![]() |
Originally Posted by Judex:
|
Ai sa razi, dar nici criminal de murdara nu e! ;)
|
![]() |
![]() |
Mă bucur mult să văd că postaţi tot mai mulţi. :D
Rapture: faine pietre, parcă şi eu am câteva încercări de genul. anemnona: Who's the dude? :) Detaliu: ![]() |
Originally Posted by vave:
He's a nobody, l-am prins pe strada cu figura asta trista si-atit. |
Interesant. Credeam că a pozat, dar e instanteneu. :)
Apropo: cum decideţi dacă o poză să fie alb-negru/sepia sau color? It's a feeling? |
Clar a feeling. Desi as putea spune ca o poza alb-negru se merita facuta atunci cand ai in cadru elemente pregnante, de multe ori cu o tenta dramatica :D . Imi place si sepia. Acolo parca iti vine sa alegi un cadru care merita sa devina artistic prin ceea ce este, fara culori.
|
Nu ştiu de ce am impresia că nu poţi greşi cu o poză alb-negru, parcă se merge la sigur. :-?
|
Si mie imi place efectul pe care il da pozelor :) dar cred ca sunt si poze la care culoarea face multe si este pacat sa renunti la ea. Initial cand faci poza din prima pe sepia/alb-negru iti place si iti vine sa nu mai renunti la functia asta, dar daca te plimbi pe undeva sa zicem si vezi ceva anume parca incepi sa simti cum ar merge mai bine. Incearca sa faci poze color si sa le modifici ulterior. E un mic experiment in care realizezi cam cum e treaba.
|
Nu am zis contrariul. Spuneam doar că am impresia că e mai uşor să faci o poză alb-negru, succesul e garantat [exagerez un pic să-mi înţelegi ideea].
|
:D scz tocmai am modificat mai sus
|
Cu aparatul meu nici nu pot să fac poze din prima alb-negru sau sepia. Plus că învăţasem la un curs ca astfel de transformări e mai bine să le faci după... . Deci... da! :P
|
Adevarul e ca si eu am tendinta sa ador pozele sepia/alb-negru desi incercam sa apar si culoarea. Probabil deoarece dramatizeaza, dau senzatia mai mult de artistic si te fac sa te focusezi mai bine pe elementele pozate. Culoarea iti fura ochii in general si sterge din substanta acelor elemente.
|
Deci... contrastul contează şi se pare că se confirmă "less is more". :)
|
Dap :) . Automat cand privesc o poza de genul, doar pentru ca e facuta asa, ii dau un plus din instinct.
|
Exactly my point. :D
|
![]() |
Bravo! Uitasem de genul acesta de editare, unde stropul de culoare chiar face diferenţa. :D
P.S. Parcă ideea lui Chambord era să postăm fotografii cât mai ne-editate. |
All times are GMT +2. The time now is 10:41. |