![]() |
Oh ... but there`s no Holly like Audrey Hepburn :love:
|
Eh eu m-am uitat la Breakfast at Tiffanys numai din cauza lui Neuptoleum. Actorii ºi povestea sunt ok. Un film ce trebuie vãzut pentru o culturã cinematograficã, probabil - în rest - nimic mai mult. Am avut o aºa senzaþie de previzibil, de deja-vu ºi de comercial... :D
|
Originally Posted by Dragomara:
dc sa ma ofensez? m-am obisnuit dja cu obrazniciile tale... nu stiu dc ma mai obosesc sa-ti raspund :? |
pentru cei care stiu ca andy warhol a fost mai mult decat un 'xeroxar', o carte si un articol:
the book: http://www.penguinclassics.co.uk/nf/...189420,00.html articolul: http://www.supliment.polirom.ro/cate...tem=177&cat=17 |
exista si varianta de vreo 6kg, pt cei care vor sa aprofundeze fabrica lui warhol
|
Citesc acum un studiu despre tragedia antica greaca de Guy Rachet si m-a umflat rasul la urmatoarea afirmatie : Fie ca invinge, fie ca e invins, omul iese intotdeauna inaltat si innobilat din aceasta lupta, mai ales atunci cand moare :lol:
Cool, nu? |
Originally Posted by erectia eunucului:
hai k e misto 'niebla', dc faci misto d ea?? :o :( |
Celine. Moarte pe credit.
Absolut bestial tonul pe care sunt scrise reflectiile asupra vietii, mortii, lumii, oamenilor. Un ton in sine depresiv dar a naibii sa fiu daca nu ma revigoreaza. Sictirul ala atat de "smart", detasant, din care citesti printre randuri "in ce lume infecta traim dar imi place".... asta ar fi prima impresie caci sunt la primul sfert de carte.... "si iata-ma iar singur. totul e atat de lanced, de greu, de trist. Curand voi fi batran.si atunci se va termina totul in sfarsit. cata lume s-a mai perindat prin camera mea! cate mi-au mai indrugat, fara noima! acum au plecat! au imbatranit mucegaind, mizer, fiecare in coltul lui de lume" |
dar atunci cum de ai fost atat de ingaduitoare cu pitbull cu episodul lui cu colaborationismul?
Alas, tu imi veni raspunde cu o replica lobotomizata... :? |
Cu riscul de a-mi atrage o serie de apostrofari, nu sunt deloc de acord cu modul asta de a privi lucrurile! Ce-i cu anatema asta numita Securitate? Nu-i poti judeca pe oameni de ce au procedat intr-un anumit fel in anumite circumstante atata timp cat tu insati nu ai trecut prin situatii similare. Fiecare avem slabiciuni si cedam penibil in imprejurari mult mai lejere decat presiunea unui angajament cu Securitatea. Compromisuri ai facut si tu, cum am facut si eu, cum a facut si cel mai pur om de pe acest forum. |
Dragomara@
amestecand registre tematice si genuri literare: Raymond Chandler, Edgar Allan Poe, Jack London,Truman Capote, Henry Miller, Saul Bellow sau Pynchon...sunt suficienti cat sa salveze o literatura... k tot pomeneam undeva de sf....ce-ar mai ramane din toata istoria science-fiction-ului fara pleiada de scriitori americani... Proletar@ ....dificila tema de reflectie -:) Cea mai frumoasa definitie a libertatii - in opinia mea - ii apartine lui Camus care spunea ca Libertatea este dreptul de a nu minti...uneori, acolo, in acel drept de a nu minti... se da toata batalia "moralitatii si a responsabilitatii"... |
Pentru cä subiectul chiar vä pasioneazä - gratie urmasului lui Jelly-spine, cel ce cu osârdie-i duce-nainte nobilu' heritaj - hai sä vä bucur cu o precizare.
Nu a fost o "cedare sub presiune", ci o acceptare promptä si hotärâtä: "DA! Pot sä fac ceva! Dacä refuz, în locul meu vor racola altul, care-o sä le facä jocul! Asa, mäcar un canal de informatie sä-l iau sub control, sä-l filtrez oarecum... sä väd cine, ce si cum, de unde suflä vântul, si sä-i avertizez cumva pe bäieti... Poate chiar aflu cine mai ciripeste...! Mäcar atâta sä fac, dacä mai mult nu se poate..." (Iar acest "mäcar atâta" s-a îndeplinit. Cu probe si martori.) E doar unul dintre motivele pentru care "Jurnal infidel" si "Un tigru de hârtie", ale lui Bujor Nedelcovici, sunt atât de interesante. Si obiective. |
Cartea preferata...Uhm..."The Virgin Suicides" - Jeffrey Eugenides.
Dar cate altele... |
Originally Posted by silver_boy:
e pur si simplu absurd sa afirmi k literatura america nu exista sau k e "de unica folosinta" (wtf is that supposed to mean anyway?!? k nu le poti citi decat o singura data? ce n-as da sa pot citi atat de multe carti odata!) |
@Dragomara
Nathaniel Hawthorne? Doamneeeeeeeee ce scriitor insipid plictisitor si lipsit de orice forma de vivacitate....am citit de curand Casa cu 7 frontoane.....bleah, ORIBIL.......mai ceva ca victorienii de tipul Elliot, Sand....execrabil |
:(( m-a emotioant pana la lacrimi...
"Cat era ziua de lunga, nu-mi placea nimic. Rar se intampla sa nu plang o buna bucata de timp. Primeam mai mult palme decat zambete la magazin. Ceream iertare pentru orice, ceream iertare pentru tot..."(Celine, Moarte pe credit) |
nu stiu, si eu am petrecut tot 17 ani sub comunism, dar nu m-am simtit niciodata apasat de lucrul asta.
poate pentru ca am fost mai superficial, poate pentru ca am citit alte carti decat cele proletcultiste, desi nu mi-au displacut niciodata. si probabil ca as fi acceptat, la o varsta a avanturilor cu capul inainte, sa fac parte din structura de partid. la fel, e si mai probabil ca, la un moment dat, sa-mi dau seama ca sistemul politic pe care l-as fi sustinut ca activist e putred si as fi trecut de partea cealalta, a disidentei. dar nu pot decat sa intuiesc lucrurile astea, pentru simpul fapt ca nu am fost in situatiile respective. |
Carti despre extraterestri nu erau atunci ? :lol: |
Da' Hobana ce cusur o avea?
|
Pãi cred cã unul singur, dar major...nu avea antene-n cap ! Aaaa, mai era ceva : nu era verde !
|
All times are GMT +2. The time now is 04:49. |