Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Cartea preferata (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=83292)

herbert 21 Jun 2004 00:35

Originally Posted by Serghei:

Domn herbert va stiu sustinator al lui Faulkner)[/b]

mai serioja, cum vine asta: "sustinator al lui Faulkner"? il citesc si-l pretuiesc pe Faulkner - atata. n-are nevoie Faulkner (gloria lui) de sustinerea mea. daca ai probleme cu formularea in romana imi poti scrie nestingherit in rusa, engleza, franceza, germana, spaniola, italiana... fac eu un efort sa te inteleg. toata simpatia, serghei. testeaza pe altcineva :P

Cristache 21 Jun 2004 00:54

Originally Posted by Lady_Skar:

Normal ca se vrea un thread serios... dar am zis sa incep cu o gluma. :D

Carti care mi-au placut mie foarte mult: Nimic nou pe frontul de vest, Ion, Ciclul Fundatiei, Solaris, Vraciul, si acum citesc Portretul lui Dorian Gray care este o posibila pretendenta la titlul de cartea mea preferata.

Nene hai ca aici mai ghicit. Si eu pun pe primul loc Nimic nou pe frontul de vest. Mai am vreo 80 de pagini (dhe, d'abia am terminat sesiunea) dar m-a cucerit inca de la primele pagini.

As mai adauga Cavalerii Teutoni, de Sienkiewicz, + toate cartile care au legatura directa sau indirecta cu "al doilea razboi mondial", in general, si "Hitler", in special.

Varianta de bacanie: imi place o carte a unui prof d'al meu, nu dau nume, pe care am dat vreo 200.000 de lei, si care acum imi sustine computerul pentru ca acesta (computerul) se clatina un pic. Atat de importanta este cartea. Si, surprinzator, am avut placerea sa gasesc in cartea respectiva greseli gramaticale mai multe si mai grave decat pot face chiar si eu, surprinzator !

Serghei 21 Jun 2004 01:02

Originally Posted by herbert:

mai serioja, cum vine asta: "sustinator al lui Faulkner"? il citesc si-l pretuiesc pe Faulkner - atata. n-are nevoie Faulkner (gloria lui) de sustinerea mea. daca ai probleme cu formularea in romana imi poti scrie nestingherit in rusa, engleza, franceza, germana, spaniola, italiana... fac eu un efort sa te inteleg. toata simpatia, serghei. testeaza pe altcineva :P

Nu-ti ridica inca statuie!
Vad ca faptul ca nu ai facut parte din juriu cinemagia te-a demoralizat intr-atata incat simti nevoia sa-ti expui CV!Pacat ca nu ai cunostinte de limbaj cinematografic!

Cum preconizam ai dat-o in diverse si ai uitat intrebarea,are dreptate sau nu Bunuel?

P.S.Atunci cand un personaj nu poate sta in picioare(cum e Faulkner in ochii mei,si in contextul citatului) are nevoie de sustinatori(de obicei oameni care ii pot apara cauza-adica Tu).Capisci?

herbert 21 Jun 2004 01:23

Originally Posted by Serghei:

Nu-ti ridica inca statuie!
Vad ca faptul ca nu ai facut parte din juriu cinemagia te-a demoralizat intr-atata incat simti nevoia sa-ti expui CV!Pacat ca nu ai cunostinte de limbaj cinematografic!

Cum preconizam ai dat-o in diverse si ai uitat intrebarea,are dreptate sau nu Bunuel?

P.S.Atunci cand un personaj nu poate sta in picioare(cum e Faulkner in ochii mei,si in contextul citatului) are nevoie de sustinatori(de obicei oameni care ii pot apara cauza-adica Tu).Capisci?

dar tu esti vulnerabil, Serghei :lol: v ciom delo? lucrezi pentru galerie? fii atent, lingusitorii sunt dispretuiti de ambele parti. ce juriu, ce CV? ce limbaj cinematografic? spunea Plesu: e nevoie de valoare si bun-simt si te descurci in toate!
Bunuel nu are dreptate, cum poate sa aiba dreptate Bunuel? dreptate are Kadare si altii de talia lui...

Serghei 21 Jun 2004 07:35

dar tu esti vulnerabil, Serghei :lol: v ciom delo? lucrezi pentru galerie? fii atent, lingusitorii sunt dispretuiti de ambele parti. ce juriu, ce CV? ce limbaj cinematografic? spunea Plesu: e nevoie de valoare si bun-simt si te descurci in toate!
Bunuel nu are dreptate, cum poate sa aiba dreptate Bunuel? dreptate are Kadare si altii de talia lui...

Incepi sa te balbai si devii incoerent.Lasa-i pe Proust,Borges si Faulkner si pune mana pe Cicero,garantez ca o sa-ti cada forumul la picioare dupa asta.

In ce privinta are dreptate Kadare?

herbert 21 Jun 2004 11:32

fara suparare, Serghei, nu pot sa cobor la palierul tau. imi erai mai simpatic cand nu o faceai pe desteptu'
eu chiar nu ma balbai niciodata, iar luciditatea mea imi prilejueste destule confruntari. hai sa evoluam paralel, pentru ca nu vreau sa fiu rau cu tine. ai avut si mesaje rezonabile, pe care le-am citit cu interes.

Ilila 21 Jun 2004 12:01

.. toti facem greseli

Serghei 21 Jun 2004 15:34

fara suparare, Serghei, nu pot sa cobor la palierul tau. imi erai mai simpatic cand nu o faceai pe desteptu'
eu chiar nu ma balbai niciodata, iar luciditatea mea imi prilejueste destule confruntari. hai sa evoluam paralel, pentru ca nu vreau sa fiu rau cu tine. ai avut si mesaje rezonabile, pe care le-am citit cu interes.

Hai ca fac riduri incercand sa ma dau destept!

Daca totusi crezi ca poti formula un raspuns cu subiect si predicat mutam discutia pe private(ca sa ne scutim de "iesiri destepte").

Pinky 21 Jun 2004 22:20

"De Veghe In Lanul De Secara" de J.D. Salinger pot sa spun ca e cartea vietii mele pana acum... De asemenea mi-au placut si "Don Quijote De La Mancha", "Jane Eyre", "Patul lui Procust", "Elevul Dima Dintr-a Saptea" si cam tot ce a scris Agatha Christie.

Ilila 21 Jun 2004 22:24

Originally Posted by Pinky:

"Elevul Dima Dintr-a Saptea"

mai era o carte tocita .. Cu floarea soarelui la butoniera cine o are dau 3 beri !! sa mi-o dea si mie 8)

Pinky 21 Jun 2004 22:30

Cine a scris-o? :)

Ilila 21 Jun 2004 22:56

Cine a scris-o? :)

:sleep: don't remember .. e scrisa de un autor roman

Pinky 22 Jun 2004 13:24

Mpai sa o cauti la biblioteca mai bine :)

Ilila 22 Jun 2004 16:28

Mpai sa o cauti la biblioteca mai bine :)

Si berea imi ramane mie... 8)

Jay 22 Jun 2004 16:54

"De Veghe In Lanul De Secara" de J.D. Salinger pot sa spun ca e cartea vietii mele pana acum... .

Am citit-o si eu printr-a 11 si intradevar atuncea a varsta sa o citesti.... Dar nu stiu daca as reciti-o ....

Pinky 22 Jun 2004 19:53

llila, you said it :)

Jay, chiar mai devreme. Eu am citit-o in a opta :) si evident ca a trebuit sa o recitesc... iar si iar :D Chiar am facut un fel de ecranizare cu niste prieteni...obsessed nu? :lol:

Jay 22 Jun 2004 19:58

Si cum a iesit?? Tu pe cine ai jucat?? S-au doar ati scris-o??

Pinky 22 Jun 2004 20:08

A iesit chiar bine! Eu am fost regizorul si am fost si Sunny, tipa de la hotel :lol: ! Nu prea am bagat multe personaje... logic ca am pus cel mai mult accent pe pers principal, Holden Caulfield si pe sora lui, Phoebe. Asta a fost demult... dar mi-ar placea sa se mai repete :D

Jay 22 Jun 2004 20:32

Pai daca te apuci.... crezi ca se poate sa joc si eu.. I'm very talented... :D

Pinky 22 Jun 2004 20:41

:D Daca mai fac ceva de genul asta te anunt... vii sa dai niste probe ceva :lol:

All times are GMT +2. The time now is 11:52.