Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Cartea preferata (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=83292)

Proletar 06 Jun 2008 22:36

Originally Posted by erectia eunucului:

Am vazut in librarii ''Recreatia mare '' de Mircea Sintimbreanu. Deschiderea o facea povestirea ''Absenta nemotivata''.Ce vremi domne ' !!!!

haha, da, foarte tare cartea!
imi aduc aminte ca era o povestire cu un profesor care se ruga in final cititiorilor sa ii aduca o mana de ovaz unui cal pentru a demonstra nu stiu ce intr-o disputa cu un elev antipatic.
cand am citit cartea, la 13-14 ani, am rasfoit toate paginile incercand sa aflu adresa "profesorului" pentru a-l ajuta cu ceva :)
fabulos mircea santimbreanu!

redmen 23 Jun 2008 19:29

Care a citit Anarhie pura de Woody Allen si ce poa` sa spuna despre carte ?

StefanDo 17 Jul 2008 15:12

The Brideshead Revisited, de Evelyn Waugh (pe nevasta-sa o chema tot Evelyn :D)

m-a prins de la primul paragraf: oxford, zona rurala britanica, doi studenti care se imprietenesc in preajma celui dintai razboi mondial...

ecranizarea (Emma Thompson, Ben Whishaw, Matthew Goode) deschide festivalul de la locarno.

illotempore2002 21 Jul 2008 17:59

Originally Posted by redmen:

unde se gaseste? il ador pe Allen si ca scriitor, la ce editura?

redmen 21 Jul 2008 22:32

La Humanitas in colectia Rasul lumii.

Proletar 21 Jul 2008 22:35

Originally Posted by illotempore2002:

Originally Posted by redmen:

unde se gaseste? il ador pe Allen si ca scriitor, la ce editura?

La Humanitas, in colectia "Rasul lumii".
Nu e rea, dar, totusi, il prefer ca scenarist, actor, regizor...

Supastar 21 Jul 2008 23:03

colectia "de tot rasul" (sau ceva de genul asta) de la humanitas (parca!)

ce-i sigur e ca se gaseste in toate librariile serioase si e super colorata... ceva cu mult galben!

Proletar 22 Jul 2008 11:11

da voi mai cititi carti si vara? :shock:

illotempore2002 22 Jul 2008 11:48

da, normal, de ce nu? ce, tu stai numai la terase si in cluburi vara?

eu citesc povesti de psihoterapie, Movies of the 60's, Everything is iluminated si Noile maladii ale sufletului, de Julia Kristeva.

Dintre toate astea, cea mai tare e a doua si ultima :)

redmen 22 Jul 2008 13:32

Pe toate in acelasi timp le citesti ?

illotempore2002 22 Jul 2008 14:53

da....adica nu in aceeasi secunda dar le citesc paralel....diseara am sa am kef mai mult ca sigur de cazurile de terapie si de filmele din anii '60....maine de everything is illuminated...nu pot sa citesc doar o carte, ma plictisesc :D

redmen 22 Jul 2008 22:42

Originally Posted by illotempore2002:

nu pot sa citesc doar o carte, ma plictisesc

si intelegi ceva din ele ? :)

illotempore2002 23 Jul 2008 08:59

tu ce parere ai, inteleg ceva?

23Miercuri 23 Jul 2008 16:40

Deci, io vara citesc:
- termenul de expirare la produsele lactate,
- procentul soldurilor la hainele de sezon, încã la modã,
- hãrþi,
- prognoze meteo,
- ºi foarte multe cãrþi dacã/ când stau pe/ la plajã.
---

Djinjis, el ºi numai el este vinovat de cel mai recent volum citit, "Fata cu cercel de perlã" a lui Tracy Chevalier, un volum ori scris prost, ori tradus execrabil, oricum povestea meritã toatã atenþia.

---

Acum încerc sã citesc "Îngerul destinului" a lui Dominique Fernandez, cel care nu mã prea atrage. :D

PS: am cumpãrat o carte despre Woody Allen, da' n-am citit-o, nici n-am de gând în viitoru'apropiat, era la 1 Euro, ºi nu m-am putut abþine, îmi ajunge cã-l cunosc ºi iubesc pe actor ºi regizor, m-ar demoraliza sã ºtiu, din exemple exacte, cã ºi el e doar un muritor de rând. :D

illotempore2002 23 Jul 2008 17:02

welcome, 23miercuri ... Woody Allen nu e un muritor de rand, slava Domnului, cum ti-a trecut prin cap asa ceva?
:)

cartea aia de 1 euor a fost la oferta la polirom sau ai cumparat-o din strainataturi?

redmen 23 Jul 2008 23:54

welcome good bye :lol:

klein 24 Jul 2008 11:11

"Journal en miettes" de Eugen Ionescu
angoasele lui sunt si angoasele mele, felul lui de a le exprima este si al meu. dar vai ce dezamagire sa stiu ca e si el un muritor de rand (asta a propos de oamenii de rand). as fi vrut ca sa gasesc mai multa intelepciune, ceva, transcedental, sa nu fie ca mine, un angoasat comun.

herbert 25 Jul 2008 00:17

Originally Posted by klein:

angoasele lui sunt si angoasele mele, felul lui de a le exprima este si al meu. dar vai ce dezamagire sa stiu ca e si el un muritor de rand (asta a propos de oamenii de rand). as fi vrut ca sa gasesc mai multa intelepciune, ceva, transcedental, sa nu fie ca mine, un angoasat comun.

pt asa ceva, treci peste drum la Cioran. e un angoasant... revoltat. deci, mai mult decat ti-ai dori.

Pauline Kael 25 Jul 2008 01:28

Originally Posted by herbert:

Originally Posted by klein:

pt asa ceva, treci peste drum la Cioran. e un angoasant... revoltat. deci, mai mult decat ti-ai dori.

Deci Cioran e mult sub nivelul lui Ionesco,nu-l jigniti.
Klein e mult prea rafinata pt Cioran.

klein 25 Jul 2008 08:47

Originally Posted by herbert:

o sa trec :)
@Pauline: de unde si pana unde as fi prea rafinata pt Cioran? sau esti ironica? :?

All times are GMT +2. The time now is 22:07.