Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Film in general (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=227)
-   -   Cel mai recent film vizionat. (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=84967)

Leonard 15 Feb 2005 05:49

Originally Posted by flav:

eXistenZ - 7,2/10 - m-a impresionat acest film... vazand numele, ma gandeam la ceva comercial sf stupid... dar a fost chiar fain, si toti au jucat bine, scriitorul cartii a avut imaginatie... bv lui!

hmm. nu ºtiam cã e dupã o carte. credeam cã e scenariul original de Cronenberg. de cine e cartea? (eu n-am gasit informaþii)

Longshot 15 Feb 2005 07:28

misto existenz.

vera drake 8/10 mike leigh a facut un super film, emotional, replici putine si cu imelda staunton exprimand tot ce vrea numai din figura. pe ea o sustin pe 27. f*** swank.

shallow hal 6/10 scadeti 0.5 din nota daca nu va place paltrow si/sau black.pt altceva nu merita vazut.

Gaandalf 15 Feb 2005 07:54

The Aviator - lung si plictisitor. Di Caprio a jucat bine, Cate Blanchet a facut rolul vietii ei... in rest nimic care sa ma impresioneze sau sa-l ridic in slavi asa cum multi labari au facut-o. Dupa 2ore si 42 de minute atinsesem culmile disperarii.
4/10

Joao Gilbertu 15 Feb 2005 13:20

Mic top

O sa le enumar in ordinea excitatiei interioare produse in timpul vizionarii.

1. IKIRU - Akira Kurosawa. Un barbat in virsta, traind o viata anosta,plata, ocupind timp de 30 de ani acelasi scaun in biroul de "Public Liaisons" si stampilind cereri. Un viu-mort 100%. Scimbarea survine cind afla ca este bolnav de cancer la stomac si ca urmeaza sa moara in maxim 1 an. Incepe sa traiasca, sa se distreze, sa simta ca traieste. O atitudine aproape imposibila in conditiile date si pentru un om cu o asemenea existenta. Apreciez cadrele cu grimasele individului parca expuse sub lupa si care realmente iti transmit starea sa de spirit.

2. Harakiri - Masaki Kobayashi. Samurai, onoare, aparente + poveste cu rasturnari de situatie subite si subtile,replici taioase tip "zen". La un moment dat, dupa scurgerea unei bune parti din film ma intrebam cu ce naiba o sa umple regizorul restul timpului. Ei bine, s-a achitat de aceasta datorie absolut impecabil. De vazut neaparat.

BTW: Este cineva care poseda filme de Kobayashi ?

KORBEN 15 Feb 2005 13:31

full monty 9/10
saw 6/10

cherryblossom 15 Feb 2005 13:33

Re: Mic top

Originally Posted by Joao Gilbertu:

Harakiri - Masaki Kobayashi. Samurai, onoare, aparente + poveste cu rasturnari de situatie subite si subtile,replici taioase tip "zen". La un moment dat, dupa scurgerea unei bune parti din film ma intrebam cu ce naiba o sa umple regizorul restul timpului. Ei bine, s-a achitat de aceasta datorie absolut impecabil. De vazut neaparat.

BTW: Este cineva care poseda filme de Kobayashi ?

e tare Kobayashi, si mie-mi place foarte mult.. eu nu am decit Harakiri, dar pot sa fac rost si de Samurai Rebellion...

jarreau 15 Feb 2005 14:53

10/10 - The Party - '68... Peter Sellers este genial... cred ca am vazut filmul de cel putzin 20 de ori
9,5/10 - Lost in Translation - '03... un film cu un gust aparte.
9/10 - The Game - '97... iese din tipare, scenariu aproape perfect

notorious 15 Feb 2005 16:02

'zerkalo' - 9.5/10 - probabil ce mai incarcat de simboluri film al lui tarkovski (poate numai 'stalker' sa-l egaleze). cel mai fascinant ca incadratura / imagine (in camera personajului principal, camera se abate asupra unei icoane de... andrei rublyov !), dar si cel mai sinsitru, mai nelinistitor si mai anxios. am remarcat scena in care mama personajului principal isi spala parul si ajunge la un moment dat sa arate ca sada din romanul lui suzuki si filmul lui nakata (desigur, asemanarea este irelevanta, dar mi-a facut parul maciuca !), la fel ca si simbolul hambarului in flacari (trimitere la copacul in flacari in forma caruia dumnezeu i s-a aratat lui moise). am dedus ca simbolul oglinzii se refera la Timp si, cum o oglinda apare in aproape fiecare cadru al filmului, am conchis ca, prin intermediul ei, omul se contempleaza in toate etapele vietii sale (fascinant cadrul in care Mama se vede batrana in oglinda).

'mamma roma' - 8/10 - primul film vazut de la pier paolo pasolini. cred ca frumusetea filmului vine intcomai din superficialitatea povestii si a melodramatismului voit degajat de aceasta.

Longshot 15 Feb 2005 16:27

gandalf nu credeam ca un fan lotr poate sa zica, dupa rotk, despre un film de 2 ore 40 ca e lung.
in rest, ... parerea ta.

bellhop 15 Feb 2005 19:12

The Missing (2003) / pe DVD The Last Ride, western bun cu Tomy lee Jones si Cate Blanchett;
n-are prea multa actiune cu pocnitori, are in schimb tensiune si ceva faze cu cruzimi, reuseste sa te tina atent pina la sfirsit; mi-a placut saga femeii plecate sa-si caute fiica si schimbarea de peisaj munte-zapada/desert-soare de la inceput pina la final..;

Sm�agol-Gollum 15 Feb 2005 20:35

Originally Posted by Longshot:

gandalf nu credeam ca un fan lotr poate sa zica, dupa rotk, despre un film de 2 ore 40 ca e lung.
in rest, ... parerea ta.

pai la rotk actiunea te captiveaza, dar daca un film este plictisitor, poate sa aiba si 30 de min ca tot pare lung!

BeNnY 15 Feb 2005 21:21

in rest, ... parerea ta.

Pe viitor te-as ruga sa-ti pastrezi constatarile stupide si insipide pentru tine. Sper ca nu o sa ma intrebi de ce spun asta.

Longshot 15 Feb 2005 22:48

sensibil esti. n-a stat fetitza cum ai vrut tu in seara asta?

flav 16 Feb 2005 00:08

Originally Posted by Gaandalf:

The Aviator - lung si plictisitor. Di Caprio a jucat bine, Cate Blanchet a facut rolul vietii ei... in rest nimic care sa ma impresioneze sau sa-l ridic in slavi asa cum multi labari au facut-o. Dupa 2ore si 42 de minute atinsesem culmile disperarii.
4/10

Daca nu stii sa apreciezi un film care are: cast foarte bun, directing foarte bun, story foarte bun, efecte foarte bune [in general film BUN], atunci nici macar nu-ti forma o parere, daramite sa ti-o exprimi...

Finding Neverland [finally seen it] - Cel mai bun rol al lui Johnny Depp, povestea foarte frumoasa... un alt lucru de apreciat : sexualitate 0%, extraordinar! 8,5/10 , mi-a mai placut cum s-a despartit de sotia lui... fara certuri fara bataie de cap... fain! In rest:un spectacol pe cinste!

Gaandalf 16 Feb 2005 08:39

Originally Posted by flav:

Originally Posted by Gaandalf:

4/10

Daca nu stii sa apreciezi un film care are: cast foarte bun, directing foarte bun, story foarte bun, efecte foarte bune [in general film BUN], atunci nici macar nu-ti forma o parere, daramite sa ti-o exprimi...!

Cine pula mea esti tu sa-mi pui gusturile sub semnul intrebarii? DA ... mi-a placut Di Caprio si Cate Blanchet foarte mult. Scorsese a fost si va ramane pe veci preferatul meu in materie de regizori. Dar filmul mie nu mi-a placut. Ce dracu vrei sa iti desenez ? Asa cum tie nu ti-a placut nu stiu ce film de mana a7a (dar poate ca mie mi-a placut) asa nu-mi place mie The Aviator.

Gaandalf 16 Feb 2005 08:40

in rest, ... parerea ta.

dk tii neaparat sa iti dau un motiv sau poate vrei mai multe... lasa-mi un priv. msg.

notorious 16 Feb 2005 15:04

'yojimbo' - 7.5/10 - un kurosawa mai saracut, in care interpretarea cabotina si expunerea rudimentara iti pun rabdarea la incercare. imaginea, in schimb, e daramatoare. am remarcat cu ocazia asta si o scena prelucrata de tarantino pt 'kill bill - vol. 1', cea in care uma thurman / tashiro mifune este inconjurata de un grup de samurai... ah, si felul in care cad membrele in filmul asta este, deasemenea, kill bill-ian.

insa este un western hard core, in esenta (in care cabotinismul actorilor si expunerea rudimentara n-ar trebui, totusi, sa conteze), unul remarcabil construit. dovada ca walter hill i-a raspuns cu lamentabilul 'last man standing' (1996).

ogto 16 Feb 2005 16:44

The Full Monty 9/10 Love a great comedy

Bucati din Sleepless In Seatle 8/10 Prefer U've got mail

alex2 16 Feb 2005 18:16

hm...

american history x

l-am vazut acum cateva zile, tarziu as putea zice...dar ...no comment. cine n-a vazut, sa vada. cu acelasi ed norton magistral

Airlight 16 Feb 2005 19:25

"a simple plan", raimi facand thriller minimalist.
un pic ca fargo, perfect degustabil pentru muncitorii cu emisfera dreapta a creierului.

bill paxton si billy bob thornton largely enjoyable.

All times are GMT +2. The time now is 08:13.