![]() |
pai sa presupunem ca scenaristul X si casa Y au castigat bani pt un proiect de dezvoltare...zic si eu 25.000 ron.
au trecut 3 ture si inca nu s-au prezentat la concurs cu lung metrajul. se apropie a patra tura si ultima. pentru a nu fi nevoita sa dea banii inapoi, casa y nu va face presiuni pentru a castiga? |
pai depinde cine a cheltuit banii.
daca i-a luat scenaristul, el va fi strans de oute de catre producator sa faca treaba bine, altfel da banii inapoi producatorului care-i da inapoi cnc-ului. daca au impartit banii sau daca i-a luat pe toti producatorul, da, e posibil. Dar nu uita ca nu aia 25.000 sunt in joc cand se depune proiectul ci cei Nsute de mii care inseamna finantarea. Daca poate face presiuni (nu prea inteleg ce inseamna asta) le va face de la prima participare, e vorba sa castige nu sa nu piarda. Asta e varianta cea mai trista, sa dea banii inapoi, dar si-a asumat-o. |
@maamatia
vreau sa te intreb cum percepi diferenta aia intre cinci si ceva in prima notare a proiectului si 9.15 in a doua...adica 9.15 coincide cu aprecierea ta? |
Originally Posted by Proletar:
am sunat dimineata la cnc, cu intrebarea: se dau saptamana asta? Raspuns: ooooooo.... nuuuuuu.... nu stiu..... se va publica pe sait cand..... :x am lanterna profi, francghie, cuie si piolet. daca nu merge, apelez la o injectie sql in admin login centrul-cinematorafiei.ro o sa fiu arestat? :(( |
Originally Posted by zapata:
adevarul e ca, dupa ce urmaresti o ceremonie Oscar, misterul rezultatelor de la CNC e o basina rasuflata. |
a participat cineva de pe forumul asta la CNC acuma?
|
Originally Posted by illotempore2002:
|
Originally Posted by mafalda:
N'ICA din textul petitiei nu duce, mäcar vag, spre o asemenea aberatie! Petitia e conceputä totalmente si indubitabil în spiritul legii, si formulatä atât clar, cât si diplomatic, adresându-se MEMBRILOR COMISIEI (care jurizeazä proiectele deja depuse), nu personalului administrativ (care opereazä înscrierile) - si, ca atare, se referä la ACORDAREA SUBVENTIILOR (pentru proiectele deja înscrise în concurs), nu la o eventualä "interzicere" a participärii. Pe scurt: - Functionari! Inscrieti-i! - Jurati! Respingeti-i! |
Se mai amana inca o saptamana afisarea rezultatelor; am sunat de dimineata la CNC.
|
Originally Posted by Pitbull:
De fapt petitia vroia sa zica: nu-l mai treceti clasa pe Daneliuc sau Pita numai pt ca sunt cine sunt, bagati ochiul mai atent la ce propun si decideti corect. Nu va lasati influentati de faima unor participanti. Se pare ca n-a fost perceputa chiar asa. Oricum, ceva efect se pare ca a avut: uite ce greu se decid cu rezultatele. |
Originally Posted by Led-Ze-Pencil:
" (...) considerãm cã este în interesul filmului românesc ca experimentele, cãutãrile ºi tentativele lor actuale sã se desfãºoare exclusiv cu fonduri private, ºi evitându-se difuzarea rezultatelor în reþeaua publicã ºi pe posturile de televiziune, pentru a nu coborî nivelul de ansamblu al filmului românesc ºi a nu favoriza rãspândirea confuziei de valori. Nu au motive de a se teme cã am cere îngrãdirea libertãþii lor de expresie: experienþe de datã recentã au demonstrat cã orice film realizat cu mijloace limitate ºi pentru circuit închis, dacã e cu adevãrat valoros, va rãzbate imediat ºi la nivelul publicului larg. (...) Desigur, emiterea a priori a unor asemenea judecãþi ar fi riscantã, frizând o reinstituire a cenzurii, motiv pentru care, evitând orice antepronunþare, facem apel la dumneavoastrã, ca profesioniºti ai criticii ºi artei filmului, sã filtraþi cât mai riguros propunerile de acest sens, (...) " Cine INCA mai gäseste loc de "interpretäri", nu poate fi decât cusurgiu. Ce mama dracu', petitia e adresatä unor INTELECTUALI, nu unor ageamii cärora trebuie sä le explici totul bäbeste, murä-n gurä, pe silabe, cu desene si cerându-le sä repete dupä tine si sä mai zicä o datä si cu cuvintele lor. |
Originally Posted by Gloria:
|
Originally Posted by Gloria:
foarte, foarte suspect.... |
Bizar de suspect...! :D
|
Ba chiar bazar de suspect.... :? |
|
Si in plus, li se cerea juratilor sa faca un lucru care era de la sine inteles, prin natura jobului lor: sa filtreze proiectele atent. Asta nu putea deveni o eticheta, fiind implicita, asa c-au ales-o pe asta cu discriminarea. greu cu comunicarea asta in masa. in ma-sa. |
Originally Posted by Led-Ze-Pencil:
|
Proletar,
Nu este corect sa-mi pui mie aceasta intrebare. La sectiunea animatie proiectul este insotit si de schite/storyboard lucru care ar trebui sa-i ajute pe cei din juriu in evaluarea lor. Adica nu au de judecat doar un text si inclin sa cred ca le este mai usor sa fie obiectivi. Chiar si din faza de proiect este usor sa-ti dai seama de cum o sa arate filmul. Acelasi text si acelasi storyboard au fost premiate in 2007 la concursul international de proiecte din cadrul festivalului de animatie ANNECY. Daca la animatie este asa greu, imi imaginez cum e la fictiune lung metraj unde ai doar 80 de pag de citit pt a ajunge la o concluzie. |
iar daca isi da seama, iar nu are ce cauta, pentru ca nu se respecta secretul proiectelor. :)
|
Da, Maffy, asa e - dar petitia tine seama si de asta! NICAIERI nu se spune: "nu alegeti scenariile lui X sau Y"! In raport cu scenariile se vorbeste NUMAI despre valoarea lor intrinsecä, iar despre Daneliuci, Barne, Nicolaesti si Nichitute, NUMAI ca regisori ai proiectelor. (Si, repet, nicäieri nu e vorba de participare - elementul la care te-ai referit tu - ci numai de jurizare.)
Deci, pe partea legalä, redactarea corespunde. (Iar faptul cä nu credem o iotä în gogoasa cu "secretizarea" rämâne la un nivel de subîntelegere elegant-explicitä. ;) ) |
Cred cä nu.
Sper cä da.
To right... the unrightable wrong... To love... pure and chaste from afar... To try... when your arms are too weary... To reach... the unreachable star... This is my quest, to follow that star... No matter how hopeless, no matter how far... To fight for the right, without question or pause... To be willing to march into Hell, for a Heavenly cause... And I know if I'll only be true, to this glorious quest, That my heart will lie peaceful and calm, when I'm laid to my rest... And the world will be better for this: That one man, scorned and covered with scars, Still strove, with his last ounce of courage, To reach... the unreachable star... .................................................. .................................................. ..(*) |
Nu, n-o zic io, o zice cristian mungiu. mai precis o zicea, in 2007, putin inainte sa trimita 432 la cannes. in evz, negru pe alb. Ce-ar fi sa vedem la editia asta a concursului un "caz valiza", ca-n fotbal? Ar fi cooooooool! :D |
Asa e - din päcate...
Toate filmele 100% nule (rusinea criticii si falimentul productiei/distributiei) - Barna, Daneliuc, Nichitus, etc. - sunt, de fapt, doar vehicule ale spägilor si delapidärilor... |
crezi ca mungiu ar fi semnat petitia, daca i s-ar fi cerut asta, inainte sa intre in juriu? 8)
|
Da, foarte posibil. Sä nu uitäm cä, înainte de Cannes, C.N.C.-ul îl däduse în judecatä pentru acuzatiile ("calomniile", hihi!) pe care li le adusese. Imediat dupä Palmä, într-o demonstratie de vermicularitate inefabilä, Serbänescu a declarat libidinos cä bineînteles cä-si retrag actiunea! :sick:
Vorba ceea: viata e aspectä si are multe complexe... |
ce mai conteaza?.... in juriile CNC se rotesc cam aceiasi oameni de cativa ani incoace. probabil ca nu ai de unde alege. |
|
oricum, daca mai stii si ce alte proiecte sunt in concurs, baga! poate ne facem o idee...
|
Quote:
|
:P
|
Gata v-am remarcat. :happy: :love:
|
incep zvonurile despre castigatori
o stire in cateva minute :) |
Wow...!!! :w00t:
Bäi Stef, anuntä-ne si tu mai pe ocolite, mai cu binisorul, cä m-am udat tot... :oops: |
Pä bune?!?!? :shock:
|
|
Hoochie mama!
|
precizez ca nu este vorba decat de zvonuri
|
Deocamdatä, nici un dezastru... :hmm:
Mäi sä fie, sä fi adiat pân-acolo vreo boare stârnitä de bätäita de aripioarä a fluturasului nostru petitionarisesc...? :? |
Sau sunt fonduri prea putine (5 lungi) :))))
|
pana una, alta, rezultatele intarzie sa apara, chiar si azi, luni.... :?
|
|
Yee - päi vin si eu! :w00t:
|
pai hai sa facem o gashca! o banda... un band... si sa dam buzna :D
|
va zic eu! sigur se suprapune cu conferinta marilor actori Andreea Marin si Stefan Banica ;)
|
Fane-i bäiat bun, :) pe Andreea n-am avut onoarea, :hmm: da' eu Ceneceu' meu nu-l las... nu-lll las!!! :x :love:
|
si uite asa se fac 2 luni, 3 saptamani si o zi de la inceperea concursului. :)
|
Originally Posted by zapata:
Hally, te bagi? Maffy, we can count on you! Prolly, tu esti cel mai räu, hai tzup în tren! Te-astept la garä. (Pe Mirodoni nu-l luäm, cä el e prea cuminte - sade chitit în fundul sälii, si la sfârsit face the vanishing act.) Cine mai vine? |
oricum, la mine e vorba de cronica unor esecuri anuntate, dar, cum sunt masochist, imi place sa insist pe tema asta :happy: |
...and the winner is... maine, la 11,00, la cnc :w00t:
mai mergem?! :? |
All times are GMT +2. The time now is 12:44. |