![]() |
cam da. s-au terminat. cu bine.
|
poezea de poezea!
Astra
A fost odată, ca în basm - N-ar mai fi niciodată – Pe un tărâm în plin marasm Un împărat şi tată A două fete - cum să spui - Crescute la ferestre Unde pândeau vaporul lui Aducător de zestre Că toată tinereţea sa În pribegii navale Cărase tone de cafea Blugi şi ţigări “nasoale” Doar erau două la părinţi Şi nu prea frumuşele Fără …succesuri… mari la prinţi Baroni ori beizadele Dar se mandreau cu tatăl lor Ce bea whisky cu litrul Şi se visa un jucător Cu fluier de arbitru De-atât cărat din port in port S-aducă de detoate Fu uns ministru de transport In câteva mandate Avea tupeu, ambâţ, nărav Ştia cum să vrăjească Şi fu ales chiar pârcălab La curtea-mpărătească Pe unde-a fost el – port ori post A strâns pe îndelete Ca să le facă-n viată-un rost Iubitelor lui fete Veni-ntr-o zi un chitarist Luă fata cea mare Dar, vai, spectacolul fu trist ; Divorţ şi partajare C-avură-nspre aeroport Viloi de la tataia Dar l-au schimbat, tot către Nord C-o casă-n Mogoşoaia Cum au facut şi ce au dres Când fu de partajară Cine cu ce s-o fi ales Nu a ştiut o ţară Cert e ca fata de-mpărat Fără de soţ rămasă Îşi cumpără, cumva pe blat O şi mai scumpă casă... În timpul ăsta, sora sa Mezina, cum se zice În cercuri largi se afirma Fiţoasă şi ferice Trecu prin şcoli de pe la noi Şi chiar urmă prin State Un curs intens de... piţi-goi De-i zice facultate Dar mult mai multe a-nvăţat Prin baruri şi locante Cu prinţi ieşiţi la agăţat Modele - aspirante Era a doua la părinţi Mezina cea cu ţeluri Dar a urcat, strângând din dinţi, În topul de modeluri Şi chiar cu bâlbe pe platou Trup zvelt, CV subţire A strâns un roi în jurul său De stele-n devenire Aşa ajuns-au la-mpărat Roberta şi Alina De care-apoi s-au ataşat Monica şi Sulfina... Acestea s-au lipit de el Ca marca de scrisoare Iar pe cea mică la Bruxelles Au uns-o, cu fanfare… El, jucător de Tabinet Şeptic şi Licitaţii Puse-ntr-o zi, în cabinet, De-un Poker, cu confraţii Cu patru dame-n mână sta Şi ar mai fi vrut una - Chintarul îl ademenea Şi-l îmboldea Fortuna - Se ridică incetişor Cu cărţile în mână Veni la geam şi, visător, Privi mâhnit la lună Mai apoi prinse a scruta Cea boltă instelată Pe care-odată-i se-arăta O stea cu chip de fată Avea un trup parcă sculptat Păr aburind reflexii Gură ce-ndeamnă la păcat Sâni împliniţi şi sexy Şi tot privind-o-ngândurat Se-aprinde-odată flama La pieptu-i de matroz umblat Să cadă, dragă, dama - Hai, vino-n cărti, râvnită stea Prelinge-te pe masă Că potu-i mare, scumpa mea Şi jindul mă apasă De vrei aievea să exişti Coboară dintre stele Dă-i dracului de pesedişti Fii mir inimii mele Într-un iatac municipal Trăi-vom altă eră Mie, Primarul General, Să-mi fii consilieră (Şi mai şopti, pierdut la geam Cu ochii către astră) Aş da o ţară sa te am În Alianţa noastră Iar ea, din cercul ei bengos Răspunde-aşa, mieroasă - Aş da o fugă până jos Dar am cocoş acasă Şi, vai, ce trist bietu-mi călcău Mai cu-cu-ri-g-grăieşte C-un mameluc din staff-ul tău Dosaru-i frunzăreşte - Hai, luminează-mă-n amurg Şi fă-ţi itinerarul Cu forţa mea de brand-de-burg Am să-i închid dosarul Nu-s stele-n cer cât promitea Blagoslovit cu flama Doar ce s-a-ntors la masa sa Că-i şi pică, zău, dama - Cinstire Ţie Demiurg Că mi-ai adus dameza Sunt cel mai cool bărbat din burg Şi simt că-mi creşte freza Iar răpitoarea-i glăsuia Privind din cărţi complice - Dubleaza potul – ţara ta Va fi tărâm ferice - Cadâna mea, de când te-aştept (Îi zice-atunci Înaltul) Rămâi aici, la al meu piept Să netezim asfaltul Să mă îmbăt de Scoţian Sorbit din a ta gură Iar un taraf teleormănean Să cânte pe bordură Că am şi eu damblaua mea Sa ne trăim, dar, bine - N-am mai vândut demult cafea Dar azi mă vand pe tine Şi, zău, al dracului să fiu De n-om trăi regeşte Mă dărui ţie, monstru viu, Curat - marinăreşte... Aşa fu potul adunat De a aflat tot statul Dar el ajunse Împărat Vrăjind electoratul Ce l-a crezut un dregator Cu har, virtuţi şi vicii Braţ al umilului popor Tronând peste Servicii Peste Parchet şi DNA Justiţie, Armată... Ei, bine, el le iriza Cu astra adorată - O, steaua mea de căpătâi (Îi declama adese) Gândirea ta perversă îi Că e pe interese Dar nu-i nimic, acelaşi fler Mă mână şi pe mine Îţi dau pe mâini un minister Şi fonduri – nu puţine Ci mai coboară-n jos, încet Alunecând spre bază Aici, la mine-n cabinet Chelia-mi luminează Iar ea, de sus, din firma sa De spaţii de parcare Din când în când se cobora Să pună de-o plimbare Pân-au luat-o la-ntrebări In Parlament, ghiolbanii : La Ministerul de Plimbări Prea se jongla cu banii Că răsuflase-acel mister De se iscase drama Se ticluise-un minister Ca să se plimbe dama Cu un buget de emirat Ce-şi vântură petrolul Să aibă Marele Umblat Din ce-şi plăti obolul Pentru naveta astrei lui Pe căile lactee Azi la Paris, mâine-n Vaslui Azi star, mâine femeie Prin iarmaroace, la serbări Cu presa după sine Să vadă bietii electori Cum se trăieşte bine Cu mici, cu beri, miei la proţap Şi dansuri populare – S-a dat turismul peste cap De-atâta promovare Veniţi la noi, dragi călători În mândrul « Land of Choice » Căci brandul scumpei noastre ţări Cârnaţii de Pleşcoi îs Vai, Demiurgule, ne-ai dat Atâta jale-n casă C-un împărat prea inflamat De-o astră prea focoasă Fie-Ţi, dar, milă de-un popor Ce ţi-a-nălţat biserici Ia, Doamne, de prin preajma lor Aceşti eroi (ho...) himerici ! =)) =)) =)) =)) |
zise vulpea privind cu ciudă la struguri: dă-i dracu' câ-s acrii! şi mie nici nu îmi trebuie!
|
Un lucru a ramas neclarificat, totusi:
Ce-a facut dom'le Geoana in noaptea aia la Vantu??? :-? |
Admirabil!
Atac la familie, la copii... In plus, parodia e seacä, n-are nici un haz, nici un tâlc, nici o poantä... Pamflet mediocru, înghesuit cäznit în strofele lui Eminescu, de-un versificator slab care habar n-are sä construiascä o satirä - nici în sine, nici prin parafrazä; genurile astea au si ele regulile lor... Nici nu-i de mirare cä am câstigat alegerile - decât asemenea propagandisti, mai bine lipsä! :)) Drago, mult mai bun era bancul äla cu copilul si barza! Vechi de peste 30 de ani, da' la fel de amuzant si-acuma! Stai acolo, la bancuri curate, cinstite, cu umor - nu te mai bäga-n zoaiele politice cä nu-i de tine. |
Nu are nici un sens poezia de mai sus si de pe alta pagina unde a mai fost pusa.
M-a chinui sa citesc si observ ca e de neinteles,la fel ca personajul care a postat-o pe aici....... |
Off-topic... cu sens. >P
Doamne fa-ma prost! De-ar fi sa-i luam pe toti la rand, Si actualii, dar si fostii, Cei mai destepti de pe Pamant Au fost intotdeauna... PROSTII. Nu te ruga la ursitoare Sa-ti faca-n viata ta vreun rost, Mai bine urla-n gura mare: "Iubite Doamne, fa-ma ...PROST". De ce sa tragi ca la galera, Sa-nveti atatea fara rost, De vrei sa faci o cariera Ajunge numai sa fii.... PROST. In lumea asta cu de toate, Unde se-nvata contra cost, Pacat ca nici o facultate Nu da si diploma de...PROST. Avem impozite cu carul, Dar inotam in saracie Si ce buget ar avea statul Dintr-un impozit pe...PROSTIE. Ei sunt ca iarba, cu duiumul, Sa nu-i jignesti, sa nu-i improsti! O, Doamne, de ne-ar creste graul Cum cresc recoltele de...PROSTI. Si-n lumea asta rasturnata, Unde cei strambi sunt cei mai drepti, Savantii nostri mor de foame Si numai PROSTII sunt destepti. |
Foarte adevärat.
Numai PROST-ANACII îi întrec! :D Pe bune acuma, Drago, ti-am spus - nu te mai bäga unde nu te pricepi. Versurile sunt compuse jalnic, iar politica n-o întelegi. Domeniul täu cuprinde informatiile culturale, proza, filmele, bancurile, artele plastice, turismul montan... Ocupä-te de alea, acolo esti tare. |
mi-am adus aminte de o chestie superba legata de frauda specifica la famigliei basesciene, avand-o pe EBA in prim plan.
citez dintr-un ziar iesean: "EBA a reusit sa adune si mici recorduri. Astfel, unul dintre acestea este legat de faptul ca toti cei 100 de detinuti cu drept de vot, de la Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi, au votat cu fata cea mica a presedintelui" :)) http://209.85.135.132/search?q=cache..._09_06_ 2009/ asta asa, ca fapt divers.... |
Originally Posted by paul_aramis:
|
Doar poll-ul?
|
nu, tot :)
|
Da, pollul trebuia inchis din primele ore ale zilei de 7 decembrie - imi pare rau ca nu am folosit aceasta optiune cand l-am creat. Cinemania, ai onoarea!
Topicul nu cred c-ar trebui inchis, inca mai sunt destule de discutat pe marginea acestor alegeri, este si va fi subiectul principal in presa inca ceva vreme. |
Geoana, cu contestarea asta a alegerilor, e ca ala care e atat de prost incat nu-si da seama ca a luat bataie, si ca va mai lua daca continua.
Il lasi pe jos si el se ridica in spatele tau: "Ce ma, vrei bataie?" (ca Vizante din E pericoloso sporgersi) Iar il faci KO, iar se ridica: "Bai, daca-ti daau unaaa!" Si tot asa. Pur si simplu nu intelege. cand topaia ca iepurasul ca a castigat nu mai punea problema fraudarii alegerilor. |
sa fim serioshi.. basescu chiar lea fraudat
|
|
Originally Posted by Judex:
sa-mi trag una daca vad vreo optiune de a inchide doar poll-ul :D |
si eu sa-mi trag, ca nici eu nu vad :))
|
Originally Posted by halebardul:
Geoana nu "a luat bataie". A fost invins la 0.6 procente. Nu se poate spune ca Base a defilat, ca l-a distrus pe Geoana, sau ca ne-a ciuruit, cum cu nesimtirea-i caracteristica a declarat. Nu ca ar conta, dar asa ca o idee despre cum si care a ciuruit, Basescu a fost invins in tara, cu 15000 de voturi. |
In conditiile in care s-a luptat cu o "monstruoasa coalitie", in care n-au migrat voturile unui Antonescu la el, in care a fost linsat mediatic, zi si noapte, de principalele posturi de stiri, in care i s-au inscenat campanii murdare, in care n-a avut loc sa vorbeasca decat la b1tv, otv sau cu zoso :)) si totusi a trecut de 50%, da, i-a ars o bataie sora cu moartea.
ce conteaza treaba aia cu "votat in tara"? Sa nu-mi spui ca voturile celor de afara nu se pun! (cei de afara nu au fost intoxicati continuu cu "jos basescu" de realitatea si antene) |
All times are GMT +2. The time now is 11:47. |