Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Articolul zilei - viata bate filmul (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=85009)

herbert 09 Jun 2005 16:39

Originally Posted by amoma:

User-ul nume e un tampit. User-ul Pitbull scrie mult si degeaba. User-ul Alex... pare simpatic. Cand apare si user-ul cartarescu?

bine, domnilor, am intrebat - inocent - daca avem pe forum vreun isterizat. mi s-a raspuns ca avem tampiti... (stiam); profesori care lucreaza gratis si, mai trist, nu sunt nici ascultati... (e o observatie inteligenta); si ca avem lume simpatica - da, stiam.
cel mai mult m-am temut sa nu arunce cineva "calificativul" suprem: "jeguri idioate".

si pentru ca citesc cu interes Jurnalul II de Cartarescu, va spun ca Mircea e un cinefil de calitate, are mai multe referinte cinematografice de foarte bun gust...

nume 09 Jun 2005 16:59

@anofela
Iar tu esti o clona penibila. Ma intreb de unde apareti, stiind dinainte raspunsul.

Pitbull 09 Jun 2005 17:09

Originally Posted by herbert:

mi s-a raspuns ca avem tampiti... (stiam);

Ostilitatea trist de ireductibilä dintre tine si Nume, ca si prietenia mea cu el, mä fac sä mä abtin de la alt räspuns decât: BA NU.

profesori care lucreaza gratis si, mai trist, nu sunt nici ascultati... (e o observatie inteligenta);

Dom'le, drept e cä "lucrätorul e vrednic de plata lui", da' cine-a spus cä plata asta trebuie sä fie numai materialä?

si ca avem lume simpatica - da, stiam.

Stii ceva? Cam asa e - mä conving din ce în ce mai mult. Dar când simpäticuta noasträ lume se repede iar cu burzuluiri puerile, ca reactie la câte-o mânä întinsä prieteneste, tinde sä-mi devinä extrem de antipaticä. Totusi, mä abtin. Nu cä m-as fi "fript", cum presupuneai tu cândva - mai degrabä m-am mai luminat nitel.

cel mai mult m-am temut sa nu arunce cineva "calificativul" suprem: "jeguri idioate".

O, nici o grijä! N-au intrat zilele-n sac! ;)

Pitbull 09 Jun 2005 17:15

Originally Posted by nume:

@anofela
Iar tu esti o clona penibila. Ma intreb de unde apareti, stiind dinainte raspunsul.

E-te, de unde! Din "Atacul clonelor", de unde credeai? Astia-s rämasi în urmä cu un an.
Apropo, bäi populatie clonatä: asa, amiceste vä spui, mai existä si moderatori pe lumea asta, si IP-uri, si ban-uri. Chiar azi, o clonutä speriatä a luat-o-n bärbitä. Asa cä, ia vedeti.

europe_east 09 Jun 2005 18:19

als, ai zis-o tare bine. pitbulle, daca-mi permiti: ce esti frate asa sfatos si dascalos si pici in duiosii dubioase? it's no fun to read, for sure. kitsch curat, salamalecuri, als a zis-o bine. erai mai simpatic cand scriai strict despre filme.

nume 10 Jun 2005 07:57

Originally Posted by europe_east:

kitsch curat, salamalecuri

Noua ne place bazarul, ne plac turcii, contrabanda, marfurile veritabile intrate fara taxe si ritmurile orientale. Suntem balcanici pana-n maduva oaselor, ce dracu' !!! Dar tu nu ai de unde sa stii, in aMERICA (Austin Texas mai exact) zboara cainii cu covrigi in coada.

europe_east 10 Jun 2005 09:04

dedicatie speciala pentru toti orientalii lu' tata: melodioara "moustahil" de la egipteanca Natacha Atlas impreuna cu dansul din buric de rigoare. daca si "salamalecurile" lui pitbull ar fi la fel de apetisante...

Airlight 10 Jun 2005 09:54

Originally Posted by Pitbull:

Originally Posted by Alex Leo Serban:

yuk-k, ce de duioshii dubioase, ce de salamalecuri kitsch...
unul vorbeste singur, crezindu-se 'dascal', iar allalt se pisha-n gitul oricui, dindu-se mare jmeker :hmm:

Asta putea sä lipseascä.

O observatie pertinenta.

Other than that, 'viata' din cinemagia ii cam bate filmele..

Pitbull 10 Jun 2005 11:28

als, ai zis-o tare bine. pitbulle, daca-mi permiti: ce esti frate asa sfatos si dascalos si pici in duiosii dubioase? it's no fun to read, for sure. kitsch curat, salamalecuri, als a zis-o bine. erai mai simpatic cand scriai strict despre filme.

Of of of, Europe, of!
Dreptu-i cä vii pe-aici mai rar decât ne-ar pläcea sä te vedem, si asta explicä oarecum. Dacä ai fi reusit sä urmäresti mai complet evolutiile, eventual sä mai afli si câteva detalii off-forum, îti promit c-ai fi avut o cu totul altä perspectivä.
Da' nu-i bai - noi sä fim sänätosi!

nume 10 Jun 2005 14:17

dedicatie speciala pentru toti orientalii lu' tata: melodioara "moustahil" de la egipteanca Natacha Atlas impreuna cu dansul din buric de rigoare. daca si "salamalecurile" lui pitbull ar fi la fel de apetisante...

Eu iti dedic un Amr Diab cu Tamall Maak si Wala ala Baluh. Dupa ce o asculti iti mai dau ...
p.s.
Nu cred ca le gasesti pe amazon, trebuie sa piratezi, da vezi sa nu te ia fbi-ul.

yuk-k, ce de duioshii dubioase, ce de salamalecuri kitsch...
unul vorbeste singur, crezindu-se 'dascal'

Nu stiu cine vorbeste singur, dar in urma ta raman numai topicuri inchise (vezi astea 2 noi) si mesaje sterse de moderatori chiar aici pe cafenea. ;)

iar allalt se pisha-n gitul oricui

Nu in gatul oricui, aici esti in eroare.

Asta putea sä lipseascä.

Uite ca s-a dus.
Originally Posted by Airlight:

Other than that, 'viata' din cinemagia ii cam bate filmele..

Meaning ?

europe_east 10 Jun 2005 16:28

Amr Diab cu Tamall Maak il am, e misto. prefer "We heya amla aeh delwat" de la acelasi.

Airlight 10 Jun 2005 19:27

meaning ca suntem cu totii offtopic de vreo 2 pagini, nu c-ar fi ceva neobisnuit..

europe_east 10 Jun 2005 20:44

sorry airlight, inca un offtopic:

Of of of, Europe, of!....
Da' nu-i bai - noi sä fim sänätosi!

pitbull, scuze ca ma stropsii la tine. poate ar trebui sa judec dupa filmele ce le-ai facut in loc de duiosiile de pe forum :P so: unde si cum se pot vedea? mi-ar face mare placere.

Pitbull 10 Jun 2005 21:01

Nu face nimic, pe tine nu mä supär eu cu una, cu douä (PrieteMii stiu de ce ;)).
Din päcate, filmele mele sunt greu de väzut. Douä la numär, färä räsunet, cäzute în uitare... Totusi, mä bate gândul sä le cer de la arhivä, pe video si digital. Asa cä, dupä aia, se vor putea transfera fisiere pe net, CD-uri prin postä... Oricum, când le obtin, am sä anunt. Pânä una-alta, ceva informatii despre ele sunt pe pagina mea CineMagicä - uite-acilea:
http://www.cinemagia.ro/actor.php?actor_id=22762&hist=0

herbert 12 Jul 2005 02:12

a inceput comedia anticipatelor. Mircea Cartarescu puncteaza din nou la rubrica sa din Jurnalul... lui Tuca si al "profesorului" - imoral - Voiculescu. dupa alegeri poate scapam de hidra comunisto-securisto-baronista...

Presedintele a avut dreptate
• de Mircea Cartarescu

Traian Basescu a avut din nou dreptate impotriva tuturor. Recunosc, si impotriva mea de data asta. Am fost contra alegerilor anticipate, mai ales dupa caderea lui Ion Iliescu. Scriam atunci ca nu mai are sens sa incercam decapitarea PSD-ului, de vreme ce el s-a decapitat singur. Mi se parea ca Guvernul Tariceanu merge bine si trebuie lasat sa lucreze. Parea ca lucrurile au intrat pe un fagas bun si ca ar fi fost daunator sa le tulburam printr-un gest politic extrem.
Iata insa ca PSD-ul s-a dovedit nu un gigant cu picioare de lut, ci o hidra cu multe capete, cam tot atatea cate institutii a avut statul PSD-ist. Au fost decapitate pana acum Institutul Cultural, televiziunea, radioul, adica locurile unde acest lucru s-a putut face mai usor. Au ramas insa structurile esentiale, parghiile statului, sclerozate intr-un comunism de fond. A cazut Iliescu, doborat de ai sai intr-un ritual paricid, dar au ramas in nenumarate functii-cheie nenumarati Iliesti, care, proptiti in calcaie, tin pe loc cu orice pret (cu pretul distrugerii Romaniei, in cele din urma) vehiculul ce-ar trebui sa ne poarte spre lumea civilizata. Aceste structuri, care odata l-au biruit pe Constantinescu, nu pot fi invinse printr-o politica "normala". Pentru ca, asa cum s-a vazut de curand, viata noastra politica se desfasoara in cadrul Constitutiei LOR, al legilor LOR, al institutiilor LOR, totul facut de ei, in cadrul fostei lor guvernari, in unicul scop de a-i perpetua la putere. A respecta jocul politic in aceste conditii ar fi echivalentul incercarii de a-l da jos pe Ceausescu pe cale constitutionala. Ca sa terminam o data cu hidra pesedista e nevoie de continuarea revolutiei, iata ce nu inteleg cei mai multi dintre comentatori, care gasesc mereu vicii de procedura in deciziile presedintelui. Or fi vicii de procedura, dar nici PSD-ul nu e culmea cavalerismului. Lupta e pe viata si pe moarte. Nu ne-a placut un presedinte care a respectat litera legii si care-a fost dat peste cap in 2000, o data cu sperantele noastre. Trebuie sa ne placa acum unul care trage covorul, brutal, de sub picioarele adversarilor.
Constitutia actuala nu e buna. Ea trebuie modificata. Daca n-o vom face, vom avea la nesfarsit incidente de felul celui de acum, cu Curtea Costitutionala. Pentru ca fosta Constitutie n-a fost facuta ca sa apere proprietatea si independenta justitiei, ba chiar dimpotriva. Atunci, cum sa cantaresti drept cu o balanta stramba? Respectand litera Constitutiei, te vei trezi candva ca e neconstitutional sa te integrezi in Uniunea Europeana sau cine stie ce alta bazaconie, pe care batranii intelepti ai Curtii, toti crocodili pesedisti, o vor proclama de la inaltimea tribunei lor olimpiene. Orice echipa va veni la putere in urma alegerilor din toamna aceasta va trebui sa aiba ca prioritate revizuirea Constitutiei.
Daca alegerile anticipate ar fi avut loc din momentul in care au fost cerute de presedinte – de acum cateva luni –, in acest moment am fi avut un esichier politic capabil sa faca fata tuturor provocarilor politice. Asa, ne-am iluzionat cu gandul normalitatii si ne-a trebuit un dus rece ca sa ne dam seama de situatia reala, care e departe de a fi normala. Am subestimat forta pe care partidul lui Ion Iliescu (am zis bine: n-aveti grija, Iliescu va reveni) si-a pastrat-o chiar si in agonie. Am uitat ca lupta impotriva coruptiei, in Romania, este, la ora asta, lupta lui Traian Basescu impotriva PSD-ului. Nu exista alte forte politice majore, la ora asta, la noi. E vechea si eterna lupta a lui David contra lui Goliat. Nu am sprijinit ideea presedintelui acum cateva luni. Azi suntem siliti s-o sprijinim.
Din fericire, nu cred ca e prea tarziu nici acum. Alianta – ca sa nu mai vorbim de Basescu insusi – sta bine in sondaje. PSD-ul e surprins in procesul de naparlire si e mai vulnerabil ca oricand. In stupiditatea lor, creierele pesediste luminate vor recurge la vechea solutie: readucerea bunicutei izgonite. Ii vor cadea-n genunchi ca sa se-ntoarca. Va fi ca-n bancul cu bunicul lui Bula, care murise de cateva zile, dar pe care familia l-a scos la geam in ziua pensiei. Pe deasupra, vor recurge la chitibusarii avocatesti ca sa-ntarzie cat mai mult data alegerilor. Mai mult, vor cauta sa provoace intamplari dramatice, conflicte sociale, din care sa capete un avantaj politic. Slava Domnului insa cu Geoana presedinte, cu Nastase si insu-ala de la manivela (mereu ii uit numele) gata sa-i vare sisu-n in coaste, PSD-ul va iesi scuturat din anticipate cum n-a mai fost vreodata. Va pierde presedintia celor doua Camere, va pierde locuri din greu si acesta va fi sfarsitul.
Spuneam undeva ca Revolutia romana s-a desfasurat in doi timpi: revolutia rosie din 1989 si cea portocalie din 1995, care-a dus-o mai departe. Atata vreme insa cat PSD-ul, urmasul FSN-ului, urmasul PCR-ului, inca mai poate face rau amaratei noastre natiuni, nu putem socoti Revolutia incheiata. Mai avem de facut un pas pentru castigarea normalitatii.

Pitbull 12 Jul 2005 02:50

Chapeau!
Ce pot sä mai zic? E clar ca bunä ziua!
Incä mai sper sä-i väd în geacä gri-închis (cä zeghea e off fashion) pe Bonbonel, Hrebe, Cozmâ, Mu�*ca Stänoiu, Hilde Pulak... cu toatä liota lor de Emilgherguti cu tot!

herbert 12 Jul 2005 03:02

cine e... Pulak? vreun personaj nou care mi-a scapat sau e vorba de "europenista" Puwak, cea care seamana cu madame Kolontay...

Pitbull 12 Jul 2005 03:08

Da' cine? Nu si-a bägat ambele copite pân-la coate-n fondurile europene, drept pentru care Bonbo i-a dat un nana pupicios la fundulet si-a remaniat-o-n alt locsor molcut si cäldut?

herbert 12 Jul 2005 03:25

vai, rusine madame Puwak. se poate una ca asta. am observat ca purta mereu o poseta cam mare, probabil avea bani peshin pentru invaluiri de moment...

am dat acu' vreo doi ani, la Strasburg, intr-un hotel bun, peste Stanoiu Rodica (cu un catzel in lesa) si peste Hildegar Puwak, care avea, evident, o poseta mai "dezvoltata" si era parfumata mai cu gust. peisaj de toata dulceata, ca nici n-am vorbit romaneste cu ele. Stanoiu mi s-a parut usor posedata - o privire din care pierise claritatea, iar Puwak avea un facies hotarat, lovit de pragmatism. Cum munceau ele pentru Romania!...

Pitbull 12 Jul 2005 03:35

Puwak m-a läsat întotdeauna rece, o infractoare de drept comun, la nivelul sutilor de buzunare. Putinä pârnaie, acolo, proportional cu gravitatea faptei - 10 ani la zdup, si-o iertäm!
în schimb, Stänoiu îmi repugnä de-a dreptul visceral! Cu aerele ei de "cool lady", mieroasä si glumeatä - când în fond e o criminalä de tip mafiot, cu un grad de periculozitate socialä extrem de ridicat. Discutam si cu Floydman, care-i avocat, pe tema asta. Tipa a cultivat cu deliberare o asemenea coruptie si pervertire a sistemului judiciar, încât dac-ar fi dupä mine, i-as da puscärie pe viatä pentru înaltä trädare si subminarea intereselor nationale - färä glumä!
ASTA astept dupä anticipate - printre altele.

All times are GMT +2. The time now is 04:27.