Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Fanatic (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=243)
-   -   Middle-Earth Languages (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=83840)

Ionutz55 24 Feb 2004 19:40

Demona, nu stiu daca pot sa fac rost de ele in engleza. Si oricum voi sunteti studenti sau io stiu ce si stitzi de 5 ori mai multa engleza ca mine.
De asta as prefera in romana. Io unu acuma, cum za zic termina a 8-a (dar sa nu radetzi :evil: ) deci va datzi seama cata engleza stiu. Voi incerca, dar deocamdata vreau sa fac rost de ele in rom. Oricum Silmarillion-ul este tradus ca un kk, ceva in stilul biblic . Dar dupa cum am mai zis vad io daca voi putea face rost de ele :D

TLD 24 Feb 2004 20:15

Ionutze ai nevoie de carti in engleza sa inteleg? Te pot ajuta cu pdf-uri la toate cartile lui Tolkien! Dak esti din buc e chiar perfect! pm dak chiar te intereseaza! ;)

Ionutz55 24 Feb 2004 20:19

merci

WraIth 24 Feb 2004 20:35

Dictionarele le-am gasit shi eu (mai putin cel quenyan) dar nush dece la asta sindarin nush cum vin acordurile (de exemplu pluralele) sau de exemplu cuv "you" nu este de gasit.:( De unde iau Quenyan-ul?? :(

Sm�agol-Gollum 24 Feb 2004 21:07

dictionaru Quenyan il iei de pe http://www.dcs.ed.ac.uk/misc/local/TolkLang
Iar pt cei interesati unele carti ale lui tolkien + dictionarul sindarin-englez le puteti gasi pe situl www.stapanulinelelor.net (dar sunt in engleza). Sunt in format pdf.

Sm�agol-Gollum 24 Feb 2004 21:11

Demona...am shi eu o rugaminte.
Ai spus tu odata ca "annon le veleth nin" inseamna "te iubesc". Asta in ce limba e, ca nu e nici Quenyana shi nici Sindarina!!

Demona 24 Feb 2004 21:42

Originally Posted by Ionutz55:

Demona, nu stiu daca pot sa fac rost de ele in engleza. Si oricum voi sunteti studenti sau io stiu ce si stitzi de 5 ori mai multa engleza ca mine.
De asta as prefera in romana. Io unu acuma, cum za zic termina a 8-a (dar sa nu radetzi :evil: ) deci va datzi seama cata engleza stiu. Voi incerca, dar deocamdata vreau sa fac rost de ele in rom. Oricum Silmarillion-ul este tradus ca un kk, ceva in stilul biblic . Dar dupa cum am mai zis vad io daca voi putea face rost de ele :D

Nu radem. Stai calm! Well, asta e! Sper sa intzelegi ceva din cartzile in romaneshte. E cam nasol, pentru ca la noi "pitic" e totuna cu "gnom", iar la Tolkien nu e! :)

Demona 24 Feb 2004 21:44

Originally Posted by Sméagol-Gollum:

Demona...am shi eu o rugaminte.
Ai spus tu odata ca "annon le veleth nin" inseamna "te iubesc". Asta in ce limba e, ca nu e nici Quenyana shi nici Sindarina!!

E sindarina. "Meleth"(iubire), cand intra in propozitzie sau orice alt context ishi schimba forma in "veleth". Capisci???

Sm�agol-Gollum 24 Feb 2004 22:15

Da am inteles. Mersi mult!

WraIth 25 Feb 2004 20:24

Tot intervin cu vechea mea problema: nu gasesc nicaieri cuv "you" sau "your".Care-i faza ?? Pls daca poate sa-mi explice careva

Sm�agol-Gollum 25 Feb 2004 21:11

Deci...Wraith....am sa incerc sa-ti raspund.....
In Quenya: nu cred ca este un cuv anume pt "you" sau "your" dar ai putea sa pui pt "you" sufixele "-lyë" sau "-l" shi pt "your" sufixele "-lya", sau "-lda".
Sper ca ma dreptate.....
Daca nu am va rog sa ma corectati.....poate mai aflu shi eu ceva.

Demona 01 Mar 2004 15:53

Originally Posted by WraIth:

Tot intervin cu vechea mea problema: nu gasesc nicaieri cuv "you" sau "your".Care-i faza ?? Pls daca poate sa-mi explice careva

Sindarina:

Eu - I(my, me) - Im(nin)
Tu - you(your) - Len(lin, le)
El - he(him) - hon
Ea - she - ha
Noi - we(us, our) - me(men,huin, hin, hein, vin)
Voi - you - len,le
Ei/Ele - they - hain(hyn)

ogto 01 Mar 2004 18:15

Mama frate, ce discutii ciudate... Ma simt de parca as fii pe un forum chinezesc... :P

Demona 01 Mar 2004 19:08

Asta e elfesc!!! ;)

WraIth 01 Mar 2004 19:11

Aha.Ms.Dar atunci cand trebuie facut acordul sau de pus verbul la persoana necesara,cum ar fi:"vreau","sa merg",etc.Ma rog.Intelegetzi voi.Sau in elvish nu-i la fel ca in romana cu acorduri sau chestii din astea?? :roll:

Demona 04 Mar 2004 15:03

Nu e nici un articol. Trebuie doar sa conjugi verbul cum trebuie. Am mai spus ca "elfa" a fost formata dupa regulile gramaticale ale limbii engleze nu cele ale limbii romane. La fel de corect e daca spui:

I want(desire) = aniron, verbul anira- = to want, to desire(a vrea, a dori)
sau
Im aniron = I want(eu vreau).

Im = I(me)
anironM = want(desire)

Cam asta e faza! :)

WraIth 04 Mar 2004 20:55

Aha.Thanks loads :wink: :D

Sm�agol-Gollum 05 Mar 2004 14:28

Demona am o intrebare: cum vine corect : elvish sau elfish ??

raptor 05 Mar 2004 16:01

Pointy-eared. :D

BeNnY 05 Mar 2004 17:47

Elvish pt ca cred ca e pe principiul ala cum e la himself si la plural themselves

All times are GMT +2. The time now is 06:32.