![]() |
Aia cu numerele e matematică pură. Câteva ecuații matematice și dă.
Sunt soluții 24 și 8 sau 54 și 2. Sau dacă vrei mergem și pe numere raționale 26/3 și 26 etc. De fapt matematic luând x primul număr și y al doilea ecuația devine: x= 243y / (y+1)^2 (cu y diferit de zero ca să putem face împărțirea din cerință) Soluții cu numere naturale sunt cele enumerate mai sus, dar soluții sunt o infinitate. Hai să pun și eu o problemă. Să zicem că ești la o petrecere și ca o minune ai ocazia să te culci cu 3 tipe. Dar neprevăzând așa ceva ai doar 2 prezervative la tine. Cum le poți totuși convinge pe toate 3 să se culce cu tine? Atingerea aceleași părți a unui prezervativ de mai multe persoane iese din discuție, doar pentru asta sunt făcute. |
Originally Posted by sergiuseling:
|
Pai faci sex cu 2 si o lasi pe a treia sa doarma cu voi, dar nu te atingi de ea. Sau na, folosesti alea doua prezervative si mergi la risc cu a treia :)). |
Am voie sa iau ambele prezervative in acelasi timp?
|
buticut la risc nu se poate și ar fi păcat să ratezi ocazia cu a treia.
indiferrent: se poate și cu ambele în același timp, dar repet să nu atingă 2 persoane aceeași parte a niciunui prezervativ. |
Iau amblele prezervative la prima fata.La a 2-a il dau jos pe cel care a avut contact cu prima si raman cu cel curat, iar la a 3-a il reaiau intors pe dos (presupun ca am voie bazandu-ma pe enuntul problemei care spune: sa nu atinga 2 persoane aceeasi parte a prezervativului) pe cel care a avut contact cu prima.Asa vad eu rezolvarea logica sper sa nu inteleaga cineva ca as face asa ceva :))
|
Corect. Nu știu dacă ai face sau nu, dar măcar acum știi cum dacă se ivește ocazia.:))
|
Un copil care are 1 metru inaltime se intinde sa ajunga la incuietoarea usii si o ajunge la limita.Fratiorul lui mai mic are doar 70 cm inaltime si in incercarea de a ajunge la incuietoare se urca pe un scaun de exact 30 de cm, dar nu reuseste . De ce?
|
Fratiorul mai mic are si mainile mai scurte :))
|
Originally Posted by mvpsebi:
|
O orchestră de 20 cântăreți termină de cântat o melodie în 4 minute.
În cât timp termină aceeași melodie o orchestră de 30 de cântăreți? |
|
Asta-i ca aia, ce-i mai greu, un kg de pene sau un kg de aur? Deci tot 4.
|
Da, normal că tot 4 e, dar am aflat și persoane care s-au încurcat.
|
Am o galeata de 8 litri, una de 5 litri si una de 3 litri. Cea de 8 litri este plina cu apa, iar celelalte doua sunt goale. Am nevoie de exact 4 litri de apa, dar din pacate galetile nu sunt gradate. Cum obtin cei 4 litri folosindu-ma de galetile pe care le am?
|
O metoda de inlocuire de volum :-? (nu stiu daca ii zice tocmai asa, dar in fine)
Presupunand ca galeata de 3 L e mai mica decat cea de 5, o vei baga in cea din urma. Vei turna apa in spatiul ramas liber intre cele doua galeti, obtinand astfel 2 litri. Cei 2 litri obtinuti ii vei turna apoi in galeata de 3 L, urmand a repeta procedura, obtinand astfel inca 2 litri care vor ramane in galeata de 5 L. Cei 2 litri din galeata de 3 L ii vei turna in galeata de 5, obtinand cei 4 litri doriti. |
Originally Posted by mvpsebi:
|
Dacă vrei le tot muți dintr-o găleată în alta până dă. Pun o schemă cam cum s-ar modifica cantitățile de apă din cele 3 găleți.
g8 g5 g3 8 0 0 5 0 3 (umplem a 3-a găleată din prima găleată) 5 3 0 (golim găleata 3 în găleata 2) 2 3 3 (umplem a 3-a găleată din prima găleată) 2 5 1 (umplem găleata 2 din găleata 3) 7 0 1 (golim găleata 2 în găleata 1) 7 1 0 (golim găleata 3 în găleata 2) 4 1 3 (umplem a 3-a găleată din prima găleată) Se poate să existe și o soluție mai rapidă, dar n-am chef să mă gândesc la ea, dacă nu e în cerință. |
|
Originally Posted by indiferrent:
Dap, cea de 3 litri in cea de 5 litri. |
All times are GMT +2. The time now is 09:44. |