![]() |
mvpsebi ce spui tu e mult mai complicat, că trebuie închisă ermetic găleata 3, dar în același timp trebuie ca acea găleată să nu aibă volum deloc.
Adică dacă bagi o găleată în alta volumul apei crește cu volumul găleții. Unde pui că poate nici nu încape fizic. Pun eu una: Ai 8 monede dintre care 7 sunt de aur și una falsă. Cea falsă se poate distinge prin greutatea redusă, dar nu-ți poți da seama cu mâna de acea diferență și trebuie să folosești o balanță. Cum poți deduce care monedă din cele 8 e falsă cu ajutorul a doar 2 cântăriri? Să fie clar se pot cântări doar cele 8 monede, nu există alte greutăți auxiliare. |
Fac trei gramezi: 2, 3, 3.Cantaresc gramezile de cate 3, daca sunt egale le cantaresc pe celelalte doua cate una si aflu care e cea usoara.Daca din cantarirea gramezilor de cate 3 rezulta ca o gramada este mai usoara, aleg 2 monede din acea gramada si le cantaresc. Daca sunt egale rezulta ca a 3-a moneda e cea falsa, daca una dintre ele este mai usoara, AM GASIT MONEDA :P
|
Corect.
|
Okey, asta a fost usoara.
Indiferent, inseamna ca poti face una asemanatoare, dar cu mai multe obiecte!? Am avut-o eu la test la logica! Simplu: - 26 de bile identice ca forma - 3 cantariri - afla bila mai grea! |
Originally Posted by princess_peach:
In cazul in care balantele sunt egale la cantarirea 12 cu 12 putem afla si din 2 cantariri :) |
Nu! La 2 cu 2...daca intr-o parte e mai greu, cum iti dai seama care din alea doua bile e mai grea?
|
De fapt trebuie să pui 9 cu 9 la prima cântărire și restul de 8.
|
Exact!:P...
|
Întâi 9 cu 9...Dacă se lasă balanţa într-o parte, le luam pe cele 9 şi le împărţim in grupe de 3. Cântărim 3 cu 3, rămân alte 3. Grupul mai greu din nou este împărţit, dar de data asta luam câte una. Dacă sunt egale, clar cea care nu a fost cântărită este mai grea.
Dacă la prima cântărire cele două grupuri sunt egale, atunci bila mai grea este în grupul de 8, pe care îl împărţim apoi în 3, 3 şi 2...şi tot aşa.... Cred că este singura rezolvare! Eu cel puţin nu am mai găsit alta! |
Ah...şi mai am una la care nu trebuie să vă gândiţi prea mult!
Dacă astăzi la ora 12 noaptea plouă, este probabil ca peste 72 de ore să fie timp frumos cu soare? :-? |
În mod normal nu, dar există și excepții dacă e vară și ești aproape de poli ori călătorești o distanță foarte mare.
|
Gandeste altfel!:P...
|
Păi am zis că în mod normal nu, ce mai vrei?
Doar că sunt și cazuri excepționale care le-am pomenit să explic de ce nu e întotdeauna nu. |
Corect! M-am grabit ca aveam si alte treburi :)) .Daca stateam sa explic imi dadeam seama ca am gresit, dar am scris repede ce mi-a venit in cap. Am o bila neagra...sper ca e aia grea:P
Considera si tu ca la cantarirea cu 12 erau balantele egale si am reusit sa gasesc bila doar din 2 cantariri:D |
Originally Posted by princess_peach:
Chiar exista vreo logica in aceasta problema ? :-S Si daca exista, e posibil s'o deduci si fara sa fii expert in meteorologie ? :)) Da'ne un indiciu ceva :P |
Da! Gandeste-te la timp...
|
Originally Posted by sergiuseling:
Si inca un hint...."soare" |
Tot nu vad cum ar fi posibil sa fie timp frumos cu soare..noaptea :-S
|
Păi mi se părea prea simplu să spun. Dar, sincer, crezi că aduceam aminte de ziua polară dacă nu știam că la 12 noaptea chiar e noapte aproape peste tot?
|
Pai tocmai! Intrebarea era daca se poate sa fie soare peste 72 de ore! Sergiu a zis ca nu se poate, dar nu a avut nicio argumentare!
Rasp: Nu se poate, pentru ca peste 72 de ore este tot noapte!...:P Deci, ai rasp bine! |
All times are GMT +2. The time now is 21:09. |