![]() |
Faptul ca Ion a aruncat inelul i-a salvat viata Mariei?>:)
|
Eu ma gandeam ca s-au dus cu vaporul in luna de miere si Maria s-a gandit sa faca o baie in mare. Dar cum Maria uitase ca nu stie sa inoate, odata ajunsa in apa, incepuse sa dea din maini ca ametita. Ion, indragostit pana peste cap de ea, se gandeste sa-i arunce inelul (colacul de salvare), ca ea sa se prinda de el si sa revina din nou pe "uscat".
|
Originally Posted by dragonfly_drk:
Nu
Originally Posted by Kramer:
Da :) |
1. E ceva adevar in ce zice buticut?
2.Erau la masa cand a aruncat inelul? |
1 Nu 2 Nu |
inelul aruncat este un cerc de metal care se poarta ca podoaba pe deget?
|
Originally Posted by indiferrent:
Nu :) |
Vai,ce rusine,pana si elevii de 6-a au rezolvat-o:P
|
Probabil au pus mai multe intrebari. Ei au mai multa imaginatie. E putin aiurea ca, de fapt, inelul nu este un inel. Daca arunca inelul care, de fapt, nu este un inel, trebuie sa fii elev de clasa a sasea si sa te gandesti la tot felul de tampenii. Asta e ca aia: ce e rotund, are doua dungi si merge in sus? O portocala cu bretele intr-un lift.
|
Intrebarea "de ce?" la ce se refera?
De ce a aruncat Ion inelul? sau de ce i-a multumit Maria? Din moment ce ai zis ca Ion i-a salvat viata Mariei, atunci Ion a aruncat inelul ca sa ii salveze viata Mariei, iar Maria i-a multumit pentru ca i-a salvat viata. |
Intrebarea "de ce" e intrebarea pe care v-am pus-o eu voua, de ce i-a multumit Maria lui Ion? Raspunsul "pentru ca i-a salvat viata" nu rezolva problema. Cum i-a salvat viata? Ce se intimpla in momentul ala?
|
Inelul respectiv este un inel de plafon? :P
|
Originally Posted by Rapture:
Nu :) |
a aruncat inelul deoparte sau i l-a aruncat lu' Mărie?
|
Originally Posted by paul_aramis:
Da
Originally Posted by paul_aramis:
Nu |
1.Inelul, care, de fapt, nu e un inel, e de metal?
2.Inelul ,care, de fapt, nu e un inel, e de plastic? 3.Inelul, care, de fapt, nu e un inel, e de cauciuc? 4.Inelul, care, de fapt, nu e un inel, e de sticla? 5.Inelul, care, de fapt, nu e un inel, e comestibil? 6.Inelul, care, de fapt, nu e un inel, e de dimensiunea unui inel care, de fapt, e un inel? 7.Inelul, care, de fapt, nu e un inel, e de dimensiunea unui colac de salvare? |
Inelul, care, de fapt, nu e un inel, e viu?
|
1.2.3. Probabil nu conteaza, ar putea fi oricare din cele 3 4. Nu 5. Nu 6. Da (are forma unui inel, nu neaparat e de pus pe deget, na cum va ajut) 7. Nu 8. Nu :)) Trebuie sa va concentrati in alta parte, vi s-a pus pata pe inelul asta. Cum ar zice americanul: ginditi in afara cutiei :D |
Cei doi s-au dus in parcul de distractii, unde, disperati ca nu au cum sa plateasca la timp camatarii de la care s-au imprumutat ca sa vina in luna de miere, au vazut un afis pe care scria ca daca nimeresc un baţ de trei ori la rand cu inelul castiga 10000 lei. Ion a inimerit de trei ori, aruncand inelu,l si i-a salvat viata Mariei, ca daca nu plateau ,camatarii o omorau. Maria, fericita, i-a multumit. Exact asa cum spune enuntul tau.
EDIT: Daca ce am scris mai sus nu e corect, atunci mai intreb ceva: Era un inel contraceptiv? |
E un inel de prins părul?
Se poate ca Maria să se simtă mai bine cu părul desprins. Sunt momente în care nu vrei să ai nimic care pe tine care să te deranjeze. Poate că printre elevii ăia existau și fetițe care-și prind părul cu ceva inele de prins părul. Adulții nu prea folosesc. Mă gândesc că asta ar fi o explicație plauzibilă. |
Nu
Originally Posted by sergiuseling:
Nu Eu v-am zis sa va indepartati de inel, voi nu si nu :)) |
"luna de miere" are o importanta mai mare in cazul de fata pentru a afla raspunsul?
|
Maria ii multumeste lui Ion fiindca acesta ii salveaza viata?
|
Originally Posted by anaemona:
|
Dumnezeule... :))
Acum am citit nenorocirea... Sa fi fost prin zona, jur ca si eu aruncam dracului inelul ala! :)) Inelul de la o grenada... Terminam si cu amorezii, si cu problema! Chiar ca trebuie sa fii numai in clasa a sasea ca sa o poti rezolva... |
Nu sunt in clasa a VI-a, deci...:">
Nu vad legatura dintre grenada, luna de miere si faptul ca cei doi erau indragostiti:-? |
Originally Posted by SNOWMAN34:
Te intreb si eu, asa, ca omul, cum anume poti arunca inelul de la o grenada (adica arunci inelul si pastrezi grenada) si sa mai si ramai in viata si sa mai apuci si sa auzi cand Maria iti zice multumesc mult, Ioane? :-O |
:)) Ma intrebi degeaba, realizezi ca a fost o gluma, o chestie spusa la nervi, pt ca nu am solutia problemei.
|
Cei doi sarbatoreau nunta de argint/aur?:P :))
|
O asteptam pe anaemona sa ne dezamageasca cu raspunsul.
|
Exista ceva relevant pentru rezolvarea problemei in ideea lui Kramer de mai sus?
|
Unde au fost in luna de miere?
|
Originally Posted by SoX:
Nu si da :)) tinind cont ca unii si-ar face luna de miere in Libia/Afganistan
Originally Posted by jansic:
Nu
Nu :)
:)) Who knows? |
poate so fi inecat cu inelu:)):))
|
Pt ca se ineca?! Cumva un colac de salvare reprezenta inelul?:-?
|
1.Daca Maria nu ar fi fost salvata, ar fi murit inecata sau inecata cu ceva?
2.Daca Maria nu ar fi fost salvata, ar fi murit impuscata? 3.Daca Maria nu ar fi fost salvata, ar fi murit spanzurata? 4.Daca Maria nu ar fi fost salvata, ar fi murit de vreo boala? 5.Daca Maria nu ar fi fost salvata, ar fi murit calcata de masina? 6.Daca Maria nu ar fi fost salvata, ar fi murit intr-o explozie? 7.Daca Maria nu ar fi fost salvata, ar fi murit cazand de la etaj? 8.Daca Maria nu ar fi fost salvata, ar fi murit lovita de tren? 9.Daca Maria nu ar fi fost salvata, ar fi murit ca nu i s-a deschis parasuta? |
:))
anaemona, save us! |
Goddammit, de ce trebuie să vă gândiţi doar că lu' Mărie i se putea întâmpla ceva? dacă Ion i-a dat de fapt ei ceva?
|
Da :) V-am salvat. Ideea exercitiului era: sa puneti intrebari ca sa aflati locul unde se petrece actiunea: pe pamint, in apa, sup apa, in aer. Daca ar fi fost cazul, alte exercitii: sa aflati timpul cind se petrece actiunea si asa mai departe. |
|
Din manualul parasutistului sportiv editat de Aeroclubul Romaniei.
================ 2.1. DESCHIDEREA PARAŞUTEI Prin tragerea comenzii automate se eliberează clapetele capotei, paraşuta extractoare este aruncată în curentul de aer, şi datorită rezistenţei la înaintare a acesteia, extrage şi întinde suspantele, husa şi voalura. În procesul de deschidere, presiunea aerului loveşte bordul de atac deschis al voalurii şi face ca aceasta să se umple cu aer, sportivul simţind în următorul moment şocul la deschidere. 3. DESCHIDEREA PARASUTEI DE REZERVA In cazul aparitiei unui incident se deschide parasuta de rezerva respectandu-se urmatoarea procedura: 1. se priveste si se apuca cu mana dreapta manerul de largare aflat in interiorul chingii principale dreapta; 2. se priveste si se apuca cu mana stanga manerul comenzii parasutei de rezerva aflat in interiorul chingii principale stanga; 3. se desface fermoarul textil (scaiul) care fixeaza manerul de largare si se intinde complet bratul printr-o miscare puternica si continua; 4. imediat dupa ce bratul drept este complet intins ( si s-a efectuat largarea), se trage puternic manerul de comanda al parasutei de rezerva, cu mana stanga, pana la extensia completa; 5. corpul se cabreaza pentru a putea prelua efectul socului la deschidere. ===================== Intrebarea de pus era : Daca arunc un inel se deschide o parasuta ? Raspuns : NU ! P.S. Astia din clasa a 6-a sunt varza |
La un moment dat devenise evident ca va avea un raspuns de genul asta, dar, incapatanati fiind, am vrut sa gasim neaparat o solutie si, sincer, nu a fost atat de deplasata cum ma asteptam. Pana la urma, nu inelul ne-a indus in eroare, ci aruncatul.
|
Suntem pe un forum unde se presupune ca avem filme in sange. Au fost atatea filme in care divese persoane sareau cu parasuta si in nicunul nu s-a vazut ca se arunca sau se trage de inel. Aceea este o maneta. E logic ca la viteaza aia de coborare viata ta sa nu depinda de gasirea cu mana imbracata in manusa a unui inelus(invartecus din cauza vantului)
|
:)) Victor, depinde daca o nimeresti pe parasuta cu inelul in vreun deget.
Unele se deschid... :) ________________ Va dau una de clasa a-III-a. Daca se tine cond ca din 3 mucuri, se face o tigare, daca ti se dau 9 mucuri, cate tigari fumezi? P.S. Fumatorii aia dintr-a treia au rezolvat-o in sub doua minute. :D |
4?
|
Scenariul e cam asa: Maria si Ion erau in luna de miere si faceau parasutism. Se apropiau de pamint si Maria incearca sa deschida parasuta si nu poate. Ion reuseste sa vina linga ea si trage cu putere de firul care are un inel in capat si inelul ii ramine in mina, dar reuseste sa deschida parasuta Mariei. Atunci arunca inelul. :)
|
:) Corect Indiferrent. |
asta e problemă de logică:
Quote:
rezolvaţi problema logic. |
deci Ion joacă rolul instructorului. ei bine, instructorul trage de o coardă (cel puţin paraşatustistul trage de o carabină la modelele mai vechi) şi nicidecum de un inel pentru că, în cazul în care paraşuta tot nu se deschide, instructorul să nu fie antrenat în cădere după paraşutist, ci să îi poate "scăpa" coarda din mână. tot din manualul paraşutistului:
Quote:
|
Se trece cu vederea peste faptul ca o musca zboara cu 60 km/h, respectiv peste faptul ca ea se izbeste de un tren ce merge cu 40 km/h si inca mai e intreaga pentru restul drumului?
|
All times are GMT +2. The time now is 04:47. |