Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Cartea preferata (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=83292)

Pitbull 28 Oct 2008 13:34

Trist, probabil adevärat... Dar sä avem grijä sä nu generalizäm - ca un bun prieten al meu, om de afaceri, capabil, istet, no problem, dar când îl tachinez cä e ateu, bietul, räspunde cât se poate de serios: "Päi cum sä nu fiu ateu, când toti îsi fac cruce prin fata bisericilor doar din reflex?"

mafalda 28 Oct 2008 13:37

Fiecare om credincios incearca sa se apropie de Dumnezeu in felul lui!

@Pitbull

Despre ceea ce ai scris tu aici am avut numeroase discutii cu Geta Angheluta, dar cand mi-a spus Dragos Paslaru a ajuns sectant pentru ca s-a calugarit si s-a sus la "secta ortodoxa", m-a durut! Bine madam Angheluta e greco-catolica, dar pe ea a lasat-o rece asta toata viata

redmen 28 Oct 2008 13:38

Sa nu mai zic de vacantele de mi le petreceam la Caciulata vara dupa vara ... si mergeam cu calugarii de la Cozia sa luam bani din fantana ca sa luam bautura :lol:

Pitbull 28 Oct 2008 13:42

@Mafalda
Da, e un alt lucru iritant (si päcätos, în fond) - faptul cä fundamentalistii din ambele confesiuni majore se acuzä reciproc de sectarism; ba chiar, si în sânul fiecärei biserici în parte - vezi tot tamtamul dinaintea alegerii lui Ciobotea patriarh! Conservatorii mai aveau putin pânä sä-i acuze pe ecumenici de apostazie!

bre 28 Oct 2008 13:47

@pitbull

pei sfintele taine n-au treaba cu inteligenta. sunt facute ptr toti, indiferent de cat te duce capul.

Pitbull 28 Oct 2008 13:51

Sigur cä da.
Dar asta nu înseamnä desconsiderarea a tot ceea ce tine de inteligentä, ratiune, învätäturä, pe calea spre mântuire, în cazul celor pe care Dumnezeu i-a däruit cu ele.

mafalda 28 Oct 2008 13:52

Acum zece ani m-am dus la manastirea Bixad (undeva intre Satu Mare si Baia Mare, in obcinele Bucovinei, un colt de rai, ce mai!) Manastirea fusese initial ortodoxa, apoi o perioada dupa revolutie au luat-o greco-catolicii cu forta ca apoi dupa un proces plimbat cativa ani prin cateva tribunale a redevenit ortodoxa. De necaz ca au pierdit procesul si manastirea, greco-catolicii i-au dat foc! Cand mi-a povestit staretul Emil Rus cate a patimit de la greco-catolici, m-am cutremurat si m-am intrebat oare ce parere are Dumnezeu de asta?

bre 28 Oct 2008 13:55

Originally Posted by Pitbull:

Sigur cä da.
Dar asta nu înseamnä desconsiderarea a tot ceea ce tine de inteligentä, ratiune, învätäturä, pe calea spre mântuire, în cazul celor pe care Dumnezeu i-a däruit cu ele.

scurt si la obiect. dap. subscriu

Pitbull 28 Oct 2008 13:57

Aceeasi pe care o are si despre ortodocsii nostri care au comis atâtea abuzuri în conflictul cu greco-catolicii - ca acele demoläri de biserici camuflate în "renoväri" (construirea unei biserici mai mari în jurul celei vechi, care apoi e demolatä în interior, pe nevé.) Sau despre taberele care se încaierä chiar în bisericä si-si dau în cap cu Sfintele Taine - cum am väzut de-atâtea ori în ultimele douä decenii.

mafalda 28 Oct 2008 14:07

De ce nu s-ar face un film romanesc pe subiectul asta?

StefanDo 28 Oct 2008 14:23

despre ignoranta, tampenie si cretinii din biserici si manastiri? pai se face: cazul Tanacu, ecranizat de Pintilie ;)

mafalda 28 Oct 2008 14:47

VAI nuuuuuuuuuuuuuuuuu! :hmm: :sick: :shock: :((

Pitbull 28 Oct 2008 22:56

Apropo, acu' vreo douä-trei säptämâni, Puric, la "Garantat 100%":
- Era varä, intrasem cu nevastä-mea în curtea unei bisericute, si dintr-o datä a luat-o cu lesin - canicula, oboseala, în fine... In jur, nimeni... Disperat, mä reped în bisericä, si acolo, pe o masä, un sir întreg de pâini, colaci si colive, asteptând slujba; aläturi, un pluton de babe aliniate pe scaune. Mä duc la ele: "Vä rog, e afarä cinveva, i s-a fäcut räu de la inimä, dati-mi si mie putinä pâine, sä-si revinä..." "NU, cä ie sfintitä! :x " Mä duc la alta: "Doamnä, i-e räu sotiei mele, a lesinat, putinä pâine, vä rog...!" "NU, cä ie sfintitä! :x " - si tot asa, pânä se ridicä un malac dintre ele: "Da' dä-i fä omului un colt de pâine, cä-ti sfintesc acuma una de nu te mai scoli de jos! :o " ALA ERA ADEVARATUL CRESTIN!!!

films4all 28 Oct 2008 23:06

:lol: :lol: :lol:
nu mai pot de ras....

hellsteed 29 Oct 2008 07:31

am auzit acuma dimi la radio ca doua femei au pierdut sarcina asteptand in multime sa pupe "cadavrele sfinte"....la guerilla au pus dobro cu craioveanu intrebarea: E mai crestinesc sa te bagi inainte sa pupi moastele sau sa lasi pe altii si sa nu mai ajungi ? Raspuns:" Daca se vine cu inima curata...."

O tzara de iubitori de sfinti. Ce sa faca femeia la 60 de ani dupa o viata in care invatat sa traga la razboi, sa faca mancare si sa lucre pamantul.

Bogie 14 Nov 2008 10:35

Updike's "Run, Rabbit" is the shit.

Are cineva intentia sa-si cumpere "Istoria literaturii romane" de Nicolae Manolescu? Se lanseaza pe 20 nov la Gaudeamus.

aayana 03 Dec 2008 20:49

Apropo de ghilotinã, Dostoievski a descris bine spaima gâtului alb în faþa ei.

redmen 04 Dec 2008 00:36

Imparatul mustelor de William Golding.

redmen 05 Dec 2008 00:18

http://www.humanitas.ro/humanitas/cum-se-fac-filmele

redmen 30 Dec 2008 19:12

Care imi poate spune daca cartea lui Tudor Caranfil "Dictionar universal de filme" merita achizitionata.Multumesc anticipat.

Aici link : http://www.litera.ro/index.php?pag=carti&id=579

All times are GMT +2. The time now is 06:01.