Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Clasic (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=247)
-   -   Michelangelo Antonioni (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=91211)

jactati 28 May 2009 14:48

Originally Posted by illotempore2002:

:-/ Dumnezeule, nu im recunosc textul.....ce naiba ai facut acolo??????

De lene/nepricepere m-am bagat prin textul tau si am pus comentariile cu italice. Textul tau a ramas scris aproape normal. Sorry. Probabil ca exista un mod elegant de a raspunde paragraf cu paragraf dar n-am avut eu timp sa-l descopar. Any hint?

illotempore2002 28 May 2009 15:06

pai nu apare deloc diferentiat textul meu de al tau, zici ca m-am dedublat, vbesc pe doua voci :))

e greu cu qouote-ul, si eu am probleme, nu as putea sa te ajut, si am aceeasi lene ancestrala care ma mana sa NU incerc sa aflu cum se face....

jactati 28 May 2009 19:53

pai nu apare deloc diferentiat textul meu de al tau, zici ca m-am dedublat, vbesc pe doua voci :))

e greu cu qouote-ul, si eu am probleme, nu as putea sa te ajut, si am aceeasi lene ancestrala care ma mana sa NU incerc sa aflu cum se face....

Hai ca am inverzit inserturile mele. Procedeu cinematografic, deh, inserturile I mean. Scuze din nou.:">

Chambord 28 May 2009 20:38

@jactati: pune quote=illo intre paranteze patrate inainte de bucata citata si /quote (tot intre paranteze patrate) dupa bucata citata; dedesubt scrii comentariul tau. poti sa ii spargi un post mai lung in mai multe quoteuri si scrii sub fiecare observatiile

Chambord 28 May 2009 20:43

EXEMPLU (pur didactic)

cica avem topic despre Antonioni.
N-AVEM.

Am vazut azi noapte Eclipsa.

Mi-a placut, incomparabil mai mult decat Blow-up, care sincer, puteti sa ziceti ce vreti, m-a cam lasat rece (trebuia sa cad pe spate ca personajul principal era fotograf, si ca fotografia fotomodele, prilej de culori nemaipomenite etc? asta e film de vazut de cititoarele revistelor cu coperti lucioase, bleah - ok, interesant descoperirea din fotografie etc nu merita mai multa atentie).

mda interesanta observatie dar nu se incadreaza in imaginarul kantian

In schimb Eclipsa m-a cucerit instantaneu. M-a eclipsat. Antonioni reuseste exceptional sa intre in nelinistile Vittoriei, mai ales in secventa de inceput, a despartirii de Riccardo. Are gesturi ezitante, se misca, pleaca, se intoarce, incearca un gest, se abtine, e clar, se chinuie si nu stie ce sa faca. Toatea astea intr-un limbaj nonverbal cu o forta de expresie atat de puternica, incat incepi sa te ingrijorezi pt personaj. Ce va face?
.

da, aici ai dreptate, intr-adevar expresia zeitgeistului heideggerian este foarte evidenta in "Hostile takeover" cu Steven Seagal

illotempore2002 28 May 2009 22:22

Chambord, flirtezi cu suprarealismele de tip "asociatii involuntare"?

jactati 29 May 2009 08:55

@chambord: thanks. sper sa-mi iasa si sa nu mai mutilez texte.

MinRep 29 May 2009 09:24

Mi-a placut, incomparabil mai mult decat Blow-up, care sincer, puteti sa ziceti ce vreti, m-a cam lasat rece (trebuia sa cad pe spate ca personajul principal era fotograf, si ca fotografia fotomodele, prilej de culori nemaipomenite etc? asta e film de vazut de cititoarele revistelor cu coperti lucioase, bleah - ok, interesant descoperirea din fotografie etc nu merita mai multa atentie).

Bibliografie obligatorie:
http://www.cinemagia.ro/forum/showth...ghlight=blowup

illotempore2002 29 May 2009 09:36

a, e foarte bine ca ai pus link-ul aici, de fapt poate facem un merge intre cele doua topicuri daca tot e vorba de Antonioni.

Cinemania, will you?

Chambord 29 May 2009 09:50

Chambord, flirtezi cu suprarealismele de tip "asociatii involuntare"?

flirtez prin filtrare :)

illotempore2002 30 May 2009 20:25

Am vazut in aceasta monstruos de ploioasa dupa-amiaza Cronaca di un amore..
Mai fratilor, si nu mi-a placut. O poveste de dragoste politista care m-a plictisit ingrozitor si niste rochii de prost gust pe personajul feminin principal....

am avut o senzatie ciudata, as fi vrut ca personajul feminin sa fie mult mai frumos/ frumoasa, toti spuneau despre ea ca e frumoasa (celelate personaje) insa ea e infiorator de banala si de stearsa.....dupa aia mi-am dat seama ca e un automatism tampit capatat din cauza filmelor in general (nu doar hollywoodiene, acuma sa fim sinceri) de a folosi numai actrite frumoase, stralucitoare sau foarte deosebite aparte....asa m-a calcat pe nervi banalitatea Luciei Bose...

klein 31 May 2009 09:41

Am vazut in aceasta monstruos de ploioasa dupa-amiaza Cronaca di un amore..
Mai fratilor, si nu mi-a placut. O poveste de dragoste politista care m-a plictisit ingrozitor si niste rochii de prost gust pe personajul feminin principal....

am avut o senzatie ciudata, as fi vrut ca personajul feminin sa fie mult mai frumos/ frumoasa, toti spuneau despre ea ca e frumoasa (celelate personaje) insa ea e infiorator de banala si de stearsa.....dupa aia mi-am dat seama ca e un automatism tampit capatat din cauza filmelor in general (nu doar hollywoodiene, acuma sa fim sinceri) de a folosi numai actrite frumoase, stralucitoare sau foarte deosebite aparte....asa m-a calcat pe nervi banalitatea Luciei Bose...

mie mi-a placut foarte mult filmul asta. poate ca suiectul e clasic, sfarsit banal, dar mi-a placut la nebunie. femeia mi s-a parut superba si rochiile la fel. Cred ca alb-negrul lui Antonioni face ca totul sa para stralucitor. In orice caz il prefer altor filme pe care le-a facut in culori (ca Desertul rosu spre exemplu care m-a plictisit crunt)

Cinemania 31 May 2009 12:30

a, e foarte bine ca ai pus link-ul aici, de fapt poate facem un merge intre cele doua topicuri daca tot e vorba de Antonioni.

Cinemania, will you?

s-a facut

Advisory: desigur s-au pastrat si certurile de rigoare iscate pe tema 'Blowup' :D

MinRep 31 May 2009 14:26

Sincer, nici pe mine nu m-a dat pe spate "Cronaca di un amore", dar Lucia Bosé e(ra) o femeie foarte frumoasa. Poate nu are cea mai impunatoare prezenta (dar poate nici Antonioni nu stia inca sa o foloseasca o actrita), dar nu cred ca i se poate reprosa nimic, nici la aspect fizic, nici la calitatile actoricesti (pe acestea din urma le dovedeste macar in finalul filmului). Sincer, din perioada pre-"Avventura" a lui Antonioni (care nu este prea interesanta si nici nu am vazut atat de multe filme), prefer a doua colaborare cu Lucia Bosé, "La signora senza camelie", dar si acolo regizorul e departe de a-si fi definit stilul.

Originally Posted by Cinemania:

desigur s-au pastrat si certurile de rigoare iscate pe tema 'Blowup' :D

In afara de cele care au fost sterse demuuuuult... ;) :D

illotempore2002 31 May 2009 16:08

nu stiu ce NU face Antonioni cu Bose dar o prezinta drept foarte stearsa, o smiorcaita fara coloana vertebrala.....bine, asta e si rolul ei, unul ingrat, de arivista de carton, cu un trecut monstruos si cu un prezent incorect. Cred ca si rochiile sunt in mod special alese asa, opulente la limita kitsch-ului, tocmai pt a scoate in evidenta calitatea indoielnica a Paolei.

Dar povestea e slaba domnule, pur si simplu imi vine sa zic: Ei, si? Ce e cu asta? Ok, cei doi avusesera o poveste de dragoste neobisnuita si acuma dupa 7 ani, se reintalnesc si realizeaza ca se iubesc....ei, si? Care e miza? Care e intriga? Ca ea e maritata si el e sarac? C'mon!

klein 31 May 2009 17:21

nu stiu ce NU face Antonioni cu Bose dar o prezinta drept foarte stearsa, o smiorcaita fara coloana vertebrala.....bine, asta e si rolul ei, unul ingrat, de arivista de carton, cu un trecut monstruos si cu un prezent incorect. Cred ca si rochiile sunt in mod special alese asa, opulente la limita kitsch-ului, tocmai pt a scoate in evidenta calitatea indoielnica a Paolei.

Dar povestea e slaba domnule, pur si simplu imi vine sa zic: Ei, si? Ce e cu asta? Ok, cei doi avusesera o poveste de dragoste neobisnuita si acuma dupa 7 ani, se reintalnesc si realizeaza ca se iubesc....ei, si? Care e miza? Care e intriga? Ca ea e maritata si el e sarac? C'mon!

asa imi vine si mie sa zic: ei si? ce e cu asta? ce-are a face daca povestea e slaba? antonioni o face sa fie fermecatoare. ea bogata, el sarac. da, asta e subiect de melodrama, ei si? nu a spus nimeni ca tre sa fie realista.

illotempore2002 31 May 2009 17:39

nu sunt o admiratoare a "realismului", de altfel si termenul mi se pare cam de tampiti, asa....nu asta e problema cu filmul....doar ca nu are o miza, nu are hook.....ma intelegi?

klein 31 May 2009 17:42

.....ma intelegi?

always ;)

Floydman 02 Jun 2009 12:19

am vazut doar zabriskie point si blow up. mi-au placut mult, amandoua

illotempore2002 02 Jun 2009 12:40

zi-ne de Blow-up, de ce ti-a placut?

pe mine ma dezgusta personajul principal: e stereotip, cautat interesant, si din cauza asta banal si fortzat si kitsch.....I mean, fotograf? am mai intrebat, ar trebui sa cad pe spate ca tipul e artist sau ce?

nu-mi plac interesantismele astea de doi lei

All times are GMT +2. The time now is 21:54.