nu are nici o vină pentru că a contractat această boală pe teritoriul SUA. Îndată ce a ajuns în România, acuzând simptomele specifice, s-a prezentat la medic şi a trecut sub supravegherea autorităţilor medicale, împreună cu copiii şi persoanele cu care a intrat în contact. De altfel, a făcut o formă uşoară, fiind aproape de vindecare. Nimic nu poate opri însă setea de nenorocire a sus-zisei prese. Aidoma cutremurologilor de la televiziuni care la ultimul seism obişnuit, fără nici un fel de pagube, tânjeau după dărâmături şi morţi, aceşti porci sălbatici vor panică, vor epidemie în Capitală, vor nebunie şi moarte. Ei sunt răspândacii unei boli mai groaznice decât orice gripă. Îi dispreţuiam pe cei care publicau omagii lui Ceauşescu în presa de dinainte de ’89, dar ce sentiment rămâne pentru jurnaliştii de panică, sânge şi căcat ai zilei de azi?

Mă gândesc că i-aş întreba pe colegii mei întru jurnalism care trăiesc din stigmatizarea oamenilor nevinovaţi: dacă mama, sau sora, sau iubita ta ar fi în locul Lilianei Crişan? Dar e evident că aş fi făcut imbecil pe loc: păi, bineînţeles, dacă e vorba de unul de-ai mei, aş ţine ascunsă toată treaba, ce, m-am ţăcănit? Ce treabă am eu cu femeia asta, Crişan, dă-o în mă-sa, a venit cu boala pe ea, îmi face tiraj, citeşte lumea, vine banu’, sănătate!

Nu cred că ar fi de-ajuns să-mi dau demisia din presă. Ar trebui să demisionez din România, dar nici asta nu e de ajuns, ar trebui să demisionez din această bravă lume nouă care creşte în jurul meu ca un zid pictat de puşcărie sau de closet.
[email protected]

Dragomara 30 May 2009 08:51

musai de citit articolele despre Cannes, şi nu numai http://www.supliment.polirom.ro/images/pdf/230_Iasi.pdf.

în numărul trecut am găsit un articol interesant al Iuliei Blaga despre "Cea mai fericită fată din lume".

Dragomara 30 May 2009 19:39

absolut superb! citiţi-l până la capăt, vă rog. merită!

UN ROMÂN ADMIRAT DE O LUME ÎNTREAGĂ
Dan Iordăchescu: "Aş vrea ca ultima suflare să fie o sărutare sau un sunet muzical”

http://www.jurnalul.ro/stire-intervi...al-509486.html

:"> :"> :"> :"> :"> :">

Dragomara 02 Jun 2009 11:29

o prezentare interesantă despre gripa porcină şi nu numai.

http://www.slideshare.net/Dragomara/gripa-porcina

Pitbull 04 Jun 2009 14:27

Controversatul film "Antichrist" ar putea fi interzis in cinematografele din Romania.

http://www.ziua.ro/news.php?data=2009-06-04&id=29714

halebardul 04 Jun 2009 15:39

cred ca il vom vedea si noi, intr-un fel sau altul. ;) Da' tot pe ecran mare ar fi mai bine, evident.

Una mai veche, dar in caz ca n-o stiati...
http://www.chaser.com.au/index.php?o...38&Ite mid=98
tragi-comedie pura.

Dragomara 18 Jun 2009 11:37

Mai bine ţăran decât oligarh.

http://www.slideshare.net/Dragomara/...n-dect-oligarh

dacă se va citit întreg articolul se va vedea că omul practic nu a avut de ales. :(

corinka 18 Jun 2009 21:22

Nu a avut de ales cand a renuntat la viata luxoasa. Dar refugiul la tara a fost optiunea lui, probabil ca putea trai si in Moscova, intr-o locuinta modesta, avand un serviciu oarecare.
Sa renunte si la mobil mi se pare o exagerare. Daca se intampla ceva cu vreun membru al familiei? Nu strica sa poata da un telefon de urgenta.

Cinemania 19 Jun 2009 07:54

da' macar playstation si-a luat ?

un super mario nu strica

Judex 20 Jun 2009 03:11

Boon... deci avem:
http://www.jurnalul.ro/stire-special...ri-511854.html
plus asta
http://www.jurnalul.ro/stire-special...iu-511982.html
...sa vedem ce va urma :D

A se remarca faptul ca la articolul al doilea au aparut 4 comentarii extrem de asemanatoare in interval de 19 minute.

PS
Daca ati prins cumva poanta nu economistul? B-)

Cinemania 20 Jun 2009 03:24

si cum stai cu avocatul ala ?

Judex 20 Jun 2009 03:34

=))
Stai tranquillo, frate, nu despre mine e vorba in articole. :D

Cinemania 20 Jun 2009 03:59

nu stiu ce sa zic...you're in denial maybe :-?

All times are GMT +2. The time now is 04:19.