Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Film in general (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=227)
-   -   Cel mai recent film vizionat. (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=84967)

Ambra Blu 03 Sep 2005 22:49

Lol, tinere ogto. Este al doilea text consecutiv de-al tau la care rid. Pe viitor voi vorbi cu agentii mei Smith sa te contacteze.

Liou 04 Sep 2005 00:35

26 Bathrooms-Inside Rooms; jur ca nu ma las pana nu vad tot Peter Greenaway.ma duc sa vorbesc despre el la Iconoclast. oricum, ce sa zic acolo? ca sunt speechless, vorba vine...

Si da, 10, sigur ca DA.

M0n0 04 Sep 2005 18:03

Code 46 - 8/10 nu am cum sa va explic care e treaba cu cod 46 ca nici eu nu am inteles-o...dar am inseles asta...e vb despre o poveste de dragoste din viitor cu Tim Robbins si Samantha Morton (Minority Report)...si ca in Eternal Sunshine of the Spotless Mind e vb despre stergerea memoriei ... intai ea din cauza Codului 46 si apoi al lui din cauza unui accident...in fine...chestie e mai complicata...din pacate nu e un film care te tine pe scaun (eu m-am uitat la el pana la sfarsit ca asa fac de fiecare data...odata ce incep sa ma uit la un film stau sa-l vad pana la sfarsit) ... sfarsitul e cam aiurea...povestea la fel...e bun dar ciudat...

K's 05 Sep 2005 00:47

Originally Posted by Ambra Blu:

A minor league Garden State in a sense that they're both playing in the same ballpark, the difference being that whereas Zach Braff character's looked like he really lived in a state of numbness (actually it was just New Jersey*)
[...]
* It was a joke

pe asta o ginisem din prima si ma iemotsionasem.

alex2 05 Sep 2005 08:12

final destination 2

final destination 2 -5/10.
can you escape death? asta ar fi ideea. nu am vazut prima parte, dar nu cred ca sunt prea multe diferente.

the brothers grimm - 7/10
mi s-a parut o parodie. dar ledger joaca bine rolul de prostut. si are in dotare ochelari profi:)) aparitiile monicai cand e "vie" mai coloreaza putin filmul. la propriu.

ogto 05 Sep 2005 12:29

Bewitched - ok, este un jeg sinistru, dar am si ras putin. Nicole kidman a fost transformata in Meg Ryan, complet, aspect, haine, par, buze, gesturi, voce, she IS meg ryan, saraca. Iar daca nicole kidman e meg tyan, atunci will farrel se vrea Tom Hanks, ceea ce e cam trist si dubios. Ocazie de umor ratata, filmele imaginare in care juca personajul lui will f. trbuiau sa fie parodii la niste filme cu tom hanks. Eh, ma rog. It's always ok sa razi la adresa hollywood-ului and that's what I did. Un film prost, but who's counting.

Charlie and the chocolate factory - sunt fan Burton declarat dar m-am dus f sceptic la filmul asta. Toata povestea pare goala, fara continut, arc narativ nada, si cam asa si e. Filmul este un tur al fabrici de ciocolata cu johnny depp ca ghid si 'some indian guy' ca un milion de pitici (hence the salary of one million dollars) si cateva chestii de umplutura (casa lui Charlie si helena b. carter, care apare prea putin). Vizual este burton kicked up a notch, multi bani, multe decoruri, no CGI si totul arata grozav. Ba chiar mai mult decat grozav, arata perfect, totul e picture perfect, nici un fir de par, nici un fir de iarba nu sta stramb. Dar filmul e un basm, aici nu exista Bad hair day, bad day for science and so forth, deci as basme go asta e impecabil. Povestea e previzibila si punctul culminant e mai degraba un curba usoara care nu ofera vreun impact sentimental, dar aici calatoria si aspectul e totul. Pe langa decoruri, avem dialog amuzant, momente muzicale (some indian guy rules), referinte la filme celebre (gen kubrick) and so forth. Iar cireasa de pe tort/tarta e Depp. M-am convins ca e un actor foarte bun cu o paleta foarte diversa si aici joaca impecabil. Un ciudat usor retardat dupa comportament, dubios, perturbant uneori (replica despre canibalism) dar in final foarte amuzant. Ciudat ca unii il acuza ca s-a inspirat din MJ, singurul lor punct comun e ca sunt ca albi, atat. Si e cam nasol daca de fiecare data cand un american vede un om alb, usor imbecil care e cam excetric se gandesc la persoane din mass media, Long Live UªA. As burton goes, filmul asta e mai softcore decat altele, dar vizual e dus pana la capat, no expense spared, nici o economie, nici un compromis si rezultatul se vede. Verdic final, great fun.

Godfather - n-am ce sa zic ce nu s-a mai spus.

The Hudsucker Proxy - nu am multe experienta in materie de fratii coen dar filmul asta e dezamagitor. O poveste cu totul previzibila care nu stimuleaza deloc intelectul, fie (nici nu ma obosi sa dau un rezumat). Deci inseamna ca filmul arata impecabil si e foarte stilizat. Nu chiar. Referinte clare la Brazil, elemente specifice anilor 50, jurnaliste care vorbesc repede, jocul corporatiilor, conspiratie, tradare si ce avem ca produs finit? O mare vaza. Nu exista imagine de ansamblu, nu se creaza o atomsfera de anii 50 tipica, nu avem o satira birocratica, nu avem nimic. Avem elemente care satirizeaza/parodiaza anumite chestii, dar filmul nu-si gaseste niciodata subiectul, imaginea, tonul, tema sau orice. Daca scena jurnalistei (dragostea lui Tim Robbins care este tradat de aceasta bla bla bka) cand scrie articolul dispare, tot personajul ar fi compromis si n-ar mai exista. Nu e subtil, nu e inteligent, nu e nimic. E un experiment ratat care dorea sa ne ofere un soi de satira/parodie Burton meets Gilliam meets other stuff, dar esueaza. Scena Braziliana cu camera de posta, care e rostul ei? Sa vedem cat de prost merge posta in america? Ce legatura are asta cu filmul? Cu compania? Cu america aniilor 50? Sunt mare fan Gilliam si apreciez orice referinta la acesta, dar aceasta e facuta doar de dragul de a se da filmul intelectual ca uite ce chestie Brazil am facut noi. Pointless. Filmul nu are nimic in mod special de oferit (cu exceptia lui Paul Newman), incearca doar sa copieze ca fac regizori ca Burton si Gillaim atat de bine. Primul Coen a fost dezamagitor, sa vedem in continuare...

The Mask Unul din primele mele filme, love it. Pure fun.

16mm 05 Sep 2005 18:07

Originally Posted by Cinemania:

my-all-time-Jim-Carrey-favourite-movie
si 9/10 mi se pare prea putin

9 este o nota astroponderala, permiteti-mi sa zic asa. in sistemul meu de valori.

5 obstructions, am revenit. 9.5/10. film in film.

da-le naibii de 12 frames, este genial:

pentru ca in nici un moment spectatorul nu isi pune problema daca cei doi regizori ar avea de fapt relatia respectiva si nu ar fi actori. pana sa se intalneasca 2 paranoici intr-un autobuz.

pentru ca asta inseamna cinema la cel mai inalt nivel si din punctul asta de vedere trier depaseste spectrul dogville iar Filmul evolueaza.

ca ar face-o la modul iconoclast -cum i-ar placea ambrei sa zica-, asta e alta problema. unii oameni merg iconoclast, zambesc iconoclast si hranesc caini in timpul examenelor tot iconoclast. 5 obstructions ramane un film foarte bun, fara sa necesite aceasta categorisire.

obvious 05 Sep 2005 18:12

ce zice un paranoic celuilalt?

oricum, pe sistemul farmecului discret al necautarii neincetate de teorii ale conspiratiilor, 5 obstructions ruleth si e autentic crud.si how does the perfect man fall functioneaza ca intrebare si sentinta a lui von trier.

16mm 05 Sep 2005 18:20

how DOES the perfect man fall?

ca matisse?...

obvious 05 Sep 2005 18:27

ca silueta de langa birou, cu amorsa cu tot.

stands up again, tho.

Ambra Blu 05 Sep 2005 19:16

Originally Posted by obvious:

oricum, pe sistemul farmecului discret al necautarii neincetate de teorii ale conspiratiilor, 5 obstructions ruleth si e autentic crud.

Iar ce ai scris tu aici e mostra de prolixitate maxima si 'asa-nu-se-scrie'.

Cinemania 05 Sep 2005 20:27

It's All About Love, 2003

Da, da, da. Vinterberg rules...macar pentru filmul asta. Cata fortza! Joaquin Phoenix better than ever....to be continued...merita

ogto 05 Sep 2005 20:38

Sa vezi Dear Wendy.

One of us... One of us...

Cinemania 05 Sep 2005 20:44

pan' la Wendy mai e cale lunga...si batuta cu altele

KORBEN 05 Sep 2005 21:26

I spit on your grave 2/10

O tinara dar neapetisanta autoare fuge din ny pt liniste si inspiratie undeva langa o malastina;
nu gaseste cinestiece inspiratie dar e postita de niste tarani;
in repetate rinduri
deci se razbuna, executindu-i pe toti….
Prost filmat si jucat
Plicticos in ciuda violurilor (nu credeam ca asa ceva e posbil)

Rosmary`s baby 9/10

IMPECABIL scris, jucat si filmat ( desi e evident din primele 7 minute ce-o sa se intample, suspans mai apasator si mai elaborat e greu de gasit)
face mult mai mult decat jegurile care s-au inspirat din el (sau au copiat cu nesimtire) la un loc: birth si “avocacatu diavolului”,(toolbox murders il exclud d la categoria jeguri da nu e deloc strain de filmu lu polanski)
Trecind peste moda atroce a anilor ’60 si peste un obsedant laitmotiv beethovenian (fur elise) filmul e captivant si daca ar fi inclus si o secventa in care Mia Farrow (de-o mie de ori mai sexy decat madam nicol) se mulge in numele artei ar fi fost de-a dreptul sublim.
Farrow nu se mulge dar e placut sa vezi un film in care raspunsuri si indicii care sa afirme cele mai negre temeri ale personajelor se gasesc IN CARTI (nu pe net, care nu exista p-atunci) iar dialogurile sunt de-a dreptul antologice
“-In 1959 a dead infant was found rapped in newspapers in the basement.
-That really raised my appetite!
Have some more wine!”

FUDOH (the next generation) 10/10

Priceless masterpiceeeeeeeeee
Uber-violenta lu’ miike e admirabila pentru ca e dublata de-o inventivitate pe masura (adica fara masura si fara a lua in considerare legi de bun-simt care spun ca dintr-un om nu au cum curge mai mult de 5 litri de sange)
Deci 2 copii de 9 ani executa cu un uzzi un mafiot, altul moare otravit de o tinara foaaaaaaarte apetisanta care mai mitraliaza cativa indivizi si face o pauza de gafait (cumplit de erotic sa vezi o adolecenta cu o mitraliera in mana gafaind de la effort)
Avem partea de “the ultimate balloon-boosting sequence ever”
Dialoguri sublime
“ur blood is like purifying water”
“sorry, I just got my period”
si pentru ca lucrurile nu erau destul de minunate apar: o profesoara in rochita de latex, un subplot referitor la un complot pus la cale de yakuza si coreea de nord impotriva americii, un dildou mov, un frate demult pierdut, un hermafrodit in chiloti dior

nightwane: NU AI SCRIS: "ALL HAIL NIGHTWANE! NIGHTWANE IS SEX GOD!" la sfarsitul post-ului cu FUDOH!!!
nightwane: please do that

BeNnY 05 Sep 2005 22:26

King Kong vs Godzilla - Este un film pe care noi, in anturaj, l-am descrie folosind o analogie cu energia atomica: forma nucleilor cu mai multi constituenti este necesara pentru a-i pune destul de aproape pentru ca fortele nucleare de atractie sa existe. Astfel, punandu-i pe Godzilla si King Kong aproape unul de celalalt, apare forta nucleara de atractie. In aceasta ordine ei trebuie sa invinga fortele de respingere Coulomb care prin actiunile lor reprezinta o bariera pentru fortele de atractie nucleare care trebuie sa existe. Aceasta bariera poate fi rupta prin dragoste si afectiune. Forta de respingere Coulomb este proportionala cu incarcatura nucleului de interactie si de aceea plasma provenita din familia atomilor hidrogen sunt mai adecvati pentru arealiza fuziunea. Si de aceea dragostea provenita din familie este foarte importanta in acest film. In continuare, fara echivalent in energia atomica, in film sunt inserturi cu bucati vorbite in engleza, actorii asiatici prosti sunt dublati de o voce la fel de proasta, deci it's all good. King Kong s-a ales cu contuzii. Si nu de la narcoticele consumate. Ati inteles voi. Godzilla e o bestie. Si ALL HAIL NIGHTWANE! NIGHTWANE IS SEX GOD!

Fragmente din foarte multe filme ale caror nume nu le mai stiu - 10/10

M0n0 05 Sep 2005 23:27

The Usual Suspects - 9/10 ce mai ... unul dintre cele mai intelegente filme pe care l-am vazut vreodata...rolul lui Kevin Spacey se potriveste ca o manusa, rol facut pentru omul acesta...imi pare rau ca nu l-am vazut mai devreme, dar atunci nu as alege din el tot ce e bun...filmul are mai mult toata povestea amplasata in finalul filmului...oh, and by the way...a fost cel mai bun final dintr-un film vreodata (probabil, nu am vazut toate filmele facute)...cam confuz pe la inceput ca ba se ducea in trecut, ba in prezent :P ...dar la sfarsit se leaga toate...tare

Gaandalf 06 Sep 2005 09:16

Dogma - revazut ... clar - unul din cele mai reusite filme semnate Kevin Smith ... The 10th commandment ..."You people! If there isn't a movie about it, it's not worth knowing, is it?". Brilliant movie!
" Oh no, I've seen way too many Bond movies to know that you never reveal all the details of your plan, no matter how close you may think you are to winning."
""
Deuce Bigolo European Gigolo - ce jeg imputit ... trebuiau sa ramana la prima parte ... acolo a fost funny - aici deja ... e varza filmul ... :sick:
Herbie Fully loaded - :sick: :sick: :sick: - Lindsay proptita in film cu balcoanele la inaintare, expresivitatea fetei = pauza...Herbie ii da clasa in materie de actorie ... Matt Dillon se degradeaza complet ... filmul e vai de capul lui ... :sick: :sick: :sick:

MinRep 06 Sep 2005 14:00

Barbershop - 4-5/10: ma asteptam sa fie mai prost. Insa pe alocuri a fost chiar bine regizat si bine jucat. Aduce un suflu diferit, dar perspectiva mi se pare ingusta iar glumele tipice...

Abre los ojos - 9/10: dupa parerea mea, cel mai bun Amenabar (n-am vazut "Tesis", dar am inteles ca nu conteaza). Un exemplu de scenariu bine scris si bine exploatat, condus pe ecran de un regizor care stie cum sa-si tina productia in fraie. Reusit si din punct de vedere estetic, vizual, cu momente care tin de expresionism (fata deformata a lui Cesar; iar cadrul cu acesta urcand cele cateva trepte pana la oglinda, in care se remarca arhitectura neobisnuita a scarilor, pare desprins din "Caligari")... altele care trimit la Hitchcock (Penelope Cruz iesind din baie invaluita de o lumina verde, aidoma luiKim Novak in "Vertigo"). Singurul meu regret este ca am vazut "Vanilla Sky" - un film destul de bun, totusi - inainte.

Bewitched - 4/10: mda... slabutz... intr-un film in care Michael Caine si Shirley MacLaine sunt decor, iar Will Ferrell e just plain awful, parca doar Nicole Kidman - desi cu o voce cam stridenta - face suportabile cele 100 si de minute ale filmului.

On the Waterfront - 9/10: cea mai mare capodopera a lui Kazan... ce mai pot sa spun aici?

M0n0 06 Sep 2005 16:58

Charlie and the Chocolat Factory - 8.5/10 ciudata si colorata aceasta viziunea lui Tim Burton...cea mai frumoasa parte din toata fabrica era cea cu cascada...dar nu s-a accentuat prea mult in partea aceasta...dansurile Woompa Lumpas erau ca dansurile sincron in apa...fiecare din ele (toate 4)...asta mi s-a parut lipsa de imaginatie, se putea si mai bine la capitolul asta...
Personajul lui Johnny Depp Willie Wonka e probabil cel mai ciudat personaj din filme...n-am stiut in nici o parte a filmului ce fel de sentimente prezinta (am observat doar ca are o slabiciune cand incearca sa pronunte cuvantul "parents"...ma asteptam sa aiba o slabiciune la cuvantul tata...ca doar cu el era mai mult in conflict)...de fapt, Wonka e un copil la 35-40 de ani care detine o fabrica de ciocolata si face ce vrea el cu ea si nu face ciocolata dupa preferintele copiilor...
Copii au fost in asa fel incat sa acopere toate stereotipurile...copilul gras care mananca o tona de ciocolata/zi, copilul rasfatat care primeste orice vrea, copilul invingator la fel, primeste orice vrea sa castige, copilul hacker (lol) care prin metode illegale primeste ce vrea...si bineinteles, the good kid, care prin pur noroc gets a break in life...

oricum care merita vizionat pentru glumele lui Johnny Depp si toate chestiile din Fabrica de Ciocolata.

Terror_IST 06 Sep 2005 18:50

“The Jacket” 6/10 Un film care speculeaza ideea calatoriei in timp cam pe aceeasi lungime de unda cu “The Butterfly Effect”. Daca Ashton Kutcher se intorcea in trecutpentru a modifica prezentul, prin intermediul unor jurnale, in “The Jacket”, Adrien Brody calatoreste in viitor pentru a schimba prezentul, , atunci cand este legat intr-o camasa de forta,. La un an dupa ce a fost lasat la vatra in urma unei rani la cap in timpul Razboiului din Golf, Jack Sparks este acuzat de crima, declarat nevinovat pe baza de nebunie si trimis la un ospiciu. Dupa ce este indopat cu medicamente, Jack este imbracat intr-o camasa de forta si inchis pentru cateva ore intr-un seratar de la morga. In timpul incarcerarii el calatoreste in viitor si afla ca va muri peste patru zile. Filmul parca nu are dinamismul si “prospetimea” din “The Butterfly Effect” dar din punctual meu de vedere este mai bun chiar daca nu se ridica la nivelul unui “Donnie Darko”. Adrien Brody (un actor care imi displace total) nu joaca prea rau, Keira Knightley da bine in rolul alcoolicei depresive iar Kris Kristofferson aduce ceva substanta doctorului obsedat. Filmul merita pentru ca nu forteaza prea mult si nu da in penibil ca in cateva scene din “The Butterfly Effect”.
Totusi “Sometimes life can only begin with the knowledge of death” parca nu suna la fel de bine ca “The dreams in which I’m dying are the best I’ve ever had”.

bigi 06 Sep 2005 21:10

am vazut cateva filme noi dintre care aproape toate au fost prea penibile :
Bewitched - f nasol , penibil , Kidman intrun rol care l-a jucat ca de altfel pe toate : penibil . nu a fost faze hazlii . e de comedie sau de dragoste ?? comedie in nici un caz
Stealth - subiect obisnuit tipic american cu o echipa de super-talentati care reusesc sa faca imposibilul DAR tot tipic este si accel hot-shot un ''rebe'' mega talentat care-i omoara pe toti . filmul nu a fost prea bun. ni normal ca un film tipic american trebiua sa apara confilcte cu niste tari comuniste : Corea de Nord si vesnica ( dar fosta comunista ) Rusie care amundoua normal sunt nimicite de un sg pilot si de un avion ultre-mega-secret si performant
garden state - in primu rand cred ca sa vrut sa fie comedie romantica - mie mi sa parut mai mult un film destul de ciudat nu prea de dragoste si comedie nuuu prea
un giggolo de doi bani 2 - ca la multe filme partea a doua nu e la fel de buna ca prima........ mi-a placut si asta dar mult mai bun a fost prima parte
who's your daddy - incredibil . mia placut in ciuda lipsei de nume cunoscute a fost f reusit cu faze de te tavalesti pe js de ras

ogto 06 Sep 2005 21:34

Povestirea lui NIghtwane a unui film ce pare a fi apogeul campului - 10.1/10

De ce apogeu? Pentru ca merita. E acolo sus, impreuna cu Splatter Farm.

De ce 10.1? Pentru ca acest film incarca regulile realitatii. Iar timpul se dilata cand te uiti la el, astfel nightwane e cu 10 ani mai batran dupa acest film. Si are o cicatrice imensa pe obraz, de ce? Because this film "scarred" him for life.

Am incredere in relatarea lui NIghtwane, dar voi astepta VIZIONAREA inainte sa dau scorul final (care probabil va fi ceva de genul 'surealist').

Filmul se numeste "Purulental MAsticator 2 - Brutal Dogo".

There is a reson why the call him... NIGHTWANE... Filthfy manwhore sex god... But you can call him Bob.

Bulumulu 07 Sep 2005 13:11

Ettore Scola - Le Bal (1983)

ar trebui vazut de multi. k experiment si ca complexitate - povestind in spatiul inchis al unei sali de dans, e.s. propune o istorie a tipologiilor franceze din 1920 pana in anii 80, splendid amestecata cu o istorie a frantei si a muzicii timpurilor acelea. fara dialog, pare sa aiba tangente cu teatrul insufland ceva special filmului. minunat, de (re)vazut

Longshot 07 Sep 2005 15:17

full frontal - 7/10. digital, low b., packed with stars. nu dezamagitor dar cam pretentios si nu atat de amuzant pe care ar fi fost necesar (poate doar cand david hyde pierce e in brate cu catelul lesinat de la 'special' brownies-urile gatite pt un producator). cameo-uri si inside jokes (fincher tragand 49 de duble pentru doua replici) la fel ca the player insa ca si film despre hollywood nici nu se apropie de nivelul lu' ala. e drept insa ca probabil nici nu vrea.
charlie and the...8/10
auto focus 6/10

Gaandalf 07 Sep 2005 18:21

Superman III - 7/10 -revazut- povestea e varza. De la 2 trebuiau sa se opreasca. Richard Pryor aduce un + filmului dar nu de ajuns. Se formeaza acel "ceva" intre Clark si Lana Lang dar dispare pana la inceputul celei de-a 4 a parti. Duelul intre Superman & his evil counterpart este unul memorabil. Este apogeul filmului...

Superman IV - 6/10 -revazut- povestea e si mai varza. Gene Hackman ramane cel mai potrivit pentru rolul lui Lex. Superman nu evolueaza si el deloc. De la plasa plina cu rachete nucleare pana la plansetele lui sa nu mai raneasca pe nimeni ca: "they're people" - filmul lasa de dorit. Vorbeste de legile fizicii dar Lacy Warfield ajunge in spatiu ... Lois Lane - practic inexistenta.

dar Superman ramane Superman ...

Bend It Like Beckam - 8/10 - Ae Fond Kiss este o replica fidela a acestui film. Convingeri religioase, cultura si probleme rasiale. Ambele filme au finaluri fericite cu toate ca Ae fond kiss lasa loc si pentru drama.

The Upside of Anger - 9/10 - o comedie de familie si nu numai. Un Kevin Costner foarte lejer, comod si amuzant care nu a deranjat deloc ... subiectu este situat undeva aproape de acea "midlife crisis" in care tre sa cumperi Porsche-ul dar ai prea multa ura in tine sa mai gandesti clar si te ineci in vodka la 9 dimineata. catchy ending!

keyzer soze 07 Sep 2005 19:35

Originally Posted by Bulumulu:

ar trebui vazut de multi. k experiment si ca complexitate - povestind in spatiul inchis al unei sali de dans, e.s. propune o istorie a tipologiilor franceze din 1920 pana in anii 80, splendid amestecata cu o istorie a frantei si a muzicii timpurilor acelea. fara dialog, pare sa aiba tangente cu teatrul insufland ceva special filmului. minunat, de (re)vazut

uite ca unii mai vad si filme adevarate.
bravos!

fitzcarraldo 07 Sep 2005 21:31

Originally Posted by Bulumulu:

L-am vazut pe vremea raposatei Telecinemateci .... Superb. Tot in categoria asta se incadreaza si La multi ani Doamna ! al lui Ermanno Olmi. Filmele sunt asemanatoare.

Azi, vazut in sfarsit Supravietuitorul (Last Man Standing - r. Walter Hill), dat pe Pro TV. My kind of movie ! 10/10

keyzer soze 07 Sep 2005 22:18

Asemanatoare si nu prea.
Scola zgarie la intelect, Olmi baga degetul in nasul fin al connaisseur-ului.
Amandoua insa au luat doar medalia de argint la vremea lor - Berlin, respectiv Venetia - in deplin acord cu gusturile '(b)low class' ale userilor deceniului 8. Bine ca au trecut douaj' de ani de atunci ca, vorba aluia din 'Touching the Void', 'I don't wanna die with Boney M'.

on-topic: va recomand 30 de minute de falfaiala senzationalindirect, capturate digital de la televiziunea noastra preferata, ZerkaloTV - 'Romeo Fantastik, regele sexului, inventatorul manelelor porno'. Romanul s-a nascut poet!

fitzcarraldo 07 Sep 2005 22:31

Originally Posted by keyzer soze:

'Romeo Fantastik, regele sexului, inventatorul manelelor porno'. Romanul s-a nascut poet!

Porno si manele, visul Romaniei !

notorious 07 Sep 2005 22:34

Originally Posted by fitzcaraldo:

Azi, vazut in sfarsit Supravietuitorul (Last Man Standing - r. Walter Hill), dat pe Pro TV. My kind of movie ! 10/10

sper ca glumesti ! :( pe langa 'yojimbo' si 'per un pugno di dollari' e vax. :sick:

on topic, vazut santa sangre, cu care jodorowsky m-a lovit din nou in moalele capului, un horror ciudat (desi la mile distanta de 'the holy mountain' !), cu un usor iz de 'psycho', venind in plus, insa, cu o abordare psihedelica si cu cateva cadre suprarealiste de o frumusete extraordinara. jodorowsky are cinismul lui bunuel si bizareria lui lynch in tandem cu violenta stilizata a lui peckinpah. sunt surprins (a se citi 'socat') de fiecare film.

p.s.: pt linistea mea - acesta este un film 'adevarat', dle keyzer ?

Ambra Blu 07 Sep 2005 22:40

Originally Posted by notorious:

on topic, vazut santa sangre, cu care jodorowsky m-a lovit din nou in moalele capului, un horror ciudat

F misto horrorul asta! Exceptional! Mai bun decit cabinetul Dr Caligari! Si chiar si decit Nosferatu!

fitzcarraldo 07 Sep 2005 22:44

'per un pugno di dollari'

Uiti ca sunt fan Leone. Filmul e bun.

notorious 07 Sep 2005 22:47

F misto horrorul asta! Exceptional! Mai bun decit cabinetul Dr Caligari! Si chiar si decit Nosferatu!

deci e 'adevarat'.

Ambra Blu 07 Sep 2005 23:13

Adevarat a inviat, cu moartea pe mortii vii calcind!

BeNnY 07 Sep 2005 23:52

Charlie and the Chocolate Factory - 9.5/10 - Absolut sublim. Un Burton super stilizat, castle at the top of the hill gen, atmosfera (si muzica) edward scissorhands afara, inauntru camp coordonat haotic cu indian little people facand scufundari si aerobica subacvatica cu pseudoprezervative galbene pe capete, cantand cantece de oameni mici (la propriu). Nu pot sa zic ca e cel mai misto film al anului pentru ca e camp si nu-l pot compara cu sideways & co. Cum sa nu iubesti filmul asta, cand are dialoguri gen "Mr.Wonka, I'm Violet Beauregarde. - Oh. I don't care." Vazut de 2 ori consecutiv.

The Mask - 6.5/10 - Fun, pentru ca nu l-am luat in serios. Si nici el nu prea se ia in serios. E un film prost, dar are unele replici relativ distractive, cat sa nu fie plictisitor.

Beyond Re-Animator - 6/10 - Nu destul de prost ca sa fie bun. Un tip fara maxilar band lapte, un soricel electrocutat, un chel religios mort si reanimat musca diverse chestii, nici una interesanta, in afara de un sfarc, jumatate de individ urmarind o tipa cu scopul de a o viola (in ciuda faptului ca nu mai avea penis), multi morti, un narcoman explodeaza, acelasi narcoman mai cere o doza din ce l-a facut sa explodeze, muscat un penis, si mai multi morti, soricelul electrocutat, dar acum reanimat se joaca cu penisul, doctorul taie gatul prietenei ca s-o salveze si se termina filmul. You know, same ol', same ol'.

Ma gandesc ca in curand voi incepe sa scriu din nou serios despre film.

st3fan 08 Sep 2005 09:29

Saw regia James Wan. 8/10
Am fost nevoit sa ma uit la acest film, ca prea auzeam in stanga si in dreapta cat de "tare" si "cool" este.In nici un caz horror, si in nici un caz nu provoaca insomnii.Un thriller foarte bine gandit, twisted as putea spune.Plot-ul este genial, criminalul care creaza situatii victimelor pentru ca acestea din urma sa moara sau sa traiasca (iubindu-si apoi fiecare secunda din viata) face toti banii.Film intesat cu flash-backuri, dialogurile dintre cele 2 victime mi s-au parut pertinente, conforme cu situatia in care se aflau.Finalul a fost total neasteptat, poate fi considerat tras de par, dar sa zicem...Montajul foarte reusit, de fapt prin cadrele foarte rapide si socante acest film ar putea fi catalogat drept horror, dar repet, dupa parerea mea nu este.Merita o vizionare.

Nae 08 Sep 2005 11:10

the million dollar hotel. wim wenders
charming. special. superb. fantastic. mila. touching. 10/10... my movie.

Ambra Blu 08 Sep 2005 12:05

Last Days - G vS
Am asteptat atit, pt ca nu suport sa ma uit la screenere. Intr-un fel, asteptarea a meritat: un film de stare, cadre lungi, statice, steady-uri ca in Elephant, numai ca acum prin padure, printre copaci, actiune reluata din mai multe unghiuri de vedere, live sound. Mizanscene si incadraturi bine puse la punct (el ea stau in pat in usor high angle, pe tv are loc o partida de kumite, afara, pe geam, se vede inca un personaj), Michael Pit cinta, Michael se imbraca intr-o rochie si tine pusca in mina, Michael isi impusca imaginar prietenii reali, Michael vs mormonii, etc Bieinteles, apar si doi poponari, sa nu cumva sa nu ne dam seama ca filmul e facut de GvS. Filmul nu e rau, poate fi destul de nostalgic/ melancolic, etc, mai ales daca ai fost fan Nirvana, storci si o lacrima, doua. Eu, unul, n-am fost fan si prefer in continuare Elephant.

Cadrul din gradina, cu moartea cantautorului, f dibaci facut: no special effects, no cheap tricks.

st3fan 08 Sep 2005 15:09

The Graduate (1967) regia Mike Nichols. 7/10
Anne Bancroft si Dustin Hoffman in rolurile principale...Inainte de film ma asteptam la versiune masculina a Lolitei, de aceea eram intrigat.Am fost dezamagit sa observ ca totul se transforma intr-o poveste de dragoste banala purtand marea stampila a Hollywood-ului.Cu siguranta a fost un film foarte apreciat de adolescentii de atunci, asa cum si azi sunt apreciate filme precum "Bewitched", "Monster in law","A lot like love" sau alte astfel de titluri care imi incarca memoria degeaba.Dustin Hoffman, un actor bun, cu fata de retardat, de aceea i s-a potrivit atat de bine rolul din "Rain Man"...Apreciez filmul pentru simbolurile din imagini, pentru modul in care a fost filmat (unele secvente) pentru coloana sonora (desi erau unele melodii carora parca li se facea clip din film) nu pentru faptul ca este considerat un "clasic".

fitzcarraldo 08 Sep 2005 15:21

Originally Posted by st3fan:

Anne Bancroft si Dustin Hoffman in rolurile principale...Inainte de film ma asteptam la versiune masculina a Lolitei, de aceea eram intrigat.Am fost dezamagit sa observ ca totul se transforma intr-o poveste de dragoste banala purtand marea stampila a Hollywood-ului.

Ce vorbesti Frantz ? Mai vede-l o data ... treaz. Asta era prin 97 si film de admitere si pe la noi si prin alte parti. ;)

st3fan 08 Sep 2005 15:40

Originally Posted by fitzcarraldo:

Anne Bancroft si Dustin Hoffman in rolurile principale...Inainte de film ma asteptam la versiune masculina a Lolitei, de aceea eram intrigat.Am fost dezamagit sa observ ca totul se transforma intr-o poveste de dragoste banala purtand marea stampila a Hollywood-ului.

Ce vorbesti Frantz ? Mai vede-l o data ... treaz. Asta era prin 97 si film de admitere si pe la noi si prin alte parti. ;)

Imi pastrez parerea.Plus-uri pentru simbolurile care sugerau subjugarea pustiului,inca un plus pentru inceput, ma refer la secventele de la petrecere, sugerau faptul ca era sugrumat social,"lupta" cu crucea s.a.m.d.Actorii au jucat super, Hoffman tanar chiar mi se pare ca are fata de retard, dar un actor de nota zece si ceva.Dar povestea nu m-a impresionat mai deloc, tipul care strabate mari si tari ca sa isi gaseasca iubita...romantic, nice, dar super uzata faza.Si montajul mi-a placut, am vazut cateva lucruri foarte expresive.Dar nu a fost un film care sa ma impresioneze in mod special.I-am dat 7, ok sa zicem ca merita un 8...

Longshot 08 Sep 2005 15:44

Si montajul mi-a placut...

frate, tu ai ceva cu montajul :D

st3fan 08 Sep 2005 15:46

:D Longshot, ramane secret, nu mai spune pls...

Cinemania 08 Sep 2005 18:06

deci e 'adevarat'.

adevarat...ca Santa Sangre nu e horror

MinRep 08 Sep 2005 18:40

Off the Map - 8-9/10: We have a winner! Cele mai frumoase imagini pe care le-am vazut anul acesta la cinema. M-a impresionat si prin simplitatea cu care este realizat, prin mesajul nu foarte bine conturat, dar bine transmis, prin universalitatea temei si muzica 'la obiect'... Un film cald (eu prefer "rece", dar sunt gata sa fac o exceptie... sau mai multe... :oops:), cum mai rar prinzi pe ecranele noastre (si, cred eu, pe ecranele de peste tot in lume).

P.S.: Mai vreau sa notez ca il prefer, in comparatie cu "Sideways".

KORBEN 08 Sep 2005 20:46

Godzilla vs King Kong 7/10
Camp de prima clasa, a carui valoare scade prin timpii morti si abuzul de secvente musicale
In fine, niste japozeni care pretinzind ca sunt un trib de negri (asta doar dupa ce s-au uns in prealabil cu crema de ghete de culoare inchisa) si o poza cu o ruleta (despre care se zice c-ar fi nu stiu ce statie spatiala din chile (!??) trebuie vizionate
Finalul m-a facut sa-mi para rau pt jucariile din cauciuc (nu va ganditi la prostii!!! E vorba dsp camioane, baze militare si gigantii din titlu) care au fost folosite pt a crea un feeling de apocalipsa

Prince of Darkness 8/10
Vazut la 13 ani m-a impresionat;
acu, la 10 ani distanta ramane interesant si surprinzator de bine-facut (suspansul creat prin muzica, psihoza holurilor, biserica extrem de creepy, efectele speciale “saracute” ale epocii care sunt ireprsabil folosite)
Din pacate dialogurile sunt de tot kktu, incercarea lu Carpenter de a da sens mambo-jumbo-ului cretinoid despre religia crestina si de a o face într-un mod mai mult stiintifico decat fantastic putea lipsi.
Un final in mai multe reprize care still gives me the creeps

Stewie Griffin. The Untold Story 8/10
Aka Family Guy-Da Movie.
Genial pe-alocuri, cu umor proaspat si ceva flash-backuri inoubliabile (featuring Jesus, young Ray Charles, Mr Douchebag (the president of the usa), Roger Moore si Walt Disney)

Beyond Reanimator 6/10
Camp-ish da` cam plicticos;
un inceput beton (un mort-viu fara maxilar sugruma o adolescenta blonda dupa care incearca saracul sa bea lapte dar nu poate din cauza maxilarului lipsa)
dupa care vreo jumatate de ora de film in care tot se explica sentimente si motivatii psihologice de care sincer n-aveam nevoie dat fiind faptul ca asteptam aparitia mortilor reanimati cu serul misterios verde fosforescent (sau flourescent, whatever)
lucrurile deviaza din ceva ce parea a fi “Dupa gratii” sau “Mandat pentru crima” in “inchisoarea mortilor reanimati cu lichid flourescent”
final 100% camp
cineva (regizorul, gen.) a vazut de prea multe ori Brain Dead si efectele sunt vizibile sub forma unui climax ireal, visceral si hilar (prizonieri morti si reanimati pe jumatate sau trei sferturi eviscerati sau dezmembrati se tarasc pe holuri, vine politia, cu munitia, the evil warden gets freid, un sobolanel rostogoleste un penis de cauciuc- care, de fapt se vrea a fi human flesh si a fost detasat de trup cu gura de reporterita care se combinase cu doctorul inchisori, asistenta apetisanta ramane fara un sfarc & other ymmmy stuff)

Underworld 9/10
Liked it too much, more than a lot, deci il incadrez la sectiunea “placeri vinovate” alaturi de riddick
Dak stau sa ma gandesc, cine si-ar putea refuza placerea unui film cu o tipa in cat-suit din latex negru care fuge urmarita de un varcolac????
PRO
Povestea (pe-alocuri banala dar exact cum trebuie sa fie un film despre lupta dintre vampiri si varcolaci)
Personajele (&actorii, in special Kate Bekinsdale)
O parte din efectele speciale (transformarea varcolacilor)
Estetica (destul de) Bd-stica si abuzul de albastru si negru in ce priveste “paleta cromatica”
Costumul de latex al lui Kate B
CONTRA
O parte din efectele speciale (trezirea lui Victor)
Decorurile si costumele (ingrozitor de kitchioase,exceptie facind trenul cu care vine una dintre vampirite)
Lipsa secventelor erotice (mare lips!!!)
Chestiile luate copy/paste din Matrix (parpalacele de latex negru, “zborurile” lui Kate B)

Stealth zero/10
“das ist über-scheisse!!!” mi-am zis dupa primele 10 minute (tokma se ajunsese la “caracterizarea in-depth” a personajelor prin sabloane referitoare la etnie si clasa sociala) si am skimbat rapid filmu (oricum, din cate-mi vin in minte filmele cu avioane sunt in cel mai bun caz shitty dar in general pure scheisse, de la Top Gun la The Aviator si de la Pearl Harbour la Hot Shotz)
din ce-am vazut Jessica Beal (singurul motiv pentru care ar putea vreo fiinta decenta sa vada jegu asta de film) era cam boccie la fata, si era indragostita de un redneck imbecil si antipatic si negru din ray (Jamie foxx?) era, cu oskaru lui cu tot la fel de scarbavnic

Stay 8/10

Brain-twister
fara the lavish visual side of Reconstruction
fara sexu lezbicos si gratuit din Mulholland Drive dar cu bunul simt de a explica ce si cum
mai putin suberb pe partea vizuala decat The Machinist
si cu alterari ale realitatii care arata ca ceva s-a schimbat in matrice si trimit spre Dark City si Identity
Pro
Ryan Gosling
Imaginea (cam pretioasa si nu chiar extravagant de originala dar combinata cu)
Montajul (accelerat si tripant de maxim effect)
Scenariile posibile care ruleaza in mintea spectatorului (dar slava domnului solutia nu e aceeasi ca in vreunu din filmele de mai sus)
Finalul/inceputul
Naomi Watts
Contra
Ewan McGregor (se pare ca dak nu tre sa se plimbe juma de film in p*la goala mr McGregor nu poate performa actoriceste deloc; in fine, nici fata nu-l ajuta sa para psihologo-psihiatru, si cred ca Vin Diesel ar fi fost la fel de convingator)
Naomi Watts imbracata TOT TIMPU
Citatele cam prea multe si evidente din clipuri de 5 stele (massive attack)

Separate Lies 7/10
Ok. Imaginati-va ca Ruppert Everet e amantul lui Emily Watson; si ca accidental omoara cu Landroveru un hodorog biciclist
Daca adaug detalii gen imagine de tvseries insulare si faptul ca toti actorii sunt sau batrani sau arata ca dracu avem premizele unui mare “why bother?”
Se merita efortul pentru dialogurile pe-alocuri a la closer, pentru ca toti oamenii sunt foarte convingatori in rol, pentru ca desi apeleaza suspect de mult la emotivitatea publicului e un film cat se poate de ok, cu un menaj a trios aproximativ si toate astea fara sa fie vrun jeg mizerabilo-socialist a la loach sau leigh

Terror_IST 08 Sep 2005 21:47

“Carandiru” 8/10 Un superb film brazilian , nominalizat la Cannes in 2003,
bazat pe fapte reale, despre inchisoarea din Sao Paolo, cea mai mare din America Latina.
Evenimentele sunt prezentate din prisma unui doctor care vine in penitenciar pentru a-i testa pe detinuti de SIDA. In timp ce-i trateaza, el asculta povestile lor, povesti hilare sau triste. (ca si in “Shawsahank Redemption” inchisoarea este plina de “nevinovati”). Cunoaste oameni cu constiinta incarcata, oameni care au pierdut speranta dar si oameni care au pastrat-o, oameni disperati dar si oameni care au reusit sa gaseasca iubirea sau pe Dumnezeu. Cand o stupida cearta degenereaza, nebunia se dezlantuie si ceea ce urmeaza este de necrezut. Revolta din “Natural Born Killers” pare o joaca de copii fata de ce se petrece in Carandiru. Regizorul mentioneaza la sfarsit ca cele prezentate nu reprezinta neaparat realitatatea ci varianta detinutilor supravietuitori, povestita doctorului. Filmul este deosebit pentru ca prezinta un sistem de incarcerera total diferit de cel din Occident iar cateva scene (culminand cu macelul delirant) sunt cutremuratoare.

notorious 08 Sep 2005 23:18

@ st3fan

'the graduate' a fost inclus de american film institute in 1999 in top 10-ul celor mai bune filme din toate timpurile.

@ cinemania

e adevarat, nu e horror 100%. e jodorowskian.

.................................................. ................

odata cu stagecoach, am bifat unul de pe lista celor aproape 150 de filme realizate de john ford. (in ritmul asta, o sa le vad pe ultimele cantand la harpa.) e un western misto, cu replici brici, cu niste pesonaje atasante si cu o cascadorie clasica. cu alte cuvinte, prefer sergio leone.

iar duck soup (sau 'intalnire de gradul III cu fratii marx') e un tur de forta: nu cred ca am mai vazut un asemenea nr de poante seci pe minut nicaieri (desi mai am de analizat 'horse feathers', 'animal crackers' si 'monkey business'). iar onomastia (de la freedonia, tara utopica in care se desfasoara actiunea, pana la 'chicollini') parodiaza inteligent lumea politica din perioada interbelica.

st3fan 08 Sep 2005 23:26

Halloween regia Rick Rosenthal 5/10
Am vazut in acest film ceva deosebit de original...Busta Rhymes cu o replica spirituala, aproape filozofica...am si uitat-o, dar ca idee, a fost si asa ceva.Sunetul mi s-a parut ok, folosit "by the book", sustinea imaginea foarte bine.In schimb are doar minusuri, nu le mai enumar.Filmul e considerat horror, poate doar pentru ca apar cateva capete fara gat.Nu ma mai complic, in concluzie nu merita vazut...

All times are GMT +2. The time now is 17:15.