Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   Petitia publicä pentru Concursul CNC - decembrie 2008 (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=94128)

Proletar 21 Feb 2009 13:05

pai sa presupunem ca scenaristul X si casa Y au castigat bani pt un proiect de dezvoltare...zic si eu 25.000 ron.
au trecut 3 ture si inca nu s-au prezentat la concurs cu lung metrajul.
se apropie a patra tura si ultima.
pentru a nu fi nevoita sa dea banii inapoi, casa y nu va face presiuni pentru a castiga?

Led-Ze-Pencil 21 Feb 2009 13:32

pai depinde cine a cheltuit banii.

daca i-a luat scenaristul, el va fi strans de oute de catre producator sa faca treaba bine, altfel da banii inapoi producatorului care-i da inapoi cnc-ului.

daca au impartit banii sau daca i-a luat pe toti producatorul, da, e posibil. Dar nu uita ca nu aia 25.000 sunt in joc cand se depune proiectul ci cei Nsute de mii care inseamna finantarea. Daca poate face presiuni (nu prea inteleg ce inseamna asta) le va face de la prima participare, e vorba sa castige nu sa nu piarda.
Asta e varianta cea mai trista, sa dea banii inapoi, dar si-a asumat-o.

Proletar 21 Feb 2009 23:35

@maamatia

vreau sa te intreb cum percepi diferenta aia intre cinci si ceva in prima notare a proiectului si 9.15 in a doua...adica 9.15 coincide cu aprecierea ta?

zapata 23 Feb 2009 09:07

Originally Posted by Proletar:

deci, oricum, la aceastã orã existã niºte dosare în fiºetele CNC.
care merge în seara asta sã aruncãm o privire, cu lanterna? :sleep:

Gata, m-am hotarat, vin io! :D
am sunat dimineata la cnc, cu intrebarea: se dau saptamana asta? Raspuns: ooooooo.... nuuuuuu.... nu stiu..... se va publica pe sait cand..... :x
am lanterna profi, francghie, cuie si piolet.
daca nu merge, apelez la o injectie sql in admin login centrul-cinematorafiei.ro
o sa fiu arestat? :((

Proletar 23 Feb 2009 09:16

Originally Posted by zapata:

deci, oricum, la aceastã orã existã niºte dosare în fiºetele CNC.
care merge în seara asta sã aruncãm o privire, cu lanterna? :sleep:

Gata, m-am hotarat, vin io! :D
am sunat dimineata la cnc, cu intrebarea: se dau saptamana asta? Raspuns: ooooooo.... nuuuuuu.... nu stiu..... se va publica pe sait cand..... :x
am lanterna profi, francghie, cuie si piolet.
daca nu merge, apelez la o injectie sql in admin login centrul-cinematorafiei.ro
o sa fiu arestat? :((

adevarul e ca, dupa ce urmaresti o ceremonie Oscar, misterul rezultatelor de la CNC e o basina rasuflata.

illotempore2002 23 Feb 2009 10:27

a participat cineva de pe forumul asta la CNC acuma?

zapata 23 Feb 2009 10:35

Originally Posted by illotempore2002:

a participat cineva de pe forumul asta la CNC acuma?

da :D

Pitbull 23 Feb 2009 11:23

Originally Posted by mafalda:

Originally Posted by Pitbull:

@Mafalda
N-am înteles nimic. Ce legäturä are petitia noasträ cu înscrierile älora la concurs? :?

Asa cum e formulat in petitie, se intelege ca cerem ca alora care au facut filme slabe pe banii CNC-ului, sa li se interzica sa mai participe la concurs sa obtina finantare si nu au decat sa faca filme din fonduri private nu din bani publici, daca ii chinuie talentul!
Nu poti sa le intezici participarea la concursul asta, mai ales ca platesc si o taxa de participare!. Sunt cetateni romani, platesc impozite statului roman, are dreptul sa participe la un concurs de genul asta. Oricine are dreptul sa participe la orice concurs din tara asta!

Maffy dragä, ce-i cu tine? :?
N'ICA din textul petitiei nu duce, mäcar vag, spre o asemenea aberatie! Petitia e conceputä totalmente si indubitabil în spiritul legii, si formulatä atât clar, cât si diplomatic, adresându-se MEMBRILOR COMISIEI (care jurizeazä proiectele deja depuse), nu personalului administrativ (care opereazä înscrierile) - si, ca atare, se referä la ACORDAREA SUBVENTIILOR (pentru proiectele deja înscrise în concurs), nu la o eventualä "interzicere" a participärii.
Pe scurt:
- Functionari! Inscrieti-i!
- Jurati! Respingeti-i!

Gloria 23 Feb 2009 11:35

Se mai amana inca o saptamana afisarea rezultatelor; am sunat de dimineata la CNC.

Led-Ze-Pencil 23 Feb 2009 11:40

Pe scurt:
- Functionari! Inscrieti-i!
- Jurati! Respingeti-i!

pai aici cred ca a deranjat petitia, ca presupune discriminarea din start a concurentilor (nu la inscriere, evident, la jurizare) De parca li s-a pus o lista neagra in fata juratilor si li s-a zis: pe astia aveti-i in vedere, sa nu care cumva sa ia. Ceea ce nu suna foarte echitabil.
De fapt petitia vroia sa zica: nu-l mai treceti clasa pe Daneliuc sau Pita numai pt ca sunt cine sunt, bagati ochiul mai atent la ce propun si decideti corect. Nu va lasati influentati de faima unor participanti.
Se pare ca n-a fost perceputa chiar asa.

Oricum, ceva efect se pare ca a avut: uite ce greu se decid cu rezultatele.

Pitbull 23 Feb 2009 11:58

Originally Posted by Led-Ze-Pencil:

pai aici cred ca a deranjat petitia, ca presupune discriminarea din start a concurentilor (nu la inscriere, evident, la jurizare) De parca li s-a pus o lista neagra in fata juratilor si li s-a zis: pe astia aveti-i in vedere, sa nu care cumva sa ia. Ceea ce nu suna foarte echitabil.
De fapt petitia vroia sa zica: nu-l mai treceti clasa pe Daneliuc sau Pita numai pt ca sunt cine sunt, bagati ochiul mai atent la ce propun si decideti corect. Nu va lasati influentati de faima unor participanti.

Prin formulare, terminologie si ton, fragmentele de mai jos expliciteazä clar aceastä pozitie ponderatä:

" (...) considerãm cã este în interesul filmului românesc ca experimentele, cãutãrile ºi tentativele lor actuale sã se desfãºoare exclusiv cu fonduri private, ºi evitându-se difuzarea rezultatelor în reþeaua publicã ºi pe posturile de televiziune, pentru a nu coborî nivelul de ansamblu al filmului românesc ºi a nu favoriza rãspândirea confuziei de valori. Nu au motive de a se teme cã am cere îngrãdirea libertãþii lor de expresie: experienþe de datã recentã au demonstrat cã orice film realizat cu mijloace limitate ºi pentru circuit închis, dacã e cu adevãrat valoros, va rãzbate imediat ºi la nivelul publicului larg. (...) Desigur, emiterea a priori a unor asemenea judecãþi ar fi riscantã, frizând o reinstituire a cenzurii, motiv pentru care, evitând orice antepronunþare, facem apel la dumneavoastrã, ca profesioniºti ai criticii ºi artei filmului, sã filtraþi cât mai riguros propunerile de acest sens, (...) "

Cine INCA mai gäseste loc de "interpretäri", nu poate fi decât cusurgiu. Ce mama dracu', petitia e adresatä unor INTELECTUALI, nu unor ageamii cärora trebuie sä le explici totul bäbeste, murä-n gurä, pe silabe, cu desene si cerându-le sä repete dupä tine si sä mai zicä o datä si cu cuvintele lor.

zapata 23 Feb 2009 11:59

Originally Posted by Gloria:

Se mai amana inca o saptamana afisarea rezultatelor; am sunat de dimineata la CNC.

:((

Proletar 23 Feb 2009 12:11

Originally Posted by Gloria:

foarte, foarte suspect....

Pitbull 23 Feb 2009 12:12

Bizar de suspect...! :D

Proletar 23 Feb 2009 12:13

Ba chiar bazar de suspect.... :?

Pitbull 23 Feb 2009 12:15

Ba chiar bazar de suspect.... :?

Totusi, un bazar suspus... :hmm:

Led-Ze-Pencil 23 Feb 2009 12:25

Cine INCA mai gäseste loc de "interpretäri", nu poate fi decât cusurgiu. Ce mama dracu', petitia e adresatä unor INTELECTUALI, nu unor ageamii cärora trebuie sä le explici totul bäbeste, murä-n gurä, pe silabe, cu desene si cerându-le sä repete dupä tine si sä mai zicä o datä si cu cuvintele lor.

eu sunt sigur ca toata lumea a inteles ce vrea de fapt petitia, inclusiv juriul, dar ii simplifica continutul punandu-i o eticheta: petitia aia impotriva lui barna, pita, nicolaescu etc. Ca e mai simplu sa etichetezi.
Si in plus, li se cerea juratilor sa faca un lucru care era de la sine inteles, prin natura jobului lor: sa filtreze proiectele atent. Asta nu putea deveni o eticheta, fiind implicita, asa c-au ales-o pe asta cu discriminarea.
greu cu comunicarea asta in masa.
in ma-sa.

Pitbull 23 Feb 2009 12:40

Originally Posted by Led-Ze-Pencil:

greu cu comunicarea asta in masa.
in ma-sa.

Got it right! :hmm:

marmatia 23 Feb 2009 13:32

Proletar,
Nu este corect sa-mi pui mie aceasta intrebare.
La sectiunea animatie proiectul este insotit si de schite/storyboard lucru care ar trebui sa-i ajute pe cei din juriu in evaluarea lor.
Adica nu au de judecat doar un text si inclin sa cred ca le este mai usor sa fie obiectivi. Chiar si din faza de proiect este usor sa-ti dai seama de cum o sa arate filmul.
Acelasi text si acelasi storyboard au fost premiate in 2007 la concursul international de proiecte din cadrul festivalului de animatie ANNECY.

Daca la animatie este asa greu, imi imaginez cum e la fictiune lung metraj unde ai doar 80 de pag de citit pt a ajunge la o concluzie.

Led-Ze-Pencil 24 Feb 2009 09:55

iar daca isi da seama, iar nu are ce cauta, pentru ca nu se respecta secretul proiectelor. :)

Pitbull 24 Feb 2009 12:09

Da, Maffy, asa e - dar petitia tine seama si de asta! NICAIERI nu se spune: "nu alegeti scenariile lui X sau Y"! In raport cu scenariile se vorbeste NUMAI despre valoarea lor intrinsecä, iar despre Daneliuci, Barne, Nicolaesti si Nichitute, NUMAI ca regisori ai proiectelor. (Si, repet, nicäieri nu e vorba de participare - elementul la care te-ai referit tu - ci numai de jurizare.)
Deci, pe partea legalä, redactarea corespunde. (Iar faptul cä nu credem o iotä în gogoasa cu "secretizarea" rämâne la un nivel de subîntelegere elegant-explicitä. ;) )

Pitbull 24 Feb 2009 14:42

Cred cä nu.
Sper cä da.

Existä situatii când un lucru inutil si just te face sä te simti incomparabil mai bine decât unul util (idiferent cât de just sau injust o fi...) Cam ca plecarea lui Rhett Butler sä lupte, în ceasu-al doispcelea, când prarfu' se-alesese de Confederatie. - Asta, ca sä nu zic vorbä mare:

To dream... the impossible dream...
To beat... the unbeatable foe...
To bear... with unbearable sorrow...
To run... where the brave dare not go...

To right... the unrightable wrong...
To love... pure and chaste from afar...
To try... when your arms are too weary...
To reach... the unreachable star...

This is my quest, to follow that star...
No matter how hopeless, no matter how far...
To fight for the right, without question or pause...
To be willing to march into Hell, for a Heavenly cause...

And I know if I'll only be true, to this glorious quest,
That my heart will lie peaceful and calm, when I'm laid to my rest...

And the world will be better for this:
That one man, scorned and covered with scars,
Still strove, with his last ounce of courage,
To reach... the unreachable star...

.................................................. .................................................. ..(*)

zapata 24 Feb 2009 16:55

Cred cä nu.
Sper cä da.

E vorba de infractiuni, de valize cu bani, de ilegalitati si trafic de influenta. (...) Sa nu ne amagim, finantarea tinerilor la concursurile CNC e doar acoperirea necesara pentru ca in spate sa se poata derula nestingherita imparteala malaiului. :w00t:
Nu, n-o zic io, o zice cristian mungiu. mai precis o zicea, in 2007, putin inainte sa trimita 432 la cannes. in evz, negru pe alb.
Ce-ar fi sa vedem la editia asta a concursului un "caz valiza", ca-n fotbal? Ar fi cooooooool! :D

Pitbull 24 Feb 2009 17:07

Asa e - din päcate...
Toate filmele 100% nule (rusinea criticii si falimentul productiei/distributiei) - Barna, Daneliuc, Nichitus, etc. - sunt, de fapt, doar vehicule ale spägilor si delapidärilor...

zapata 24 Feb 2009 17:14

crezi ca mungiu ar fi semnat petitia, daca i s-ar fi cerut asta, inainte sa intre in juriu? 8)

Pitbull 24 Feb 2009 17:17

Da, foarte posibil. Sä nu uitäm cä, înainte de Cannes, C.N.C.-ul îl däduse în judecatä pentru acuzatiile ("calomniile", hihi!) pe care li le adusese. Imediat dupä Palmä, într-o demonstratie de vermicularitate inefabilä, Serbänescu a declarat libidinos cä bineînteles cä-si retrag actiunea! :sick:
Vorba ceea: viata e aspectä si are multe complexe...

Proletar 25 Feb 2009 08:22

Ce ziceti de faptul ca Alexandru Solomon este in juriul de selectie la sectiunea "Documentar, animatie" si nevasta-sa, Ada Solomon participa cu un proiect in sesiunea asta? Nu este o incalcare a regulamentului?

ce mai conteaza?....
in juriile CNC se rotesc cam aceiasi oameni de cativa ani incoace.
probabil ca nu ai de unde alege.

zapata 25 Feb 2009 08:22

Ce ziceti de faptul ca Alexandru Solomon este in juriul de selectie la sectiunea "Documentar, animatie" si nevasta-sa, Ada Solomon participa cu un proiect in sesiunea asta? Nu este o incalcare a regulamentului?

ada solomon are mai multe proiecte in concurs, nu unul. le-a nominalizat/detaliat chiar ea, saptamana trecuta

zapata 25 Feb 2009 08:24

oricum, daca mai stii si ce alte proiecte sunt in concurs, baga! poate ne facem o idee...

zapata 26 Feb 2009 13:44

Quote:

Si de ce nu ramarca nimeni ca e neregulamentar ca Ada Solomon sa participe la aceasta sesiune daca Alexandru Solomon este intr-unul din juriile concursului?

Pai, uite ca remarci tu! Daca vrei, remarc si io... Problema e ca pe noi nu ne remarca nimeni :D

zapata 26 Feb 2009 13:55

:P

Pitbull 26 Feb 2009 13:57

Gata v-am remarcat. :happy: :love:

StefanDo 26 Feb 2009 14:10

incep zvonurile despre castigatori
o stire in cateva minute :)

Pitbull 26 Feb 2009 14:17

Wow...!!! :w00t:
Bäi Stef, anuntä-ne si tu mai pe ocolite, mai cu binisorul, cä m-am udat tot... :oops:

Pitbull 26 Feb 2009 14:25

Pä bune?!?!? :shock:

StefanDo 26 Feb 2009 14:53

http://www.cinemagia.ro/news.php?news_id=11504

Led-Ze-Pencil 26 Feb 2009 15:15

Hoochie mama!

StefanDo 26 Feb 2009 15:19

precizez ca nu este vorba decat de zvonuri

Pitbull 26 Feb 2009 15:58

Deocamdatä, nici un dezastru... :hmm:
Mäi sä fie, sä fi adiat pân-acolo vreo boare stârnitä de bätäita de aripioarä a fluturasului nostru petitionarisesc...? :?

farabeuf 27 Feb 2009 02:21

Sau sunt fonduri prea putine (5 lungi) :))))

Proletar 02 Mar 2009 11:12

pana una, alta, rezultatele intarzie sa apara, chiar si azi, luni.... :?

zapata 02 Mar 2009 11:24

pana una, alta, rezultatele intarzie sa apara, chiar si azi, luni.... :?

Conferinta de presa e programata pentru miercuri. maine o sa stim si ora. Sursa: doamna care raspunde la telefon cand suni la cnc

Pitbull 02 Mar 2009 11:25

Yee - päi vin si eu! :w00t:

zapata 02 Mar 2009 11:26

pai hai sa facem o gashca! o banda... un band... si sa dam buzna :D

StefanDo 02 Mar 2009 11:34

va zic eu! sigur se suprapune cu conferinta marilor actori Andreea Marin si Stefan Banica ;)

Pitbull 02 Mar 2009 11:36

Fane-i bäiat bun, :) pe Andreea n-am avut onoarea, :hmm: da' eu Ceneceu' meu nu-l las... nu-lll las!!! :x :love:

halebardul 02 Mar 2009 11:40

si uite asa se fac 2 luni, 3 saptamani si o zi de la inceperea concursului. :)

Pitbull 02 Mar 2009 11:45

Da, dom'le, this is the idea, si dac-a luat finantare vreunul dintre äia prostii, de la noi de pe blacklist, facem scandal.
Hally, te bagi?
Maffy, we can count on you!
Prolly, tu esti cel mai räu, hai tzup în tren! Te-astept la garä.
(Pe Mirodoni nu-l luäm, cä el e prea cuminte - sade chitit în fundul sälii, si la sfârsit face the vanishing act.)
Cine mai vine?

Proletar 02 Mar 2009 12:39

Da, dom'le, this is the idea, si dac-a luat finantare vreunul dintre äia prostii, de la noi de pe blacklist, facem scandal.
Hally, te bagi?
Maffy, we can count on you!
Prolly, tu esti cel mai räu, hai tzup în tren! Te-astept la garä.
(Pe Mirodoni nu-l luäm, cä el e prea cuminte - sade chitit în fundul sälii, si la sfârsit face the vanishing act.)
Cine mai vine?

oricum, la mine e vorba de cronica unor esecuri anuntate, dar, cum sunt masochist, imi place sa insist pe tema asta :happy:

zapata 03 Mar 2009 11:33

...and the winner is... maine, la 11,00, la cnc :w00t:
mai mergem?! :?

All times are GMT +2. The time now is 12:44.