![]() |
- Suarez a facut un fault, si-a acceptat vina, a primit rosu fara sa protesteze si a iesit de pe teren cu capul in pamant. In ce mod difera gestul lui de un fault facut de un fundas in careu care ar fi dus tot la acordarea unui penalti?
- Kewell a comis exact acelasi hent (poate ca in cazul sau nu a fost tocmai voluntar), dar atunci numeni nu l-a acuzat si nimeni nu a strigat in stanga si in dreapta ca ar fi trebuit suspendat 6 luni. - Si daca problema tine de intentie o sa dau un exemplu de hent mult mai voluntar decat cel a lui Suarez (in apararea caruia se poate spune ca a actionat spontan). Va aduc aminte de Kempes in meciul cu Polonia din '78. A primit doar galben atunci, Fillol a aparat penalty-ul si Argentina a castigat pana la urma Cupa Mondiala. Sa nu mai vorbim de faptul ca nici macar nu a fost fault la acea lovitura libera si de faptul ca Appiah a fost intr-o pozitie clara de offside tot la aceiasi faza... |
baga-l, frate, pe veron, ca fac 2-0 secaturile astea :(
de asta era mare lippi, care baga mijlocasi defensivi cand juve era condusa, de se mirau toate imitatiile de antrenori din romania; stabilizezi mijlocul terenului si nu lasi jocul sa se rupa pe contre. bine, diego e dumnezeul fotbalului...dar nu pe banca :( |
Originally Posted by ulrich:
Messi joaca foarte departe de poarta adversa. Mereu vine in jumatatea proprie pentru a-si lua mingi. In schimb Otamendi a fost incredibil de slab. L-a lasat constant liber pe Podolski in partea stanga prin pozitionarea lui gresita in centru unde nu avea nicio treaba. De multe ori nemtii au ales alte optiuni, dar partea aia e un bulevard. O fi Jonas jucator de liga secunda dar ar fi mai indicata folosirea lui. Nu sunt sigur ca stilul lent a lui Veron se va potrivi cu ceea ce are nevoie Argentina in repriza a doua si anume dinamism, viteza si joc direct. Si pe mine ma incanta pasele lui perfecte de 50 de metri, dar pe nemti nu ii poti bate asa. Eu mi-as dori sa-l vad pe Aguero, el cu siguranta ar putea schimba jocul prin viteza lui. Ramane de vazut cum se va desfasura meciul in continuare, sper ca Argentina sa schimbe scorul si sa se califice. |
Jos palaria, Germania!!!:">
|
4-0=)) =)) =))
|
4-0.....umilinta maxima pentr echipa lu maradona:)) :)) :))
|
Tot postul ala lung despre Germania, il sustin pana la capat. Poate ca trebuiau spuse mai multe, merita toate laudele echipa.
Sieg Heil! ce dracu mare fotbalist e Messi, ca a jucat de rahat in toate meciurile de la CM. Zidane, Ronaldo, Van Basten etc. aia mari jucatori |
eu anticipam scaderea de forma a argentinei, dupa fulminantul joc cu chile.
mai ramane paraguay-ul diseara, si toate cele 4 reprezentante ale sudamericii pleaca acasa:) si cred ca deja e limpede ca germania va castiga campionatul. |
Foarte tare! :D
@Danonino Mai retuseaza-l un pic, totusi. :D @Keep Care meci fulminant cu Chile? :-? |
Originally Posted by Judex:
sau pe cine au batut cu 3-0? :-? |
E ca la Radio Erevan. Nu au batut, ci au luat bataie. Si nu cu 3-0, ci cu 4-0. :D
|
Multă lume a anticipat eliminarea Argentinei în sferturi încă dinainte începerii CM. (De altfel, chiar cotele caselor de pariuri indicau acest lucru). Conform structurii grupelor, Germania era echipa cu probabilitatea cea mai mare să întâlnească Argentina în sferturi.
Personal, presupuneam încă de alaltăieri că Brazilia și Argentina vor avea aceeași soartă. Nu m-am înșelat - inspirați de calificarea Olandei, nemții au ținut să nu se lase mai prejos. Totuși, învinși cu 4 la 0, argentinienii se vor împăca mai ușor cu gândul eliminării. Ați remarcat cred că la sfârșitul meciului lacrimile erau excepția, iar resemnarea domina în tabăra blancocelestă. Comparați cu înfrângerea de acum patru ani a argentinienilor la penaltiuri, tot în sferturi de finală și tot în fața Germaniei. |
@ keepwalking
vezi ca exista o carte pe a carei coperta se afla o harta. Se cheama "Atlas". Deschide-o |
Originally Posted by danonino:
Iar lumea uita ca Zidane a pierdut 2 finale consecutive de CL cu Juventus, competitie pe care a castigat-o o singura data. Francezul a castigat doar 3 campionate (2 cu Juve si 1 cu Real). Messi are deja 2 CL in palmares si 4 campionate domestice. Si un balon de aur pe care Zidane nu il avea la 22 de ani. Iar daca imi vii cu faze gen "Messi joaca langa Iniesta si Xavi" iti aduc aminte de ce generatie a avut Franta in perioada 1998-2002 cu care intr-adevar a castigat Cupa Mondiala si Europenele din 2000. Nu zic ca Messi ar fi mai bun, e imposibil de comparat, dar nu suport cand lumea il critica pe nedrept. Azi a fost singurul care a incercat ceva. |
Originally Posted by moltisanti88:
Messi e un jucator foarte bun. Dar nu e un Jucator Mare. Imi spui ca a jucat decent in meciurile cu Grecia, Coreea de Sud, Nigeria si Mexic? Pai, aia sunt adversari? Ti se pare tie ca echipele alea sunt aproape de valoarea echipei argentiniene? Sunt la kilometri distanta. Azi a avut un adversar bun, redutabil. Lotul Germaniei are jucatorii buni, luati individual, ei sunt mai slabi decat cei ai Argentinei. Argentina nu juca nimic. Era condusa. Avea nevoie de un jucator mare, iar el nu a fost. A fost la fel de mediocru ca si colegii lui, ba chiar Di Maria jucand mult mai bine decat el. Nu are forta de a influenta propria echipa. Azi a demonstrat-o, din nou. A fost inutil de la inceput pana la sfarsit. Nu a fost decisiv. Nu are acea siguranta, aroganta si influenta determinanta unui jucator mare. In partida cu Mexic nu a stralucit, nu a fost atat de bun pe cat il lauda toata lumea. |
Ziua de 3 iulie pentru selecționata blancocelestă:
CM 1974: 1-1 cu RDG în grupă; :| CM 1990: 1-1 (4-3 d.p.d.) cu Italia în semifinală; :) CM 1994: 2-3 cu România în optimi; ;) CM 2010: 0-4 cu Germania în sferturi. :( |
da, bre, brazilia a invins pe chile cu 3-0, nu argentina. am verificat, ok. |
Originally Posted by keepwalking:
eu ma refeream la faptul ca Urugay e in America de Sud. Si ca "toate cele 4 echipe din america de sund au fost eliminate" |
pai asa am spus si eu: cu paraguay in seara asta, toate echipele sud americane (brazilia, argentina, uruguay) pleaca acasa. sau ce, vrei sa spui ca uruguay nu e in america de sud? :-O |
Uruguay e in semifinale |
aaa, scuze, da, asta e altceva, nu tine de atlas, ci doar de informatiile mele incomplete privind rezultatul de aseara:) |
ce porcarie!!!
am pariat pe primul gol in intervalul 50 - 59 si boul ala de paraguyan a ratat penalty in min. 58!!! degeaba au primit apoi spaniolii penalty, ca deja se facuse min. 60! bine ca le-a anulat golul! |
Nebunie curata si in Spania - Paraguay.. 2 lovituri de la 11m ratate in mai putin de doua minute...:-/
|
echipa spaniei e super varza!!!!!!...eu ma voi super enerva daca or sa castige campionatul.
|
Sa nu mai vorbim de golul anulat aiurea paraguayenilor!
|
|
Clasamentul înainte de semifinale:
1. Olanda 5-5-0-0 9-3 (+6) 15p. 2. Germania 5-4-0-1 13-2 (+11) 12p. 3. Spania 5-4-0-1 6-2 (+4) 12p. 4. Uruguay 5-3-2-0 7-2 (+5) 11p. 5. Argentina 5-4-0-1 10-6 (+4) 12p. 6. Brazilia 5-3-1-1 9-4 (+5) 10p. 7. Ghana 5-2-2-1 5-4 (+1) 8p. 8. Paraguay 5-1-3-1 3-2 (+1) 6p. Pentru locurile 9-32 vezi aici. |
In precedentele 18 editii ale Campionatului Mondial echipa care a reusit sa se impuna in finala nu a inceput niciodata competitia cu o infrangere. Aviz Spania.
|
Cine ar merita sa cistige acest mondial :
-pentru ce au jucat la mondial -GERMANIA -pentru ce au jucat in ultimii 3-4 ani -SPANIA -pentru ce au jucat in ultimii 30-40 ani -OLANDA -pentru o surpriza placuta -URUGUAY |
Originally Posted by bremen1980:
-pentru ce au jucat din 20 în 20 de ani în ultimii 80 de ani - URUGUAY Uruguay 1930: Campioni Brazilia 1950: Campioni Elveția 1954: Locul 4 Chile 1962: prima fază (locul 13) Anglia 1966: Sferturi (locul 7) Mexic 1970: Locul 4 RFG 1974: prima fază (locul 13) Mexic 1986: Optimi (locul 16) Italia 1990: Optimi (locul 16) Coreea de Sud - Japonia: prima fază (locul 26) Africa de Sud 2010: deocamdată în semifinală |
Eu as vorbi nu despre cine merita, ci despre cine vreau: Olanda sau Spania. Germania vreau sa castige in Brazilia!:D
Uruguay reprezinta o surpriza mai mult decat placuta, dar europenii au intaietatea. ;) |
Am vazut o disputa putin mai sus unde as dori sa intervin !
Messi este un piece of shit, fara coordonatorii Xavi si Iniesta , acest jucator freaca pla! Am spus chestia asta de cand toata lumea incepuse sa-l numeasca "Dumnezeu' fotbalului" ! La o echipa unde trebuie sa munceasca , sa alerge, sa gandeasca , mai pe scurt SA JOACE FOTBAL , Messi lasa de dorit! Fotbalul este un sport de echipa si nu unul individual...asta a fost marea lectie pe care nemtii le-au predat-o argentinienilor si pe care Messi probabil o va invata! Prea multa pupare in cur a primit Messi, a patit exact ca Tanase de la Steaua. Toata lumea : VAI CAT E DE BUN , Pfai s-a pisat pe ei, etc Si acum ce se intampla ? Sug pla amandoi pe teren, veniti la meci cu scopul de a se bronza sau cu scopul altei activitati extracurriculare. Messi mereu a fost eclipsat la Barcelona de Xavi sau de Iniesta, dar oamenii dobitoci ce observa: numai marcatorul golului...sa fim seriosi , acest argentinian mai are mult de lucrat pana va ajunge la o valoare ce ne va face pe toti sa spuneam Jos Palaria ! |
Situații în care 2 dintre cele 4 echipe rămase în cursă s-au mai calificat în primele 4:
1950, Brazilia: Grupa finală a fost câștigată de Uruguay, iar Spania s-a clasat a 4-a. (2 Brazilia, 3 Suedia). 1954, Elveția: În semifinale, Uruguayul pierde cu Ungaria, iar RF Germană câștigă cu Austria. În finala mică Uruguayul pierde cu Austria, iar RFG bate Ungaria. 1970, Mexic: În semifinale, Uruguayul pierde cu Brazilia, iar RFG cu Italia. În finala mică, RFG învinge Uruguayul. În marea finală, Brazilia învinge Italia. De remarcat că și în acest an Brazilia putea întâlni Uruguayul, dacă învingea Olanda, iar Italia putea pătrunde, pe culoarul Paraguayului, până în semifinala cu Germania, în locul Spaniei. Dacă istoria se repetă după 40 de ani, atunci clasamentul final ar trebui să arate: 1. Olanda (în locul Braziliei din 1970) 2. Spania (în locul Italiei) 3. Germania (în locul RF Germane) 4. Uruguay (după 40 de ani). 1974, RFG: Cum bine se știe, RFG a învins în finală Olanda. |
Medicatule, caută-ne la WC!!!
Messi ar fi ajuns poate campion mondial dacă n-ar fi jucat pentru țara care l-a alungat pentru că era prea scund, ci pentru țara care l-a adoptat la 13 ani. În prezent nu mai poți câștiga precum în trecut, atunci când orice echipă care l-ar fi avut pe Maradona ar fi ajuns campioană mondială. Acum se joacă pragmatic; până și Brazilia s-a închis și a refuzat să-și domine adversarul. |
Originally Posted by Ipu:
Nu ii cauta scuze. Avea cetatenie spaniola inainte sa debuteze pentru Argentina. E decizia lui. Still... marele jucator Zidane a carat Franta in finala din 2006, avand 34 de ani. El avea coechipieri mai slabi decat Brazilia, Italia sau Argentina. A adus in fata la loviturile de departajare de la 11 metri, acolo unde meciul nu mai putea fi inchis doar de mijlocasul Zidane. |
Da, Messi joacă pentru Argentina fiindcă așa vrea. Nu l-a forțat nimeni. Cel mai probabil, dincolo de mândria de a juca pentru țara natală, a contat și palmaresul superior al Argentinei - Messi și-o fi închipuit că poate deveni mai ușor campion mondial cu o dublă campioană mondială decât cu o echipă care nu ajunsese decât o singură dată (în 1950) în primele 4 din lume.
Păcat totuși că nu joacă și la CE. Poate ar trebui ca Brazilia și Argentina să fie invitate să participe la CE (eventual cu loturi compuse exclusiv din jucători care activează în Europa), începând cu ediția din 2016, când numărul participantelor crește la 24... |
Uite, asta e chiar o ideea interesanta. La cati jucatori dau in Europa si la cati jucatori care evolueaza la cluburi din Europa, Brazilia si Argentina ar putea fi considerate europene si invitate sa participe la turneele finale de-aici.
|
Invitarea de echipe de pe alte continente se practică de ceva vreme în competițiile confederațiilor cu echipe foarte neomogene valoric (Golden Cup a confederației CONCACAF) sau care au foarte puține echipe (ca la Copa America organizată de CONMEBOL, la care sunt afiliate numai 10 federații naționale). Totuși EUFA nu prea e de acord și practica asta s-ar putea sista, dar nu se știe nimic sigur. De pildă, pentru Copa America de anul viitor au fost invitate echipele Mexicului și Japoniei, pentru disputarea competiției în format de 12.
|
Bai ma lasi cu Messi asta ?
Hai sa-ti zic o belea, in meciul cu Arsenal din CL, cand s-a zis pentru prima oara : DA DOM'LE MESSI E MAI BUN DECAT RONALDO, eu m-am pisat pe mine de ras. La 3 din 4 goluri bestu' asta a avut un bulan fantastic. Oriunde suta sau dadea pasa gresit tot la el se respingea mingea, pai asa fratele meu sunt si eu cel mai bun din lume. Iar cu Ronaldo ... alt papagal...la golul marcat impotriva Coreei de Nord, s-a vazut clar , nici nu stia unde e mingea, iar pe un site romanesc , cica de specialitate , a fost afisata o stire de-a dreptu' stupida : "S-a pregatit pentru aceasta faza 2 ani de zile" , cand lui ii sare mingea din bulan pe ceafa ... Dar asta e ... tot romanul stie fotbal si politica ! |
CM 2006: toate echipele calificate in semifinale sunt din Europa
CM 2010: 3 din 4 echipe calificate in semifinale sunt din Europa South America gettin over-rated ? :-? |
Intrebare de 100 puncte: cine e antrenorul Spaniei ?
Raspuns: NU prostilor ! Sunteti varza ! Nu e Del Bosque ci VIOREL HIZO !! A dat si in Prosportul de azi: http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/...200&height=550 |
Originally Posted by Chambord:
Meseriasi baietii din presa sportiva... :D |
Prestigioasele premii Ballon D'Or (acordat de France Football pe baza voturilor jurnalistilor) si FIFA World Player (acordat pe baza voturilor antrenorilor si capitanilor echipelor nationale) se unesc ! :-bd
http://www.fifa.com/worldcup/news/ne...allon+dor+born |
|
Mai sa fie.....
![]() |
Interesant cum și edițiile organizate de Brazilia se află la distanțe egale de CM spaniol din 1982. Să piardă iar brazilienii titlul acasă?
Păcat că edițiile din 2018 și 2022 nu au corespondent, pentru că în 1942 și 1946 nu s-au organizat CMe. |
Acum trebuie sa castige Olanda. Sau Spania.
In Brazilia, editia urmatoare, castiga Germania. 2018 si 2022 vor avea corespondent - va fi iar razboi. :( |
slabuti comentatorii din seara asta...cand era vorba de Olanda, au repetat de cel putin trei ori expresiile "atac care poate fi letal", "contraatac veninos"...
|
Mondialul asta va ramane in istorie ca cel mai prost comentat de TVR!!! Tocmai am discutat - ieri - cu un om de televiziune si ne-am amintit maximum 10% dintre dumele astora. Azi n-am fost foarte atent, am incercat sa ignor comentariul de cand a zis unul dintre cei doi boi la golul lui Van Bronckhorst ca "numai o greseala sau o astfel de executie poate decide meciul, am spus-o de la inceput!" Era minutul 18!!! =)) |
cam ofsaid la golul 2 olandez...
|
All times are GMT +2. The time now is 14:06. |