![]() |
Ce urat se uita Nanni Moretti la Haneke :)) A iesit bine pentru Mungiu, desi speram sa castige Palme D'or, Haneke are insa un nume prea mare. Ma bucur si pentru fete. Mai ales pentru cea care a fost reporter. :D
|
All in all a fost o editie consistenta.
Raman cu urmatoarele filme de vazut obligatoriu: Moonrise Kingdom Wes Anderson Beasts of the southern wild Benh Zeitlin Beyond the hills Cristian Mungiu Amour Michael Haneke You ain't seen nothing yet Alain Resnais Like someone in love Abbas Kiarostami In another country Hong Sang-soo Holy Motors Leos Carax Post tenebras lux Carlos Reygadas Cosmopolis David Cronenberg In the Fog Sergei Loznitsa Killing Them Softly Andrew Dominik |
Amour de Michael Haneke
Post Tenebras Lux de Carlos Reygadas Mud de Jeff Nichols Moonrise Kingdom de Wes Anderson Holy Motors de Leos Carax Like Someone In Love de Abbas Kiarostami Paradise:Love de Ulrich Seidl Beasts Of The Southern Wild de Benh Zeitlin A Perdre La Raison de Joachim LaFosse Aqui Y Alla de Antonio Mendez Esparza Ernest Et Celestine de Stephane Aubier si Vincent Patar No de Pablo Larrain La Noche De Enfrente de Raoul Ruiz Room 237 de Rodney Ascher Sightseers de Ben Wheatley Io E Te de Bernardo Bertolucci Polluting Paradise de Fatih Akin Journal De France de Raymond Depardon si Claudine Nougaret |
Originally Posted by Chambord:
No love for Ken Loach,huh?:( |
Originally Posted by JohnnyAddams:
Sunt foarte sigur ca Haneke nu a castigat cu numele si nu cred ca se poate spune despre el ce declara Schnabel in 2007. O sa le vad 100% cu prima ocazie: 1. Amour 2. Killing Them Softly 3. Cosmopolis 4. Holy Motors 5. In Another Country 6. In the Fog 7. Beyond the Hills
Originally Posted by Kriss_Kringle:
Filmul lui era la coada listei prin toate clasamentele. Faptul ca a castigat premiul juriului are probabil si o mica legatura cu persoanele care-l alcatuiau. |
Uitasem ca Payne e grec ortodox. Sunt convins ca e unul din cei care a sustinut Beyond the hills.
De altfel, de numele lui se leaga chiar inceputurile isteriei cu Noul Val Romanesc. Cine era presedintele juriului Un Certain Regard cand sectiunea a fost castigata de MDL ? :D |
tweet James Rocchi : Reygadas makes screensavers for people w Semiotics degrees, & BEYOND THE HILLS is a Hammer Horror cheapie played at 1/2 speed.
:)) |
Tocmai citasem o ironie la adresa lui Loach. Nu degeaba. ;) |
Bute n-a luat nimic ??? :((
A luat bataie .:P |
Originally Posted by Liviu-:
Nu m-a interesat sa verific clasamentele dar tot ce-am vazut de Loach mi-a placut,asa ca asta n-am cum sa-l evit. Cannes nu ma fascineaza,m-am uitat pe RT la review-urile filmelor care au participat si astea mi-au starnit interesul: Amour Killing them softly Mud The hunt Angel's share Moonrise kingdom Rust and bone Lawless Mi s-a cam acrit de Wes Anderson dar tot o sa ma uit la Moonrise Kingdom,la Rust and bone ceva imi spune ca nu se ridica la nivelul celorlalte filme ale lui Audiard iar Lawless o sa-l vad doar pentru ca Oldman si Hardy sunt gangsteri.B-) |
NEVER. |
Nu m-am referit neaparat la asta. M-am referit ca e mare in general. Oricum, n-am vazut filmul, n-am cum sa stiu care a fost mai bun, insa cred ca a fost o lupta mare intre jurati :D Vreau sa vad: Beyond the hills Amour Killing them softly Lawless Moonrise kingdom In Another Country Mud Rust & Bone |
Quote:
http://blogs.suntimes.com/cannes/201..._sort_of_.html |
"I really wonder who's ever been on a real set. I just KNOW Chambord hasn't . And he's the best informed around. Is he a he - so I won't... you know. haha" "Yes, he's a he and he knows the stuff. Sometimes"
Remarca citind forumul a prietenului AB si raspunsul meu pe Twitter. |
Nici eu nu cred ca premiul lui Haneke i se datoreaza numelui, oricat de mare o fi, mai ales ca de-abia ce-a mai castigat un Palme d'Or, iar premiile acestea nu se dau asa de usor de doua ori. Daca nu ma insel, Haneke este al saselea dublu laureat cu Palme d'Or. Probabil ca filmul lui chiar a impresionat in mod deosebit juriul, incat i-au dat al doilea trofeu, dupa numai 3 ani. Bineinteles ca multi dintre noi ne-am fi dorit sa castige Mungiu, pentru ca este al nostru, dar pana nu vedem filmele, chiar nu cred ca ne putem pronunta cu privire la cine merita sau nu sa castige. Si oricum, e greu sa spui ca un film merita mai mult decat altul sa castige, mai ales ca la asemenea festivaluri premiile sunt decise de jurii, care sunt subiective, asa cum suntem si noi, spectatorii. Fiecare alege ce-i place, iar gusturile difera. Doar filmele nu se pot evalua punctual, ca problemele de matematica... Pe mine m-au incantat de-a dreptul premiile de interpretare. E un lucru bun ca actorii romani sunt tot mai mult remarcati, iar asemenea premii deschid multe usi tinerelor laureate... |
dup dealu' a avut cel mai bun scenariu si interpretare feminina, dar nu a luat nimic ca film. oare cine a sfeclit regia? :D tz tz tz
|
@djinjis
Nu putea sa ia scenariu + interpretare feminina + regia, la Cannes nu e ca la Oscaruri. Putea sa ia fie Palme d'or, fie Grand Prix, fie numai regie, fie numai un premiu de interpretare, fie o combinatie scenariu + interpretare sau Jury Prize + interpretare. Faptul ca acelasi film a obtinut doua premii e bine si se intampla cam rar situatia asta. Uite regulamentul:
Quote:
|
Originally Posted by djinjis:
|
C regulament tampit.
|
Gala Premiilor.
Ce mi-a placut (no order): - Ludivine Sagnier :-* - Leila Hatami :x - reactia lui Benh Zeitlin - discursurile romanilor, simple si eficiente Ce nu mi-a placut : - rochia lui Diane Kruger (nu ma pricep la moda dar se vedea din avion ca e oribila, ce-o fi zis Gaultier saracu ? Sau o fi opera lui ... ) - umflatura in pene a lui Mungiu |
All times are GMT +2. The time now is 18:32. |