![]() |
Am vazut, in sfarsit, Pianistul, si, dupa ce termin cu restantzele :( , o sa citesc si cartea !
Sa vedem ce surprize intervin. |
Originally Posted by K's:
|
Originally Posted by jackpot:
dar dar in acelasi timp iti ia si libertatea de a fi creativ. intr-un film nu poti lasa o liberte de creativitate. totul este dat deja. si inafara de asta, daca este ceva care este tare important, un inel, ceva, orice, nu poti face ca intr-o carte unde o descrii pagini la rand, si poti sa faci numai un prim plan, poate unu de finete maxima, dar daca sperctatorul nu este concentrat sau antrenat, chestia asta ii scapa... intr-o carte nu este asa. bai, nu vreau sa ma intelegeti gresit. ey sunt mare fan a cinematografiei, dar cred ca puterea cartilor nu trebuie sa fie uitata sau redusa numai pentru ca exista filmele. sunt doua lumi paralele care se intretaie la un moment dat... dar una nu exclude alta... :D |
Originally Posted by evenstar:
|
Cartea, filmul
Oooo! Cartea e un univers, filmul e altul. Cartea are un timp al ei magic, lent, interior, filmul e realatie magica, exterioritate dinamica. Nu poti compara flimul si cartea. Nu asta e releventa, nu e important, e ratacire.
:P
Originally Posted by cherryblossom:
|
You are so right.....
|
Re: Cartea, filmul
Originally Posted by AghatadinJazzonia:
cececece ziseshi??? :lol: spune-mi, ce zici tu aici e teorie sau chiar ai vazut filmul? 10 minute au fost de ajuns ca sa-mi dau seama ca e un bullshit... tipa din carte era o tipa foarte inteligenta, cea din film era varza saraca, nu stiu cum au reusit s-o faca asa... sau eu am vazut cele mai proaste 10 minute din film? :? |
carte vs. film
daca se pune problema in felul acesta, atunci, in mod sigur, prefer cartea.
dar nu trebuie sa fim atat de decisivi. intre alb si negru exista multe nuante de gri, asa ca, daca s-ar putea intotdeauna, as vrea sa citesc si cartea, sa vad si filmul. sunt frustrata ca unele carti nu beneficiaza de ecranizari, sau ca unele filme nu pot fi completate cu o carte. apropo, ce carti ati dori sa fie ecranizate? ce filme ati dori sa aiba si cartea de citit? |
Daca e sa prefer ceva intre carte si film , prefer si cartea si filmul , insa numai intr-o ordine fixa : prima oara cartea apoi filmul. Asta ma ajuta sa vad ce a ales regizorul sa puna pe pelicula. Nu mai pot sa citesc cartea dupa ce am vazut filmul, sau daca o fac mi se pare foarte greu, fiindca se pierde elementul surpriza din final. Oricum prejudecata ca un film nu se va ridica niciodata la nivelul cartii o gasesc din start falsa.
|
Re: carte vs. film
Originally Posted by ronnie:
|
Originally Posted by K's:
John Fowles ...............Colectionarul. Paolo Coehlo.................Alchimistul. |
Enciclopedia Britanica :sleep: |
Boris Vian - Spuma Zilelor |
@nightwane: Boris Vian - Spuma Zilelor a fost ecranizatã chiar de 2 ori, dacã de uiþi pe imdb: o variantã francezã ºi una japonezã.
|
Originally Posted by Leonard:
scuze transparente se pot folosi? :) "am uitat sa mentionez ca vreau s-o ecranizez eu" merge scuza asta? :) |
Suskind mi s-ar parea si mie interesant de ecranizat, Parfumul in special. Coelho este si el foarte cinematografic, dar, dupa ce i-am citit toate romanele, mi se pare ca se cam repeta. Nu neaparat in firul narativ, ci in felul in care abordeaza lumea. Se vrea vizionar si nu este.
Si acum, surpriza: ce ati zice despre ecranizarea romanului Adam si Eva de Rebreanu? Cred ca ecranizarea ar fi posibila doar la Hollywood, superproductie. Un fel de Pe aripile vantului al literaturii romanesti. :) |
Originally Posted by lynx:
|
Auzisem la un moment dat ca s-ar vrea o ecranizare la Alchimistul cu Laurence Fishburne !?
As fi curios cum ar arata o ecranizare dupa "Vaterland" romanul politic al lui Robert Harris in care nazistii castiga cel de-al Doilea Razboi Mondial |
Originally Posted by lynx:
Mi s-ar parea interesanta si Platforma lui Houellebecq, dar asta doar daca se salta anumite pasaje extrem de inutile si de plicticoase (explicatia marketingului hotelier). |
Originally Posted by Terror_IST:
|
All times are GMT +2. The time now is 06:57. |