![]() |
Vesti bune:
Prin carte SCRISA BINE (ca si prin film FACUT BINE), înteleg invariabil SI FORMA, SI CONTINUTUL. Cu prioritate pentru continut: admir o capodoperä cu un continut abisal, dar scrisä dezastruos (Dostoievski), câtä vreme o carte subtire pe dinäuntru, dar alambicatä formal cu mäiestrie, nu-mi poate trezi decât un interes limitat. Deci, pe-asta am lämurit-o. Hai cu a doua veste bunä: In orice proze bune (SF, horror, fantastice, suprarealiste, etc.) este vorba NUMAI DESPRE OAMENI, despre realitatea lor, problemele lor, societatea lor, universul lor läuntric, Bucegii lor, Eroii Revolutiei lor cu peronul pe partea stângä; NICIODATA nu e vorba despre "specii extraterestre, zombii, solnite vorbitoare sau mâini din care ies furnici"; alea sunt doar mijloacele de expresie ale scriitorilor. Vezi cä putem sä ne întelegem? |
daca e 'scrisa dezastruos', cum poate fi o 'capodopera'?!
just wondering... :P ps mai bine du-te sa vezi 'les plages d'agnes', mai draga, k mai e o singura data - si-s f bucuros k my first choice (pt ffe) are asa un succes printre discerning viewers :"> |
1) Ask Feodor Mikhailovitch, not me...
2) Multumesc, mäi dragä, da' dupä vacanta Timi-shortä mi-s într-o crizä de timp de mä cac pe mine (închei citatul weekendcumatern), si mai am si un necaz (mare) pe cap. Las' cä-l väd eu. |
ăăăă... am scris ceva, dar am şters pentru că la al 2 ochi realizai că nu mie mi se adresase omul. offf... :((
|
Extremely Loud and Incredibly Close-Jonathan Safran Foer e foarte buna scrisa la 26 de ani
|
Mie mi-a placut mult mai mult prima lui carte, Everything Is Illuminated, care a fost scrisa cand avea vreo 22-23. Astalalta mi-a lasat impresia ca si-a varat editorul coada un pic cam mult.
Apropos de carti scrise la tinerete, a citit cineva de Raymond Radiguet Le Diable au corps? un roman autobiografic extrem de precoce, scris pe la 18 ani, publicat la 20. Autorul a si murit un an mai tarziu, probabil daca ar mai fi trait ar fi ajuns un clasic modern francez. Printre altele a fost si le chouchou de Cocteau, dar complet meritat zic eu. |
apropo de tineri care scriu misto, mie-mi place si martin page, nu mai stiu cati ani are, tot vreo 20 si ceva. recomand "m-am hotarat sa devin prost", eu am ras de m-am spart si "libelula", o reflectie interesanta aspura conditiei artistului.
si bineinteles boris vian, care si el a murit de tinerel. big fan of "spuma zileleor" |
e vb de una dintre scriitoarele mele preferate: Amelie Nothomb azi am citit "Igiena asasinului".
http://www.polirom.ro/catalog/carte/...asinului-3287/ |
Va place Milorad Pavic?
Citesc acum "Mantia de stele" si este o carte scrisa sub forma unor carti de tarot combinata cu zodii&horoscop.....e super exotic si pot spune, iconoclast! |
Originally Posted by bre:
Bre, stii ca Martin Page vine zilele astea la Bucuresti, la Institutul Francez? si tine un seminar? Nu stiu daca esti din Buc, dar poate ne vedem pe-acolo. I can hardly wait :x |
nu stiam....cand e? <:-P
|
Plm, am vrut sa dau un quote si am apasat pe edit, d-aia apare mentiunea acolo. Sorry!
Voiam sa spun ca la Pavic se uziteaza formularea "ergodic literature", ceva destul de nou si pt mine. Exista pe net cate ceva, banuiesc. Gara, I'm climbing the mountain today. Nu inainte de un Sagres. :) |
Originally Posted by bre:
pe 18 Iunie, Martin Page "peut-etre une histoire d'amour" (ultimul lui roman tradus la noi, O poveste de dragoste, poate). vine si citeste in franceza din propriul roman si discutam despre el :) vii? |
Originally Posted by illotempore2002:
|
as merge...plus ca franceza e my love, adica mon amour :) |
cool....si mie imi place franceza mai mult ca orice (inafara de ceha si persana) :)
|
|
iar incepi cu rahaturi....
|
Trecand peste faptul ca ma amuza verva ta din ultimele zile - chiar ma gandeam aseara cand vei ajunge sa scrii si la fotbal - stii foarte bine ca nu sunt rahaturi si ca nu ai nici o treaba speciala cu limba franceza. Sau poate ai inceput sa fii interesata de cand te-am batut eu la cap cu boticul frantuzoaicelor.
Serios acum, nu crezi ca aswtfel de discutii ar trebui sa le purtam intre noi? Nu crezi ca ar fi cel putin elegant sa ma scoti de la ignore pe mess? Oricum, abia diseara vad, m-asteapta o zi si mai daramatoare ca ieri. PS Inca n-am apucat sa ma uit cu atentie in nici o librarie. Dara daca nici la consulat n-am ajuns inca... |
daca esti mai atent, vei observa ca scriu doar la Iconoclast si la clasic, sectiunile care m-au interesat intotdeauna. si uneori in cafenea, la unul, maixm doua topice. unde vezi tu verva?
singura verva este cea Iconoclasta, si cred ca am voie devreme ce e o sectiune pe care o moderez. te scot de la ignore cand ai sa inveti sa te porti civilizat. |
All times are GMT +2. The time now is 19:32. |