![]() |
Originally Posted by zapata:
eu zic pas. n-am nici macar doua perechi. :sleep: |
I'll be there! :alien:
|
pana isi repara saitu ceneceu', bagati un ochi aici:
http://danmusetoiu.files.wordpress.c...3/fls-8301.pdf |
castigatori:
muntean, margineanu, malaele, pita, tanase, popovici :D nu neaparat in aceasta ordine |
http://danmusetoiu.wordpress.com
gasiti aici toaaaate tabelele |
Mult mai bine decât mä asteptam.
Doar o (1, una bucatä) catastrofä absolutä: Popovici. Plus o (1, una bucatä) catastrofä relativä: Pita. Eran Kirlis cu Noah Stollman - nu cunosc. Märgineanu, Dinu Tänase si Mäläele, acceptabili. Cobileanski cu Porumboiu, ok. Muntean - no comment. |
Iata si dc au durat atata rezultatele: s-au suplimentat fondurile un pic ca sa ajunga la toata lumea. Sunt 3 blaturi la "grupa mare" care se vad si de pe Pluto ;)
PS. Trebuie vazute si rezultatele defalcate (scenariu, regizor, prod) ca sa intelegem cum s-a lucrat exact. |
probabil cnc-ul va da tabelele complete. oricum, cele postate de zapata sunt mai complete decat cele din conferinta: acolo nu figurau pierzatorii ;)
|
Interesant. Pe coloana cu "Credit alocat" de multe ori nu apare nimic, inseamna ca acele scenarii nu au primit nicio finantare din partea cnc-ului?
Inca o curiozitate: cand ar putea citi unul ca mine cateva din scenariile castigatoare? Ori nu vor fi publicate niciodata. |
Originally Posted by Neuptolem:
|
Originally Posted by Pitbull:
Ma gandeam ca vor fi publicate online, ex: liternet.ro, precum: "A fost sau n-a fost?", "Filantropica", etc. |
se intampla rar si de obicei la ceva vreme dupa ce s-a lansat filmul
|
revin la oful meu.
cu 33.70 la calitatea scenariului pentru Ilustrate de acasa (colaborare cu Sapdaru) am depasit 4 dintre cele 8 scenarii castigatoare. deja nu mai resimt frustrare, ci cu totul altceva, inca nu stiu ce :x |
stai sa se publice celelalte note (producator etc.) si poti sa te duci sa trantesti usi :)
|
Proiect castigator la CNC, scos de la finantare
Proiect castigator la CNC, scos de la finantare din neglijenta Comisiei tehnice a concursului
"Toata lumea din familia noastra", produs de Hi Film Production, in regia lui Radu Jude, a obtinut astazi locul doi la concursul de proiecte cinematografice organizat de CNC, sesiunea noiembrie-decembrie 2008. Cu toate acestea, creditul alocat filmului a fost zero. Proiectul nu a primit finantare din cauza unui conflict de interese: regizorul Alexandru Solomon, membru in juriul de evaluare a proiectelor de documentar si animatie este sotul directoarei casei de productie HiFilm, Ada Solomon, care a participat la sectiunea "fictiune-lungmetraj". Cu toate ca anuntarea membrilor celor doua comisii de jurizare s-a facut pe 6 decembrie, iar depunerea dosarului de participare de la casa de productie HiFilm s-a facut cu patru zile mai tarziu, adica pe 10 decembrie, nimeni de la comisia tehnica a concursului nu a respins dosarul. continuarea: aici |
pai vad ca dinu tanase e si membru al juriului si are si proiect castigator.
ha ha ha |
unde vezi?
|
Pe lista juriului de acum câtiva ani.
(2004 sau 2005, parcä...? Nu mai stiu.) |
pai si unde-i contradictia?
nu e voie sa fie jurat si participant la ACEEASI editie a concursului |
scuzati, eroare:)
dar oricum :P |
Am verificat, a fost în juriul din 2006.
Nu "oricum", Prolly; corect: "oºcât!" Ca-n bancul ãla: Se suie o babä-n autobuz, vede un tânär, se duce glonþ la el ºi-ncepe: - Bine mã bãiete, da' nu þi-e ruºine sã fumezi aici-ºa, în miljoacele de transport în comun, vine bãtrâni, vine copii, vine bolnavi, da' puþin bun-simþ, ce naiba, cã oameni suntem, nu animale, eee...! :x Bãiatul, siderat: - Doamnã...! :shock: Dar unde vedeþi dumneavoastrã cã fumez...? :? Eu, care n-am pus mâna pe þigarã în viaþa mea...! :(( - Bine-bine, n-ai pus, n-ai pus - da' oºcât! :x |
Quote:
|
mi s-a parut "suspecta" relatia dintre includerea lui Dinu Tanase printre castigatori si prezenta prietenului si scenaristului sau, Radu F. Alexandru, in juriul de anul acesta. Dar e destul de greu sa trisezi, cu acea regula care exclude cea mai mica si cea mai mare nota de la media finala.
@zapata cum e posibil sa primesti nota zero ca producator? N-a mai facut nimic ever? |
avem si un sef de masonerie la dezvoltare proiecte, eugen ovidiu chirovici :)
nu stiu ce-i cu sextetul ala de scenarist de la scurt metraj agopian/rugina/rasuceanu, etc...sase oameni pentru un scurt metraj? :? in fine, eu eram obisnuit cu cvartetul agopian/rugina/rasuceanu/mezincescu...dar inca doi? |
Originally Posted by StefanDo:
|
@zapata
ai iesit onorabil cu 24 de puncte. acum, vorba Mafaldei, care or fi notele scenariilor? impartim punctele la 5 si le aflam? |
Originally Posted by Proletar:
|
ca daca e sa impartim la cinci, ar insemna ca la sectiunea debut lung metraj doru nitescu sa fi facut un scenariu de nota 9.00, iar marian crisan cam de 8.90.
poate ca au facut, na, ce stiu eu... de remarcat diferenta enorma, de 9-10 puncte, intre cele 3 scenarii castigatoare la debut lung metraj si restul clasamentului. |
cred ca ar fi bine sa fie un topic pe-aici in care sa se posteze scenarii, indiferent de punctajul obtinut, sa vada si ochiu' nostru, sa ne dam cu parerile de gard...
|
Re: Proiect castigator la CNC, scos de la finantare
Originally Posted by Gloria:
dar doamna Ada Solomon de ce a mai depus dosarul la patru zile dupa ce a aflat ca sotul face parte din comisia de la documentare? chiar daca i-ar fi zis Serbanescu ca se poate depune, unde e spiritul de obiectivitate pe care-l clameaza? putea sa-i spuna directorul cnc orice, era limpede ca exista un conflict de interese. si apoi, in momentul depunerii dosarului, Ada Solomon stia de chestia cu Mititelu si Nichitus. ce si-a zis? hai ca merge si cu noi, sa bagam dosarul! cand a vazut ca e respinsa, a sarit cu contestatia, facand referire la Mititelu-Nichitus, caz pe care-l considera ilegal, dar la momentul depunerii dosarului nu l-a apreciat in acest mod, ci ca pe un precedent pe care-l poate urma si ea linistita. |
nu ti se pare logic ca ada solomon sa nu fi buchisit regulamentul si sa se fi informat verbal exact la "autoritatea suprema" a insitutiei, Eugen Serbanescu? si nu ti se pare normal ca proiectul lui jude sa fi fost respins ca neeligibil de exact comisia care ar fi trebuit sa se ocupe de verificarea dosarelor?
|
pai uite ce spun mai sus: ada solomon stia de cazul mititelu-nichitus. acum il considera o incalcare a regulamentului. la momentul depunerii dosarului cum il privea? |
poate ca a verificat situatii similare din trecut DUPA scaparea comisiei tehnice a CNC-ului ;)
|
da, sigur :) nu, eu cred ca in aceasta sesiune jocurile de interese au fost mai evidente ca in alte dati. bani putini, lume infometata, care pe care. pot sa spun ca sunt scarbit? pot. |
Ada Solomon ar zice acum ceva de genul: "Ok, am furat, dar si ala a furat acu 2 ani, pe mine de ce ma arestati si aluia i-ati dat drumul?"
eh, ce sa mai vorbim! asta e noua fata a cinematografiei romanesti: rapace, cu tupeu, gura mare. |
Nope.
Conflictul de interese nu exista, de facto, ci numai de jure. Erau sectiuni diferite, comisii diferite, nici o interactiune între ele. In plus, Alecu si-a dovedit bunacredintä, semnalând din start situatia. Papagalul de Serbänescu, incoerent în gândire ca si-n vorbire, precum îl stim, a scos un räspuns din burtä, färä sä-i bubuie mintea cä poate regulamentul spunea altceva. Iar viciul de formä al regulamentului consta în termenii "sesiune/sectiune". Nu se poate (bla-bla, rude) în aceeasi sesiune. ("Sectiunea" era omisä.). Ca atare, în final, proiectul a fost respins (legal, dar pe nedrept.) Ada va depune contestatie si, dacä scenariul e într-adevär bun, sper sä câstige. |
ai regulamentul, da? in regulament se precizeaza faza cu ruda de gradul intai, dar si faza cu comisia tehnica al carei rol este sa respinga proiectele neeligibile de ce nu te intrebi din ce cauza proiectul n-a fost respins inca de la depunere? |
Bine, Mihnea, dar cum ramane cu aspectul etic?
Elevul X sustine teza la matematica, iar tatal sau e prof de fizica la aceeasi clasa. Proful de mate si proful de fizica sunt colegi, se intalnesc in cancelarie. Mai e nota elevului X una neinfluentata de tatal sau? |
Deja, Gabi, devenim paranoici!
Asta ar însemna ca NIMENI sä nu mai poatä în veci sä participe, pentru cä marea majoritate se cunosc, mai mult sau mai putin, fac parte din aceeasi breaslä, si lanturile släbiciunilor functioneazä din plin, slavä Domnului, cäci cum bine stim, ici nous sommes aux portes de l'Orient, oú tout est pris �* la legère... Mai existä si prezumptii de nevinovätie, si bun-simt, si limite rezonabile. N-am stire despre nici o mânärie, incompetentä, etc., a familiei Solomon, sau a casei Hi-Film (spre deosebire, de exemplu, de cuplul Popovici-Palos de la Artis!). |
faptul ca stia de cazul Mititelu-Nichitus nu dovedeste rea-intentie. Pur si simplu, legea e ambigua la punctul asta, nu se specifica daca se poate participa la concurs la o alta sectiune daca ai o ruda in juriu la o alta. Si faptul ca a existat un precedent, a facut-o sa creada ca legea a fost interpretata in asa fel incat se poate participa la o alta sectiune.
|
in cazul asta, comisiile nu se intalnesc in nici o cancelarie, fiecare ia si citeste scenariile acasa. E ca si cand proful de mate preda la clasa 12-a A si tatal Elevului X de la 12A, preda fizica la clasa 5-aB. Si asta se intampla in multe scoli si nu e considerat ilegal |
Uite-l si pe M3lk! Servus, Paule! :)
Voiam sä mai adaug un L.E. Vorbeai de aspectul etic, Gabi. Päi faptul cä Alecu EL-INSUSI a semnalat suprapunerea, la alegerea în comisie, ce-i? Dacä nici aia nu-i atitudine eticä, nu stiu ce e! |
Originally Posted by m3lku:
|
cateva mesaje mai sus a fost unul al lui proletar la care exact asta am vrut sa-i spun, ca ar fi fericit intr-o tara in care prezumtia de nevinovatie e de domeniul SF-ului :lol:
pe bune, proletar, reactia ta e inexplicabil de nedreapta SI isterica. Pur si simplu lasi impresia ca ai o ciuda personala pe hifilm sau ada solomon! |
Originally Posted by Pitbull:
Servus :) |
Cheers! :)
Nu, Prolly nu are nimic cu Solomonii. El însusi, cu admirabila-i sinceritate din momentele de calm, a explicat recent, într-un mesaj, ce-i cu aceste iesiri - räbufniri dincolo de limitele rezonabile, ale unui om în fond bun, supärat cä încä n-a reusit. Din päcate, aici chiar a luat în vizor pe cine nu merita. Calm down, Prolly. |
Eu creca aja a fost: il suna alecu solomon pe mungiu si ii spune fratelo, vezi k are nevasta-mea un proiect la tine cu jude, e baiat bun, ai vazut nici nu se baga peste tine la cannes, da, ma, ala cu lampa, deci toata treaba e ca n-am eu acuma banu’ jos cu criza asta, stii? Deci ada chiar stie bine de tot mersu’ la berlin, ai vazut, adica eu intru sigur la ei si dupa aia chiar dc, Doamne fereste, e juriu d-ala nesimtit, tot il dau cu zece mii, douaj de mii, in italia, in spania, p-acolo. Fratele meu, deci ori ma ajtepti pana atunci cu banu’ sau sincer, te-ai baga discret asa la o reciprocitate k eu sunt in comise pe documentare si animatie, intelegi? Batem palme d’oru’?
|
farabeuf, not funny.
|
nu sunt isteric.
n-am absolut nimic cu Ada Solomon, cu care am comunicat in diverse ipostaze, inclusiv cand a fost selectat Amatorul la NEXT si nici cu Alexandru Solomon, pe care l-am cunoscut cand si-a lansat Marele jaf comunist la TIFF, in 2007. problema a alta. din cate am citit, cei doi s-au dus la Serbanescu si l-au intrebat: domnule, e ceva in neregula ca sotul meu e in comisia de documentare, iar eu am proiect la lung metraj? ala a zis ca nu, ca sunt comisii diferite, etc. iar sotii Solomon ce si-au zis? atunci, hai ca merge, bagam lung metrajul in competitie. pana acum, totul e ok. DAR, cand au vazut ca, intr-un fel, CNC-ul le-a tras teapa, de ce vin acum si fac referire la un precedent ilegal? de ce nu s-au gandit cand au depus proiectul ca este posibil sa fie exclus avandu-se in vedere cazul mititelu-nichitus? prefera acum sa fie si ei ilegali, numai ca sa castige? |
Originally Posted by Gloria:
Las k compensezi tu, pysy ;) |
All times are GMT +2. The time now is 00:36. |