![]() |
ASTA ati inteles dvs dle Airlight?!
pai, eu am inteles cva diferit d la bellhop-si-asha - anume k NUMAI oscaru face treaba asta! k palme d'or-u e asha, un moft, un capritz, un pamplezir, si k numai expunerea adusa d statueta academiei rezolva si problemele, si complexele, si frustrarile... ;) altminteri, sint absolut d acord; dar asta am spus-o dja in interventia d la cannes d p realitatea, imediat dupa premiu :P |
presa de mahala
pe mine ma induiosaza daca nu m-ar enerva, titulatura pe care presa romana o atribuie premiului lui nemescu : marele premiu al sectiunii un certain regard...
de fapt la aceasta sectiune nu se acorda un mare premiu...se decerneaza trei premii egale ca valoare... vezi ca documantare si linkul de pe siteul oficial al faestivalului aici : http://www.festival-cannes.fr/index....eleases/page/5 chestia asta cu marele premiu bla bla bla nu e numai o dovada de mahala culturala care cauta sa se impauneze cu titluri suplimenatare, e si o minciuna ordinara...o minciuna acreditata de presa, expandata pina si la afisul filmului... |
nimic mai incorect!
EXISTA marele premiu "un certain regard": cel p kre l-a primit si puiu pt 'moartea dlui l'; se numeste LE prix 'ucr' as in THE prize... nu e nicio 'mahala culturala' - si mi s pare jenanta ac 'punere la pct', d park cuiva i-ar parea rau k nemescu a primit ac premiu! :x |
Originally Posted by Alex Leo Serban:
invidia e un "inger infam".... ;) PS: eu nu m-as fi obosit sa-i raspund acestui gica contra care nu merita sa-i fie predata nicio lectie clarificatoare.... |
prietene, du-te pe siteul oficial al festivalului...si vezi ce scrie...
dupa aia mai vedem cine pune la punct si pe cine... |
Originally Posted by preda porter:
UN CERTAIN REGARD Prix Un Certain Regard - Fondation Groupama Gan pour le Cinéma CALIFORNIA DREAMIN’(Nesfarsit) par Cristian Nemescu Prix Spécial du Jury ACTRICES par Valeria Bruni-Tedeschi Coup de Cœur du Jury BIKUR HATIZMORET par Eran Kolirin astea sunt cele 3 premii din cadrul sectiunii un certain regard. eu nu vad niciun ex-aequo intre ele. premiul cel mai important al sectiunii e al Californiei.. |
Adevarul este ca pe toata lumea a surprins premiul Un certain regard pentru California, mai ales ca s-a batut toba ca e neterminat (acum acel endless din paranteza nu stiu daca trebuie interpretat ca "neterminat" sau doar ca un atribut ptr. vis - "fara sfarsit").
Cert e ca pe generic la Cannes s-a scris, contrar realitatii -ca filmul a ramas asa cum l-a lasat Nemescu...; dupa ce s-au anuntat cele doua mentiuni, nu intelegeam de ce madame Ferran face asa un discurs de lung - cred ca a vorbit 5 minute despre defectele- da , a inceput cu ele si apoi marile calitati ale filmului California Dreamin`; ca apoi sa anunte premiul... De la sectiunea Un Certain Regard e drept ca nu am vazut decat alte doua filme, asa ca mi-e greu sa fac o comparatie;insa cred si sper ca toata telenovelistica marsare a media pro-ului pe destinul regizorului (v-am spus ca filmul incepe cu imaginea regizorului si relatarea nenorocirii -care e adevarat, e a noastra a tuturor: a cinefililor, a celor care l-au cunoscut...) nu a influentat in niciun fel membrii juriului - cum a fost sugestia unor jurnalisti straini cu care am mai vorbit in sala presei. |
Originally Posted by bellhop:
LOL, mi-a placut asta. Sfatu meu, totusi, nu te pune cu nebunii, mai ales cind ii paleste in moalele capului furia nationalismului prost inteles. Asa sint ei, ca la fotbal: e victoria lor Palm d'Oru, toti au trudit din greu la antrenamente, in calificari, femile si-au pus fire de patrunjel in par, si tot asa. Dobroiule, vezi ca tot eu sint, Ambra Blu, invata, dracu', sa dai un ban pe IP cum trebuie, curvo. PS: Si nu inteleg cum marx dela Craiova rinjeste asa vesel ca l-a deconspirat pe Gheorghe Preda, de parca Gheorghe Preda s-ar fi ascuns sub vreun pseudonim impenetrabil. Or, nicku lui e preda porter. marxie boy, daca ai fi vazut filmul cu ingerul, ti-ai fi dat seama ca nu mai e nevoie de demersul tau, bolduit, de detectiv dezlegator de rebusuri, pentru ca trimiterile la preda porter, apar acolo, in film. |
wow, acu' ce faci, devii un mic Peter Jackson?
stai tu linistit, bannarea a fost facuta bine, da' acu poate c-o sa uit ce IP aveai :P ah, da, pentru aceste reveniri bannarea se prelungeste la 2 saptamani. Incepand de azi |
Duminica dupa-amiaza, tocmai ce s-a terminat Cannes-ul, ala bun pentru noi si ce gasesc la "Premii si festivaluri": reglari de cont groase si surde, ca in spatele dusurilor la baia comunala, trucuri de presa, infatisari si impaunari, frustrari, ego si neputinte. Si Gica Preda. Salutare maestre.
|
marx, chiar faci filme?
da vreun link ceva sa trag... bijuteria. |
Originally Posted by herbert:
|
|
curios, marx imi raspunde la un mesaj pe care nici nu l-am scris.
adevarat, e ceva cu imaginatia ta... |
e parte din filmul lui! :oops: |
Originally Posted by Supastar:
|
daca nu va opriti aici cu remarcile gratuite, va bannez pe amandoi!
|
.chiar asa, baieti, puneti-le si voi un pret, altfel veti fi banati. v-ati prins? banati. haha. adica timisoreni. ha-ha.
|
.era cu doi nî, raptorache - adicä timisorenni, arädenni, lugojenni.
.al'tfel, cumu-i pe la TIFFoidä? Zi si tu colo-sa-n häl'lant topic. |
Originally Posted by Gloria:
d c 'p amin2'?! din cite am citit, supastar a fost supercivilizat... hai sa nu mai bagam p toata lumea in ac oala si sa banam p CINE TREBUIE (gen carmine g!) ;) |
Ceva despre cannes ? S-a terminat parca ... :lol: :lol: :lol:
|
Sunt total surprinsa ca Breath al lui Kim Ki-duc nu a primit niciun premiu; un scenariu foarte creativ; film descriptiv desi se desfasoara 90 % din timp in spatiul stramt al unei celule; regizorul ne manipuleaza dispozitia inventand noi ipostaze ale situatiilor-limita si ale violentei;contrastul moarte iminenta- mizanscena cu tapetarea peretilor celulei, cantec si dans acutizeaza drama. ALS, tie cum ti s-a parut filmul?
|
Originally Posted by Gloria:
a spus citeva pagini mai in spate ca i-a placut f mult! |
thx, gionloc ;)
|
Originally Posted by gionloc:
"un summing-up al festivalului aparut in 'variety' d ieri sub semnatura chief-criticului todd mccarthy; todd uita d filmul lui kim ki-duk 'soom'/'breath', maltratat d conducerea festului printr-o unik (!) proiectie in mik sala bazin - a iesit atunci un mare scandal, pt k oamenii kre urcau scarile rulante s ciocneau d cei kre stateau la cea mai lunga coada d la cannes! ulterior, au mai fost citeva proiectii ale filmului, dar park 'p shestake'... (nota bene: kkd e IN competitie!) " cele de mai sus nu sunt tocmai ce asteptam de la als despre breath dar daca voi doi sunteti multumiti cu asta... |
als:
"iar inainte am vazut kim ki duk-ul, 'breath'/'suflu' - SPLENDID: un fel d 'spring, summer...' + 'imperiul suflurilor' = un haiku pur k zapada & pervers precum carnea, cu laconismul vizual mark kim kd coregrafiat la milimetru, minimalist, minunat & memorabil ii dau 10! " |
multumesc Egon; ma oprisem cu cautatul la postul pe care l-am redat mai sus.
|
All times are GMT +2. The time now is 14:25. |