Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   Petitia publicä pentru Concursul CNC - decembrie 2008 (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=94128)

Led-Ze-Pencil 23 Jan 2009 17:03

iata ce au inteles unii din petitia asta:

Quote:

Anca Gradinariu, e mai dura, ea o da cu interzicerile direct. "Interzicerea participãrii la concurs a unor regizori fãrã nici un palmares, adicã fãrã premii ºi fãrã public, de tipul Barna sau Cãrmãzan (existã ºi o petiþie on-line în acest sens).

grav!

gasiti acest text printre comentariile la articolul lui Valerian Sava, care merita citit
http://www.observatorcultural.ro/Gunoiul-(de-sub)-Eugen-%C4%B9%C2%9Eerbanescu-inamovibil-la-CNC*articleID_21073-articles_details.html

StefanDo 23 Jan 2009 17:07

aha, juna Andreea Tanase, sefa comisiei care crede ca Milk ar trebui interzis minorilor :)

Led-Ze-Pencil 23 Jan 2009 17:30

cine sa aiba grija de minori decat cineva abia trecut de majorat... si de toate grelele incercari si experimente inerente acestei perioade? :)

StefanDo 23 Jan 2009 17:34

pai cine stie cat a dus gunoiul juna... :D

hai sa nu fim rautaciosi si sa ne rezumam la ce conteaza in CNC, gunoiul e si asa in cantitati uriase

Led-Ze-Pencil 23 Jan 2009 17:40

eu atat am vrut sa zic: petitia a fost interpretata gresit, ca o incercare de purificare extremista.

zapata 03 Feb 2009 07:53

unu: stie cineva cand au de gand ametitii astia de la cnc sa anunte rezultatele?
doi: sunt nou pe-aici, dar, ca un novice care se respecta, am pareri inamovibile precum serbanescu :D . Petitia mi se pare funny, admir efortul depus pentru intocmirea ei, dar mai tare admir superba ei inutilitate. E la fel de suprarealista ca o greva a scenaristilor romani.

Pitbull 03 Feb 2009 08:12

Existä situatii când un lucru inutil si just te face sä te simti incomparabil mai bine decât unul util (idiferent cât de just sau injust o fi...) Cam ca plecarea lui Rhett Butler sä lupte, în ceasu-al doispcelea, când prarfu' se-alesese de Confederatie. (Asta ca sä nu zic vorbä mare: "To dream the impossible dream, / To beat the unbeatable foe, / To bear with unbearable sorrow, / To run where the braves dare not go"

Welcome to Cinemagia, Sancho...! I mean, Pancho (Villa?)... No, EMILIANO (Zapata!). Keep close! :)

Proletar 03 Feb 2009 14:15

cred ca luni, pe 9, se vor afisa rezultatele.

Led-Ze-Pencil 03 Feb 2009 19:39

luni, 9 februarie.

Ultima noapte de serbanescu, intaia noapte de carmazan?
Sau mai degraba "Intunecare"? :)

farabeuf 04 Feb 2009 15:37

Creca mai dureaza un pic :oops:

Led-Ze-Pencil 05 Feb 2009 08:40

mai dureazã un pic afiºarea rezultatelor sau aducerea lui Cãrmã la Cârmã?

Proletar 05 Feb 2009 09:59

Originally Posted by Led-Ze-Pencil:

mai dureazã un pic afiºarea rezultatelor sau aducerea lui Cãrmã la Cârmã?

probabil cã ºi una, ºi alta...
acum eu am o nedumerire....
am observat ca, si in alte domenii, sefi peste organismele astea centrale se pun oameni fara un trecut foarte glorios in bransa respectiva.
de pilda, marii sportivi pusi sa conduca federatii au dat chix.
pe la uefa si fifa au fost mai degraba alesi manageri.
abia acum a ajuns platini in varf, un nume cat de cat celebru.
ce sa mai vorbim de ministerele romanesti...unde sunt tot felul de nume aflate pe dinafara sistemului.

marmatia 05 Feb 2009 17:48

Eu zic ca in mandatul lui Mitulescu (un outsider!) lucrurile au stat mai bine dintr-un punct de vedere.
Nu vedeai gramada de proiecte cazute in poala aceluiasi producator. Continua aparitie a altor case de productie mie mi se pare o chestie benefica dar din pacate accesarea fondurilor CNC e aproape imposibila celor sositi de curind in peisaj.

De ce s-ar dori inlocuirea actualului director atita timp cit cei mai vocali dintre regizori primesc finantare dupa finantare?
Chestia cu comanda politica este o gogosica rasuflata.

Led-Ze-Pencil 05 Feb 2009 18:16

Quote:

"ART. 50
...
(2) Directorul general al Centrului Naþional al Cinematografiei va numi,
prin decizie, o comisie de soluþionare a contestaþiilor, formatã din 5
membri."

pai de aia.
am mai zis si-n alta parte ca DG-ul CNC are puteri de Tzar.

marmatia 05 Feb 2009 19:17

Dar la contestatie iti poti umfla doar punctajul de la calitatea regizorului si pe cel de la calitatea producatorului.
Nota pentru scenariu ramine batuta in cuie.

Led-Ze-Pencil 05 Feb 2009 19:52

cu toate astea au fost proiecte care au trecut granita, desi nu meritau.
e drept, asta se intampla in vremea in care cnc-ul nu publica atat de detaliat tot ce a dospit juriul acolo.
de asta zic: mai multa transparenta, mai multa dreptate. Cand e publica treaba, ti se mai face si rusine.

farabeuf 05 Feb 2009 21:59

CNC-ul este doar semi-corupt. Fata de nivelul general de shpagomafie din structurile statului, cel putin in ultimi 2 ani, e clean. Un scenariu de 8 al unui necunoscut e posibil sa piarda in fata unuia de 6,5 al unui invartit, dar scenariul de 9 al lui Porumboiu, Puiu, Mitulescu, Radulescu si inca altii sigur va trece.

Cunosc – si se vad pe listele castigatorilo, nu din surse – suficienti insi fara spate cu producatori debutanti sau f la inceput care au luat finatari.

Evident ca ar fi frumos (utopie) sa fie totul pe bune la CNC, dar sistemul functioneaza, ideea find ca NU mai poate bloca pe nimeni (cum s-a intamplat ani si ani la randul). Fiecare e pe barba lui acuma si face ce filme poate, si pizza si porumboiu si oricare altul.

Led-Ze-Pencil 08 Feb 2009 13:25

Maine aflam numele viitoarelor capodopere romanesti?

Proletar 08 Feb 2009 17:22

probabil cã da.
oricum, sunt atât de puþini bani puºi în joc încât va fi foarte greu sã fie împãrþiþi...

Proletar 09 Feb 2009 11:15

daca ar fi fost rezultatele azi, probabil ca deja la ora asta ar fi fost organizata o conferinta de presa.
stie cineva de aceasta conferinta?
pe site-urile de stiri nu gasesc nimic....

All times are GMT +2. The time now is 05:26.