![]() |
Originally Posted by Alex Leo Serban:
|
Asta imi aminteste ca, nu cu mult timp in urma, un forumist caracteriza cinematografia belgiana drept "obscura" :) |
"l'enfant": slice of life drama, tipica realismului social marca dardenne, f. bine jucata (jeremie renier, brilliant!), mai bun ca "rosetta", dar... chiar palme d'or? i don't think so...
8/10 |
mare branza fratii astia
le dau si eu doua palme ;) |
Felicitari si de la mine, cu intirziere, pt Cristi Puiu. Sper sa urmeze premiul la TIFF, apoi alte festivaluri, si, eventually, sa fie filmul romanesc inscris la Oscars pt cel mai bun film strain. Poate se intimpla vreo minune si-l nominalizeaza. :shock:
|
Originally Posted by gionloc:
Sigur ca da, cind valul ala e la reflux, urnit de luna beata. Pina atunci, reteta jegului romanesc filmata documentaristic a prescris doar Dilantin, Nembutal si Maprobamat. |
|
Quote:
.asa, foarte dragut. dau banii pe nicolaesti si helmisi si alti liamcsi din aceeasi increngatura. rinocerii. |
Mda, am observat ca astea sunt in general si opinile criticii franceze. ba chiar mi se pare ca uneori ziaristii sunt un pic rautaciosi cu acest palmares. Cat despre favoritul tuturor, Cronenberg, aici chiar ca e mana lui Kusturica. Declarase intr-un interviu ca ceea ce il intereseaza este sa promoveze filmul de arta si nu aberatii de gen Matrix si alte chestii violente. desi nu am vazut filul lui Cronenberg, dupa titlu, filmul lui se cam incadra in aceasta categorie "de evitat". Nici TLJ, nu parea foarte multumit cu premiile ce i s-au acordat, dupa mutra pe care o avea. Oricum pentru un prim film e deja foarte bine ca a participat si in plus nu pleaca cu mana goala. Si ar mai fi o observatie. cred ca premiantii se pot ghici in seara in care are loc festivitatea de final, pentru ca, se pare ca sunt invitati sa re-urce covorul rosu numai cei care castiga ceva. Deci, cum nu au fost vazuti la deschiderea festivitatii nici lvt, nici, cronenberg, nici gvs nu a fost o mare surpriza lipsa lor din palmares. Nu stiu daca teoria asta sta in picioare, dar am facut si eu niste speculatii. oricum prentru Cristi Puiu mi se pare o perfomata extraordinara. Bravo lui. poate o sa incepem sa ne miscam si noi un pic. |
nu, klein, te inseli in privinta filmului lui cronenberg luindu-te numai dupa titlu: crede-ma, este chiar un film excelent - pasionant ca cinema, inteligent, subversiv chiar! ca nu i-o fi placut lui kusturica, treaba lui: nici altora nu le plac filmele lui ;)
ai, in schimb, dreptate cu urcatul scarilor de catre cistigatori; dar asta se stia de mult, la cannes... pt ambra 'filonul documentar' e pe trend - dovada si premierea dardennilor! :P si nu cred c-ar strica filmului romanesc sa fie mai cine-verite; dimpotriva! |
concluzii ?
- la cannes niciodata: nu castiga cine vrei - la cannes niciodata: nu castiga filmul considerat de majoritatea cel mai bun - la cannes intotdeauna: nimeni nu primeste ce vrea dar toti iau cate ceva - la cannes intotdeauna: nimeni nu pleaca suparat dar toti au senzatia ca puteau fi mult mai fericiti cu alt juriu ah, truisme si atat |
|
Originally Posted by axiology:
|
Originally Posted by Mala Portugal:
sa ia si un premiu pt regie si/sau unul pt scenariu si/sau unul pt. interpretarea ptotagonistilor si/sau altele ... more ? |
Cannes a fost mai mult decat premii,stupize,stupize de la mai multi actori, :sick: Natalie Portman :o Sophie Marceau.
|
FOTOGRAME astazi, de la 21 pe tvr cultural, dspr cannes, cu: dan fainaru (critic de film, israel), ctin popescu (regizor, romania) & monica birladeanu (actrita, romania) :)
apoi inca una, sapt. viit., si relache - pina la toamna...! va multumesc pt atentie 8) |
|
am vazut si eu pe tvr international o emisiune "fotograme" despre tiff. mi-a placut interviul lui als cu cristi puiu. pacat ca n-am vazut si alte aspecte de la tiff, gen sa vedem si noi niste cinemagisti, ceva... :) |
|
Da,si el din aceasi categorie ca si Als-ul,I'am to old to give a shit about this new wave stuff-"Last Days-f.bun estetic dar nu ma intereseaza povestea ultimelor zile ale unui individ cult"
Monica Barladeanu,atat de igenua si emotionata ca a inceput Als-ul sa roseasca. On the bright side,secvente din filmele de la Cannes. |
All times are GMT +2. The time now is 17:19. |