![]() |
In Romania e regizor mare
La dus pe Mihai peste hotare Este controversat Peste tot s-a implicat Chiar si in politica Pentru asta-l critica Toti de pe cinemagia Dar nu toti din Romania Caci nu suntem toti la fel Dependenti de rudotel Eu unul sunt multumit Si chiar nu m-am sictirit De filmele dumisale Cu efecte speciale Comisarul Miclovan Transformat in Moldovan Aceasta-i o serie Ce-a facut istorie Nostalgici ne vom aminti Si apoi il vom cinsti Iar cel ce-i acum hulit Peste ani va fi iubit Caci multe filme facu D-l Sergiu Nicolaescu |
Am mai mestesugit una , sper sa nu-mi porti pica :lol: :lol: .
O, tu pitbull, caine rau Ai venit sa musti acum, Chiar pe stapanul tau Care ti-a croit un drum. Te-a luat si te-a dresat In a filmului secrete, Pe hingheri i-a alungat Iar acum tu ai proiecte. De era ca el sa fie Rau , meschin , mereu ingrat Sigur iti era dat tie Sa fii la ecarisaj carat. |
Originally Posted by Anda Onessa:
|
Lino, pui de menestrel,
E frumos cä tii la el, Dar te sfätui, bäietel: Fii mai temperat nitel. Vrei s-ajungi ceva în viatä? Pune mâna si învatä! Altfel, o sä-ti zicä-n fatä Lumea: "Lino nätäfleatä!" Cäci poema ti-e cam schioapä, Ritmul scârtâie si crapä, Rima o fortezi sä-ncapä, Când le väd, plâng ca la ceapä! De nu poti struni-n buiestru, Ia-o blând si mai pedestru, Nimeni nu-i sortit mäiestru - Nici chiar Sergiu, zis "maestru". Laudä-l pe dumisale, Dacä ti-o iesi în cale, Insä färä osanale Ca un pui de coate-goale. Nu te face de ocarä, Ci mai bine ia, comparä, Filmuletu-i de mäscarä Cu-altele, mai sus pe scarä. A fost bun el, cât a fost, Acum, însä, e anost. Face filme färä rost Si-i cäzut în cap de prost. Imi pläcu si mie "Dacii", Da' acu' îmi vini dracii, Nu-s' cum dreg�* sau cum fac�*, Cä-i luä mintia vârcolacii. Mi-or pläcut si Miclovanii, Da' s-or dus ca vântu' anii, S-acu-i iasä doar onánii, Când cäpsoru-i face nani. (S-äl di sus, da' s-äl di jos, Nu i sä mai scólä, os! S-apäi zäu cä nu-i frumos Sä sä deie maiestuos!) Mare-a vrut el ca sä fie, Da' nu stie meserie! Nici sä fie om nu stie, Tine minte, mä frätie! Cäci "Triunghiul" fu un fâs, "15" l-a fäcut de râs, Cât despre "Orient Exprâss", Mai bine n-ar zice pâs! "Ora Zero" - ce rateu! (Si sä stii, n-o spun doar eu!) Sau "Oglinda" - aoleu! Räu ne calcä pe bombeu! "Coronita cea de foc" Bätu pasu' tot pe loc. N-avu vânä chiar deloc, Iar inteligentä, ioc! Si-as mai zice multe, dar, Despre-acest domn färä har, Ce desi n-are habar, Face filme iar si iar. Dar cum ora-i 'naintatä, Eu îti spun încä o datä: Ai de grijä c-o faci latä Si fii mai prudent, mä tatä. Un täciune si-un cärbune: De vrei cineasti-minune, Sergiu-al nostru nu se pune! Toatä lumea vede, spune Cä-i pieri mintea-n genune, Fär-o circumvolutiune, Ca o pungä de alune Care doar de bere-s bune. Si-n loc de: "Motor, actiune!" A rämas o mortäciune. Drept concluzie se impune Doar atât: Bravos, natiune! |
Eram sigur ca vei fi feroce. Dar nu chiar asa. :lol: :lol: :lol: . Oricum nu cred ca am mai scris vreo poezioara inainte. Pentru mine nu conteaza daca sunt natafletz sau nu , conteaza sa fiu original :oops: .
|
Bine-i când i-original,
De nu sare peste cal. Altfel, bufffu-i epocal Intr-un hal färä de hal! Si mai aflä una, pui: Ce fäcui, ce nu fäcui, C-o fi drept sau c-o fi sui, Nu se datoreazä lui! ;) |
:lol: :lol: :lol:
Multi nu vor considerati: Naivi, prosti sau chiar ratati Insa sa te-ascunzi in tine Caci nu ai versuri mai fine... Asta este , nu-s poet! Dar nu pot fi nici discret Cu privinta la ce cred De e bun sau e putred. Acest forum e pustiu, Despre filme, nu multi stiu Poate-n afara de tine Ce e rau si ce e bine. Am sa-nvatz cu multa truda Ca sa fiu cu tine ruda, Sa am si eu bicicleta Decat ca altii careta. |
Mäi bäiete! Progresezi
De sä nu-ti vinä sä crezi! Versurile astea, vezi, Vin ca vajnice dovezi! Päi dacä-i pe-asa, mä vere, Se impune si se cere, Sä schimbäm câte-o pärere, Douä, trei - pe la o bere Ce se-absoarbe cu pläcere Printre dat din chelicere. |
Bere, eu, nu pot sa beau
Am varsta , insa nu vreau Caci, daca profiti de mine? Eu nu te cunosc prea bine! Am o curiozitate! Ai avut p-aci un frate..., Stiu ca isi zicea Nume, A mai scos capu-n lume? Ce s-a intamplat cu el? Ca posta cam mult de fel, Era pe viata frustrat Cauta mereu vinovat ... Sper ca nu s-a sinucis Ca nu si-a atins vreun vis, Viata-i lunga si frumoasa S-o dea naibii de angoasa! Cine stie , intr-o zi, Cand Sergiu nu va mai fi, Poate va avea norocul Sa ii ia el nitel locul. Filme el de va crea Pe sticla va aparea Si-l vom auzi cum zice: "Esti un idiot amice!" |
Nume... da... un bun bäiat,
Insä nu prea diplomat. S-a certat si-a înjurat, Pânä când mi l-au bannat. Da' acum o duce bine, De afaceri se tot tine, Mai înjurä când îi vine, Mai apoi îi e rusine... Câteodatä, pe yahoo Mai vorbim - alteori, nu. Si mä-ntreabä: "Ce mai fu Prin CineMagia, tu?" Si mai zice: "Hai sä bem, Când rägaz o sä avem." Dar al cârciumii totem E departe - vrem, nu vrem. Fiindcä Buftea-i tocmai hät, Eu mi-s foarte ocupät, Iarna-i plinä de omät, De m-am sastisit di tät. Dar veni-va vremea ceea, Pe la Sfânta Filofteea, Când relua-vom epopeea Si vom rästurna femeea. Pân-atunci mai spunem glume, Sä se ducä vorba-n lume, Toti sä stie cä, anume, Once upon a time... fu Nume! |
:D
Poate astazi e banat, Maine reabilitat, Caci o vorba de la tine Face diferenta-n bine. Dar si dragos mai venea Actorul din "Dupa ea", Sa ne mai spuna si noua Cate-o vorba, poate doua. Dar cred ca e ocupat, Acum ca s-a insurat, Caci pe o asa nevasta Nu putea s-o lase casta. Dar sa nu fiu prea meschin Caci nu e un cabotin, De privim spre viitor El pare promitator. |
Nume-al nostru nu mai vrea,
A purces spre altceva. Päcat... CineMagia Färä el, nu-i ce era. Cât de Dragos, ce sä zic, N-am mai auzit nimic. Parcä väd cä, peste-un pic, Auzim cä e... tätic! Asa-i lumea, ia aminte, Cä bätrânu' Pit nu minte: C-o fi rece sau fierbinte, Viata merge înainte! |
Pitbull tu ma cam uimesti
Cum de le mestesugesti, Fara ca sa reusesti Sa te-abati sau sa gresesti. Eu ma chinui, sterg , rescriu Ca sa pot sa ma mentiu, Sa nu ma fac de rusine Catre ceilalti , catre tine. Caci eu unul n-am talent Ca sa pot fi coerent, Iar tot ce incerc sa spun In versuri proaste le pun. Am chiulit, e-adevarat, La romana m-am ratat, De aia nu am talent Caci am fost un corijent. |
Dragu' tatii, se numeste
EXPERIENTA, româneste. Asta, crede-mä, nu creste Numai cât ai zice peste. Ani si ani am tot rimat, Simplu sau alambicat, Am cäzut, m-am ridicat, Ca si altii de alt leat. Da' sä stii, când scriu serios, Mai cälare, mai pe jos, Le främânt cam pân-la os, Ca sä iasä ghiers frumos. Alteori, rapid mä joc, Cä de-o glumä, n-o fi foc. Uneori nu-mi iese - ioc! Alte, face plici! si poc! Ti-as mai povesti acus De Räducu cel Itcus, Care-avea cu mine, nu-s' Ce, dar îmi fäcea frecus! Când în "Plosnita" jucam (Ce se duse de haram) Si în vresuri declamam, Precum mierla de pe ram, Dupä dânsul, urmam eu. Cel Räduc schimba mereu. Sä mä-ncurce, zic, la greu, Ca pe-un creier teleleu. Si atunci, cât ai clipi, Versu-l adaptam, da' stii, Spectatorii, mii si mii, Si pärinti, ca si copii, Nici cu gândul nu gândea Cä era vreo halima! In aplauzi izbucnea Sala-ntreagä: "Ha ha ha!" Pânä ce s-a prins cä, geaba! Nu-mi încurcä mie treaba! Poa' sä bage si araba, Facem teatru, iar nu laba! Si-uite-asa ne veselim, Cä doar oameni vrem sä fim, Când umoru-i legitim, Poti sä zici doar: Aferim! |
da' tunaru' unde-ncape?
|
Poate vrea si-altcineva
De pe cinemagia Sa intre in a nost' joc Ca e plictiseala foc |
S-am incalecat pe-o sa, si v-am spus povestea asa. :D
|
Originally Posted by Pitbull:
Ai voie sa faci rima doar intr-o singura litera? Te intreb in mod serios , ca habar nu mai am de reguli gramaticale. :oops: |
Nu sunt reguli "gramaticale", ci reguli ale versificatiei.
Iar regula rimelor este urmätoarea: Trebuie sä corespundä toate literele finale, începând cu ultima vocalä accentuatä. In cazul arätat de tine, în toate versurile, "a"-ul final e accentuat - deci, poate forma el însusi rima, de unul singur. Dacä tot veni vorba, încä o informatie utilä: Existä douä tipuri de rime: "Rime särace" - între cuvinte similare morfologic si sintactic; de exemplu: - "venea" / "vorbea" / "cosea" / "înregistra" (verbe la indicativ, imperfect, singular). - "mine / tine" (pronume personale). - "bäiatul" / "soldatul" / "palatul" (substantive masculine - sau neutre - articulate hotärât) - "paradit" / "acrit" / "mostenit" (verbe la participiu) - "frumos" / "fälos" / "gretos" (adjective) "Rime bogate" - între cuvinte cât mai diferite gramatical: - "baclava" / "aräta" / "dumneata" (substantiv, verb, pronume) - "gând" / "începând" (substantiv, verb) - "vine" / "rusine" / "bine" / "mine" (de cärbuni) / "tine" (verb, substantiv sg., adverb, substantiv pl., pronume) - "miroase" / (el) "rämase" / "case" / "joase" / "Tänase" (verb la prezent, verb la perfect simplu, substantiv comun, adjectiv, substantiv propriu). (Evident, cele "bogate" sunt mult mai valoroase!) DAR! Cum toate astea au de-a face cu Sergiulicä FIX ca si coada vacii cu stampila primäriei, vom opri AICI acest off-topic - si, dacä vrem sä mai continuäm discutia, ne mutäm cu cätel, cu purcel, în Cafenea, topicul "Ars Poetica" (pe unde-o mai fi si äla, cä de mult nu l-a mai împrospätat nimeni!) ...A ajuns pe la pagina 4, säracu'. Na, uite link: http://www.cinemagia.ro/forum/viewto...5694&start=100 |
Originally Posted by nume:
Eu ceva nu pricep aici - si poate ma lamuriti voi, ca sunteti clar mai bine informati si in domeniu. :? Fondul ala era actualizat periodic ? Ce sens aveau sa se cumpere si sa se stocheze intr-un astfel de loc filme "nepermise" a fi vizualizate ? Pe linga filme se importau si alte notite s.a.m.d. sa se vada cum au fost filmate scenele-cheie s.a.m.d. ? |
All times are GMT +2. The time now is 13:13. |