![]() |
MONSTER
m-am straduit sa-l vad pana pe la jumatate din 2 considerente : - primul minut de film-exceptional- colaje aparent dintr-un film "amator" despre eroina-nastere,copilarie,tinerete-punctate de vocea din off - rememorare,sperante ,subcontient (general-umane)-tematic pe "lumea din capul meu e frumoasa" si brusca asertiune "daca ma arat altora,voi fii fericita" - suprapunere -eroina ajunsa la adolescente descopera bucuroasa ca poate fi darnica sexual intr-un prim cadru al acestei metamorfoze, iar in al doilea este aruncata dintr-o masina de pe scaunul din stanga cand vrea sa arate acest surplus de marinimie . ruptura - si avans spre viitor cand eroina ,e o prostitiata matura ,uratita, framantand intr-o stare de semi-constienta,abrutizare, un revolver la marginea drumului. - enuntul regizorului Alexandru Tocilescu ,in avancronica filmului : " despre onoarea de-a fi om. onoarea altuia de-a fi lasat sa fie om " ,indiferent de negrul,noroiul si vertijul sau deriva lui existentiala . o senzatie atat de frusta cand eroina de mult timp beata , inconstienta si indiferenta e luata de bikeri si folosita sexual, sau cand i se arata de catre un (prin hazard posibil ) angajator - ca nu corespunde fisei postului deoarece viata ei s-a scurs " undeva pe plaja ,pe plaja de la Malibu Beach " . (prostituata care vrea acum sa-si schimbe viata devenind secretara) . Restul filmului e tot o relatare despre viata minoritatilor : lesbienele . Nu poate scapa si-o mica tenta de activism pro-lesbiene ,dificila sau imposibila lor integrare sociala samd - in substanta filmului . In definitiv orice film e vehicolul unor tipuri de revendicari,chestionari,supozitii etc. Numai ca talonul dublu distilat ce-l propune e putin diferit :pt ca e o love-story intre o mica lesbiana (Christina Ricci ) si prostituata ce vrea sa-si schimbe viata (Charlize Theron).Prostituate si lesbiene . Iubire,recunostinta si damnare . E imposibil sa-ti alungi banuiala ca publicul atras spre o asa tema imposibila (unicat si singular social- prostituata+lesbiana ) sa nu fie directiona spre o platforma curenta de revendicari . E aproape un razboi ideologic ,iar in a nu deplange preferential o dubla drama a minoritatii intr-un film in care ti se cer sa versi de doua ori mai multe lacrimi ;te trezesti deferit ca inuman,si insensibil. Chiar dacai ai compasiune pentru prima categoria (victima-prostituata) , de care poate uza a doua categorie , intr-un militantism mai larg.(daca asta vrea si filmul sa insemne : culpabilizarea majoitatii vinovata de soarta prostituatei pentru care numai lesbiana arata iubire,intelegere,apropiere ). VICTORY film misto,de mare caracter :)) . Se facea ca Sylvester Stallone ,Michael Caine alaturi de mai putini consacratii in cinema, dar la fel de consacrati pe sticla ,datorita probabil si rolului lor consacrat datorita consacrarii lor merituoase in istoria fotbalului, sa-i numim Pelé , Bobby Moore ,Osvaldo Ardiles sau Paul Van Himst ,jucau de nebuni fotbal prin inchisorile Gestapo u-ului din Franta , in rolul de prizonieri aliati,in vreme ce la pupitru in rolul de calau nazist era Max von Sydow,ma rog . totul clar pana aici? :)) nah,si se face pana la urma ca s-a aranjat de una bucata de meci amical cu Selectionata Armatei Germane (Wehrmacht Nationalmannschafft) ,care era cea mai buna echipa din lume la ora respectiva (habar n-am cum de s-a ajuns la concluzia asta ,probabil ca in pauzele artileriei cand se odihneau tunarii , se iesea din transee de la Don pana pe Loara ,si de pe Elba pana hat pe YangTze si se incingeau miute bilaterale,de cooperare si prietenie intre popoare ) Na si ce sa-o mai lungim atata, dupa ce meciu s-a aranjat ,s-a tuns iarba, s-au manjit liniile cu var,si publicul (ce public cuminte! ) s-a asezat in tribuna ,a inceput meciu .La puaza n-a fost asa de rau,numa` 3-1 pentru nemtalai ,pentru ca Rambo,zis si Rocky zis aici si Hatch zis si Sylvester Stallone a scapat 3 boabe printre degete,si Pele a mai fi si fost faultat sanatos. Ei si aici vine marea frumusete a meciului,pentru ca odata ajunsi la vestiar la pauza, MICHAEL CAINE IL CONVINGE PE STALLONE SA NU FUGA prin tunelul sapat in baie par la Resistance ,ci mai bine SA SE INTOARCA IN TEREN ,PENTRU CA AU SANSE REALE SA-I BATA PE NEMTI !!! Fireste,toti prizonierii aliati aproba cu incredere ,iar pana la urma si Stallone e induplecat,asa ca revin in teren ,unde Pele marca si el o foarfeca si se pare ca in IN ULTIMUL MINUT CASTIGA!! (io am numarat golurile, a fost de fapt egalitate ,dar printr-un blat cinematografic au castigat Aliatii datorita unui gol imaginar ,care a venit de niciunde) Drept pentru care soldatilor nemti li se iau din mana pustile fara un singur foc, se rup zagazurile fricii si se sar zaplazurile ,publicul inunda terenul intr-o eruptie liberatoare de energie ,ascund prizonierii aliati si forteaza usile spre libertate,pace,prosperitate. Jos nazismul,jos dictatura. :)) |
Am vazut ieri pe Senso TV filmul rusesc ”Amintirea unei mari iubiri”, un film cu Ciurikova si Buriliaev. Ciurikova este pur si simplu geniala, o actrita exceptionala. Cum stiu, totusi, ai naibii rusi sa faca niste filme atat de bune: cu bani putini, dar cu mult suflet.
|
bellissima este SUPERB ! pt rolul sublim al annei magnani, pt realismul si ironia usor batjocoritoare cu care prezinta marile studiori ca fabrici de vise (in cele din urma spulberate), pt umorul fin din scenele ce se petrec in apartamentul sotilor cecconi (certurile cu vecinii te darama), pt ca ar fi fost perfect fara acel final naiv: deci anna magnani are, in cea mai emotionanta scena a filmului, un puseu isteric in fata producatorilor care rasesera ostentativ urmarind rola cu fiica sa (perfecta scena, este mai presus de simpla surprindere a 'orgoliului ranit de mama', este un fantastic moment in care i se spulbera visele, dandu-si seama si de faptul ca nu poti transforma realitatea in propriul tau 'vanity act' - pana la un punct, anna magnani chiar credea ca poate manipula totul in jurul ei, de la emotiile apropiatilor la deciziile realizatorilor). apoi, producatorii, coplesiti de patima mamei, se hotarasc sa-i mai dea fiicei o sansa, punandu-i mana contractul. insa mama refuza, realizand ca e prea tarziu si ca s-a dezumanizat in competitia de a-si 'promoa' fiica.
este al doilea meu favorit de la visconti, dupa 'moarte la venetia'. :love: |
Originally Posted by europe_east:
Si eu l-am vazut mai demult pe HBO....Felul in care e filmat...ca un documentar imi aduce aminte de Moartea domnului Lazarescu... |
The Animatrix - 7.5/10 o multitudine de scurt-metraje care prezinta ce/cum/cand s-a intamplat ce s-a intamplat in Matrix si intre primul matrix si al doilea...scurt-metraje care mai de care mai interesante si mai bine facute...altele haotice and very confusing...de vizionat daca sunteti fan matrics...
|
four brothers - 5.5-6/10 dezamagitor
swingers, in schimb, e fain rau. dureaza cat trebuie, facut pe principiul good things come in small packeges, amuzant si tot ce mai e nevoie. hollywood jokes, hot broads plus cate si mai cate. si daca ziceati ca vaughn e tare in w. crashers, sa-l vedeti aici. 8.5/10 |
A Beautiful Mind - 7 or 9/10 (explic aici) ... filmul e o poveste reala a unui geniu cu schizofrenie ... pentru asta merita nota 7... dar pentru ca a fost regizat excelent si pentru ca a avut un scenariu pe masura merita nota 9 ... revenim la nota 7: eu m-am saturat de filmele care isi folosesc ca subiecte probleme psihice ale oamenilor...as vrea sa stiu care a fost primul to give it some credit...intr-adevar sunt filme foarte destepte si bine facute, dar se pot face filme bune si destepte fara sa aiba probleme psihice. ( ;) )
Problema lui John Nash a fost aceea ca el era un singuratic, o persoana complet nesociabila (dar cu un minte frumoasa, cum a zis invatatoarea lui: ai portie dubla de minte, dar numai jumatate de suflet)...dar in subconstientul lui dorea prieteni si asa au aparut "prietenii"... Russell a interpretat un rol magnific si foarte greu de reprodus (pentru asta nota 9), pacat ca a fost doar nominalizat (a castigat Denzel in acel an pt. "Training Day") in fine...un produs American foarte bun care merita vizionat... |
La Rabbia (Pasolini & Guareschi) - inca mai casc , a fost o experienta atat de neplacuta ca aceea de a-l citi pe Malraux :huh:
|
crima ferpecta incepe foarte, foarte misto, cu sclipiri de geniu (cat de macabra poate sa fie faza cu descotorositul cadavrului, care nu vrea sa intrein cuptor, in prealabil fiind transportat cu un carucior pe care se afla o reclama la 'burn' :lol:) si cu o multime de trimiteri si citate. pacat ca final este ezitant si imperfect... ma rog, ferpect. ultima jumatate de ora mi s-a parut uber-pasabila.
|
Wedding Crashers - 7/10: o comedie (romantica, dar noah!) destul de reusita. Deznodamantul e jegos, dar fiindca sezonul cinematografic e si asa slab ca vai de el sunt gata sa trec cu vederea. Mentionez ca nu ma prea dau in vand dupa Owen Wilson, Vince Vaughn si Will Ferrell... sau Ben Stiller, for that matter (asociere imposibil de ratat)... si nici Christopher Walken! :P
Secondhand Lions - 4/10: in afara de trio-ul principal bine alcatuit (Caine - Duvall - Osment) si vreo doua trei scene si glumite reusite, filmul evoluaza prost, ajungand total neconvingator in cea de a doua jumatate. Rope - 9/10: cam a treia sau a patra oara cand il vad, dar nu am putut rezista tentatiei. Am sacrificat insa finalul rosu/verde, pentru urmatorul film, pe care nu-l vazusem pana ieri: Pink Flyod The Wall - 6/10: usor dezamagitor. Nimic de comentat in privinta muzicii (desi "The Wall" nu e chiar episodul meu favorit in evolutia Pink Floyd). All in all, cam haotic, insa animatiile si Bob Geldof fac toti bani... Ba nu, mai mult decat toti banii... |
American History X - 9.5/10 ... nu are sens sa zic ceva despre filmul asta...pentru ca pur si simplu e extraordinar...un film care m-a lasat pe ganduri...si mai mult ca sigur nu sunt singurul. Un film care are toate calitatile unui film independent (fara efecte speciale, buget incredibil de mic <cel mai scump probabil fiind salariul actorilor, care by the way fac o treaba incredibila>, un sfarsit mai mult decat tragic <no more of that piece of sh*t happy ending> ) dar de fapt nu e...e un film din Hollywood care uimeste pe toata lumea...de vazut (nici nu stiti cat o sa regretati daca nu-l vedeti)...
|
in a lonely place - cine spunea despre nicholas ray ca este cinema-ul (adica j.l. godard) nu era doar un entuziast ascuns in spatele ditiramburilor ! as zice ca toate filmele lui nicholas ray au personalitatea unui rebel cu o pasiune extraordinara pentru cinema, alaturi de care nu te plictisesti nici o secunda. un rebel care poate fi oricare dintre jim stark, johnny 'guitar' sau dixon steele. superb jucat de humphrey bogart, steele are nebunia lui fred c. dobbs (v. 'the treasure of the sierra madre'), vorba taioasa a lui sam spade si combinatia de carisma si cinism sec a lui rick blaine. un film neobisnuit de intens montat, jucat si regizat, care iti ofera o serie inteaga de replici memorabile ('i was born when she kissed me, i died when she left me, i lived for a few weeks while she loved me' - sublim !) si se joaca inteligent-hitchcock-ian cu suspiciunea fata de eroul principal (intrucatva asemanator cu, weel, care altul decat 'suspicion' al lui hitch ?).
9 +/10 |
Kill Bill vol.1 Kill Bill este definita mea proprie pentru cinematograful smecher, cool, bengos, marfa, si asa mai departe.Parca mi-a placut mai mult decat ultima data cand l-am vazut.Kill Bill da, Sin City nu.
|
am vazut si eu in sfarsit sky captain si world of tomorrow - 6/10
inceputul mi s-a parut promitator, acea atmosfera si modul de a povesti foarte apropiat sf-urilor "clasice", pacat k se strica pe parcurs, degenarand stilistic :x pakat |
American History X De muuult vroiam sa il vad, si M0n0 mi-a amintit de el.Asa e, un must see.Am remarcat muzica foarte buna, multe prim-planuri, modul in care filmul este construit (flash-backurile alb-negru), imprevizibiltatea.
|
final destination 2
:love: :love: :love: :shock: transporter2 :love: :love: :w00t: :shock: :love: :D child`s play 1 :sick: :x :love: :shock: :D :huh: :happy: killer condom :w00t: :w00t: :shock: :love: :love: :love: :D :love: :o |
amores perros - ei bine, am limba impleticita; chiar nu stiu cum sa-l descriu altfel decat ca pe un film onest, emotionant, facut cu pasiune si inventivitate, o infuzie de realism sud-american (alexandru tocilescu dixit, desi, maestre, mexicul ramane tot in america de nord ;)) frust. una din cele mai sincere descrieri ale dragostei (si 'gegen die wand' de anul acesta m-a emotionat din aceleasi motive), in toate ipostazele si varstele ei. iti ramane in suflet.
the lonely guy, o comedioara foarte simpatica, o combinatie de umor negru si sentimentalism ce aduce putin aminte de 'the apartment' al lui billy wilder. mult sub el, desigur, dar satisfacator. animal crackers este a patra intalnire cu mustata si jocurile de cuvinte ale lui groucho, schimele lui harpo, accentul italienesc al lui chico si rolul-de-tapet al lui zeppo... ok, am ras la cateva faze (culmea, scena jocului de carti mi s-a parut una dintre cele mai comice scene de comedie ever !), dar, cu tot respectul, n-am rezistat pana la final. |
cateva scurte din Avant-Garde-ul german al aniilor 20.
Ruttmann - Opus 1,2,3 si 4 niste scurt-metraje care sunt complet animate. forme, siluete si miscari transpuse pe pelicula, si facute in asa fel incat sa provoace un sentiment. inafara de partea a 4-a, nici unu nu este convingator. Opus 4 insa reuseste sa fie foarte dinamic, si sa comunice o ideie coherenta. totusi, incercarea de-a transmite o ideie rpintr-o singura dimensiune, folosind mediul cinematografiei e genial. 8/10 Ruttmann - Falkentraum revazut. animatia din "die Nibelungen a lu' Lang. facut in acelasi stil ca Opus, numai folosind niste forme mai intelegibile. oricum, o animatie spuerba 9,2/10 Ruttmann - Berlin: Symphonie der Grossstadt un documentar de 30 de min despre berlin. felul foarte clasic de filmare, combinat insa cu elementele vizuale din filmele lui experimentale merge foarte bine, si arata excelent imaginea berlinului industrial. inafara de asta, Ruttmann reuseste sa arate si dimensiunea culturala a orasului, si o combina cu stilul experimetelor din Opus. f. original, si f. impressionant.... (mi-a facut dor de berlin) 9,3/10 Pitschwer und Seber - Werbefilm KIPHO o reclama pentru o expozitie din anii 20. frumos si interessant vizual este dubla expenure a peliculei, si felul in care au fost filmate cele doua imagini suprapuse. montajul este cam impiedicat, insa ideia este misto... ideia de-a face o reclama in felul asta peste o expozitie de KInematographie si PHOtographie mi-a placut 9/10 Richter - Rythmus 21, 23 doua animatii experimantale ca Opus-urile lu' Ruttmann, isna montate pe teme muzicale. nimic extraordinar, insa entertaining... 7/10 Richter - Filmstudie o animatie fara sunet, care insa reuseste sa faca o analiza f. interesata asupra perceptii cinematografice. incepand cu forme classice ajunge sa "pacaleasca" cu formatul fotogramei, si cu ce este fotograma si ce nu... really nice, charming actually 9/10 Richter - Vormittagsspuk un filmulet destul de amuzant, unde Richter incearca sa pacaleasca publicul prin shmekerii cinematografice "ieftine". totusi, pentru timpul alacred ca este foarte reusit, si cred ca merita vazu5t, macar pentru ideie. 8,5/10 Richter - Renner-Symphonie un colaj vizual despre cursele de cai. folosind tehnica expunerii duble, filmul nu reuseste sa fie ceva "nou", dar reuseste sa-si spuna messajul. cam lung, destul de plictisitor 6/10 Richter - Inflation din nou un colaj, isna care de data asta are o tema care poate fii exprimata mult mai frumos vizual prin tehnica vremii. ideia titlului este tema filmului, si corespunzator este si mesajul. frumos 7,5/10 Fischinger - Wax Exp. felul in care a fost gandit filmul asta nu va fii inteles nici o data, pentru ca n-a fost terminat. totusi, in essenta, Fischinger filma de sus cum se topeste ceara pe o platforma dreapta... prin felul in care punea ceara, ea creea alte forme, si miscarea devenea complet diferita. misto. 8,9/10 Fischinger - Murratti doua reclame pentru marca de tigari Murratti. geniale. primul este un fel de parodie fata de filmele de propaganda ale lu' Leni Rifenstahl, facut foarte interesant, unde tigariile defileaza, danseaza, si fac in numere mari, paradele naziste... numai sigur, cu mult mult mult umor. 10/10 al doilea un pic mai direct, cu sute de tigari care zboara dintr-o parte in alta, care scriu chestii dragute, si care-si transmit mesajul... Raucht Murratti!!! (and damn, i wanted that cig) 8/10 Fischinger - Kreise un pas in directia animatiei color. multe cercuri, montate pe teme muzicale, care se transforma, care apar si dispar, care cresc si care la sfarsit umpla tot ecranul. nice 6,5/10 Fischinger - Komposition in Blau genial. perfect. o animatie folosind obiecte3 dimensionale, puse pe un fundal albastru... o miscare foarte bine ritmata, cu compozitie vizuala, si plina de umor. .. n-am cuvinte trebuie vazut... macar asta. 10/10 Fischinger - American March mda. primul lui film facut in america. slabut. folosind ca ideie culoriile drapelului american, el se joaca cu formele si idea asta, si face o mare laba trista... dezamagitor dupa "Komposition in Blau" sau reclamele "Murratti". 4/10 Fischinger - Motion Painting titlul filmului asta de 10 minute, este exact ce-a incercat Fischinger sa faca toata viata... prelungirea vietii unui tablou prin imaginea de pe pelicula. genial. folosind tehnica one-frame-shot-ului, el filmeaza timp de 9 luni (10 ore pe zi) cum picteaza un tablou, cum se schimba, cum creste, cum se dezlantuie, si cum moare, si pune ca tema muzicala si ca ideie pentru montaj muzica din Bach, Brandenburgisches Concerto Nr. 3. impecabil. genial. 10/10 ... cam astia au fost cei importanti, cu capodoperele lor. Jakubisko - See You In Hell My Friends oh, ce film. complet surreal, complet incoherent, insa cu o ideie si cu un mesaj superb, care chiar ajunge la public. imagini superb gandite, actiune incestuasa, si scene grotesti. un film pe placul meu... totusi, din cand in cand prea greoi, si prea "apasator"... 9/10 Kurosawa - Rashomon revazut. incantat din nou sa vad un film care povesteste o poveste din 4 unghiuri de vedere, unde camera si scenografia lucreaza impreuna perfect, si unde fiecare caracter este construit genial. critica sociala ramane totusi ideia principala, iar felul in care este gandita scena judecarii m-i se pare ce-a mai perfecta, publicul fiind de fapt judecatorul. un final care punctul pe i. 10/10 Kusturica - Black Cat, White Cat revazut. hmmmm, ciudat, unu' care a fost la scoala mea a facut filmul asta... nice. filmul e ok, insa nu-l vad nici de departe ca fiind capodopera lu Kusturica. scene frumoase, caractere misto, actiune haioasa, atmosfera placuta... totusi, pentru mine filmul se rezuma la scena in care baiatul ii aduce fetei inghetata inotand. 8,5/10 Dreyer - La Passion de Jeanne d'Arc oh my fucking god. ce film splendid. felul in care este filmat, felul in care este povestit, protagonista, dinamica, sensibilitatea... pana acuma am crezut ca Besson a facut bine cu Mila, insa comparandu-l cu asta.... e nimic. un film splendid, care intra direct in favoritele mele. 10/10 Fellini - La Strada revazut. this movie stays as charming as i knew it to be. Massina ramane o actrita geniala in ochii mei, iar Fellini un geniu. 9.8/10 Altman - Cookies Fortune un film ciudat pentru regizorul asta. ma astepotam la altceva, si m-am simtit placut surprins de aceasa comedie calduta. imagine si mis-en-scene frumos, si actori geniali. un script pus bine pe picioare care reaminteste de Tenesse Williams, cu caractere bine conturate, interpretate f. bine. ce sa scriu... enjoyed it. 8/10 Coppola - Apocalypse Now REDUX revazut intr-un fel... adica stiam versiunea veche, de care trebuie sa spun ca n-am fost impressionat. m-i s-a parut mult prea greoi, mult prea compact, mult prea metafizoco-transcedental... insa REDUX este mult mai bun. prin durata expandata filmul devine mult mai aerisit, ideia devine mai clara, si discrepanta intre lumea "reala" si "brutala" a frontului, si existanta unui om este aratata mult mai coherent. nu cred ca merita sa scriu ceva... chiar merita vazut, simplu pentru ca este un film construit bine, povestit bine, si impressionant (damn, that cow scene)... 10/10 night. |
K-Pax - 8.5/10 clar lucrul care ne-a atras la filmul acesta a fost interpretarea lui Kevin Spacey si bineinteles scenariul, altceva nu cred...bineinteles mai era nevoie si de Jeff Bridges ca sa-l faca pe Spacey sa vorbeasca...anyway, ca sa fiu sincer sunt filme in lume si mai bune...foarte, chiar prea previzibil, toata lumea se astepta ca Prot sa fie de fapt o persoana reala...pentru ca daca nu, atunci o dadea in s.f.-uri si astfel scadea calitatea filmului...revenind la film, la sedinta de hipnoza, fiecare psihiatru isi putea da seama ca de fapt persoana hipnotizata vorbeste despre ea folosind o a treia persoana...oarecum previzibil, dar foarte convingator la inceput...
later edit: Red Eye - 8/10 un thriller care nu trebuie luat prea in serios dar care e imprevibil and with a fast pace, cu dialoguri rapide, cu o multime de intrigi care ar fi facut 5 filme nu unul singur...si cu un bad gay care te baga in sparieti numai cand se uita la tine...oricum de vazut (numai o singura data, ca a doua oara nu mai are acelasi farmec) |
The Legend of Zorro 8/10
A fost in regula, nu inteleg de ce are cota asa de mica la topul de cinema, merita vazut. |
Doua filme de nota 3/10 (cu indulgenta de fiecare parte):
Wild Wild West - iata ceva nou: Kenneth Branagh se intreaba daca sa se sinucida sau nu... The Three Musketeers - nu prea aveam de gand sa ma uit, dar in prima scena l-am vazut pe Tim Curry in rolul cardinalului Richelieu, asa ca... mai mult din inertie... |
Originally Posted by m0n0:
eu urmeaza sa-l vad chiar acum, dar sper, totusi, sa fie bad guy, ca de gay mi s-a cam acrit... :lol:
Originally Posted by Nae:
mda, asta-mi demonstreaza ca prezentul film al lui kurosawa este cel mai disecabil/discutabil. raman totusi la ideea ca 'rashomon' se axeaza, de fapt, pe o veche idee filosofica (la fel ca si cartea lui akutagawa): relativitatea adevarului. ;) |
Ceva filme vazut acuma recent...Into The Blue--doamne doamne pana cand se mai fac filme de astea asa de nasoale..si de intuitive....subiect asa de cunoscut..ceva mai istet abia se mai face in ziua de astazi
Saw 2--destul de bun filmul...dar tot nu mai bun ca si primul...finalul l-a mai salvat..dar totusi sequel-ul ii sequel:) The cave--deci nush de ce m-am mai uitat la el ca mi-a zis cineva ca ii prost..al naibii de prost Dukes of Hazzard--Knoxville,Sean willim scott,jessica simpson...ai de mine..ce blonda ii:)) ce mi-a placut..ca mi-a cam ridicat moralul filmul asta..cel putin am ras pe toata durata filmului am mai vazut cateva dar am memorie slaba..asta e.. :lol: |
Originally Posted by notorious:
...o greseala...sau poate nu :lol: |
saw2
:sick: :sick: :sick: :sick: :x excrement voma cu pretentii mult mai nul ca primu opera dario argento si am adormit not thrilling, predictibil da are un je ne sais coi |
Originally Posted by MinRep:
Nu-mi vine sa cred ca m-am uitat la filmul ala a treia oara doar pentru Kevin Kline...a fost singurul lucru care mi-a placut la film... Kevin Kline mi-a placut in De-Lovely(10/10 Mi-a placut enorm de mult) si in The Ice Storm (8/10 nu e film prost...nu stiu daca l-am inteles)....filmele biografice imi plac in general...Si...The Ice Storm este un film destul de interesant...tre sa-l mai vad odata...sa vad daca l-am inteles bine.... |
Pulp Fiction 8/10 Considerat de critici unul dintre cele mai buna filme facute dupa anii 90, se remarca printr-o structura inedita, originala, dialoguri nestilizate, si personaje puse in situatii exceptionale. (Ce propozitie de revista am facut...gen Bravo).
|
-oldboy. rien ne va plus.
-kakashi.voma de film. isi merita gluma proasta. -naked lunch. sunt probabil printre singurii autisti carora le-a placut mult si se bucura la aberatia si structura lu' cronenberg, si la infantilismul lui.si la manierista aia geniala de judy davis.si la inexpresivitatea lui weller. -slaughterhouse 5. ok. nu vine cu nimic. pierde enorm de mult din umorul sec si afumat al vonnegutului. nu greseste cu nimic, uneori chiar are momente de sclipire - traiasca fata si subtilitatea actorului (care se pierd din pacate in contextul fad). dar nu greseste cu nimic...5/10. -eXistenZ. :happy: cronenbeeeeerg meets bubble gum and doctor pepper.mellow trip thru the daisies on crack. urmeaza niscaiva ninotchka. |
Originally Posted by st3fan:
Atatea ocazii am avut ca sa vad filmul ala si totusi nu am apucat....Mi-am adus aminte de Gattaca si The Talented Mr Ripley....2 filme care mie mi-au placut foarte tare....Pacat ca sunt cu doi actori pe care nu-i prea sufar...Ethan Hawke si Matt Damon....dar restul distributiei la amndoua compenseaza...In The Talented Mr Ripley mi-a placut tare de Jack Davenport, Cate Blanchett si Philip Seymour Hoffman...iar in Gattaca de Jude Law ....Imi place finalul la ambele filme...Din filmele pe care le-am avzut eu...Cam astea ar fi cele mai bune din '90... Poate imi schimb parerea dupa ce vad Pulp Fiction...poate nu...Dar totusi...Imi place Tarantino... |
Moartea Domnului Lazarescu -- mi s-a parut foarte bun, impecabil jucat si gandit. am trait calvarul impreuna cu lazarescu. e un film ce trebuia facut, dupa parerea mea. e foarte bun si adevarat, asa cum au zis-o si altii inaintea mea. cum zicea si pitbull, sunt picaturile mici si dese de indiferenta, egoism si neglijenta ale celorlalti care ucid. am admirat foarte mult pe toti actorii, de la figuranti la principali, fantastici cu totii... luminita gheorghiu minunata... mi-a placut faza din salvare cu lazarescu care zice "mi-e sete" si doua minute mai tarziu, ea, fiinta de altfel omenoasa si cu intentii bune, bea niste "apa plata"...
Decreteii -- alt film deprimant... dar foarte foarte bun si iar, trebuia facut. for the sake of justice... Ajutoare umanitare -- mi-a placut mult, are umor! Un cartus de Kent si un pachet de cafea -- mi-a placut mult, Rebengiuc este un actor genial... Mai putin mi-a placut "Poveste la scara C" -- simpatic, nimic de zis, dar parca pe ici pe colo suna un pic fals. Ok, gata, mi-am terminat doza de cinemagia (si filme romanesti) pe urmatoarele doua luni. :) |
Originally Posted by europe_east:
Si mie mi-a placut tare de tot moartea domnului lazarescu...I-as da 9/10 pentru ca era mult mai interesant daca ar fi facut finalul asa cum era in realitate....Dar se pare ca intotdeauna viata bate filmul...N-o sa fie niciodata vreun film care sa copieze exact realitatea.... |
The Legend of Zorro Daca vreti sa vedeti un cal care nu stie engleza dar stie spaniola, uitati-va.Sau acelasi cal fumand pipa.De ajuns cuca lu.Uitati-va la film daca sunteti fan Zorro,(oricum veti fi dezamagiti).Zeta-Jones... :love: :love: :love: .Dar totusi, filmu' e spam, avoid.
|
red eye - un thriller care reuseste cu gratie sa fie incinant si fain stilat in primele 60 de minute, si apoi, cu aceeasi gratie, s-o ia pe aratura, cu toate cliseele de gen posibile, cu personaje pe fuga, muscaturi de varice, impuscaturi s.a.m.d. deh, doar e wes craven, dar un craven care nu imbratiseaza cliseele in cauza doar pt a le parodia/satiriza in stil 'scream', ci plonjand efectiv in ele (aproape te intrebi daca in trilogia 'scream' era constient de sine insusi ! :shock:)... totusi, nu l-am vazut pe hitchcock (unde e hitchcock ?!). pe unde o fi ? in gagul din toaleta (misto ce-i drept!), in imaginea claustrofobica ? :huh: nu stiu, mie mi se pare pur si simplu un thriller istet si bine regizat, nu-chiar-atat-de-hitchcock-ian-cum-vrea-sa-l-faca-sa-para-craven.
7 +/10 marele jaf comunist - mda, aici e de discutat si nu prea am chef. la inceput, l-am luat ca pe un atac la adresa comunismului, apoi ca pe un film dur, realizat fara menajamente, malitios si destul de neutru. 8/10 madagascar - cute and cudly, vorba lui stiller. inainteaza in forta atata timp cat actiunea ramane in perimetrul manhattan-ului, apoi, odata ajunsi cu animalutele (misto create personajele apropo ! :)) in jungla africana, o dam pe platitudine si 'previzibilitate'... pacat. de savurat, in schimb, trimiterile la 'cast away' si 'zoolander'. 7/10 |
Memento - 9/10 poveste geniala fara sfarsit...cu un total de 3 personaje foarte importante...trebuie sa fi foarte atent la ce se intampla pe ecran...pentru ca povestea e pe dos...briliant...
|
Bande a part , in regia lui Jean-Luc Godard
O capodopera.Secventa cafenelei nu o voi uita niciodata.Doi tipi si o tipa la o masa intr-o cafenea.Unul din ei spune:"Un adevarat minut de liniste dureaza o eternitate".Dupa care ni se taie sunetul, nu mai auzim vocile din off ale celor din jur, nu mai auzim nimic, ii vedem pe cei trei pastrand momentul de liniste...si spectatorul odata cu ei, asta conteaza de fapt(cred ca efectul ar fi fost mult mai accentuat daca as fi fost intr-o sala de cinema, pe unde cu rusine marturisesc ca nu am mai trecut de :sick: ) In timpul dansului celor trei, se mai intampla ceva asemanator, muzica nu se mai aude, ei continua sa danseze, si din off naratorul (JL Godard) spune ce gandea fiecare...Actrita principala, Anna Karina, sotia regizorului (o dulceata).S-a adresat si spectatorului, punand o intrebare uitandu-se direct in camera, ceea ce se intalneste mai rar.A twisted script.De urmarit dominantele cromatice, releva multe lucruri interesante.Regizorul s-a semnat pe generic "Jean-Luc Cinema Godard", asta nu stiu de ce (pres ca are legatura cu Nouvelle Vague).Pun filmul pe cd, mi-a placut. |
Zabriskie Point - M. Antonioni
La 4 ani dupa Blowup, Antonioni a lansat in 1970 "Zabriskie Point", un film de un simbolism urias.Secventa din desert, in care cuplurile se multiplica, avand comportamente animalice, reprezinta evadarea generalizata a celor doi protagonisti, evadare dintr-o lume invadata de reclame, de bani, de zgarie-nori, de tehnologie.Filmul este impecabil din punct de vedere al imaginii.Exploziile din final, o concluzie a filmului, sugereaza ca totul se duce dreq'.Ultimul cadru, cu soarele apunand, este atat de linistitor, de calm, dupa acea succesiune de explozii pe muzica rock, sugereaza faptul ca in final va ramane doar natura, de o frumusete deosebita, omul autodistrugandu-se. B utiful. |
SAW 2....am avut ceva emotii legate de el pentru ca mi-am dorit din toata inima sa nu fie un esec, cum se intampla in majoritatea cazurilor in care urmeaza si partea a 2-a la un film foarte bun...
chiar si-a pastrat identitatea de film foarte bun...sunt in dubii daca mi-a placut sau nu mai mult decat prima parte...oricum, nu voi uita niciodata sfarsitul primei parti care m-a lasat fara glas si nu mi-a venit sa cred ca un film se poate termina asa...aa avut o presimtire ca va urma si o partea a doua... |
Brothers Grimm 7/10 sau 3/5
(*) (*) :love: :sick: :sick: :sick: :shock: Cert este ca lu Gillian I-a placut mult de tot ziua trifidelor (si mie, deci individu are gusturi bune) La fel de cert este ca fratii Grimm nu i-au placut intr-adevar, altfel, nu inteleg cum a putut sa extraga citate, personaje si sa le coleze intr-o poveste lipsita de orice fior magic Alta certitudine: Burton ar fi scos o capodopera din filmu asta (estetica lu Gillian e ok, da cred ca dintr-un anume motiv necongruenta cu gusturile mele, si adaugind o lipsa totala de emotie reala…) Exista anumite legaturi si diferente intre fantezie, fantasma si fantasmagorie; grimm bros abuzeaza de ultima pana o transforma in fantasmagarie (un film fara suflet, si din pacate, decorurile si costumele nu mi-au luat ochii destul) Ma lasa rece orice fel de umor bagat (blockbuster-ish, as zice) intr-o poveste doar ca sa aiba regizoru cum justifica o oarecare contrabalansare a elementelor vizuale mai hardcoriste “the story is happening to us right now, it`s alive! It`s breathing!…” siktir la patrat “it`s not magic, it`s only make-believe!” cam asta e grimm bros chiar daca panseurile despre supradoza de gandaci :o :shock: :D (nu e lucru rau, s-a mai vazut in prince of darkness si in mumuia) si ciori :love: (lovely creatures of the night) sunt intrerupte de ceva intr-adevar senzational si pe penultima suta de metri filmu chiar devine interesant, gillian da rau de tot cu mucii in fasole si f*t3 impardonabil finalul :sick: monica belucci SUPERBA :love: :love: :love: :love: |
La Passion de Jeanne d'Arc - Carl Theodor Dreyer - 1928.
O capodopera a filmului mut, a filmului in general.Acest film nu a putut fi vizonat o perioada lunga de timp, deoarece in 1928 negativele originale au fost distruse de foc.Pana prin 1980, filmul a fost putin cunoscut, existand numai cateva copii "mutilate" ale originalului.Apoi, s-a gasit un negativ complet al filmului si in stare foarte buna, evident fiind restaurat.In momentul lansarii, in 1928, filmul era acompaniat "live".Astfel, nu se stie exact ce muzica a ales Dreyer pentru filmul sau.Eu am vazut filmul cu muzica lui Richard Einhorn's, "Voices of Light".Si ce muzica!! Filmul este o capodopera datorita gros-planurilor.Mai mult de jumatate din film este compus din astfel de cadre deosebit de stranse.Protagonista, Maria Falconetti, interpreteaza pur si simplu din ochi.Anii in care filmul a fost realizat erau caracterizati de cautarea principilor care fac din cinematograf o arta, dupa cum spunea B.Balasz, montajul, cadrul si prim-planul.Conform acestor principii La Passion de Jeanne d'Arc e arta.Deci, un film trist, o atmosfera sumbra, muzica in contrapunct desavarsit cu filmul, intepretare de nota 10.It is a must... |
The Brothers Grimm - "Eliminating Evil Since 1812" +8/10
Nu m-a dat pe spate asa cum o facuse Gilliam pana acum, cu fiecare ocazie. Imi tot musc limba sa nu-mi scape un "Nu e Brazi!". Resimt lipsa extravagantelor stilate marca TG - nu de tot, il avem pe Cavaldi, personaj 100% excentric/queerish/Gilliam. Poate nu e foarte inchegat, poate, pentru o constructie narativa "se intampla" prea repede, dar e un basm & e cald , prostut si intim. Finalul nu e tocmai un happy-end , e un silly-end in stilul Mounty Python , or else, hai-sa-nu-ne-luam-in-serios-si s-o -dam in-epopee-ca-ajungem-ca-tristii-de la-LOTR. Bonus : Matt Damon mai yummy ca niciodata. Fave quote: " -..where have you been? - In love" |
tastatura de rahat. filme, nu prea multe, din moment ce nu sunt acasa.
an unfinished life 5.5-6/10 - cu unii care trebuie sa depaseasca trecutu si sa keep walking, totul pus la o ferma. bleah. ah, si cu un urs, plasat la simbolism acolo, care joaca mai bine ca j lo. ca high point ar fi schimburile de replici redford - freeman, dar asta doar pentru ca le fac ei bune. flightplan 6/10 - mediocru dar nu plictiseste ca ala de mai sus. te tine pana cand aflii care e faza dupa care its all downhill. si mam cam saturat sal vad pe sarsgaard in roluri de pers. negative. tipu stie mai multe decat atat. la flightplan am vazut traileru de la alt hallstrom din anul asta, casanova mai exact, care pare subtirel. insa e sienna miller pe acolo, iar asta e bine. |
Corpse Bride - 10/10
Frágiles - 3/10 Fallen Angels - 10/10 ne pregatim pentru Match Point. |
Originally Posted by st3fan:
Muzica lui Einhorn aproape ca e personaj in filmul asta -- ca s-o citez pe Obvious. :) Ar merita mai mult decat sa fie mentionata cand e vorba de acest film. Parerea mea. My summer of love -- fain de tot. Personajul Tamsin mi se pare fascinant, cum e gandit si construit. Si cum e omorat (oarecum) in final-- e doar imaginatie, in fond, such a thing can't exist in reality... Momente geniale: cand apare Tamsin la inceput pe calul alb, apoi cantand la violoncel, si momentul sublim cu "la Foule" a lui Edith Piaf care acompaniaza fetele alergand (muzical vorbind, bine acompaniat personajul si de "hare krishna hare ram"). |
Originally Posted by Mala Portugal:
posibil tot ce e posibil. :D .................................................. ................................. the 40 years old virgin - de ce m-am uitat la chestia asta ? eram hotarat sa ma distrez cu o guilty pleasure, pana m-au pus pe al treilea rand, cu cativa croncanitori de popcorn in stanga si-n dreapta, citind subtitrarea de parca aveam o carte uriasa pe ecran. in prima lui parte, filmul lui apatow e ok, un fel de '40-year-old american pie'. numai ca, in cele din urma, isi da seama ca ar fi total necomercial sa n-o dea pe sentimentalisme si romance, si o face atat de lamentabil, incat ai impresia ca te uiti la '40 years of harry meeting sally'. :sick: si, bineinteles, gagurile scabroase nu intarzie sa apara. una peste alta, re:jectabil (vb lui KORBEN, care a scris gillian de vreo patru ori). 6/10 in the mood for love - acum o saptamana or so, am vazut unul din primele filme ale lui wong kar wai, superbul 'a fei jing juen'. 'in the mood for love' mi s-a parut (stiu ca o sa ma mancati cu fulgi) cel mai plicticos wkw ever. ok, din pdv al mizanscenei, wkw a ramas acelasi copil teribil, care se foloseste de aceleasi culori fluide care iti inunda ecranul, de unghiurile de filmare geniale (niciodata sotii celor doua personaje nu apar in cadru, desi prezenta lor in scena este mereu sugerata), de accentul pus, poate acum mai evident ca oricand pe detaliul de decor in stil neo-antonioni (ceasul siemens, fumul de tigara, rohia inflorata, perfect mulata pe trupul zvelt al lui maggie cheung, costumul lui impecabil, coborarea/urcarea scarilor de catre cei doi, care iti sugereaza parca un fel de automatism al felului in care se indragostesc)... dar problema ramane, totusi story-ul... o poveste de dragoste greoaie, care se deruleaza la relanti in aceleasi gesturi infranate, priviri ascunse s.a.m.d. pana la urma, de ce naiba dragostea asta e atat de imposibila ?? ah, dar muzica, cu siguranta ramane muzica... :shock: |
mda. sa revin: frágiles 3/10
de jaime balagueró, cu callista flockhart si altii (printre care the duke din moulin rouge). cred ca se vrea un fel de riget 3 pentru ca copiaza in asa hal riget-ul incat pare o versiune pt cinema a serialului. o versiune de cacaaaaat. oricum, de cacat. la sfarsit o da pe chestii gen the ring. penibil. saraca callista, era ea sexoasa da' acum e baba. trist. |
Vivre sa vie: Film en douze tableaux - Jean-Luc Godard
Not one of his best...O poveste despre o femeie nevoita sa devina prostituata si modul in care aceasta meserie o face sa evolueze dpdv moral.Cateva "tableu-uri" interesante.Anna Karina... :love: :love: :love: |
.corpse bride. nici nu ma gindesc sa spun ce impresie mi-a lasat atata timp cat nu exista un topic pentru acest film la 'acum pe ecrane" deci mai asteptati, o, voi toti cei interesati de parerea mea. :hmm:
|
Originally Posted by raptor:
mai asteptam, mai asteptam... stilul acesta dezinvolt pe tine chiar te prinde... |
KORBEN, am crezut ca-ti place Saw 2 avand in vedere k ai un avatar putin sawish sau mi se pare? E cool in orice caz.
Am vazut Corpse Bride si mi s-a parut bun+muzica superba, dar nu la fel k "Un Cosmar Inainte de Craciun". |
2010 - The Year We Made Contact - 8.5/10 m-au trecut fiorii cand am auzit din nou vocea lui Hal si atunci cand am revazut nava Discovery...un sequal pe masura...in schimb, nu cu la fel de multa liniste...daca a-ti vazut 2001 Odiseea Spatiala trebuia vazut si acesta chiar daca nu e un Kubrick, Hyams se descurca la fel de bine...
In acest film este pus mai mult accentul pe personajele reale si nu pe computer si pe actiunile lui...dar in schimb rolul lui Hal are un impact imens...un film cu un suspans imens si care ne uimeste prin efectele speciale... |
All times are GMT +2. The time now is 11:00. |