![]() |
Originally Posted by farabeuf:
|
inseamna ca pe luni, 16 feb? |
Indiferent de rezultate, invingatorii vor avea viata grea, adica 2009 NU e an de strans bani de la agentii & TVR, iar de afara la fel. Deci cei care o sa castige acuma poate o sa filmeze in toamna lui 2010…
(La Sarajevo a castigat un premiu de dezvoltare “Eu cand vreau sa fluier, fluier” si era (parca) 7500 E in servicii de la o companie sarbeasca. Probabil iti dau la filmare un trav si 2 proiectoare si zic uite astea fac 7500 E, bafta. Evident ca e mult mai bine decat nimic, dar fata de ce spera aplicantul e 100% maruntish) |
cam da, va fi greu de facut filme anul asta.
Am sunat la CNC, abia saptamana viitoare se vor da rezultatele; nu stiu cand, in ce zi anume, dar oricum nu mai e programata saptamana asta nici o intrunire a membrilor comisiilor de jurizare (care ar putea amana anuntarea rezultatelor). |
Nu e productie, sunt servicii de post. Magic Box e compania respectiva. |
Cineva avansa aici o idee periculoasa.
Succesul de azi in festivaluri al unui scenarist ar fi o garantie pentru calitatea scenariilor viitoare semnate de acelasi scenarist. Cu asta nu pot sa fiu de acord. Mai mult, eu unul cred ca daca se afla ca un scenariu este semnat de Mungiu acest lucru inhiba comisia si brusc nota lui va creste indiferent de calitatea scenariului. De ce nu se grabeste CNC cu rezultatele? Ca sa evite surprizele neplacute din urma cu ani. Poate cineva care are filmul selectionat la Berlin o sa ia un premiu si in acelasi timp CNC ii trinteste proiectul. Si deci se asteapta sa se termine festivalul de la Berlin. Acelasi festival functioneaza in schimb si ca paravan. Uitati ce corecti am fost sesiunea asta, tocmai celui premiat la Berlin i-am aprobat un proiect. |
Originally Posted by marmatia:
Ai perfecta dreptate. Veti vedea acum debutul in lung metraj al unui regizor premiat anul trecut la un festival important. Chestia asta a fost considerata probabil suficienta pentru a-i da finantare. |
Cred ca stiu la cine te referi si consider ca merita cu prisosinta sa debuteze in lung metraj.
Macar daca erau toti premiati ca el la momentul debutului pe banii CNC. Eu mereu am crezut ca un regizor inspirat poate sa salveze un scenariu mai slab. Invers insa nu e posibil. Adica decit un scenariu de 10 cu un regizor de nota 2 mai bine un scenariu de 2 cu un regizor de nota 10. Este un subiect sensibil. Se vorbeste despre sustinerea regizorilor dar nu e chiar asa. Iti trebuie nervi de otel, mie mi-au calculat nota la regizor diferit in ani diferiti. Cu o diferenta de 11 puncte! Despre ce vorbim aici? |
Valoarea unui scenariu este mereu discutabila, valoarea unui regizor insa nu prea.
Numai la noi se crede ca un scenariu bun poate sa compenseze lipsa de pregatire a regizorului. |
Ne-nvârtim în jurul cozii.
Dintr-un scenariu prost NU se poate face un film bun - decât rescriind complet scenariul; adicä, fäcând ALT scenariu: bunul BUN! Q.e.d. (Evitati ieea tembelä cä scenariul ar fi doar un pretext - cum spun unii bipezi care iau lefuri grase la unateceu; scenariul e un produs artistic cu drepturi depline - si foarte greu de scris; aproape la fel de greu ca regia...) De asemenea, un regisor bou SIGUR va compromite un scenariu bun. Unele dintre cele mai gräitoare exemple: "Un acoperis deasupra capului", distrus de Popovici, sau "Niki Ardelean..." - ca sä nu mai vorbim de însusi "De ce trag clopotele, Miticä", pe care Pintilie si l-a stricat singur, filmând cu picioarele... Am citit scenariul, la vremea lui, era genial! In rest, si valoarea unui regisor e de cele mai multe ori discutabilä. Cei mai buni regisori români de-acum 30 de ani - Pita, Daneliuc, Pintilie - au decäzut acum la nivelul unor Barna, Popovici si Nichitus... Märgineanu oscileazä incredibil: una caldä ("Schimb valutar"), alta rece ("Logodnicii din America")... Mungiu, atât de discutabil în "Occident", a särit incredibil cu "432"... And so on. Ce sä mai zicem de Orson Welles, Hitchcock, Truffaut, Kusturica, Spielberg si atâtia altii, într-a cäror creatie capodoperele si vomele alterneazä într-o veselie continuä? Nu mai fixati tipare, verdicte si automatisme de gândire - neuronizati! |
Era si este o parere personala. Regret ca din formulare suna a axioma.
Ne place sau nu, imaginea bate verbul la curul gol. Ghici cine are de cistigat din asta? Regizorul priceput cu un scenariu mai slab sau cel amator dar cu un scenariu genial in brate. Dar ai dreptate, ne invirtim pe loc. |
Originally Posted by marmatia:
Il completeazä, îl dezvoltä, îl ridicä, îl înaltä, îl înnobileazä - da nu-l bate, cä ar însemna s-o ia si ea - la muian! |
Vorbiti frumos.Scrieti adica.
|
Originally Posted by Pitbull:
|
Manuela Cernat va face K.O. acum pe tvr3! 8)
Cu petitia voastra! Rusine! :lol: |
Ce spui, Frantz? Doudouche, K.O.? :? C-est' copil? Päi Doudouche e genu' care când ridicä pumnu' sä-si ieie avânt, singurä se autopocneste pe sine însäsi personal în nasule.
Dati careva un copy-paste, cä nu prind TVR-3. |
Nu aveþi impresia cã membrii "noului val" sunt cam nemulþumiþi de concurenþa regizorilor veniþi din teatru? Mãlãele, Purcãrete...Caºcavalul CNC trebuie împãrþit acum la mai mulþi....
|
N-am observat asa ceva...
Cine, unde, ce a zis? Deci, îmi zice si mie cineva ce-a zis asearä Madam Cârnat la Tevereu-Treu? |
|
cred ca de emisiunea asta era vorba, reluata aseara la ora 0.00 13:30 Dupã -amiaza unui fan. TVR Bucureºti. Moderator Andreas Petrescu * Invitatã: Manuela Cernat. Producãtor tv. Mihaela ªerºun Transmisiune directã (Responsabil Virgil Diaconescu) dar nu gasesc inregistrarea emisiunii pe site-ul tvr... |
All times are GMT +2. The time now is 02:15. |