![]() |
Strainul, Mitul lui Sisif (careva anume ar sti de ce am pomenit aici de Mitul lui Sisif -am imprumutat cartea de la el acuma un an si nu i-am retunat-o inca lol)
|
... si 'eseu dspr ghilotina' (tot al lu camus, dar nu e carte!), e... inconturnabil: poate converti orice om kre doreste pedeapsa cu moartea intr-unul kre pledeaza contra :happy:
|
... si omul revoltat, caietele, ciuma sau caderea. dar cred ca-l prefer pe sartre pt ca surprinde adevarul epocii intr-o sintagma: l'enfer c'est les autres.
|
Nu l-am citit, o sa caut..
Mersi, Alex ! |
Ca tot s-a amintit de Eliade... da, Jurnalul e ceva deosebit mai ales cel portughez recent publicat de cei de la Humanitas! Ce mi s-a parut excelent din partea lor este ca au adugat cativa capitole de exegeza ale unor nume destul de mari in domeniu ceea ce e bine daca nu poti sa mergi chiar la surse.
Si daca tot am inceput filiera asta.... might as well go on ;) F. Turcanu- M. Eliade, prizonierul istoriei :love: :love: :love:[/i] |
Running with Scissors de Burroughs. Pe partea cealalta, Tipping the Velvet de Waters (pana la un punct).
|
|
Subscriu la Enciclopedia lucrurilor care ma sacaie zilnic .. foarte misto cartea.Mi`a mai placut Cartea de capatai a hedonismului.Toate cartile de Mircea Eliade,John Saul si Stephen King :)
|
Azi ajunsei intamplator iar pe la Diverta ca deh, pacatu'-i dulce, inca sper infantil la minuni strategice de marketing destept. Am mai vazut pe-acolo cartea asta si o vazui iar azi: Hollywood - Infernul viselor de Vintila Corbul. Nush cine-i Vintila Corbul dar o rasfoisem prima data si parea (sa zic) OK. Da' pretu', 50 ron! Era trecuta la Noutati si cunosc strategia de luare a caimacului da' nici chiar in halu' asta nene. Banuiesc ca e calitate pe pagina, not joke.
|
Originally Posted by Dragomara:
|
Se spune ca sunt editii de colectie ... cartile acelea .. si de`aia si pretul.Dar chiar asa .. cine e Vintila Corbul ?!
|
Dati un search pe forum si veti afla. Anu' ästa s-a vorbit despre el pe-aici, cä tot a murit.
|
De editii de colectie ar trebui sa aiba parte Eminescu,Eliade,Cioran ... care chiar reprezinta ceva.Probabil stiau ca era pe moarte d`asta i`au facut cadou chestia asta .. sa isi vada romanele publicate in Romania.
|
e o initiativa particulara, kre e problema??
editii eminescu, cioran etc sa fak editurile d stat! |
Originally Posted by Dragomara:
|
Originally Posted by Supastar:
|
Da stiu e scoasa de editura Adevarul .. dar totusi .. cel putin la mine in oras .. cartile alea stau pe raft de cand au aparut.Doar mai sunt mutate din cand in cand in alte puncte strategice ale librariei .. doar doar le`o vedea cineva :)
|
Originally Posted by Cazeemeer:
|
james frey - a million little pieces.
ar fi fost frumos sa o fi ecranizat gvs, asa cum a declarat a long time ago. desi are o groaza de clisee si uneori stilul e ridicol, are emotie la kilogram. |
De unde stii ca e impotent domnu` respectiv ?
|
All times are GMT +2. The time now is 05:25. |