![]() |
asta este o informatie importanta, sa nu o trecem cu vederea:
Originally Posted by Mihai Fulger:
dupa 7 ani cred (ca la locurile de veci :) ) creditul alocat trebuie returnat catre CNC din banii incasati pe film sau de oriunde or sti producatorii, altfel filmul intra in proprietatea CNC-ului, si toate drepturile asupra lui (nu stiu daca si cele de autor). e adevarat? si ce rezulta de aici? |
rezuta ca statul roman (i.e. CNC-ul) a cumparat cu bani grei subproduse de genul "Si totul era nimic" si "Dincolo de America". Companiile de productie nu pot returna fondurile, deci CNC-ul "confisca" filmele. Ce sa zic, s-au scos (CNC-ul si, prin extensie publicul/statul roman). Daca ai luat credit de la CNC si nu-l dai inapoi, ma indoiesc ca exista repercusiuni. daca cineva a citit legea si a gasit altceva, let me know.
|
Transi, cred cä-i FIX asa cum spui!
In fond, care e scopul final? Ca Cärmäzanii, Barnele, Iclozanii, Comegele, Popovicii, Paloasele, Nichitutele si ale Questii sä sugä de la tâta natiei. It fits perfectly! |
Mda...
Deci, se pare cä Paleologului i se cam fâlfâie... S-a fäcut cä le dä atentie, iar acum si-a dat arama pe fatä: "Ce mä doare pe mine de cinematografia românä...?" Sigur, nu disperäm, nu suntem defetisti, fatalisti, alarmisti si alti ...isti, dar... Päcat, ar fi fost bine ca pasul ästa sä se simtä... |
nu inteleg, de ce "noul val" a tacut?
hm... ce e asta, o cacealma? suntem protestatari, dar cand ajungem la discutii directe tacem? sunt doar jocuri de interese, cine isi inchipuie ca la mijloc e vorba de calitatea cinematografiei romanesti se inseala. "noul val" primeste finantare, deci are posibilitatea sa faca filme de calitate. nu ii impiedica nimeni. atunci unde e problema? aa, ca incep oamenii sa se orienteze spre organizarea de festivaluri, ca modalitate mai rentabila de a face bani (vezi nemultumirea lui Mitulescu), asta e alta poveste! redau un comentariu de bun simt al unui cititor de pe blogul lui mihai fulger: "contextul avea legatura cu CNC mai mult decit cu ALS si Caranfil. CC are deseori un ton deplasat in confruntari verbale si nu-i gasesc scuze pentru asta. Incercam doar sa identific alte posibile resorturi interioare. Referitor la CNC eu am identificat trei baricade. Este baricada ridicata de Mungiu, este baricada celor ce se opun lui Mungiu dar exista si o a treia baricada despre care nimeni nu vorbeste. Este baricada celor ce au rezerve privind cele doua baricade. Daca nu esti calare pe baricada lui Mungiu agitind steaguri si strigind “dreptate!” nu inseamna ca esti pe baricada anti-Mungiu. Problema este ca nimeni nu ataca aceste baricade si nici ele nu se ataca intre ele. Nici macar cu oua nu se arunca dintr-o parte in alta." perfect adevarat. pentru ce s-au intalnit oamenii aia acolo??! revin la intrebarea mea: care e concluzia intalnirii? plus alte intrebari: "de ce n-a scos cristi mungiu nici un cuvant?" "de ce nu s-au discutat punctual amendamentele sale?" "ce treaba aveau festivalurile de film in discutia asta?" |
Sergiu Nicolaescu: “Dacă nu eşti de meserie, te uiţi la legi ca papagalul la soare”
29 Apr 2009 Gabriela Lupu | 1 comentarii | 1092 vizualizari Rating: 2 voturi Marime text a A Trimite pe email Comenteaza Subiecte: Sergiu Nicolaescu, Paleologu, Ministerul Culturii, Parlament, Senat * foto(1) Cineastul s-a supărat pe ministrul Paleologu pentru că l-a trecut “cu voia dvs., ultimul pe listă”, în invitaţia la o dezbatere publică adresată cineaştilor. Sergiu Nicolaescu a chiulit de la întâlnirea cu Paleologu, dar îl convoacă pe acesta la Senat. Sergiu Nicolaescu 29 Apr 2009 Sergiu Nicolaescu Sergiu Nicolaescu Pe 28 aprilie a avut loc la Ministerul Culturii o întâlnire între ministrul Paleologu şi câţiva cineaşti. Politicianul strigase “adunarea” pe site-ul ministerului, lucru considerat de către şeful Comisiei de Cultură din Parlament, senatorul Sergiu Nicolaescu, “nu destul de oficial”, motiv pentru care a şi absentat de la discuţii. Mai mult decât atât, în comunicatul de pe site-ul MCCPN se preciza că: “Sunt aşteptaţi să participe Cristian Mungiu, Tudor Giurgiu, Sergiu Nicolaescu şi alţi reprezentanţi de seamă ai cinematografiei”. Faptul că a fost pus în coada listei, înainte de “şi alţii”, l-a înfuriat teribil pe “seniorul” Nicolaescu. El a declarat pentru cotidianul.ro că “această invitaţie trebuia trimisă oficial, la sediul uniunilor de creaţie. Dar, dacă tot a pus pe site o listă de cineaşti, atunci trebuia, din politeţe, fie să treacă acele nume în ordine alfabetică, fie în ordinea vârstei, să pună, adică, seniorii primii şi apoi juniorii. Publicitate Aţi văzut că în Parlamentul României, înainte de a fi aleşi şefii Camerelor, şedinţele erau prezidate de decanul de vârstă. Dacă în Parlament se respectă experienţa şi anii de muncă ai unui om, de ce nu s-ar face asta şi la Ministerul Culturii?”, s-a întrebat retoric Sergiu Nicolaescu. Acesta a făcut bucăţi şi o frumuseţe de metaforă a ministrului Paleologu. “Am fost invitaţi la o dezbatere publică cu titlul «Nevoia de lumină în camera obscură a cinematografiei româneşti». Camera obscură este locul în care se developează pelicula. Dacă acolo intră o rază de lumină, se duce dracului toată pelicula. Ha-ha. Păi, dacă o astfel de lumină vrea să aducă domnul ministru în cinematografi,e mai bine se abţine. O fi fost ea o metaforă poetică, dar e absolut idioată”, a taxat Nicolaescu expresia “pastoralo-pascală” cuprinsă în comunicatul ministerial. “Ce vreţi să spuneţi, domnule ministru, că dvs. ne daţi «lumina»?”, s-a amuzat şi mai tare Supravieţuitorul. Trecând la lucruri serioase, şeful Comisiei de cultură din Senat a precizat că el a avut trei întâlniri cu cineaşti, atât din noul val, cât şi “seniori, cum le spun eu, expiraţi, cum le ziceţi voi”, pentru a discuta pe tema viitoarei legi a cinematografiei. “Domnul ministru poate să îi susţină cât vrea pe cei tineri. Este şi normal aşa. Şi eu, pin tot ceea ce fac, încerc să îi ajut pe noii cineaşti pentru că, să fim serioşi, la 79 de ani ai mei nu mă mai interesează, pentru mine, cum va arăta cinematograful peste câţiva ani. Fac această lege deci pentru ei, pentru cei din noul val”, a precizat Nicolaescu. “Pentru a face o lege ai nevoie de oameni care cunosc domeniul legislativ. Dacă nu eşti de meserie, te uiţi la legi ca papagalul la soare. Eu sunt de 14 ani în Parlament şi am fost în cinci comisii de cultură. Pun deci experienţa mea în slujba cinematografiei, care este, practic, a celor tineri. Noi în comisie am redactat deja o variantă a legii cinematografiei pe care i-am trimis-o aseară (marţi, 28 aprilie) ministrului Culturii. Mai mult, l-am invitat miercuri, 6 mai, la ora 11.00, la o şedinţă a comisiei noastre la care vor participa şi cineaşti. Sper să vină să discutăm serios şi aplicat pe viitoarea lege. Eu l-am invitat, dar nu cred că va veni pentru că nu se pricepe la domeniul legislativ ” a mai spus “seniorul” Sergiu Nicolaescu. Bucureşti, 28 apr /Agerpres/ - Ministrul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional, Theodor Paleologu, afirmă, în replică la scrisoarea regizorului Sergiu Nicolaescu, că nu-i înţelege supărarea senatorului. "Nu înţeleg supărarea domnului senator. Dreptul de reuniune şi liberă discuţie e prevăzut în Constituţie", a declarat ministrul Culturii, marţi seara, pentru AGERPRES. Într-o scrisoare deschisă trimisă ministrului Theodor Paleologu, regizorul Sergiu Nicolaescu îl sfătuieşte pe acesta să lase deoparte "colocviile şi bâlbâiala" atunci când este vorba despre problemele cinematografiei, criticând decizia ministrului de a face o dezbatere publică cu titlul "Nevoia de lumina în camera obscură a cinematografiei româneşti". "Spre marea mea uimire, apare al treilea comunicat al Departamentului de comunicare al MCC. O treabă serioasă. Ce spune acesta: " (...) anunţă o dezbatere (în) cinematografie...", dar nu oricare, o "dezbatere publică": "Nevoia de lumină în camera obscură a cinematografiei româneşti". Recunoaşteţi, idilic, metaforic, pastoralo-pascal. O poezie?! Domnule ministru, ce vreţi să spuneţi, că dumneavoastră ne daţi "lumina"? Curată pleaşcă pe capul nostru!", spune Nicolaescu în scrisoare. Regizorul a declarat că a fost uimit atunci când pe site-ul Ministerului Culturii a apărut, la data de 15 aprilie, o informaţie potrivit căreia Paleologu îi invita pe reprezentanţii cinematografiei româneşti, la sediul ministerului, la o întâlnire despre situaţia filmului românesc. Printre cei aşteptaţi să participe erau nominalizaţi Cristian Mungiu, Tudor Giurgiu şi Sergiu Nicolaescu "Am luat cunoştinţă cu destulă mirare, întrucât noi, cei de la Comisia de cultură a Senatului, am avut deja trei întâlniri pe aceeaşi temă cu cineaştii din diferite uniuni sau asociaţii. Dar nu am mai stat să caut chichiţe acestui comunicat şi am vorbit cu Mircea Mureşan. Acesta, la început, a spus că el şi alţi cineaşti cu care vorbise nici nu se gândesc să meargă, fiind jigniţi de nominalizarea făcută. Cineaştii există în uniunile de creaţie, convocarea lor se face eventual oficial. Orice nominalizare atrage după sine ideea minimalizării celorlalţi. Chestie de diplomaţie! Până la urmă, l-am convins să mergem împreună", mai spune Nicolaescu. Mărturisind că cinematografia este o artă şi o industrie, dar trebuie să devină şi un business, preşedintele Comisiei pentru Cultură a Senatului a spus că ani de-a rândul cinematografia românească a avut un covârşitor succes de public, dar existau 830 de cinematografe, plus caravane care mergeau în sate. "Viitorul e negru nu din cauza dvs., domnule ministru, ci din cauza precedenţilor pe care i-aţi avut la acest minister. Este de cea mai proastă calitate să ignoraţi aportul seniorilor, care sunt necesari şi au făcut ceva pentru cinematografia românească. Firesc, ei se duc şi vin alţii, dar nu există viitor fără trecut. În primii ani după '90, noi am încurajat 3-4 debuturi pe an. Domnilor colegi din noul val, nu aveţi nici şansa să anulaţi ceea ce au făcut seniorii ("expiraţii"). Nu vă veţi impune decât după ce veţi realiza cel puţin cinci filme. Contează premiile internaţionale, dar mai important este ceea ce faci aici, la tine acasă", se mai menţionează în scrisoarea deschisă. Senatorul a menţionat că, în prezent, Comisa de cultură de la Senat se preocupă de amendarea legii, care va rezolva o parte din problemele cinematografiei şi care a ţinut cont de toate propunerile, atât ale tinerilor, cât şi ale seniorilor. "Domnule ministru, să lăsăm colocviile şi bâlbâiala", spune regizorul-senator, atrâgându-i atenţia ministrului că ar trebui să fie mulţumit de faptul că în Comisia pentru cultură sunt trei cineaşti (Sergiu Nicolaescu, Radu F. Alexandru şi Mircea Diaconu). "Întâlniţi-vă de câte ori puteţi cu tinerii regizori, vă vor spune lucruri interesante, dar lăsaţi-ne şi pe noi să ne ocupăm de o lege, că o facem mai bine decât toate grupurile de lucru ale consilierilor dvs", conchide Sergiu Nicolaescu. AGERPRES/(Mirela Niţescu) |
Iar ce s-a intamplat de fapt la intalnire, poate ne relateaza ALS.
|
dar stiti ce observ eu?
toata lumea se cearta pe banii cnc-ului, dar oare n-ar fi bine sa se discute si despre calitatea scolii de film din romania? cei din noul val se comporta de parca ar fi cei mai indreptatiti sa primeasca tot, dar absolut tot: finantare, conducere cnc, organizare de festivaluri. acum si repede, daca se poate! de parca la ei s-ar fi oprit succesiunea generatiilor de cineasti. inainte si dupa ei nu mai exista nimic. sa traga acum sforile, dupa noi, potopul! cristi mungiu a descoperit (foarte tarziu) niste hibe in regulament. a facut tam-tam in presa..."amendamentele lui mungiu". se intalneste cu serbanescu si cu paleologu, seful ministerului culturii SI NU SCOATE UN CUVANT! ce-i asta?? aere de superioritate? strategie? blat? ce e? imi raspunde cineva? imi permiteti sa nu mai cred in nimeni? imi permiteti sa cred ca totul e mare mizerie si mancatorie? |
Keepy, sunt pe aceeasi lungime de unda cu tine.
1. Scolile de film din Romania sunt vax in actualul context. Sunt atatea anomalii de vine sa-ti iei campii. Cunoastem cazuri indeaproape. 2. Sunt de parere ca valoarea proiectelor trebuie sa primeze - caietul de regie - si nu varsta, curentul sau alte bazaconii. 3. Avem de-a face cu niste bisericute, acolo e o lupta politica si coordonata la nivel politic national. 4. Cand ai amendamente legislative le sustii pana in panzele albe, nu taci ca boul in calitate de laureat european. Sau macar pui pe cineva purtator de cuvant. 5. Poate cel mai important - cine judeca? Daca un nevertebrat precum Serbanescu este la conducerea creatiei de film in Romania, ce pretentii mai putem avea? In concluzie, asistam la o scarbosenie. O scarbosenie poltica bazata pe premii pentru care niste oameni au muncit. Tind sa cred ca nu ne vom vindeca niciodata. |
judex,
eu nici macar nu ma mai gandesc la principii. pe foamea asta din Romania, nimeni nu se mai gandeste la principii, sa fim seriosi. nu vezi ca pe ei ii framanta acum ca iasul a luat mai multi bani decat tiff-ul? totul se invarte in jurul banilor, fir-ar al naibii sa fie! da, am luat palme d'or! stii cum suna chestia asta? ca un fel de dizidenta. o mana de oameni se bate in piept pe seama performantei lui cristi mungiu. ca daca ii luam la scuturat nu stiu daca regizorii din "noul val" fac fata la ceva. am vazut in seara asta boogie. sa fim seriosi! daca asta e film care sa reprezinte calitatea cinematografiei romanesti, apoi eu imi iau la revedere de la toate sperantele mele! premiul lui mungiu de la cannes a supaevaluat abilitatile unor regizori. radu muntean poate sa faca 10 filme in urmatorii 10 ani cu bani de la cnc, ca tot mediocru ramane!! sunt foarte suparat. |
Bineinteles ca esti suparat. Ar fi anormal sa nu fii. Cand toata cinematografia romaneasca se bazeaza pe un premiu politic si isi imparte banii pe baza de pile, cunostinte si relatii - d'apai Domne iarta-ma da' nu ma' ii nimic de zis...
|
partea proasta e ca, la noi, regizorii sunt si producatori.
sau daca nu sunt ei producatori, atunci sunt nevestele lor. ei au propriile lor afaceri in domeniul filmului, afaceri desfasurate aproape exclusiv cu cnc-ul. eu n-as prea crede ca cristi mungiu a descoperit abia acum, cand a fost membru in juriu, ca regulamentul are unele probleme. nu e de ieri, de azi, in afacerea asta. o fi putut si pana la ultima sesiune sa faca rost de regulament, nu? nu stiu, la aceasta sedinta au fost si cristi puiu, corneliu porumboiu, radu muntean? nu prea pot veni, ca tocmai au luat finantare. |
Problema nu e ca regizorii sunt si producatori, problema e ca sunt PE BANII STATULUI.
Dpmdv regizorii pot sa fie si masinisti, impingatori de travelling, dar PE BUNE! Nu mai stiu de unde am auzit ca Daneliuc e campion mondial la misculatii d-astea. N-ar fi nici o problema daca si-ar finanta proiectele din ce a crosetat personal. Dar e bai atunci cand ia din fonduri publice si nu aduce profit. Cat despre "noul val" - imi vine sa ma dau cu capul de pereti numai la auzul expresiei. Tot ce-au facut ei la Marienbad a fost un chef probabil...:-& |
parerea mea e ca, prin aroganta lor nejustificata, toti acesti regizori-producatori care-si atribuie eticheta de reformisti ai sistemului vor contribui decisiv la compromiterea sa definitiva.
va fi provocata o asa stare de lehamite, incat cei care nu sunt nici din tabara lui mungiu, nici din cealalta, isi vor cauta sursele de finantare in cu totul alta parte decat de la statul roman. |
Originally Posted by keepwalking:
|
Originally Posted by keepwalking:
keep, Cei care nu sunt in nici o tabara insemna ca au opinii diferite si fata de vechea si fata de noua garda. Atunci ori se aduna si constata ca au aceleasi idei, si fac a treia baricada de care vorbeai (care deocamdata nu exista, ca si miscare) ori constata ca au opinii diferite si intre ei si atunci SA VORBEASCA IN NUME PERSONAL. Dar sa vorbeasca! Deocamdata nu li se aude glasul, cum sa fie luati in seama? Cine sunt ei? Ce vor, mai exact? Sau fiecare in parte, sa ia atitudine si sa spuna ce-l doare. Unde sunt? Despre cine vorbim aici? Nu poti juca sah daca nu pui piesele pe tabla. Asa, e ca in povestea aia cu moldoveanul care si-a facut partidul celor care nu voteaza: fiindca majoritatea de 60% nu voteaza in tara asta, inseamna ca acel partid are cel mai mare procent. Deci el e la putere. :) Sper ca-mi intelegi exemplul. |
TEXTUL INTEGRAL AL SCRISORII LUI SERGIU NICOLAESCU
De ce atâta bâlbâială, domnule Ministru? Pe 15.04.2009, pe site-ul Ministerului Culturii şi Cultelor a apărut o informaţie cât se poate de discretă prin care dl Th. Paleologu invită reprezentanţii cinematografiei româneşti la o întâlnire pe 27.04.2009 la sediul ministerului. Spre marea mea uimire, mai scria: "Sunt aşteptaţi să participe Cristian Mungiu, Tudor Giurgiu, Sergiu Nicolaescu şi alţi reprezentanţi de seamă ai cinematografiei. Tema va fi situaţia filmului românesc". Am luat cunoştinţă cu destulă mirare, întrucât noi, cei de la Comisia de cultură a Senatului, am avut deja trei întâlniri pe aceeaşi temă cu cineaştii din diferite uniuni sau asociaţii. Dar nu am mai stat să caut chichiţe acestui comunicat şi am vorbit cu Mircea Mureşan. Acesta la început a spus că el şi alţi cineaşti cu care vorbise nici nu se gândesc să meargă, fiind jigniţi de nominalizarea făcută. Cineaştii există în uniunile de creaţie, convocarea lor se face eventual oficial. Orice nominalizare atrage după sine ideea minimalizării celorlalţi. Chestie de diplomaţie! Până la urmă, l-am convins să mergem împreună. Mureşan participase şi el la discuţiile avute la Senat privind Concursul de proiecte cinematografice secret al CNC, Fondul cinematografic, împărţirea şi rolul său, situaţia cinematografiei pe cale de dispariţie (de la 800 de săli la 50 în momentul de faţă), la numărul de spectatori îngrozitor de mic; un film aflat pe primul loc în 2008 nu a reuşit să aibă mai mult de 26.000 de spectatori (?!). Ar trebui un milion de spectatori pentru ca filmul să-şi recupereze banii coproducătorilor şi ai CNC-ului. Cinematografia este o artă şi o industrie, dar trebuie să devină şi un business. După 50 de ani de profesie, noi ştim că trebuie să facem artă, dar să obţinem şi succes de public. Ani de-a rândul am avut un covârşitor succes de public, dar aveam 830 de cinematografe, plus caravane care mergeau în sate. Noi, regizorii, indiferent de vârstă, trebuie să ne dorim acest succes de public şi să găsim căile care ne vor duce sigur la depăşirea acestei crize, care din 1971 a colindat Europa, dar şi-a revenit după transformarea marilor cinema-uri în două sau trei săli. Pe Champs-Élysées sunt tot atâtea cinematografe câte erau în 1970. S-au făcut săli mai mici, mai cochete, mai confortabile, dar tot săli de cinema au rămas, nu discoteci sau săli de jocuri. Revin: După câteva zile, pe acelaşi site şi cu acelaşi text, întâlnirea este schimbată pe 28 aprilie a.c. Spre marea mea uimire, apare al treilea comunicat al Departamentului de comunicare al MCC. O treabă serioasă. Ce spune acesta: "... anunţă o dezbatere (în) cinematografie...", dar nu oricare, o "dezbatere publică": "Nevoia de lumină în camera obscură a cinematografiei româneşti". Recunoaşteţi, idilic, metaforic, pastoralo-pascal. O poezie?! Domnule ministru, ce vreţi să spuneţi, că dvs. ne daţi "lumina"? Curată pleaşcă pe capul nostru! Ar trebui să se ştie că în ultimii ani în cinematografia românească au mai rămas câţiva consacraţi şi o generaţie tânără care promite. Se fac totuşi 10-12 filme pe an, ceea ce nu este rău. Explicaţia: nu avem producători şi finanţatori. Viitorul e negru nu din cauza dvs., domnule ministru, ci din cauza precedenţilor pe care i-aţi avut la acest minister. Este de cea mai proastă calitate să ignoraţi aportul seniorilor, care sunt necesari şi au făcut ceva pentru cinematografia românească. Firesc, ei se duc şi vin alţii, dar nu există viitor fără trecut. În primii ani după '90, noi am încurajat 3-4 debuturi pe an. Domnilor colegi din noul val, nu aveţi nici şansă să anulaţi ceea ce au făcut seniorii ("expiraţii"). Nu vă veţi impune decât după ce veţi realiza cel puţin cinci filme. Contează premiile internaţionale, dar mai important este ceea ce faci aici, la tine acasă. Domnule ministru, să lăsăm colocviile şi bâlbâiala. Comisa de cultură de la Senat se preocupă de amendarea legii, care va rezolva o parte din problemele cinematografiei şi care a ţinut cont de toate propunerile, atât ale tinerilor, cât şi ale seniorilor. Ar trebui să fiţi mulţumit că în această comisie aveţi trei cineaşti. Un caz de excepţie. Lucrarea noastră, care este gata, o punem la dispoziţia tuturor celor interesaţi. Întâlniţi-vă de câte ori puteţi cu tinerii regizori, vă vor spune lucruri interesante, dar lăsaţi-ne şi pe noi să ne ocupăm de o lege, că o facem mai bine decât toate grupurile de lucru ale consilierilor dvs. Tânăra generaţie îşi are locul ei bine definit din noile amendamente aduse Legii cinematografiei, iar tânăra generaţie nu se opreşte la câteva nume sau grupuri de absolvenţi cu ceva timp în urmă. Regizor, Sergiu Nicolaescu 27 aprilie 2009 |
deci scuze, intru mai rar sau deloc pt k tre sa-mi pun casa la pct dupa zugraveala & inainte de cannes...
pe scurt (pt k oarecum mai pe larg voi scrie in obs. cult de sapt viit): 'nevoia de lumina' a fost un biet bec de 40w pilpiind intermitent :( nu'sh dc n-a vbit mungiu - de fapt stiu, pt k am vbit cu el dupa: pt k era dezamagit & ii era lehamite. discutia tbuia sa se axeze pe amendamente, in skimb s-au strins mere cu pere k sa discute dspr prune... musiu comeaga a monopolizat prima parte a intilnirii, madam palos a 2a; ok au fost stere gulea & gabrea (printr-o scrisoare trimisa mcc). eu am vbit si-am plecat imediat (tot din motive de zugraveala)... ps reminder: NU voi mai posta pe forum pina cind nu se 'rezolva' cazul lui suspect de bizar, care mi-a adus injurii pe topicul cu numele meu. NU am de gind sa mai tolerez un nou nume! daca cinemagia vrea sa ramin, atunci trebuie sa fie mai ferma cu mitocanii nestapiniti... & sa-i invete sa scrie: regionalisme precum 'îs', 'o' dres si-'o' facut etc pot fi admise in limba VORBITA, dar NU in cea scrisa! |
Ştiu că-s regionalisme,dte pomeneşti că nu ai înţelege,apropo,nici „ca” nu se scrie „k” şi alte prescurtări de neam prost.
|
stefan, pitbull & (oops!) kiar eu - pe lga mizeriile suburbane debitate in poll-ul deskis de halebardul, va rog luati in considerare ceea ce respectivul scoate si p-aici...
|
All times are GMT +2. The time now is 03:56. |