![]() |
Originally Posted by Ambra Blu:
M-am linistit... credeam ca te iei de ordinea cronologica... |
Originally Posted by Jay:
Din cate am inteles nu a mai ajuns... a pierdut avionul ... sau poate a auzit ca nu am cum sa ajung... :D ..au fost baietii fara el... ceea ce e mult mai comic e ca ... multi din sala nu stiau asta... |
iaca am dat peste o tipa Katie Melua... canta bine-bine... ceva gen jazz, blues etc. pretty voice, catchy songs and all the rest :)
PS: care asculta AIR p-aici? |
Originally Posted by Nightwane:
Pe compilatia Talisman... scria ca baietii declara moartea rock-ului si suprematia muzicii electronice.... soundtrackul la Virgin Suicide e demential... In mare Air... plini de originalitate si videoclipurile sunt .. supertari |
|
most defenetly
... si sexy boy[sper sa-mi aduc bine minte] e destul de ciudat... :) |
Ce este Air? Eu am vazut un film, printul din Bel Air.
|
Originally Posted by Ambra Blu:
http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p...1:nr6m968ofepo and forget 'bout Bel Air! God dammit! |
Faza cu Air am zis-o la oha. Prefer totusi tiribombele (aka idm dar nu dnb ci spre dub).
Si, nu uita, Prentul din Beler conduce! |
dap..sexy boy de pe "moon safari" ... vreau si eu videoclipurile daca le aveti ca eu nu le-am prea gasit. as prefera inainte de toate videoclipul de la "how does it make you feel" pe care l-am vazut o singura data... :(( :(( :(( |
[quote="Ambra Blu"
Si, nu uita, Prentul din Beler conduce![/quote] oh, please... |
no, thanx. i ate.
|
Pentru Jay: you've got excellent taste in music, man!!! (Cum de te pricepi asa bine?......) Am descoperit si eu acum ce-ai scris pe-aici. Suna tare bine. Am sa vin aici cand o sa am nevoie de o lista de ce sa ascult...
|
io's cu rock'u adik:nightwish,evanescence,3 doors down,hoobastank,yellowcard,linkin park and a lot more...
cine vrea sa faca skimburi de opinie in leg. cu cele scrise...just 'call' me ;) |
mda... linkin krap
|
parerea ta......si apropo,gusturile nu se discuta ;)
|
Originally Posted by Leonard:
scuze ca raspunsu' vine asa de tarziu, dar am fost plecat si am fost la un concert genial de funk (bazat si inspirat din jazz :D ) a lu' maceo parker... that man's great... la 60 de ani inca mai are o forta incredibila. si acuma la tine leonard... nu... nu m-am referit in nici un caz la ritmuri si la triole etc. alea sunt simple, se fac usor si sunt folosite mult in toate felurile si genurile de muzica. eu ma refer la ton... in jazzu' (ala de la mama lui, ala cantat de negri dupa independenta) clasic, nu ai note intregi de baza... adica un cantec nu are ca nota de baza un 'do' sau un 're' ci este o chestie intre astea doua (si din nou ma exprim gresit... acuma incep cu english scales... deci ai c,d,e,f,g,a,h (sau b) si din nou c... deci nota pe care o cauti nu este nici un c# si nici un bd, ci este acolo un c cu c#)... mai ales la blues, in cel mai clasic fel. blues, fiind cantat la inceput numai cu voce, nu a fost bazat pe note, ci mai mult pe muzicalitate... si atunci, dupa indepententa negriilor, cand au inceput sa cante si la instrumente, au vazut ca eu nu au notele pline si exacte... si asa ca au transpus melodiile lor direct pe instrument (pian de exemplu) si au cantat doua note ('c' si 'c#') de o data... suna catastrofic intr-un context clasic de muzica, dar in melodiile lor, eh, acolo merge (daca stii, exista jazz-scales, speciale, facute din cauza asta.... iti trebuie mult ca sa le intelegi si ca sa le poti canta.)... si asa a fost si la jamu' meu. sunt bassit, si am avut ocazia sa cant cu o persoana, care a facut si conservator si specializare pe jazz, si care canta superb la pian. am avut si percussionist, si si trompetist, si hai sa incepem... si acolo am dat de asta, si chiar m-am simtit umilit, si asa ca m-am decis sa-mi cumpar un contrabass... si pe instrumentul ala merge de minune... in rest, merge pe toate intrumentele, dar trebuie sa fi genial ca sa stii toate gamele si toate combinatiile si tot asa... eu sunt la inceput. |
gata, te-ai dezumflat? c'est fini cu 'schimburile de opinii'? :lol:
|
Originally Posted by dRag0sh:
i call thee......... numa' atata asculti? sau aste sunt dintre preferatle tale? Oricum in leg cu rock-ul -rulz |
@Nae: scuze ca am inteles gresit, nu te refereai la ritmuri, ci la acordaj. Si in acest caz, nu este singulara folosirea in jazz-ul clasic a notelor intermediare, microtonale (care oricum e mai prezenta mai mult in cel contemporan decat cel clasic). Initial (cred ca inaintea negrilor) s-a folosit microtonia in muzica indiana. In secolul 20 oricum au folosit-o multi compozitori: Xenakis (sferturi de ton), Wyschnegradsky si Vanderbogarde (1/4, 1/6 pana la 1/16 ton, evident exista piane speciale acordate astfel) etc. La blues in nici un caz n-am auzit sa se foloseasca asa ceva, exista un mod specific, bazat pe gama normala (semitonala).
|
Originally Posted by keyzer soze:
Lasa i ma, ca s buni asa la inceput... acum dupa cativa ani de pauza am ascultat un concert de a lor si s au descurcat f bine... e doar vorba aia ca LP sunt pt pokemoni,dar nimeni nu incearca sa gandeasca,numai sa se dea pe brazda... Nu zic ca is de aruncat,fiindca as intra in contradictie cu ce spuneam mai demult,dar foarte multi "versati" o fac... |
@Leonard...
vad ca stii destul de multe din domeniu' asta. restecpa. dar din nou nu vorbim pe aceiasi lungime de unda :D . acordajul instrumentelor ramane la fel. fiecare nota este aia 'clasica'. avem deci c,c#,d,d#,e,f,f#,g,g#,a,a#,h, b si c. deci astea raman asa, fara sa se schimbe nimic. avem un cantec normal (am ales ceva la nimereala) e, g, a... eh, la jazz (din cand in cand) gasesti cantece care sunt altfel. nota de baza, care in normal ar fi e-scale (sau a-scale) la jazz este un pic diferita: ai un acord Amol7/C9 de exemplu... ce faci pe asta? canti normal in A mol, sau treci in C? si de aia exista (nu stiu dece, si cum sa-ti explic) in jazz o jazz-scale, care in cazul asta ar fi dimE9... (cred...). dar exista si cantece care nu au de exemplu nota plina (E in cazul asta).. si atunci, trebuie sa canti un E-F (sau E-D#) in solo... adica canti amandoua notele de o data. in orice alt tip de muzica, asta ar fi tare urat, dar in jazz, suna perfect... trebuie sa stii insa toata gama bazata pe 'tonul' asta E-F sau E-D#. p.s. leonard... sorry, dar nu stiu cum se numesc toate chestiile astea in romana. eu le-am invatat in engleza (deci c,d,e in loc de do, re, mi)... si nu prea am avut un prof care sa ma invete, ci mai multi 'mentori' care incetul cu incetul m-au invat toate chestiile astea. crede-ma.. la jazz ai notele astea, pe care eu nu le-am mai gasit in nici un alt gen de muzica. |
linkin krap...prefer garbage! :w00t:
|
shi eu :)
|
Originally Posted by WraIth:
|
@Nae: intr-adevar nu sunt familiarizat cu termenii englezesti; care este corespondentul lui 'nota intreaga'? cred ca traduci gresit un anumit termen englezesc. In limba romana acest termen are alta semnificatie decat cea pe care o explici tu (se refera strict la ritm). din ceea ce mi-ai explicat, banuiesc ca e vorba de anumite moduri (scale), care normal ca difera de la un gen la altul de muzica.
|
bine... atunci am gasit solutia si unde a fost greseala... cu 'nota intreaga' nu ma refeream la ritm. de aici cred ca a inceput confuzia.
si da, ma refer la scales... exista anumite jazz-scales, care se bazeaza pe notele astea care sunt in orice ritm (adica 1, 1/2. 1/4. 1/8 1/16. 1/32...), dar care nu sunt intregi ca sunet. adica nota cantat se afla undeva intre c si c#. este greu de explicat, si nici nu vreau acuma sa umplu forumu' asta, unde sunt asa de multi oamni care mai au chef sa scrie si ei ceva despre mari mastri ca 'linkin park' etc., cu chestii despre muzica pe care numai cei mai putini le cunosc. ma bucur insa ca am ajuns la discutia asta, si daca vrei Leonard, scrie-mi un mp ca sa discutam mai departe. totusi am vrut sa scriu chestiile astea aici, ca sa se mai potoleasca aia care zic 'jazz is crap', pentru ca macar muzical, jazzu' este una dintre cele mai grele forme de muzica care a existat vreo data. |
Prima Gaina Cosmonaut ;)
|
Cucuriguuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!
|
Originally Posted by dRag0sh:
Asta sa o crezi tu bai... gusturile nu se discuta? Da noi ce facem aici? dicutam ... gusturi... este o expresie prea complicata oare? Nu.. este foarte simpla... nu se impun... nu ca nu se discuta.... Daca ai curaj sa spui... mi-e nu-mi place aia si ma pis pe(de obicei cu argumente)... atunci bravos... nu te ascunde dupa labareli traduse prost....P.S. Linking Pork Nae si Leonard ... daca nu ati fost la Trilok Gurtu... sa va fie rusine... ca va jazzuiti pe aici si ati pierdut cel mai tare percutionist in jazz... plus indian stuff, groove, funk si alde mai multe... De retinut... canta cu mana dreapta la bongo, cu mana stanga la baterie, cu piciorul drept la toba mare si cu cel stang la ..am uitat cum se cheama... lapsus... si sa nu uit... si la voce.... A fost mocca.... |
Originally Posted by "Jay:
copilu'... mai liniste... sunt destul de sigur ca am vazut si auzit mai mult jazz si funk si groove decat tu filme... asa ca ciocu' mic. si nu, pe trilok gurtu nu l-am vazut, dar zi-mi, tu cumva pe billy cobham? ala frate, cel mai tare percusionist de jazz. a cantat fenomenal un solod e vreo 4 minute numai cu 1/64... nu stiu cum, dar nu mi-a venit sa cred... asa, numai el si bateria lui, pentru ca restu' nu mai putea tine ritmul... :D |
Originally Posted by Nae:
Nu-mi vine sa cred ce retard poti sa fi.. eu am incercat sa fac o mica gluma cu "sa va fie rusine"... era un ton foarte prietenesc si amabil... daca tu vrei sa fii jmecher... eu am incheiat discutia... degeaba "vezi" atata jazz daca nici macat nu stii sa porti o conversatie... ciocu mic? cum adica? sa nu mai vorbesc despre jazz? sa nu mai vorbesc deloc? daca vrei sa "dai" in mine cu prostii din astea.. te rog fa-o pe mp, ca te faci de cacat in fata oamenilor astia..... Gramul de respect sa stii ca nu se gaseste la Mega Image!!! |
jay prietene :huh: ... poate ca am avut un ton mai acid, dar nici tu n-ai trebuii sa te simti asa de agresat. ciocu' mic... nu am vrut sa te jignesc sau asa.... a fost si un film, si folosit intr-un context de forum si nu de parlament, nu cred ca ai trebuii sa te simti agresat...
totusi, dupa cate vad te-ai simtitin felul asta... sorry. crede-ma ca nici eu nu am chef sa ma cert pe forum.... si oricum nu undeva unde se vorbeste despre jazz... p.s. si am pus si un smily la sfarsit, tocmai ca sa vezi ca nu am vrut sa jignesc... si uite inca unu' :D |
pentru cei ce asculta Usher - Confessions .... l-am luat aseara l-am ascultat shi mi se pare total crap. In afara de my boo, yeah shi bad girl ... numai melodii la sentiment. Deja exagereaza ...
8701 este de 1000 de ori mai bun k asta. Shi a mai shi fost vandut in nu shtiu cate mil. de copii... :sick: Pacat k Usher - i like! |
vesnica precipitare...
|
jay, chiar imi pare rau daca te-ai simtit agressat de mine... chiar n-am vrut. sper ca nu o iei asa in serios, si sper ca poti trece cu usurinta peste chestii dina stea... :D
|
dat fiind segmentu pe care-l reprezinta Confessions mi s-a parut un album bun
nu vreo minune dar cert ceva ascultabil chiar daca pe post de chill out.... daca nu reusesc sa ma opresc din ascultat in bucla this is my truth tell me yours si know your ennemy ajung la vreo instituie mentala... am capu plin de 'if u tollerate this than ur children will be next...u stolke the sun from my heart....so please stay awake so we can take some ocean sparay...replace the things that u dispese...intravenous agnostic..." o sa incerc un cattaneo...poate un beat imi face bine la pisic 8) |
btw, ati vazut careva clipu la manson de la personal jesus?
io nu inca si vreau sa stiu daca nu cumva ma uit la ineptia de mtv degeaba ca pe vhi ni se 'recomanda' adica e in heavy rotation ultimu u2 care s-au rablagit de tot sa fii mare band si sa scoti un nou sound care suna ca rasmuns..,. trist si iritant adik la rasmuns e ok soundu` de numetal cross rahat cum vreti sa-i ziceti... da nu la u2 grup cu mare greutate (nu porea inteleg de ce) |
da, si pe mine ma enerveaza manson cu remixurile lui.
si mai are si tupeul intr-un cantec de-al lui sa spuna "This is the new shit". In schimb imi place remixul de la "Enjoy the silence" al lui Mike Shinoda. Probably cause I'm such a Linkin Park whore. :) |
Originally Posted by KORBEN:
Manson... am vazut un documentar pe VH1 era vedeta inainte de a pune piciorul pe scena si sa dea din gura... tocmai de asta nu-mi place ... ea si reface piese deja consacrate si le baga sunetul lui ragusit si un videoclip de-ti bati copiii.... Personal... he's too "famous" for me... Mai degraba ar da videoclipul la postul ala dupa Minimax... De la U2 ma asteptam... de ce? Ei bine sunt deja ruginiti... ceva mai nou nu se poate.. ei sunt un fel de Iris.. care mai bine s-ar lasa dar nu cred ca stiu sa faca altceva... |
@ladyskar
cu toate gramada de simpatie pe care ti-o aloc, nu pot tolera such thingz about manson.... nu ca ar fi fenomenal, ci e chiar un fenomen cat se poate de post-modernist tipu care zice "i`m as fake as a wedding cake" are tot dreptu sa zika this is da new shit pt ca are al dracu de multa drepatate dincolo de fronda si persiflarea imediat vizibile.... in felul lui e unul din cele mai fascinante constructuri ale culturii media, falsitatea asumata si intrupata care are intr-un fel sau altu rolul bufonului din evu mediu, singuru care putea urla adevarul cacaniu fara sa se teama de consecinte pentru ca nu-l lua nimeni in serios... nu tre sa fii teoretician sau cititor de teorii ca sa-ti dai seama cat de edgy si de paianfuly real sunt formularile mob+obscene= mobscene disposable teens the dope show take a miniute to think about it.... |
|
@korben:
daca apreciezi personajul marilyn manson, asta nu inseamna ca trebuie sa ii suporti si productiile discografice (corect facute, dar complet banale) e un topic despre muzica, though... |
Originally Posted by KORBEN:
awww, I wuv you too you wascawy wabbit. :) Just kidding. Nu ma refeream la toata muzica lui Manson pentru ca sunt de acord cu tine 100%. Este un fenomen in felul lui. Un fel de Batman al scenei muzicale imi place mie sa zic. :D iar remix-ul pe care l-a facut la Sweet Dreams mi se pare a fi cel mai bun remake facut la vreo melodie vreodata. I se potrivea ca o manusa la vremea aceea cand nimeni nu-l cunostea. DAR... melodia respectiva cu "this is the new shit" pur si simplu nu-mi suna a ceva nou. Atata tot. Si in acelasi timp nu-mi place ideea ca remixeaza melodii vechi, clasice in continuare cand este deja o figura consacrata si teoretic este in stare sa lansese propriile hituri. |
@ladyskar
indeed devine manierist... pentru un frontman al decadentei si excesului fake nu e condamnabil oricum clipu de la pertsonal jesus e fff inteligent reach out....touch faith |
pentru un frontman al decadentei si excesului fake
umbla pe carari de mult batute: in anii 70-80 alice cooper sau in anii 80-90 w.a.s.p. fake-luiau cam la fel oricum clipu de la pertsonal jesus e fff inteligent tipul sau poate cei din spatele lui sunt foarte inteligenti: de la coperte de disc la clip-uri si mai ales show-uri, totul este extrem de bine facut. un exemplu de marketing! |
dl soze, m-am exprimat eu pe undeva despre originalitatea iesita din orice tipare a lui mnason?
sau nu esti pe deplin familiarizat cu conceptu de constrcu POSTMODERN??? |
construct postmodern = citat + colaj
manson se inscrie perfect in aceasta ecuatie...asta insa nu-l face, dupa cum bine spui, un construct postmodern original |
Postez si eu aici, ca nu stiu unde :(
Daca stie cineva melodia de la sfarsitul filmului "Leon", o melodie lenta cantata in franceza, as fii foarte recunoscator daca mi-ar zice cineva :) |
asta e intrebare de vreau sa stiu .....
|
All times are GMT +2. The time now is 13:15. |