![]() |
pe imdb e trecuta si la noua adaptare King Lear programata pentru 2010!!
|
omfg :shock:
OMFG :huh: :? Oh My FUCKING God!!! :o :w00t: :(( |
Re: Nu am reusit inca sa vad filmul,
Originally Posted by miercuri:
|
Well, poti sa o vezi in The Duchess, si acolo poarte corset.
|
Corset ?
|
Eu sincer, si nu numai eu, nu vad ce e "de placut" la aceasta actrita, in toate rolurile in care am vazut-o e la fel de expresiva ca o scandura, la fiecare scena emotionala ridica tonul si vorbeste printre dinti. Altceva n-am prea vazut-o facand. Dar am deviat de la subiect.
|
Singura actrita contemporana
care imi place foarte tare este Nicole Kidman, asa ca nu ma supar ca iti displace doamna asta.
Iar dintre cele mai vechi, o ador pe Shirley MacLaine. |
Eu care n-am citit nuvela lui F. Scott Fitzgerald (inca) pot spune ca filmul asta m-a plictisit enorm. Ok, am inteles ca e criza si trebuie sa dam publicului filme lungi sa mestece multe floricele sa uite de ratele neplatite, dar de ce trebuie sa fie si povesti prost spuse?
Peste faptul ca e atat de siropos incat cred ca nici cele mai sensibile dintre femei nu inghit povestea de dragoste, nu are nici un sens logic bifand o lunga lista de evenimente care nu lipsesc din filmele "mari". Ma intreb oare ce calitati au gasit cei care au nominalizat filmul asta la atatea premii Oscar? Bifez inca o poveste din care se putea scoate mult mai mult (asa cum este si cea din Chagelling) esuata in banalul sablon american care trateaza subiecte grele din ce in ce mai facil. Oare americanii astia s-au prostit de tot? PS: Dupa ce ca filmul e vai de mama lui nici macar nu se comenteaza despre el... |
Originally Posted by cornel:
|
Re: Nu am reusit inca sa vad filmul,
Originally Posted by Teonna:
|
|
1. Avand in vedere ca Benjamin Button, daca s-a nascut cu trasaturile si bolile unui om batran, dar de dimensiunile unui bebelus, nu ar fi fost normal ca la "batranete", desi avea trasaturi de bebelus, sa fi avut dimensiunile unui adult?
2. Daca la nastere, "batran" fiind, avea totusi psihicul nedezvoltat, asemenea unui nou-nascut [ceea ce si era], nu era logic ca la sfarsitul vietii, desi arata ca un copil, sa fie capabil sa gandeasca precum un adult? |
Scumpy, ambele probleme tin de logica strutocämilicä a scenariului; s-a vorbit despre asta, mai sus. "Straniul caz" putea fi dezvoltat în diverse sisteme logice, de la cele mai realiste pânä la cele mai absurde (ca-n povestirea lui Scott-Fitzgerald) - dar fiecare coerent în felul lui. Da' ei, nu. De ce sä fim noi rationali, când putem sä ne bägäm picioarele?
|
Originally Posted by corinka:
2. din nou e ceva natural sã aparã dupã o anumitã vîrstã senilitate ºi comportamente copilãreºti. e ºtiut faptul cã multe amintiri pe care le avem dinainte de a împlini 3-4 ani le uitãm pe parcursul vieþii, revenindu-ne la bãtrîneþe cînd le uitãm pe cele mai recente cronologic. expresia de "dat în mintea copiilor la bãtrîneþe" nu e tocmai departe de adevãr. iar filmul ãsta puncteazã tocmai aceste extreme ale vieþii care au ceva în comun. mã amuz cînd aud pe unii cã-i reproºeazã cã nu ni se explicã ºtiinþific fenomenul întineririi personajului principal. e un Fantasy, nu un Science-Fiction, deci ar fi fost stupid ca filmul sã se focalizeze pe o explicaþie logicã ca sã dea credibilitate poveºtii. de ce sã-i atribuim caracteristici pe care nu el are? cine a citit plotul ºi s-a dus la film aºteptîndu-se sã vadã un SF, normal cã n-a înþeles nimic. ar fi ieºit prea lung dacã încerca sã atingã ºi alte aspecte (ca de exemplu portretul personalitãþii personajului. nu era important în cazul de faþã. el doar simbolizeazã ceva universal, esenþializat). Fincher a preferat sã nu-l complice ºi sã aibã o duratã decentã cît sã nu plictiseascã. oricum lasã mult de gîndit ºi din cît a fost. a avut o duratã optimã. pe mine unul m-a fãcut sã-mi doresc sã-l mai revãd mãcar o datã. |
[quote="Leonard"]
Originally Posted by corinka:
si nimeni nu a cerut, o explicatie stiintifica a fenomenului, dar dupa cum a punctat si Pitbull, scenariul are unele incoerente cam nescuzabile, intrucat e adaptat dupa o poveste care nu le avea. cat despre durata, mie mi s-a parut ca putea functiona la fel de (putin) bine si cu o ora in minus, slava domnului aveau de unde taia. |
Originally Posted by Leonard:
|
unde se spune în film ce se întîmplã cu creierul lui? dacã îmbãtrîneºte sau întinereºte mi se pare cã lasã la interpretarea fiecãruia. ideea e cã extremele cumva sã întîlnesc. NU IDENTIC. e ca diferenþa dintre cerc ºi spiralã, ajungi în aceeaºi poziþie dupã ce-ai fãcut o rotaþie completã, dar nu chiar în acelaºi punct. sã-þi desenez?
|
|
"Ubik" e Dick-ul meu favorit, îmi place mai mult si decât "Man in the High Castle", si decât "Do Androids Dream of Electric Sheep", si decât altele... Dar Dick e un autor S.F. (super-soft, ce-i drept), si foloseste excelent logica specificä. Scenariul de la "B.C." e realist-fantastic, si nu foloseste nici o logicä (si nici profesionalism).
@Leonard: 1) Am spus clar în analizä unde, reciteste. Sau, revezi filmul, cu atentie. 2) Da, TE ROG sä-mi desenezi! Ador grafica suprarealistä, abstractä, absurdä, dadaistä - de la strutocämilele lui Cantemir pânä la elefantii cu picioare de päianjen ai lui Dali. |
mai...cough-cough :hmm: presupun ca toti cititorii de tratate de logica formala(unde ati stat ascunsi pana acu', frate? :) )stiu povestea vietii lui julio cortazar,da?ca suntem si baieti eruditi,nu doar niste smecherasi cu ceafa groasa.
j.cortazar suferea de o forma rara de cancer de piele, in care organismul-pe masura ce devenea mai bolnav-secreta tot mai mult colagen;astfel,cu cat avansa boala,cu atat pielea fetei lui devenea mai neteda si mai stralucitoare.atunci cand a murit(la 70 de ani)avea infatisarea unui barbat de cel mult 45 de ani(fotografiile stau de marturie).o moarta demna pentru un scriitor de proza fantastica... dar care nu prea respecta logica lui gh.enescu,nu? :D |
All times are GMT +2. The time now is 16:02. |